- 19 Ağustos 2018
- 2.778
- 6.914
- 28
Dizi izliyorum çünkü :)) çocuk musunuz ya, mesajı bana yazmak istemişsiniz ama yüksek lisans alanım ölçme ve değerlendirme olduğu için, neyin ne olduğunu sizden daha iyi biliyorum...
Hocam mesleğin ilk yıllarında beni de denemeye çalışan öğrenciler olurdu. Branşım edebiyat kalkıp en dipte köşede kalmış yazar ve eserleri,sırf biliyor muyum diye sorarlardı (hadsizlik diz boyu)
Yalnız sizin kurumunuz iğrenç bir kurum.
Ne demek öğrenciye öğretmeni oylatmak,anket yapmak ?
Öğrenciler bizi değerlendirecek ne bilgiye ne kültüre sahip !
Onlarin en sevdiği öğretmen derste en çok gevezelik eden öğretmen oluyor genellikle(istisnalar elbette var)
Sizi zorlayan öğrenciye kendinizi ifade etmeye çabalamayın.
O sizi zor durumda bırakmaktan hoşlanıyordur muhtemelen.
Ikna olmuyorsa keyfi bilir. Bosa vakit kaybi.
Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama sizi anketle değerlendiriyorlar mı ?Değil mi,öğrencilere niye sorsunlar ? Herkes dersini anlatsın çıksın gitsin,hiç sorun yok zaten eğitim kurumlarımızda ne güzel.
Şaka gibi.Anketleri suçlayanı da gördüm ya tamam oldum sanırım artık.
Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama sizi anketle değerlendiriyorlar mı ?
Bu soruyu kendinize sormanız lazım bence benim bilgim senin bilgini döver tadında cevaplar veren sizsiniz.Çok güldüm gece gece hadi bakalım siz daha iyi biliyor olun tamam :) kadınlar keşke okusalarrrrr yazdıktan 5 dakika sonra dizi izliyorum mesajı atmanıza da ayrı güldüm
Değerlendirmeleri gerek.Bu her meslek için geçerli.
Olsun o zaman,diplomayı al işinin nasıl yapıldığı sorgulanmasın yoluna devam et.Ne güzel dünyalar bunlar ya.
Konu sahibinin konusundaki öğrenciler her yerde var,hiçbir şeyden memnun olmazlar hep en ayrıntıyı sorup hocayı gıcık ederler,müdürün buna bu kadar takılması bence tuhaf olan.Yoksa anketten pozitif sonuç almış zaten.
Cidden ''beni anketle değerlendirmesinler'' diyenler kendilerini nasıl geliştirecekler ben çok merak ettim.Geri dönüt almadan,öğrencilerinizin fikrini bilmeden dersi daha verimli şekilde işleyebilir misiniz ?
Benim alanım bu diyorum, sizin “bence” li cevaplarınızın tabi ki anlamı yok...
evet okuyorum, araştırıyorum, ikinci yüksek lisansımı yapıyorum.. lütfen siz de okuyun...
sürekli “çok güldüm” teması da sizi gülünç duruma düşürüyor, bilginize...
Tdkya tikladiginiz icin sevindim. Severim arastirmayi. Tartismayi da. Ama bilen biriyle :)Eğer ortada bir anket varsa,müdür,öğretmen tarafından kendini yetersiz hissedecek kadar sert uyarılıyorsa mekanizmadır.Üstelik TDK'ya göre mekanizma:Oluş,ortaya çıkıştır.Öğretmenin müdür tarafından uyarılması öğrencilerin ankete verdiği yanıtlar sonucu ortaya çıkıyorsa bal gibi de mekanizmadır.Siz vurgu yapmadan,kavram falan ortaya atmadan önce şöyle uzuuuun bir araştırma yapmalısınız bence :)
Daha çok okuyun daha çok araştırın hatta üçüncü bir yükseklisans bile gerekebilir :)
Değerlendirme yapılmalı ama kim tarafından ? Konunun uzmanları,bir üst basamak tarafından mı ? Yoksa öğrenciler tarafından mı ? Kim daha sağlıklı değerlendirir. Madem öyle herkes herkesi değerlendirsin bu değerlendirme işi sadece öğretmenlerle sınırlı kalmasın her konuda yeterli insanlarız ya
Merhaba arkadaşlar.
Kimya öğretmeniyim ve iki yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Ücretli öğretmenlikle birlikte ikinci dönem bir etüt merkezinde de çalıştım geçen yıl.
Bu yıl ise özel öğretim kursunda çalışıyorum. Toplam 5 sınıfın dersine giriyorum ama içlerinden bir tanesi seviye açısından açık ara önde. Çok iyi öğrenciler var ve içlerinden biri sürekli her şeyi sorguluyor. Bu neden böyle bunun cevabı bu olamaz şeklinde. Anlatılan şeyle de ikna olmuyor. Birkaç kez böyle şeyler yaşadık cevap anahtarını kabul etmedi anlattığımla ikna olmadı vs.
Çalıştığım kurum öğrencilere dönem ortasında bir anket yaptı. Çocuklar derslerine giren öğretmenleri değerlendiriyor. Toplam 30 öğrenci benimle ilgili çok iyi şeyler söylemiş. Kimya ile ilgili önyargılarını kırdıklarını çok iyi anladıklarını söylemişler. Ama 3 kişi olumsuz yorum yapmış. Sorduğumuz soruları çözemiyor demiş. Oysaki soru getirenlerin sorularını çözemediğim olmuyor. O seviyesi iyi sınıftan ise soru getiren zaten yok. Sadece sınıfta yaşadığımız o durumlar olmuştu. Ben o anketten sonra daha çok çaba sarfetmeye başladım. Sürekli konu tekrarı yaptım soru çözdüm. Onlara vereceğim testleri önceden çözdüm. Etütlerde de iyi gidiyoruz.
Anketin üzüntüsünü atlattım artık bir düzen oturttum derken bugün müdür benimle görüşmek istedi. Sınıfta soruları çözemiyormuşsunuz ve x öğrenciye nasıl çözdün diye soruyormuşsunuz soruları o çözüyormuş doğru mu dedi. Ben de durumu anlattım. Sınıfta o öğrencinin sürekli gereksiz detaylara takıldığını ikna olmadığını söyledim. Müdür de evet o öğrenci biraz öyle ama lütfen dikkat edelim, derslere hazırlıklı girelim dedi. Ki ben zaten her zaman hazırlık yapıyorum. Müdür hazırlık yaptığını da gözlemlediğini söyledi. Belki de sizin anlattığınız gibidir biraz daha dikkat edelim tekrar sınıfı gözlemleyelim dedi.
Benim yine çok moralim bozuldu ve modum düştü. Ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. O sınıfta ders anlatmak bile istemiyorum ama kurumdaki tek kimya öğretmeniyim. Yarın da o sınıfa dersim var yine.
Gerçekten çok çaba sarfediyorum ve çok üzülüyorum. Geçen yıl da çalıştım hiç böyle şeyler duymadım. Benimle aynı durumu yaşayanlar var mı? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Tdkya tikladiginiz icin sevindim. Severim arastirmayi. Tartismayi da. Ama bilen biriyle :)
Kısmetse inşallah doktoraya başvuracağım... ne mezunusunuz bilemiyorum, yazdıklarınızdan çok yüksek bir eğitim düşünmediğim gibi, öğrenmeye açık bir insan da göremedim...
Kafayı yerdiniz Nasıl bir cevap bunu insan yazmaya utanır.Yazım dilinize lütfen çeki düzen verin.Tabii ki de dersine giren öğrenciler tarafından hanımefendi.Derslere müdür mü giriyor,öğretmenin dersi nasıl işlediğini geri dönüt almadan nasıl bilecek ?
Her sınav sonrası fakülteyi,hocalarını değerlendiren anket düzenliyorlar şu an okuduğum fakültede.Siz burada olsanız kafayı yerdiniz o zaman.
Kafayı yerdiniz Nasıl bir cevap bunu insan yazmaya utanır.Yazım dilinize lütfen çeki düzen verin.
Nesinden utanayım ? Bu bir söyleyiş,bilmiyor musunuz ? Hani öğrencilerin ankete tabi tutulmasından rahatsızsınız ya onun için yazdım,kırmak için değil yahu
Konunun ölçme değerlendirmeyle ilgisi ne ki...Kısmetse inşallah doktoraya başvuracağım... ne mezunusunuz bilemiyorum, yazdıklarınızdan çok yüksek bir eğitim düşünmediğim gibi, öğrenmeye açık bir insan da göremedim...