• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorum Makinemle İlgili

Bnmde arçelik markası ve uzun zamndır cam bardaklarda buğulama oluyor bugun servis geldi sirke koyuyorum bende ve tuz kullanmıyorum tuz ve parlatıcı koyun dedi 3 dereceye aldı parlatıcı yı 15 yıkama yapın nu şekilde dedi olmazsa ararsanız tekrar dedi..
Bilginiz olsun ama bana kalırsa modelle alalalı Çok uyguna olan beyaz bir modele var arçeliğin o kadar çok tanıdığımda var ki ve harika yıkıyor..

herşey zararlı diye doğal arayışına girmemiz mi lazım o zaman ? ben hayatımızın merkezine bu derece yerleşmiş bu kimyasallardan mümkün mertebe kurtulmak istiyorum .

Meyve yememelisiniz o zaman kendi bahçenizden toplamıyorsanız. Ya da evdeki tüm elektronik aletleri özellikle akıllı telefonları kaldırmanız gerekiyor. Şampuan saç kremi vb şeyler yerine kendi yaptığınız sabunu kullanmalısınız. Üzerinizdeki kıyafetlerin muhtemelen tamamı kanserojen boya içeriyor onlardan da kurtulmalısınız. Yani parlaticiya gelene kadar liste çok uzun.

Bnmde arçelik markası ve uzun zamndır cam bardaklarda buğulama oluyor bugun servis geldi sirke koyuyorum bende ve tuz kullanmıyorum tuz ve parlatıcı koyun dedi 3 dereceye aldı parlatıcı yı 15 yıkama yapın nu şekilde dedi olmazsa ararsanız tekrar dedi..
Bilginiz olsun ama bana kalırsa modelle alalalı Çok uyguna olan beyaz bir modele var arçeliğin o kadar çok tanıdığımda var ki ve harika yıkıyor..
aslında son yıllarda çıkan şu a+, a++, a+++ tasarruflu ürünlerde kurutma tam anlamıyla olmuyor diye bir yazı okumuştum. eğer doğruysa, benim de a+++ . belki bununla da alakalı bilemiyorum . ama sürekli yeni bişeyler deniyorum ama sonuç aynı . delirmek üzereyim .

aslında son yıllarda çıkan şu a+, a++, a+++ tasarruflu ürünlerde kurutma tam anlamıyla olmuyor diye bir yazı okumuştum. eğer doğruysa, benim de a+++ . belki bununla da alakalı bilemiyorum . ama sürekli yeni bişeyler deniyorum ama sonuç aynı . delirmek üzereyim .
Mantıklı çünkü oldukça eski model olanları kullananlar çok memnun

Meyve yememelisiniz o zaman kendi bahçenizden toplamıyorsanız. Ya da evdeki tüm elektronik aletleri özellikle akıllı telefonları kaldırmanız gerekiyor. Şampuan saç kremi vb şeyler yerine kendi yaptığınız sabunu kullanmalısınız. Üzerinizdeki kıyafetlerin muhtemelen tamamı kanserojen boya içeriyor onlardan da kurtulmalısınız. Yani parlaticiya gelene kadar liste çok uzun.
haklısınız . aksini iddia etmiyorum . sadece bir yerden başlanması gerekiyor diye düşünüyorum . ben öyle yapmayı düşünüyorum en azından . şu an duş jeli, şampuan vs lerde doğal şeyler kullanmaya başladım mesela. yani elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum . bulaşıklara gelince... direkt yediğimiz içtiğimiz bunlarda hazırlanıyor . bu yüzden aklıma geldikçe deterjan yiyiyormuşum gibi geliyor.

haklısınız . aksini iddia etmiyorum . sadece bir yerden başlanması gerekiyor diye düşünüyorum . ben öyle yapmayı düşünüyorum en azından . şu an duş jeli, şampuan vs lerde doğal şeyler kullanmaya başladım mesela. yani elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum . bulaşıklara gelince... direkt yediğimiz içtiğimiz bunlarda hazırlanıyor . bu yüzden aklıma geldikçe deterjan yiyiyormuşum gibi geliyor.

Elma armut ayva gibi meyvelerin üzerinde emin olun daha çok kimyasal var. Kabuklarını mutlaka soyun bu tip şeylere dikkat etmeye karar verdiyseniz.

doğal bir yolu yok mu? yani aslında şu leke olayını bir çözebilseydim doğal deterjan arayışım alacaktı . ama maalesef bu beni deli ettiği için şimdilik deterjanla devam ediyorum .
Dogal yolunu aramadim hic ama migroslarda yesil ambalajli urunler var daha az zararlidir diye dusunuyorum.

Birde tabaklari kasiklari suya tutup koyanlarin cizilme bugulanma yapiyor makineleri cunku deterjan altta salcali kirli tabaga tutunamiyor fazlasi bardaklara cikiyor ciziyor.

Eski modellerin kazanlari genelde çelik, yeni modellerde plastik kullanıyor bir çok marka. Sebep bu. Çelik daha çok ısınıyor daha iyi kurutma yapıyor.

Arkadasim yazdigin dikkatimi cekti. Annemin makinasi dedigin gibi ici celik arcelik marka. Masallah cokta guzel yikiyor aldigindan beri. Benim makinamin ici plastik siemens marka. Daha bugun servis geldi gordu makinayi suyu isitmiyordu isi pompa motoru arizali degisicek dedi dunya kadar da para istediler.. beyaz esya sans isi ben onu anladim..

Arkadasim yazdigin dikkatimi cekti. Annemin makinasi dedigin gibi ici celik arcelik marka. Masallah cokta guzel yikiyor aldigindan beri. Benim makinamin ici plastik siemens marka. Daha bugun servis geldi gordu makinayi suyu isitmiyordu isi pompa motoru arizali degisicek dedi dunya kadar da para istediler.. beyaz esya sans isi ben onu anladim..

Aynen öyle malesef. Ben deliler gibi çelik kazanli makine aradım zamanında. Hotpointte bulduk sırf çelik diye aldım. Bin pişman oldum çünkü yıkamıyor alet. Kurutmada parlaklikta sorun yok ama neredeyse elde yıkanmış derecesinde temiz koymam gerek içine temiz çıkması için. Kesinlikle şans işi.

Zaten tamamen kurutmuyor. Ben sirkeden kaynaklı olabileceğini bir yerde okumuştum ancak ne sirke ne de herhangi bir parlatıcı kullanmazken de %100 kurutmuyordu . 50 de yıkıyorum günlükleri, tabii çok kirli değilse. servisi aradığımda 50 de bunun olabileceğini söylemişlerdi . 70'de de denedim ama su lekesinden kurtulamadım .
Çok yeni değilse durumunda varsa değiştir en iyisi

Ben bir ara parlatıcı yerine sirke koymaya başladım sonra bu su lekelerinin önünü alamadım parlatıcıya geri döndüm sorun çözüldü.

Tuzu bitiyor mu makinenizin ?
Tuzu bitmiyorsa orayı bir güzel karıştırın halâ bitmiyorsa servisi çağırın.Bitmiyorsa eğer büyük ihtimal tuzundandır bizimki de böyleydi.

Back