İyi ama konu sahibinin annesi de aylarca onlarda kalıyormuş. Adam da isyan etse haklı.
Kadın kp ile kv için kalmasınlar demiyor ki zaten. Kalsınlar. Ama neye karar verildi nasıl yapılacak bana da söylesinler istiyor.
Bunu bilmeyi istemek çok normal evin hanımı için. Bunu bilmek onları istemediği anlamına gelmiyor.
Diğer yandan kp ve kv nin evdeki tüm ihtiyaçları kadın tarafından karşılanıyor. Yemekleri temizlikleri çarşaf havlu yastik vs. Bunu evin beyi düşünseydi anne babasi istediği kadar kalabilirdi ama hayır. Evin hanımı düşünüyor.
Evdeki yatılı misafir her kim olursa olsun kadına zimmetleniyor. Erkeklerimizin çoğu bu tür işleri hanımlarina yıkıyor. Bu durumda da elbette evib hanımı kendi annesine karşı daha tahammül sahibi oluyor.
Bu konudaki konu sahibinin eşi kayınvalidesine karşı saygısız bir insan. Kv sini insan yerine koyduğunu düşünmüyorum. Kendisi kocaman kadının yanında her türlü rezilliği yapıyor ama konu sahibi kp yanında koltuğuna uzanamıyor bile.
Şartlar bu coğrafyada hiçbir zaman kadin ve erkeği eşit tutmadı. Bu sebeple burda ısrarla kadınla erkeğin eşit olduğunubu düşünerek " senin de annen sizinle kalıyormuş " şeklinde savunma yapan arkadaşların adalet anlayışlarında sorun olduğunu düşünüyorum.
Eğer birgün bu coğrafyada kadınlar da erkekler gibi istediği yerde uzanma, istediği şekil oturma kalkma, yemek yapma işinden kurtulma, temizlikten sorumlu olmamama gibi tamamen erkeklerin sahip olduğu ayrıcalıklara sahip olursa .... yani bir erkekle yüzde yüz eşit bir yerde olursa o gün ben de "ama senin annen de sizinle kalıyormuş" diyeceğim.
Benim adalet anlayışım herkese aynı şekilde yaklaşmak değil. Nasıl ki devlet politikalarinda bile pozitif ayrımcılık uygulanıyor. Ben de adaleti bir nebze daha sağlamak icin pozitif ayrımcılık yanlısıyım.
Ben istisnai aile düzenlerini değil, ortadoğuda sık rastlanan aile düzenlerine göre yorum yapıyorum. Doğrudan kimsenin ailesini hedefe almıyorum.