- 7 Haziran 2011
- 1.195
- 1.220
-
- Konu Sahibi pearlpearl
Yok yok ailesini karıştırmam zaten. Umarım anlar yanlışını. Kendine yazık ediyorsen arkadaşını uygun bir dille uyar ama ailesini filan karıştırma, senin üzerine vazife değil. biz buna kabak çiçeği sendromu diyoruz, baba evinde, memleketinde istediği rahatlıkta yaşayamamış kızlar bazen böyle bir başına kaldıklarında kantarın topuzunu kaçırabilirler. belki bir dönemdir, geçer. belki hep böyle devam eder. bilemeyiz ama senin çok fazla bir etkin olabileceğini sanmıyorum. anası değilsin, babası değilsin. o kadar sorumluluk sahibi hissetme, sadece arkadaşlığınızın seviyesinin izin verdiği ölçüde uyarını yap, gerisi ona kalmış.
Kendi başına doğruyu yanlışı pek ayırt edemiyor. Biri onu yonlendirsin istiyor. Böyle bir insan kendisi. O çocugun elinde kendi hayatını karartacak. Ben sadece kendisini düşünmesi için uyarmak istiyorum.Kötü veya farklı bir dönemden geçiyor olabilir. Herkesin hayatında inişler çıkışlar olur. Uyarsanız ne olacak?
Merhabalar herkese. Benim sorunum oda arkadaşım. Aslında bu bir sorun mu benim için bilmiyorum. 3 yıldır arkadaşız. Kendisi biraz bencil bir insan ama severdim yine de. Sonuçta hiçbirimiz kusursuz değiliz. Fakat kendisi son dönemlerde daha da bencil olmaya başladı. Ve hep başkalarından geçinmeyi adet edindi. Hiçbir iş için uğraşmaz oldu. Son birkaç aydır da sevgilisinde kalıyor. Ailesi ise onu yurtta sanıyor. Bir yandan kızgınım bir yandan da uyarmak istiyorum ama emin değilim. Çünkü hiç kendisini düşünmüyor dersleri çok kötü. Kendine hiç bakmıyor. Ben sadece okulda görüyorum ders bitince hemen çıkıp gidiyor. Daha once uyarmıştık, haklı olduğumuzu söylemişti ama dinlemedi yine. Sizce uyarmalı mıyım?