sorun bebeğim ve çok yanlızım...

ne yapayım nasıl yapayım yardım edin ne olur bana hayatla tek başıma mücadele edecek gücüm kalmadı artık.

canım sorunu anlamaya çalışıyorum ama sanırım sorun sizde bence sinirleriniz yıpranmış
her kelimenizde hayattan bıktığınızı anlamak zor olmuyor. bir destek almalısınız pskolog piskiyatri gibi bunalmanızın sebebinide bilmiyoruz..

çok şükür aç değilim açıkta değilim eşim çalışıyor kazancı kiraya ev giderlerine yetiyo maddi zorluk değil yaşadığım 27 yaşındayım çok istiyordum bebeği aslında hatta hamileyken patikler yelekler bile örmüştüm internetten öğrenip ama doğumdan sonra alt üst oldum çok yanlız kaldım doğumda neler gerekir onu bile netten bakarak hazırladım hastane çantamı doğumda yanlızdım bebek hastane de kaldı yapayanlızdım emzirmeyi bile beceremedim ne olduysa yanlızlıktan oldu benimkisi. Yoğun bir depresyona girdim ve çıkamıyorum ( Artık mahvoldum çöktüm

Öncelikle kafandan kötü düşünceleri at.seni iyi anlıyorum..
bebeğinin karnını bir şekilde doyuruyorsan sorun yok.
hergün 15 -20 dl lığına evden dışarı çıkmaya çalış
bazen evde bir kaç güm hiç dışarı çıkmadan kalmak
da insanı anksiyeteye sokar..bunu aşmanın en iyi yoluda
dışarı kısa sürelerlede olsa çıkmak ..
Eğer hala yenemediğini düşünüyorsan bir uzmandan yardım al
LOHUSALIK DEPRESYONU çok görülen bir durumdur ama uzun sürüyorsa
mutlaka tedavi edilmelidir.

çok sağolun verdiğiniz moral için.

Şimdi bana söyleyin ben bu durumdan çıkmak istiyorum ne olur ne yapmalıyım psikiyatriye gitsem vereceği antidepresan ilaç ve onları içince ruh gibi olucam hiç bakamıycam bebege ağlamış acıkmış umrumda olmıycak cunku denedım bu yolu boyle oldu. psıkıyatrı cozum olmadı. BAska ne yapabılırım???

canım ben oyle bir çocuk doktoruda bulamadım ne demişti dr u sana hatırlıyo musun?? Sen nasıl başardın tek basına nasıl buyuttun cocuklarını ne olur bana da yardım et bende buyuteyım yavrumu rabbım guc ver ne olur.!!!

Canım sorun bebek bakımı konusunda tecrübesiz ve bilgisiz olmanmı,?
yoksa yanlız ve mutsuz olmanmı?

bak canım yalnızım diyorsun ya bak tek başınasın ve patron sensin öyle düşün ya etrafında bir sürü işe yaramaz sinirlerini yıpratacak kişiler olsaydı olumlu düşün olumlu olsun ... lohusalık depresyonu diyeceğim ama daha erken dönemde yaşanan bi durum bebeğimiz artık elden avuçtan çıkacak artık onlar bizim arkadaşımız olacaklar bak hem emzirmiyormuşşsun mamalar daha tok tutuyor daha çok uyur ....sen de kendine vakit ayırmayı dene.....

Öncelikle siz bir annesiniz ve bebeğinize en iyi siz bakabilirsiniz bunu sık sık hatırlayın.
Bebeğiniz hazır olmadığınız bir dönemde mi geldi de böyle çıkmaza girdiniz bilmiyorum ama internete girme imkanınız varsa ihtiyacınız olan her şey internette var biliyorsunuzdur zaten söylemişsiniz de internetten bazı şeyleri öğrendiğinizi.
Yanınızda size yardımcı olacak kimsenin olmaması gücünüzü kırmış belli ki fakat mutsuz bir anne olursanız bunu bebeğinize de yansıtırsınız ve eşinize de o zaman sadece bakım yönünden tecrübesizlik sorunu daha büyük problemler doğurur.
Buradaki tecrübeli annelerimiz size mutlaka yardımcı olacaklardır, forumda bebeği olan annelerin yardım alacağı çok güzel konular var.
Komşularınız yok mu size bu konuda yardımcı olabilecek, annemden biliyorum çevremizdeki bir çok bebeğin büyümesine katkıda bulunmuşluğu vardır
Annelikten keyif almaya çalışın sadece şunu şunu yapmam gerekiyor yapamıyorum diye yetersiz hissetmeyin kendinizi.
Çaresizlikten sıyrılın ve minik bebeğiniz için çabalayın eminim onu çok iyi şekilde büyüteceksiniz, kendinize güvenin.

Anne değilim sadece size destek olmak için yazdım fakat çocuk gelişimi mezunuyum danışmak istediğiniz şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
Kendinizi üzmeyin bebeğinizin güçlü bir anneye ihtiyacı var.

olumlu dusunmeye bı baslasam ama yapamıyorum malesef (

[B]Yanınızda size yardımcı olacak kimsenin olmaması gücünüzü kırmış belli ki fakat mutsuz bir anne olursanız bunu bebeğinize de yansıtırsınız ve eşinize de o zaman sadece bakım yönünden tecrübesizlik sorunu daha büyük problemler doğurur.[/B] aynen boyle oldu. malesef komsularım bana yardım edecek kadar musaıt durumda degıller. annelikten keyıf almak soyledursun aldıgım her nefes ezıyet gıbı caresizlik umutsuzluk guvensızlık tedırgınlık esır aldı benı kurtulamıyorum.

bebegımı emanet edebılecegım guvenılır bı yer var mıdır acaba?? Boyle bı yer bılıyor musunuz??

benil yalniz cocuk buyuten o kadar cok insan var ki,aslinda bircok acidan avantaj bu durum,karisanin yok ne guzel sen nasil istersen oyle buyutursun yavrunu,ben hollandada yasiyorum,ailem ve esimin ailesi de turkiyede yasiyorlar,kizim 11 aylik ve yalniz buyutuyorum ve bircok bilgiyi de internetten buluyorum inan annemi arayip sormaktan daha pratik geliyor internetten bakmak...

mesela bende dogum cantami internetten bakarak hazirladim, ya da bebegimin uyku saatlerini internetten bakarak ayarladim,mama tarifleri ,corba tarifleri ya hersey elimizin altinda aslinda,eger bebegin normal bir bebekse yalniz buyutmek zor degil..tabi ki insanin donem donem SIKILDIGI zamanlar oluyor,ben de diyorum ahh annem burda olsaydi bir kac gun birakip kafami dinlerdim diye..

ve de en onemlisi arkadas ile paylasmak daha kolay oluyo bazi durumlari,ornegin kizim ateslendi,annemi aramadim cunku panik yapar hemen cocugu olan bi arkadasimi aradim ve de internete baktim..

bence sen yalnizligi takinti haline getirmissin,gecmiste yasadigin kotu seylerin etkisindesin ,psikolojik yardim alman cozum olabilir...

ayrica kendin ile ilgili daha fazla bilgi verirsen burda ki arkadaslarda daha iyi yardimci olurlar sana,hangi sehirdesin?esinin ya da senin gorustugunuz arkadaslariniz yok mu vs..cocuguna bakamadigini soyluyorsun ,mesela mama yedirirken mi zorlaniyorsun,uyuturken mi,oynatirken mi ,bunlari daha acik yazarsan ,bu forumda tecrubeli anneler cok ,sana kesinlikle yardimci olurlar,yeter ki sakin ol,suan cok panik durumda gorunuyorsun..

Anlıyorum sizi. Peki bu durumdan kurtulmak için ne gerçekleşmesi gerekiyor? Bunu düşünün..
Eğer çocuk bakımını öğrenmekse. Bu kolay teorik olarak okuyup ancak siz destekleyerek tecrübe kazanabilirsiniz.
Hem bu bir iş değil ki, yanlış yaparak doğruları bulacaksın elbette. Büyük yanlışlar yapamazsın çünkü kadınsın annelik içgüdülerimiz var bizim.
Mesela, Bugün uyuturken bir teknik denedin ve bebeğin uyumadı huzursuz oldu yarın başka şekilde uyutmayı denersin o bu duruma alışana kadar. Deneme yanılma hayatımızın her alanında mevcut. Ek gıdalara geçmişsinizdir tarifler al dene birgün kıvamı tutmazsa öteki gün tutacaktır sonra yaratıcılığını kullanıp bu tarifleri destekleyeceksin ve beslenme konusunda bir bakmışsın bebeğinin ihtiyaç ve beğenileirni öğrenmişsin.
Başka hangi konularda eksiksin ki 7 aylık olmuş bebeğin onu bu aya kadar sen getirdin.
Bence kendine güvenmediğin için böyle hissediyorsun. O yüzden keyif almaya çalışın dedim.

Allah ım gözüm korktu yaaa ....

benim rabbim nasip ederse ikizlerim olacak.gurbet eldeyim.

ne ailem ne kayınvalidem ha diyipte gelemez.

hastane çantamı ben hazırlayacağım ve yalnız olacağım.

ayrıca kıbrıstayım hiç kimseyi tanımıyorum 2,5 ay oldu geleli.burası köy bile değil.düzlük arazi.hep başlıklarda yakınmışımdır ölüyorum nefes alamıyorum diye.ve insanlar riyakar

şu anda panik atağım olduğu için gebelik beni daraltıyor karnım büyüdükçe daralıyor ve bunalıyorum .insan içine dahi panik atak geçirriim diye çıkamıyorum...

ama siz maşallah 7 aylık olmuş bebek misler gibi bakmışsınız elinizden geleni yapmış en zor dönemi atlatmışsınız.
bu ne depresyonu anlaamdım ben korkmalı mıyım bilemedim şimdi? mükemmel bir anne olmuşsunuz aslında.siz hayatınıza çekin düzen verip düzene oturtmanız lazım birde kafa dağıtmanız lazım.

ben direk dağıtmak için ev işleri yapmaya çalışıyorum ve bilgisayar başına oturup kadınlar kulübünde kafa dağıtıyorum.

acaba bebek bakımımı sizi yordu?

çünkü bende çok yalnızım nefes alamıyorum resmen.

Sanırım Ankara'da oturuyosun, İstanbul'da olsaydın yardım etmeyi çok isterdim, gerçekten.......

bebegımı emanet edebılecegım guvenılır bı yer var mıdır acaba?? Boyle bı yer bılıyor musunuz??

7 Aylık bebeğinizi emanet edecek annesinden daha güvenilir bir yer olabilir mi?
bu soruyu ne maksatla sorduğunuzu anlayamıyorum ben kesinlikle psikolojik destek almanız gerektiği kanısındayım zira yukarda sorduğunuz soru bunu ap açık belgelemiş

Sevgili Benil,

Postpartum Depresyon gibi görünüyor, mümkünse bir uzmandan yardım alabilme şansın var mı? Eğer öyle ise ağırlaşmadan gitmen gerekli... Bundan emin olmalıyız..
Geçmiş tablolar ya da yaşanmışlıkları, üste çıkıp sana kendilerini hatırlatmaya da çalışsalar, bir süreliğine düşünmemeye bak... Ve lütfen sana en yakın uzmana git..
Bebeğin ile ilgili kurguladığın hiçbir kötü düşünce ya da yetersizlik duygusu "doğru değil".. bunu kendine sürekli hatırlat lütfen..
Artık 7 aylık olmuş.. Demek ki mükemmel bir emek örneği sergiliyorsun, tek başına üstelik..
Düşüncelerinin seni kandırmasına ve güvensiz hissettirmesine izin verme..
Ve lütfen, herkesin başına gelebilen ve genelde yakın çevre nedeniyle daha kolay atlatılan bu durumla mücadele etmek için bir uzmana git arkadaşım..
Korkularının yersiz olduğu ve mükemmel bir anne olduğunu sana o söylesin..

Allah bağışlasın yavrunu ve seni,
Ve Allah kolaylık versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…