• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorum Makinemle İlgili

MissMthrMM

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
34
2
1
41
Merhabalar
Öncelikle burda anlatılanlar gibi büyük bir sorunum yok. Başka foruma da yazdım cevaplayan yok . O yüzden, konumu silmezseniz sevinirim .
Benim bulaşık makinesiyle ilgili bir sorum olacak bayanlar . Bulaşıkların sürekli su lekesiyle çıkmasından artık gına geldi . Tuzu var, parlatıcı olarak da sirke kullanıyorum . (Diğer parlatıcıları kullanamam durulama suyuna ekleniyormuş) . Jel deterjan kullanıyorum . Parlatıcı ayarını sürekli değiştirip denedim ama yok. Ve nerdeyse makineyi atma noktasına geldim :KK34:Benimle aynı sorunu yaşayan ya da daha önce yaşayıp çözüm bulan var mı ?

Jel deterjan dediğiniz sıvı mı yoksa jel tablet mi. Eğer üçü bi arada tabletse makinaya ekstra tuz ve parlatıcı koymayın zaten bu deterjanın arkasında da yazıyor. Ama direk sıvı kullanıyorsanız onlar en az performanslı olanı.
Bi diğer ihtimal de makineden kaynaklı olabilir. Aldığınızdan beri böyleyse.

Sirke makinaları bozuyor. Kullanmaya devam ederseniz makinaniz kullanılmayacak duruma gelecek.
Sirke zaman içinde gider tahliye borusunu çürütüyor. Annem de hepsirke kullanır dört yılda çürüttü boruyu değiştirdi hala sirke kullanıyor. Dört yılda bi boru değîştiririm parlatıcı yiyeceğime diye düşünüyor :KK48:

Sirke zaman içinde gider tahliye borusunu çürütüyor. Annem de hepsirke kullanır dört yılda çürüttü boruyu değiştirdi hala sirke kullanıyor. Dört yılda bi boru değîştiririm parlatıcı yiyeceğime diye düşünüyor :KK48:

Benim sevgili annem de yepyeni makinayı çöp etti. Makinaların çoğunun ic aksamı plastik. Tahliye borusu da plastik. Onu eritiyorsa iç aksama da zarar vereceği aşikar.

Merhabalar
Öncelikle burda anlatılanlar gibi büyük bir sorunum yok. Başka foruma da yazdım cevaplayan yok . O yüzden, konumu silmezseniz sevinirim .
Benim bulaşık makinesiyle ilgili bir sorum olacak bayanlar . Bulaşıkların sürekli su lekesiyle çıkmasından artık gına geldi . Tuzu var, parlatıcı olarak da sirke kullanıyorum . (Diğer parlatıcıları kullanamam durulama suyuna ekleniyormuş) . Jel deterjan kullanıyorum . Parlatıcı ayarını sürekli değiştirip denedim ama yok. Ve nerdeyse makineyi atma noktasına geldim :KK34:Benimle aynı sorunu yaşayan ya da daha önce yaşayıp çözüm bulan var mı ?
Krıttuğundan emin misin tam kurutmuyosa su lekesi yapar

Deterjanınızı değiştirdiniz mi? Ben değiştirincr çözmüştüm.

Yıkama bitikten sonra kapağını aralayıp buharın dışarı çıkmasına izin verin.

Bardaklarda ml oluyor daha çok ? Benim bardaklarımın ağızları gövdelerine göre daha dar. Benim bardaklarda da leke kalıyor.

Krıttuğundan emin misin tam kurutmuyosa su lekesi yapar
Zaten tamamen kurutmuyor. Ben sirkeden kaynaklı olabileceğini bir yerde okumuştum ancak ne sirke ne de herhangi bir parlatıcı kullanmazken de %100 kurutmuyordu . 50 de yıkıyorum günlükleri, tabii çok kirli değilse. servisi aradığımda 50 de bunun olabileceğini söylemişlerdi . 70'de de denedim ama su lekesinden kurtulamadım .

ben de aynı mantıkla parlatıcı kullanmak istemiyorum . parlatıcı durulama suyunda kullanılıyor ve maalesef ekstra durulama seçeneği yok benimkinde . bu yüzden sirke kullanıyorum .

Jel deterjan dediğiniz sıvı mı yoksa jel tablet mi. Eğer üçü bi arada tabletse makinaya ekstra tuz ve parlatıcı koymayın zaten bu deterjanın arkasında da yazıyor. Ama direk sıvı kullanıyorsanız onlar en az performanslı olanı.
Bi diğer ihtimal de makineden kaynaklı olabilir. Aldığınızdan beri böyleyse.
jel dediğim sıvı deterjan

Merhabalar
Makinenizi calistirmadan once 1 avuc dolusu mutfak tuzu atin icine

Back