Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bu durumu kişisel olarak algilamadan önce o cocugun ve kankalarinin diğer derslere ve öğretmenlere yönelik tutumlari,ders başarıları konusunda bilgi toplamaya çalışırdım.Sube öğretmenler kurulu toplantıları bunun için yapiliyor
Bu çok bilmişe bir gün ders anlattır aynı onun yaptığı gibi davran. Sınavda da böyle yaparsa tıp fakültesine fenalaşıp gider
Öğrencilere yeni öğretmen olduğunuzu belli etmeyin. Öğrenciden kaynaklı bir durum bu. Bazı öğrenciler böyle. Elinizden geleni yapıyorsunuz zaten bunun için üzülmeyinMerhaba arkadaşlar.
Kimya öğretmeniyim ve iki yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Ücretli öğretmenlikle birlikte ikinci dönem bir etüt merkezinde de çalıştım geçen yıl.
Bu yıl ise özel öğretim kursunda çalışıyorum. Toplam 5 sınıfın dersine giriyorum ama içlerinden bir tanesi seviye açısından açık ara önde. Çok iyi öğrenciler var ve içlerinden biri sürekli her şeyi sorguluyor. Bu neden böyle bunun cevabı bu olamaz şeklinde. Anlatılan şeyle de ikna olmuyor. Birkaç kez böyle şeyler yaşadık cevap anahtarını kabul etmedi anlattığımla ikna olmadı vs.
Çalıştığım kurum öğrencilere dönem ortasında bir anket yaptı. Çocuklar derslerine giren öğretmenleri değerlendiriyor. Toplam 30 öğrenci benimle ilgili çok iyi şeyler söylemiş. Kimya ile ilgili önyargılarını kırdıklarını çok iyi anladıklarını söylemişler. Ama 3 kişi olumsuz yorum yapmış. Sorduğumuz soruları çözemiyor demiş. Oysaki soru getirenlerin sorularını çözemediğim olmuyor. O seviyesi iyi sınıftan ise soru getiren zaten yok. Sadece sınıfta yaşadığımız o durumlar olmuştu. Ben o anketten sonra daha çok çaba sarfetmeye başladım. Sürekli konu tekrarı yaptım soru çözdüm. Onlara vereceğim testleri önceden çözdüm. Etütlerde de iyi gidiyoruz.
Anketin üzüntüsünü atlattım artık bir düzen oturttum derken bugün müdür benimle görüşmek istedi. Sınıfta soruları çözemiyormuşsunuz ve x öğrenciye nasıl çözdün diye soruyormuşsunuz soruları o çözüyormuş doğru mu dedi. Ben de durumu anlattım. Sınıfta o öğrencinin sürekli gereksiz detaylara takıldığını ikna olmadığını söyledim. Müdür de evet o öğrenci biraz öyle ama lütfen dikkat edelim, derslere hazırlıklı girelim dedi. Ki ben zaten her zaman hazırlık yapıyorum. Müdür hazırlık yaptığını da gözlemlediğini söyledi. Belki de sizin anlattığınız gibidir biraz daha dikkat edelim tekrar sınıfı gözlemleyelim dedi.
Benim yine çok moralim bozuldu ve modum düştü. Ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. O sınıfta ders anlatmak bile istemiyorum ama kurumdaki tek kimya öğretmeniyim. Yarın da o sınıfa dersim var yine.
Gerçekten çok çaba sarfediyorum ve çok üzülüyorum. Geçen yıl da çalıştım hiç böyle şeyler duymadım. Benimle aynı durumu yaşayanlar var mı? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Hocam sistem öğrenciye,, veliye köle haline getirdiği için bizi vicdanınız rahatsa boşverin gitsin. Ama şöyle bi şey yapabilirsiniz,zor sorular sorun ara sıra, o çocuğun cevaplayamacağı sorular. Açıklamasına bile çok iyi hazırlanın. Aaa ben bunu hiç düşünmemiştim falan diyebileceği. Bir iki kere olursa çocuk da değişir belki.Merhaba arkadaşlar.
Kimya öğretmeniyim ve iki yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Ücretli öğretmenlikle birlikte ikinci dönem bir etüt merkezinde de çalıştım geçen yıl.
Bu yıl ise özel öğretim kursunda çalışıyorum. Toplam 5 sınıfın dersine giriyorum ama içlerinden bir tanesi seviye açısından açık ara önde. Çok iyi öğrenciler var ve içlerinden biri sürekli her şeyi sorguluyor. Bu neden böyle bunun cevabı bu olamaz şeklinde. Anlatılan şeyle de ikna olmuyor. Birkaç kez böyle şeyler yaşadık cevap anahtarını kabul etmedi anlattığımla ikna olmadı vs.
Çalıştığım kurum öğrencilere dönem ortasında bir anket yaptı. Çocuklar derslerine giren öğretmenleri değerlendiriyor. Toplam 30 öğrenci benimle ilgili çok iyi şeyler söylemiş. Kimya ile ilgili önyargılarını kırdıklarını çok iyi anladıklarını söylemişler. Ama 3 kişi olumsuz yorum yapmış. Sorduğumuz soruları çözemiyor demiş. Oysaki soru getirenlerin sorularını çözemediğim olmuyor. O seviyesi iyi sınıftan ise soru getiren zaten yok. Sadece sınıfta yaşadığımız o durumlar olmuştu. Ben o anketten sonra daha çok çaba sarfetmeye başladım. Sürekli konu tekrarı yaptım soru çözdüm. Onlara vereceğim testleri önceden çözdüm. Etütlerde de iyi gidiyoruz.
Anketin üzüntüsünü atlattım artık bir düzen oturttum derken bugün müdür benimle görüşmek istedi. Sınıfta soruları çözemiyormuşsunuz ve x öğrenciye nasıl çözdün diye soruyormuşsunuz soruları o çözüyormuş doğru mu dedi. Ben de durumu anlattım. Sınıfta o öğrencinin sürekli gereksiz detaylara takıldığını ikna olmadığını söyledim. Müdür de evet o öğrenci biraz öyle ama lütfen dikkat edelim, derslere hazırlıklı girelim dedi. Ki ben zaten her zaman hazırlık yapıyorum. Müdür hazırlık yaptığını da gözlemlediğini söyledi. Belki de sizin anlattığınız gibidir biraz daha dikkat edelim tekrar sınıfı gözlemleyelim dedi.
Benim yine çok moralim bozuldu ve modum düştü. Ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. O sınıfta ders anlatmak bile istemiyorum ama kurumdaki tek kimya öğretmeniyim. Yarın da o sınıfa dersim var yine.
Gerçekten çok çaba sarfediyorum ve çok üzülüyorum. Geçen yıl da çalıştım hiç böyle şeyler duymadım. Benimle aynı durumu yaşayanlar var mı? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Konu sahibden tamamen bagimsiz olarak soruyorum. Niye igrenc ogrencinin goruslerine deger verdikleri, katilimci bi yontem kullandiklarin icin mi.
Ogrencinin ogretmeni degerlendirebilmesi icin nasil bir birikim nasil bir kultur isterdiniz acaba. Doktorasini yaptiktan sonra gecmise yonelik sizi degerlendirebilirler mi mesela.[/QUO
.Nasıl bir hasta doktoru değerlendiremiyorsa,bir davalı hakimi değerlendiremiyorsa,bir müşteri bankacıyı değerlendiremiyorsa bir öğrencide binbir sınavdan geçip öğretmen olmuş bir kişiyi değerlendirecek yetkili merci değildir.Mesela Doçentlik jürilerine profesörler girer,öğrenciler değil .Sizi ancak bir üstünüz değerlendirebilir.Alt basamağı siz değerlendirirsiniz.Anlatabildim mi ?
Merhaba arkadaşlar.
Hocam mesleğin ilk yıllarında beni de denemeye çalışan öğrenciler olurdu. Branşım edebiyat kalkıp en dipte köşede kalmış yazar ve eserleri,sırf biliyor muyum diye sorarlardı (hadsizlik diz boyu)
Yalnız sizin kurumunuz iğrenç bir kurum.
Ne demek öğrenciye öğretmeni oylatmak,anket yapmak ?
Öğrenciler bizi değerlendirecek ne bilgiye ne kültüre sahip !
Onlarin en sevdiği öğretmen derste en çok gevezelik eden öğretmen oluyor genellikle(istisnalar elbette var)
Sizi zorlayan öğrenciye kendinizi ifade etmeye çabalamayın.
O sizi zor durumda bırakmaktan hoşlanıyordur muhtemelen.
Ikna olmuyorsa keyfi bilir. Bosa vakit kaybi.
Öğrenci öğretmeni denetleyecek kadar bilgi sahibi olmadığı için rahatsız olmuş olabilir mi ?5.Sınıftan itibaren bu anketler uygulanıyor artık kurumsallaşmış okullarda.. çok normal birşey bu, niye rahatsız oldunuz ki bu kadar?
Haklısınız cevap anahtarı doğru olmayabilir ama ben de çözüyorum ben de cevap anahtarındaki gibi buluyorum. Doğru olduğundan da eminim. Buna rağmen ikna olmuyor. Konu eksiğimin olmadığını iddia edemem çok tecrübeli değilim çünkü. Ama derse hazırlıksız gitmiyorum hiçbir zaman. Soru dahi getirmiyorlar nasıl böyle bir yorum yaptıklarını anlamıyorum.
Öğrenci öğretmeni denetleyecek kadar bilgi sahibi olmadığı için rahatsız olmuş olabilir mi ?
yıllarca öğrencilik yapmış biri olarak çok rezil öğretmenler de gördüm.hele formasyon alanlar kusura bakmasın kimse ama onlar kendilerine öğretmenim demesin.ayrıca özel kurumlara tonla para saçılıyor ve para sokaktan toplanmıyor.öğretmen memnun değilse öğrenci tabii ki bunu dile getirecek.ne demek yeterli donanımı yok şikayet edemez.siz nasıl öğretmensiniz öyle yaÖğrenci öğretmeni denetleyecek kadar bilgi sahibi olmadığı için rahatsız olmuş olabilir mi ?