Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yaaa işte ergenlerin olayları yorumlayış biçimi bu şekilde. Yaptıkları işin önünü arkasını düşünecek seviyede değil çoğu.Eşimin iş yerinde bir öğretmen öğrencilerin lafına bakarak dersi yarım bıraktırılarak işten çıkarıldı sonra yeni bir öğretmen geldi eskiyi aradılar ama olan o kızcağıza oldu markette kasiyer olarak işe girmek kaldı
Çalışan değerlendirme mi?? Okul şirket mantığıyla yönetilmez. İnsan kaynakları mı orası :)) Okul içi dinamikler çok Farklı. O yıllarda böyle anketler falan yoktu o bir gerçek. Ancak anketle öğretmen değerlendirmek sağlıklı olamaz. Veliler toplantıya bile gelmiyor. Nisan ayı gelmiş öğrenci matematikçinin soyadını bana soruyor. Bunların yapacağı değerlendirme okunuşu cahile ezdirmek olur ancak. Siz kimlerle çalışıyorsanız bilmiyorum
Boyle mantikli yorumlara bayılıyorumŞimdi bu durum daha kolay ispatlanabilir bir şey. Arkasını ararlarsa çözemedi vs şeklinde senin de çözemediğin bir soru yoksa problem yok. Bence olayı çok şahsileştirme. O öğrenci tek sana mı yoksa genel bir tavrı mı var ona bak. Herkese karşı öyleyse sorun etme. Sana karşı olduğunu düsünüyorsan al bi teneffüste konuş çay için serbest bi ortamda sor nasılsın iyi misin vs çok faydası olur sana. Ağır baskı altındalar psikolojileri kaldırmayabiliyor. Çünkü aileler yarış atı gibi koşturuyor beklenti yüksek tutuyor ve her gelen nesil daha büyük baskı altında. Tıp diyorsun cidden hayatı sınav olmuş olabilir çocugun. O yüzden bence hiçç sorun etme.
İstek vakfı, Galatasaray lisesi seviyesinde okullar mı bunlar??Birçok okulla çalışıyoruz... mesela okul şirket mantığıyla yürütülmez diyorsunuz ya, bu sizin verebileceğiniz bir karar değil.. artık okulların çoğu bu şekilde işliyor... anket sonuçlarını özel programlarla analiz ediyoruz, bir-iki öğrencinin yada velinin verdiği yanlış puan değerlendirmenin tamamını büyük ölçüde etkilemez..
Çalışan değerlendirme mi?? Okul şirket mantığıyla yönetilmez. İnsan kaynakları mı orası :)) Okul içi dinamikler çok Farklı. O yıllarda böyle anketler falan yoktu o bir gerçek. Ancak anketle öğretmen değerlendirmek sağlıklı olamaz. Veliler toplantıya bile gelmiyor. Nisan ayı gelmiş öğrenci matematikçinin soyadını bana soruyor. Bunların yapacağı değerlendirme okunuşu cahile ezdirmek olur ancak. Siz kimlerle çalışıyorsanız bilmiyorum
Niye değerlendirsin ? Değerlendirmek için aynı seviyede olması lazım onun geçtiği yoldan geçmesi lazım yoksa öğrenci ego tatmin edecek diye değerlendirebilir pekala diyemeyiz ? Ve ne bu öğretmenliği değerlendirme merakı ? Bir anne başka bir annenin anneliğini değerlendirmeye kalkınca herkes farklı her anne çocuğunu düşünür denir işte öğretmen de böyle eğer vicdanlıysa bir öğretmen başını yastığına koyduğunda öğrencisinin derdinden uyuyamaz benim kendi çocuğumdan daha çok sabır gösterdiğim öğrencilerim var işin içine girmeden bunları asla bilemezsinizKonu sahibden tamamen bagimsiz olarak soruyorum. Niye igrenc ogrencinin goruslerine deger verdikleri, katilimci bi yontem kullandiklarin icin mi.
Ogrencinin ogretmeni degerlendirebilmesi icin nasil bir birikim nasil bir kultur isterdiniz acaba. Doktorasini yaptiktan sonra gecmise yonelik sizi degerlendirebilirler mi mesela.
@Deniz445
Okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya, nasıl öğretmenlik yapıyorsunuz?
Bence ileride akıllarına geldikçe çok üzülüp pişman olacaklar belki öğretmen olacaklar ve onu o zaman anlayacaklarYaaa işte ergenlerin olayları yorumlayış biçimi bu şekilde. Yaptıkları işin önünü arkasını düşünecek seviyede değil çoğu.
Siz de psikolojiden pedagojiden anlamıyorsunuz aman ogretmen ölçüyorsunuz farkında mısınız?
Ben karar veremezmişim okulun şirket olmadığına. Zaten başımıza ne geldiyse öğretmeni olayın dışında tutma hevesi yüzünden geldi. Sahada ben koşuyorum, çimen kalitesini locadakiler değerlendirme hevesine giriyor.Tam olarak bu işte.
Merkezinde insan olan,duygular olan,psikoloji olan meslekler programcıların anketlerle ölcebilecegi alanlarin dışında kalıyor.
Öğrencinin öğretmenin duygusal bağı ne olacak onu hangi birimle ölçecekler?
Ya da bir doktoru ölçebiliyorlar mı bu şekilde?
Bir emniyet mensubunu,bir milletvekilini anketle degerlendirmek mümkün mü.. Asla !
Varsa yoksa öğretmenler
Sanki sistem harika,öğretmenlere her imkan sunuluyor da tek kusur öğretmenin performansını ölçmekte kaldı.
Yahu okul binasını kendi boyayan,sobasini kendi yakan,kırılan camına kartondan ek yeri yapan öğretmenlerin ülkesi burası kim kimi değerlendirecek.
Keşke bizler de velileri degerlendirebilsek...
@Deniz445
Okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya, nasıl öğretmenlik yapıyorsunuz?
Ölçme ve değerlendirme için psikoloji okumam gerekmiyor ki? Nasıl bir yaklaşım bu?
Sizin ölçme ve değerlendirme diye son derece sıradan ifade ettiğiniz şey pedagojide ne büyük öneme sahi biliyor musunuz ? Muhtemelen bilmiyorsunuz.
Evet bazı testleri yapmak için hele ki Türkiye gibi eğitimin yerlerde süründüğü ülkelerde psikolojiden anlamanız gerekiyor.
Anlamadiginizda sizin yaptiginiz testler,anketler sadece ve sadece okullardan para kazanmak amaclı girisimler oluyor,bir tık ileriye bile gidilmiyor.
Bu sistem icinde öğretmenin yerini ve konumunu tespit etmek icin psikolojiden anlamaniz sart yoksa öğrenci kuklasi olmaktan baska ise yaramaz sizin anketleriniz
Sıradan değil asla... her işletmenin baştacıdır, olmazsa olmazıdır.. en önemli birimidir... ölçme ve değerlendirme bir çok alanda uygulanıyor, evet psikoloji alanında da testleri var, onları uygularsam analizini psikolog arkadaşlar yapıyor. Ama psikoloji bilgisi gerektirmeyen analizleri ölçme ve değerlendirme uzmanları yapabiliyor...
Keşke üniversitede ders olarak psikoloji koysalarmış, sizin bu fikrinizi üniversiteler düşünememiş...
Çalışan herkim olursa olsun, kendini geliştirecek, artık her alanda işini iyi yapan insanlara ihtiyacımız var.. değişmeyen tek şey değişimdir arkadaşlar.. herkese iyi geceler...
Evet sizlere lazım kesinlikle.
Biz zaten doğrudan psikoloji dersleri alıyoruz.
Bu nedenle sizi de anlıyorum.
Sizden anket hazırlayıp çalişanlari(!) analiz etmenizi istediklerinde isin gözünüzde canlanan tek boyutu avcunuzu ovuşturarak para kazanmayi düşünme safhası oluyor.
Allah daha çok versin ne diyeyim.