Soru çözemeyen öğretmen

Dizi izliyorum çünkü :)) çocuk musunuz ya, mesajı bana yazmak istemişsiniz ama yüksek lisans alanım ölçme ve değerlendirme olduğu için, neyin ne olduğunu sizden daha iyi biliyorum...

Bu soruyu kendinize sormanız lazım bence benim bilgim senin bilgini döver tadında cevaplar veren sizsiniz.Çok güldüm gece gece hadi bakalım siz daha iyi biliyor olun tamam :) kadınlar keşke okusalarrrrr yazdıktan 5 dakika sonra dizi izliyorum mesajı atmanıza da ayrı güldüm

Değil mi,öğrencilere niye sorsunlar ? Herkes dersini anlatsın çıksın gitsin,hiç sorun yok zaten eğitim kurumlarımızda ne güzel.

Şaka gibi.Anketleri suçlayanı da gördüm ya tamam oldum sanırım artık.

Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama sizi anketle değerlendiriyorlar mı ?

Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama sizi anketle değerlendiriyorlar mı ?

Değerlendirmeleri gerek.Bu her meslek için geçerli.
Olsun o zaman,diplomayı al işinin nasıl yapıldığı sorgulanmasın yoluna devam et.Ne güzel dünyalar bunlar ya.
Konu sahibinin konusundaki öğrenciler her yerde var,hiçbir şeyden memnun olmazlar hep en ayrıntıyı sorup hocayı gıcık ederler,müdürün buna bu kadar takılması bence tuhaf olan.Yoksa anketten pozitif sonuç almış zaten.
Cidden ''beni anketle değerlendirmesinler'' diyenler kendilerini nasıl geliştirecekler ben çok merak ettim.Geri dönüt almadan,öğrencilerinizin fikrini bilmeden dersi daha verimli şekilde işleyebilir misiniz ?

Biz lisedeyken bizim sınıfta da bir kız vardı. Kız önceden dersleri çalışıp testleri çözüp gelirdi. Mesela hoca bir konu anlatıyor daha ilk defa dinliyoruz o kız çok ayrıntı soru sorardı. Özellikle de fizik dersinde yapardı bunu. Hoca da cevap verememiş olmamak için o kızın saçma sapan sorularina cevap verirdi.

Sonra ben bir arkadaşımla bizim sınıftan sorumlu hocaya gittim bunlar böyle derste ayrıntı şeyleri tartışıyorlar biz asıl konuyu anlamıyoruz, üstelik kafamız karisiyor dedim. Hoca da evet haklısın onun öyle soruları oluyor diyip diğer hocaları uyardı derste o kızın öyle sorularını cevaplamayin teneffüste sorsun dedi. Ben o zaman çok pişman olmuştum keşke daha önce söyleseydim.

Benim bahsettiğim kız da çok çalışkandı ama öyle tuhaf sorular sorarak bişey yaptığını sanıyordu derece yapmıştı ama yıl içinde bize çok zararı oldu. Şimdi hatırladım yine sinirlendim. Sizin bahsettiğiniz öğrenci de boyle bir tipse yani sordugu sorular sınıfın geneli için zaman kaybiysa ders arasında sor deyin.

Benim alanım bu diyorum, sizin “bence” li cevaplarınızın tabi ki anlamı yok...
evet okuyorum, araştırıyorum, ikinci yüksek lisansımı yapıyorum.. lütfen siz de okuyun...
sürekli “çok güldüm” teması da sizi gülünç duruma düşürüyor, bilginize...

Değerlendirme yapılmalı ama kim tarafından ? Konunun uzmanları,bir üst basamak tarafından mı ? Yoksa öğrenciler tarafından mı ? Kim daha sağlıklı değerlendirir. Madem öyle herkes herkesi değerlendirsin bu değerlendirme işi sadece öğretmenlerle sınırlı kalmasın her konuda yeterli insanlarız ya

Bazi cocuklarin cok zeki olduklari ve bu cocuklarin siradan egitimle doyurulamayacagi gercegi goz arddi edilince boyle sikıntili durumlar ortaya cikabiliyor.bu tarz cocuklara yetecek ogretmenler cok farkli donanimda oluyorlar.sozum asla size degil konu sahibi.kendinizi sorguladiginiza gore eminim cok cok iyi bir ogretmen olarak devam edeceksiniz meslek. Hayatiniza ama farkli dinamikleri olan ve ozel gereksinimlerri olan cocuklar ihmal edilmemeli ve onlarin ogrenme ihtiyaclari karsilanmali

Daha çok okuyun daha çok araştırın hatta üçüncü bir yükseklisans bile gerekebilir :)

Sevgili öğretmenim, hiç canınızı sıkmayınız :)
Müdür Bey klasik uyarıları yapacaktır elbet. Sizler de geçtiniz o yollardan, bilirsiniz, iyi bir öğretmen bulmak gerçekten zor... Birçok kişi aldığı diplomanın hakkını vermiyor , dolayısıyla korku oluşuyor insanlarda ve temkinli davranmaya çalışıyorlar, kendilerince.
Öğretmenlerimizin yeri bambaşkadır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'le aynı çerçeve içinde yer alıyorsunuz, ne mutlu sizlere.. Lütfen böyle olayların sizleri üzmesine, incitmesine izin vermeyiniz. Emin olun lise yıllarımda sizin gibi özverili bir kimya öğretmeni sayesinde başarılı bir olimpiyat öğrencisi oldum, asla kendi yeteneğimden değil. Benim gibi olan onlarca öğrenci var. Sizin sihrinize, ışığınıza aç ve muhtaç öğrenciler var. Hiç değilse onların hatrına kendinizi zayi etmeyiniz..
Çok çok başarılı olacağınıza inanıyorum.
Güzel bilim insanları yetiştireceğinize inanıyorum. Yapmanız gereken çok iş var zira yükünüz hakikaten ağır, yolunuz zor..
Yol zor fakat siz de kolay değilsiniz ki!
Meşakkatli işlerin üstesinden gelemeyecek olsaydınız öğretmenliği seçmezdiniz. Ve en önemlisi: Kaderinize yazılmış ki siz de layıkıyla başaracak güce sahipsiniz! :)

Tdkya tikladiginiz icin sevindim. Severim arastirmayi. Tartismayi da. Ama bilen biriyle :)

Daha çok okuyun daha çok araştırın hatta üçüncü bir yükseklisans bile gerekebilir :)

Kısmetse inşallah doktoraya başvuracağım... ne mezunusunuz bilemiyorum, yazdıklarınızdan çok yüksek bir eğitim düşünmediğim gibi, öğrenmeye açık bir insan da göremedim...

Tabii ki de dersine giren öğrenciler tarafından hanımefendi.Derslere müdür mü giriyor,öğretmenin dersi nasıl işlediğini geri dönüt almadan nasıl bilecek ?
Her sınav sonrası fakülteyi,hocalarını değerlendiren anket düzenliyorlar şu an okuduğum fakültede.Siz burada olsanız kafayı yerdiniz o zaman.

Sizinle aynı durum sayılmaz ama ben lisedeyken sizin anlattığınız öğrenci gibiydim. Matematik dersinde sınıftaki arkadaşlarımdan çok öndeydim. Çoğu zaman öğretmenime göre daha kolay daha hızlı çözüm yolları bulurdum öğretmenimde bana nasıl çözdüğümü sorardı. Ben özel bir lisede okudum ama hiçbir zaman öğretmenim sorularıma cevap veremiyor tarzında şeyler söylemedim. Tam tersine matematik dersinde o kadar iyi olmamı öğretmenlerime borçluydum.
Matematik dersinde sınıftakiler soruları çözerken ben çok sıkılıyordum ordan 5 soru çözemeden ben çoktan bitiriyordum. Dersi dinlememe ihtiyacım yok gibi saçma bi duruma girmiştim. sonrasında öğretmenim daha daha zor sorular koyuyordu önüme bi kaç hafta böyle devam edince daha da dikkatli dinlemeye başlamıştım dersi. İşinize yarar mı bilmiyorum ama o öğrencinizi zor sorular bulmaya çalışın ama öncesinde mutlaka siz de çözün. O zaman size saygısı derse saygısı daha da çok artıcaktır.

Tdkya tikladiginiz icin sevindim. Severim arastirmayi. Tartismayi da. Ama bilen biriyle :)

Aynen öyle bilen biriyle tartışmak daha zevkli mesela Sözlüklerin sadece internette olmayacağını,Basım halinde insanların evinde de bulunabileceğini bilen biriyle :)

Kısmetse inşallah doktoraya başvuracağım... ne mezunusunuz bilemiyorum, yazdıklarınızdan çok yüksek bir eğitim düşünmediğim gibi, öğrenmeye açık bir insan da göremedim...

Kendimi övmeyi sevmediğim gibi kendini öven insanlardan da hiç hazetmem o yüzden burada şunları,bunları yaptım diye anlatmayacağım.Sizin ne gördüğünüzde beni hiç ilgilendirmiyor.Bu arada günümüzde doktora yapmak hiç zor değil,yapan tek kişide siz değilsiniz.

Kafayı yerdiniz Nasıl bir cevap bunu insan yazmaya utanır.Yazım dilinize lütfen çeki düzen verin.

Kafayı yerdiniz Nasıl bir cevap bunu insan yazmaya utanır.Yazım dilinize lütfen çeki düzen verin.

Nesinden utanayım ? Bu bir söyleyiş,bilmiyor musunuz ? Hani öğrencilerin ankete tabi tutulmasından rahatsızsınız ya onun için yazdım,kırmak için değil yahu

Nesinden utanayım ? Bu bir söyleyiş,bilmiyor musunuz ? Hani öğrencilerin ankete tabi tutulmasından rahatsızsınız ya onun için yazdım,kırmak için değil yahu

Argo söyleyişlere uzağım.Bu arada sadece ciddiye aldığım insanlara kırılırım.Diğerlerine sadece uyarılarda bulunurum.Fakültenizde ki bir hocaya söyleyemeyeceğiniz "söyleyişi" tanımadığınız insanlara söylemekten rahatsız değilseniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…