Soru çözemeyen öğretmen

Bilmem hic duydunuz mu yonetisim diye bir kavram vardir. Altindan ustune herkesin katilimi ongorur. Boylelikle etkinlik verimlilik artar. Bunun suan olmamasi, olmamasi gerektigi anlamina gelmez. Konudan bagimsiz yine, mudurun birlikte calistigi ogretmene dair geri donusleri kasaptan alacak hali yok. Teorik yetkinlik uygulamada her zaman iyi olacaginiz anlamina gelmez. Ben anlatabildigimi dusunuyorum siz de anlamissinizdir umarim.
Kavram anlamlarını kopyala-yapıştır yaparak söylediklerimi manipüle etmenizi görmezden geliyorum.Çünkü söylediklerimi gayet iyi anladığınızı düşünüyorum.Bilmem hiç duydunuz mu ergen psikolojisi denen bir kavram vardır.Ergenler bulundukları yaş itibariyle psikolojik,fizyolojik,duygusal değişimlerden geçerler.Bir gün beğendiğini diğer gün beğenmez,dış görünüşe çok önem verir.Ben bu dönemden geçen birinin öğretmeni düzgün değerlendiremeyeceğini savunuyorum ve sözümünde arkasındayım.

yıllarca öğrencilik yapmış biri olarak çok rezil öğretmenler de gördüm.hele formasyon alanlar kusura bakmasın kimse ama onlar kendilerine öğretmenim demesin.ayrıca özel kurumlara tonla para saçılıyor ve para sokaktan toplanmıyor.öğretmen memnun değilse öğrenci tabii ki bunu dile getirecek.ne demek yeterli donanımı yok şikayet edemez.siz nasıl öğretmensiniz öyle ya
Başkalarının öğretmenliğini değerlendireceğinize insanlarla Nasıl konuşulacağı,tartışılacağı konusunda seminere gitseniz keşke.Rezil diye nitelendirdiğiniz öğretmenlerinize sizi sormak lazım acaba neler derlerdi

Geçen sene çalıştığım lisenin son sınıfına başka okuldan iki kız öğrenci geldi. Bütün öğretmenleri sorularıyla bezdirdiler. Matematikçi beğenmediler, teneffüslerde öğle tatillerinde öğretmenlerin sırtından inmediler, idareye şikayetler, laboratuvarda soru çözeceğiz deyip dersimden çıkmak istemeler (İngilizceciyim/ yalanmış), benimle daha ilk dersimde takışmalar. .. sonuçta biri umulandan aşağı bir bölüme yerleşti, biri hiç kazanamadı. Kendi işine bakmayıp öğretmenle uğraşan öğrenci kaybetme bahanesini hazırlıyor demektir . Koca etüt merkezinde sadece üç öğrenci olumsuz yorum yapıyorsa burada sorun öğrencidedir bana kalırsa, kendinizi üzmeyin

Başlığı gördüğümde bunu bir velinin yazdığını düşündüm. Ama bir öğretmen yazıyor bunu.
Sizin burada bu konuyu açıp rahatsızlık duymanız bile işinizi ne kadar iyi yaptığınızın göstergesi. Eğitim fakültelerinde bireyselleştirilmiş ders planı hazırlama gibi dersler var. Bu tip sorunlu öğrenciler için.
Içiniz rahat olsun.

Tabiri caizse en kazık soruları sorun onlara. En karışık, uzun ve bilgiye dayalı olanları. 30 kişinin güzel yorum yapmasının hiç önemi yoktur tabi 3 kişinin yanında sizi anlayabiliyorum . Elinizden geleni yapıyorsunuz anlattığınız kadarıyla. Bence kafaya takmayın. Böyle gıcık tipli öğrenciler/insanlar hayatın heryerinde maalesef. Size kendinizi, yetersiz,beceriksiz hissettirmek için pusuda bekliyorlar. Çok rahat olun hiç gerilmeyin. Neticede ne kadar zeki ve önde de olsalar o konunun uzmanı sizsiniz. Eğer açıklamanız doğruysa ve bundan tatnin olmuyorlarsa “yeni deneylerle ispatlayın o zaman kitapları değiştirelim komple” diyebilirsiniz. Eğer derste soru getirirlerse yanlarında çözmeyin geriliyorsanız. Yoğunluğu bahane edip öğretmenler odasında rahat çözün atıyorum. Kendinizi başarısız hisstermelirine izin vermeyin.

Kavram anlamlarını kopyala-yapıştır yaparak söylediklerimi manipüle etmenizi görmezden geliyorum.Çünkü söylediklerimi gayet iyi anladığınızı düşünüyorum.Bilmem hiç duydunuz mu ergen psikolojisi denen bir kavram vardır.Ergenler bulundukları yaş itibariyle psikolojik,fizyolojik,duygusal değişimlerden geçerler.Bir gün beğendiğini diğer gün beğenmez,dış görünüşe çok önem verir.Ben bu dönemden geçen birinin öğretmeni düzgün değerlendiremeyeceğini savunuyorum ve sözümünde arkasındayım.
Icsellestirilmis kavramlar merak etmeyin. 2 yasinda cocugun tanik olarak dinlendigi bi dunyada ergen diye cocugun dusuncelerini kale almamak da bi tercih tabi

katılıyorum

Icsellestirilmis kavramlar merak etmeyin. 2 yasinda cocugun tanik olarak dinlendigi bi dunyada ergen diye cocugun dusuncelerini kale almamak da bi tercih tabi

2 yaşında çocuğun tanıklık yaptığına hiç şahit olmadım.Kulaktan dolma bir bilgi sanırım.Eğer öyle bir durum gerçekten varsa bile olağanüstü bir durumdur ve yaşı itibariyle gördüklerini düzgün anlatma yeteneği pedagog tarafından ölçülür.Tek tek tüm öğrencilere psikoloji testi yapamayacağımıza göre.Üstelik sizde kavramlara meraklı bir insan olarak bilirsiniz ki tanıklık yapmakla denetlemek birbirinden çooook ayrı kavramlardır.Bağdaştırılamaz.Düşünceleri tamamen kale alınmasın demiyorum.Bir denetleme mekanizması haline gelmesi yanlış diyorum

ogrencilerin en sevdigi sey surekli uç noktalarda soru sorup ogretmeni sikistirmak.bana da yapan cok oldu halada yapiyorlar ama once bunu bi arastir sen gelip anlat daha aklinda kalici olur diyorum yada su an tam hatirlayamadim arastirip gelicem diyorum.sizinki ozel sektor malesef ogrencilere mahkum oluyosunuz

Bu genelde özel okullarda ve dersanelerde oluyor. Toplum olarak parasını veriyorum istediğimi yaparım düşüncesine sahibiz. Çocuklar da ailelerinden bu şekilde görüp uyguluyorlar. 3 kuruş verince tüm dünyayı satın alan bir milletiz maalesef. Bence öyle öğrencilere bakışlarınla bile mesafenı koyabilirsin. Senin nabzını ölçmeye çalışıyorlar akılları sıra bilgini sınıyorlar. Öğretmen değilim ama özel eğitim kurumlarında çok çalıştım bu modellerden dolu hepsi . Gerektiğinde haddini bildirmediğin sürece daha cok üstüne gelecekler.

Son düzenleme:
2 yaşında çocuğun tanıklık yaptığına hiç şahit olmadım.Kulaktan dolma bir bilgi sanırım.Eğer öyle bir durum gerçekten varsa bile olağanüstü bir durumdur ve yaşı itibariyle gördüklerini düzgün anlatma yeteneği pedagog tarafından ölçülür.Tek tek tüm öğrencilere psikoloji testi yapamayacağımıza göre.Üstelik sizde kavramlara meraklı bir insan olarak bilirsiniz ki tanıklık yapmakla denetlemek birbirinden çooook ayrı kavramlardır.Bağdaştırılamaz.Düşünceleri tamamen kale alınmasın demiyorum.Bir denetleme mekanizması haline gelmesi yanlış diyorum
Madem kavramlardan gidiyoruz. E gidelim. Ogrenciler somut olayda denetleme mekanizmasi olarak degil araci olarak kullanilmis bu birincisi. Ikincisi haklisiniz taniklik etme ile denetleme, jest ile rest kadar bile benzer degil. Ama ben oradaki vurguyu yasi kac olursa olsun cocugun gorusune saygi duyma konusuna yapmistim zaten :)

Bu devrin cocuklari z kusagi cocuklari bunu da goz ardi etmemek lazim. Konudan bagimsiz birkac sozum var. Ukala ogrencileri bir kenara koyalim ama cogu ogrencinin de kafasindaki ogretmen profili gelenekselden ote.
Oncelikle sizin uzmanlik gucunuze inanmalari guvenmeleri gerekir.
İLk hafta ezber bozan bir sekilde ders isleyin. Alaninizla ilgili donanimli oldugunuzu gosteren birkac siradisi bilgi paylasin satir aralarinda. Dersinizi dakika dakika cok iyi planlayin. Sinifla rahat iletisim kurun. Biraz bilgi, biraz sihirbazlik, biraz mizah, tatli sert otorite...
Bilgiye erisim artik o kadar kolay ki ogretmen artik sapkadan tavsan degil son ates bukucu kizil sacli uzun corapli ejder bakisli dinazor yavrusu cikarmali.
Anlatacak ilginc bir hikayeniz yoksa bu isi yapmak zor.

Başlıgı gorunce aklıma dershanedeki geometri ogretmenim geldi.Kendisi cok iyi okullarda calısmıs emekli olunca da dershaneye baslamıstı.Bir gun bir etut boyunca bir soruyu cozemedi kem kum etti etut bıtınce de gerisini artık sız halledersiniz zaten son bir seyler kaldı demıstı. Bir kere bile boyle bir olay yasasanız hep onunla anılırsınız.Acımasızca ama boyle

Önce velilere bir eğitim vermek lazım tabi...

İnsanların vereceği cevapları olmayınca düştükleri durum çok üzücü oluyor.. keşke kadınlarımız okusa, araştırsa, 40 dakika ne hakaret etsem diye düşüneceğine birazcık okusa...

Madem kavramlardan gidiyoruz. E gidelim. Ogrenciler somut olayda denetleme mekanizmasi olarak degil araci olarak kullanilmis bu birincisi. Ikincisi haklisiniz taniklik etme ile denetleme, jest ile rest kadar bile benzer degil. Ama ben oradaki vurguyu yasi kac olursa olsun cocugun gorusune saygi duyma konusuna yapmistim zaten :)
Eğer ortada bir anket varsa,müdür,öğretmen tarafından kendini yetersiz hissedecek kadar sert uyarılıyorsa mekanizmadır.Üstelik TDK'ya göre mekanizma:Oluş,ortaya çıkıştır.Öğretmenin müdür tarafından uyarılması öğrencilerin ankete verdiği yanıtlar sonucu ortaya çıkıyorsa bal gibi de mekanizmadır.Siz vurgu yapmadan,kavram falan ortaya atmadan önce şöyle uzuuuun bir araştırma yapmalısınız bence :)

İnsanların vereceği cevapları olmayınca düştükleri durum çok üzücü oluyor.. keşke kadınlarımız okusa, araştırsa, 40 dakika ne hakaret etsem diye düşüneceğine birazcık okusa...

Neden üstünüze alındınız ki eğitim her yaşta,herkese lazım :) Şimdi bir yorumlarımıza bakın 40 dakika düşünüp mesaj atan kimmiş mesela bu yorumunuzu ben size yazdığımdan kaç dakika sonra attınız :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığı gördüğümde bunu bir velinin yazdığını düşündüm. Ama bir öğretmen yazıyor bunu.
Sizin burada bu konuyu açıp rahatsızlık duymanız bile işinizi ne kadar iyi yaptığınızın göstergesi. Eğitim fakültelerinde bireyselleştirilmiş ders planı hazırlama gibi dersler var. Bu tip sorunlu öğrenciler için.
Içiniz rahat olsun.

Bep'in ne oldugunu bildigine emin misin

Neden üstünüze alındınız ki eğitim her yaşta,herkese lazım :) Şimdi bir yorumlarımıza bakın 40 dakika düşünüp mesaj atan kimmiş mesela bu yorumunuzu ben size yazdığımdan kaç dakika sonra attınız :)

Dizi izliyorum çünkü :)) çocuk musunuz ya, mesajı bana yazmak istemişsiniz ama yüksek lisans alanım ölçme ve değerlendirme olduğu için, neyin ne olduğunu sizden daha iyi biliyorum...

X