• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sonunda tartıştık :(

şuan işte haberi yokki.geçen gün annesine ağzının payını vermiş ama işe yaramadı demekki

Kadin agzinin payini almis bence. O yuzden sinirini senden cikarmaya calismis. Esin anlayisliysa hic takma kafana cek kapini otur evinde esinle mutlu mutlu.

Bebegini de saglikla alirsin kucagina insallah

Kadin agzinin payini almis bence. O yuzden sinirini senden cikarmaya calismis. Esin anlayisliysa hic takma kafana cek kapini otur evinde esinle mutlu mutlu.

Bebegini de saglikla alirsin kucagina insallah

eşim anlayışlı ama bu bir süre evimizi sarsacak muhtemelen.

bende öyle düşünüyorum kesin kararım bu yönde
en iyisini yaparsın. Ha belki bu kararın eşinle olan ilişkine de yansıyacaktır. Mesela ben de eşimin ailesiyle pek muhatap olmam sadece izinlerde eşim gittiğinde gerektikçe konuşurum ama orda bırakırım muhabbeti. Ne telle ararım ne onlar arar.. Ama eşim bu duruma müdahale etmez. Çünkü ailesini de tanır beni de... Umarım senin eşin de böyle olgun davranır.
İnan bana bi sürü kavga gürültü laf sokmalardan sonra bir daha ailesiyle muhatap olmama ve onlara şirin gözükcem diye çabalamamaya karar vermiştim. Ve uyguladım. Çok şükür rahat ettim, mutlu oldum...
Eğer eşim beni ailesi hakkında bişeylere ikna etmeye çalışırsa, onları da ikna etmesi gereken çok durum olduğunu hatırlatıyorum hemen. Erkek hafızası tazelenmeyi gerektiriyor bizim duygusal dünyadan farklı çalışıyo çünkü onların mekanizması.

en iyisini yaparsın. Ha belki bu kararın eşinle olan ilişkine de yansıyacaktır. Mesela ben de eşimin ailesiyle pek muhatap olmam sadece izinlerde eşim gittiğinde gerektikçe konuşurum ama orda bırakırım muhabbeti. Ne telle ararım ne onlar arar.. Ama eşim bu duruma müdahale etmez. Çünkü ailesini de tanır beni de... Umarım senin eşin de böyle olgun davranır.
İnan bana bi sürü kavga gürültü laf sokmalardan sonra bir daha ailesiyle muhatap olmama ve onlara şirin gözükcem diye çabalamamaya karar vermiştim. Ve uyguladım. Çok şükür rahat ettim, mutlu oldum...
Eğer eşim beni ailesi hakkında bişeylere ikna etmeye çalışırsa, onları da ikna etmesi gereken çok durum olduğunu hatırlatıyorum hemen. Erkek hafızası tazelenmeyi gerektiriyor bizim duygusal dünyadan farklı çalışıyo çünkü onların mekanizması.

haklısın. bende telefonla aramıyorum onuda sıkıntı yapmışlar.burası küçük bir yer yolda bile yanlışlıkla karşılaşabiliyorken benden sürekli onları aramamı istiyorlar.mesafe en iyisi senin dediğin gibi bende rol yapmayı sevmiyorum neysem o

Allah ıslah etsin böyle insanları.
Görüşmeyin bir daha.
Düşünmeniz gereken bir bebeğiniz var.

boş insanların boş kuruntuları olur diye boşuna dememişler. bebeğim yüzünden bu kadar hırçınım.hadi bana çektirdiniz bebeğimede saygıları yok.birde torun istiyoruz diyorlardı ama haketmiyorlar onlar o torunu

kızlar bugün kayınvalidem ve kayınpederimle telefonda tartıştık bir saat kadar oldu . ben olayın sadece gitme gelme mevzusu olduğunu sanıyordum ama bunlar bildiğiniz herşeyimi takmışlar. izah etmek için herşeyi yaptım yeri geldi sesimi yükselttim o kadar şaşırdığım mevzular olduki kendime hakim olamadığım anlar oldu.birde tam o anda babam geldi hepsini duydu ellerini sıktı sustu bekledi ama benim onca konuşmam karşılığında benim boş yere nefes tükettiiğimi anladım.

çünkü onlar benim hiç çabalamadığımı hep onların sabredip onların çabaladığını söyledi. ben bunca zaman boş yere dişlerimi sıkıp susmuşum acıdım kendime ne diyeyim.

kayınpederimle iletişim kurmaya çalıştım malum kayınvalidem hiç susmuyor bende hiç susmuyorum. ama kayınpederim ne anlatırsam kayınvalidem hakkında ikna olmadı o çok iyi bir insan sen herşeyi yanlış anlıyorsun dedi.baba annem yalan söylüyor dedim sende yalan söylüyorsun dedi.baba annem insanları kırınca mutlu oluyor dedim kayınvalidem oradan sayıyor ben senin gerçek yüzünü gördüm senin istedigin buymuş demekki dedi ( kayınvalidemle görüşmek istemediğimi söyledim tartışmanın ortasında)

neleri neleri takmışlar hala aklım almıyor. facebookta paylaştıklaımı görüp üzerlerine alınıp kırılıyorlarmış bir dua paylaşmıyorsun dedi kayınpederim.bende dualarımı içinden ederim baba dedim ama onlar beni baya bir bastırdı.

kınamdan bir gün önce kayınpederimin ablası trafik kazasında öldü kınamı ilahili yaptık hatta onada kayınvalidem gelip kapatın kapatın şu müziği dedi benim kınamda herkes oturdu kayınvalidem kına müziğimi bile çaldırma.20 masadan 2 si onlarındı ama onlarda hiç cenazeleri varmış gibi değildi hepsi gülüyordu ama kayınpederim kınada müzik çaldınız kayınvalidene ailen gelme demiş (ailem cenazeniz var evde kalabilirsin yasını tutabilirsin biz izah ederiz herkese demişler ama o yinede gelip kınayı durdurdu)

ama düğünde kınamdan bir gün sonra oldu das bile etti kayınvalidem ama ona kayınpederim hiçbirşey demedi halbuki dün bir bugün iki çok birşey geçmediki .yasta olan düğünde de yasta olmaz mı ben mi yanılıyorum

kayınpederim telefonda bunları anlatıyor benim cenazem vardı orada herkes yas tutacaktı. bende yeter dedim.bizim akrabalarımız sizin ablanızı nasıl tanıyıp yas tutsun siz ilk önce sizin iki masaya bunu söyleyin siz yas tutmak zorundaydınız deyin sonra bizim 20 masadaki her insanı teker teker bulup sorgularsınız dedim yeter ama bu lafı çok saçma.bana bunu söylüyor iki ay sonra o ablasının kızı evlendi kına yaptı düğün yaptı herkez oynadı güldü bana mı sizin erkekliğinz yahu.

daha çoook konuştuk 45 dk filan olmuş ama ben ne dersem diyeyim hep söyledikleri şuydu sen yanlış anlıyorsun sen önyargılısın sen terbiyesizsin uslubunu değiştir benim karım asla kötü düşünmez o çok iyi biridir .kayınvalidemde oradan fulll sayıyor bazılarını duyuyorum bazılarını duyamıyorum sen nasıl anlamak istiyorsan öyle anlıyorsun dediler.baba allah için sana soruyorum allah için adaletli ol hep senin karın suçsuz ve doğru olabilir mi dedim ama o bile olmadı.babamdan girdi kardeşimden çıktı kınamdan girdi evimden çıktı herşeyime takılmışlar ne dediysem boş konuşmuşum onu anladım baba ben kaatıyorum ben hamile bir kadınım dedim.

anne sen bir meleksin ermişsin sen mükemmelsin allaha yakın ol benim gibi terbiyesizle uğraşma ben herşeyi yanlış anlıyorum yalan söylüyorum benim kalbim kötü anne dedim bak laf sokma kalbimize dediler siz aylardır sokuyorsunuz ya baba biz kırılmıyormuyuz dedim tam o anda sela okunuyordu ben cumaya gidiyorum sana geleceğim konuşacağız dedi.baba ben sinirliyim bu konuşmanın hiçbir faydası olmaz dedim.al bak işte sen bizi istemiyorsun dedi. hayırlı günler baba allah kabul etsin dedim yüzüme kapattı elim ayağım titriyor bir daha asla onlarla görüşmyeceğim.bunca zaman boşyere kendime eziyet etmişim gözleride bile yokmuş tam aksini savundular :KK43:

anne seni allaha havale ediyorum dedim bende seni allaha havale ediyorum dedi.allah kim haksızsa ona gösterir dedim ama allah ıslah etsin şu halime bile acımadılar.

deli mi bunlar ya? ne sorunlu insanlar, yok kına gecesinde şu oldu yok burada bu oldu, olduysa oldu ayrıca daha neyi uzatıyorsunki, cidden çıldırmışşlar, kayınvalide ayrı deli kayınpeder ayrı deli, erkek adamsın, karınadesene, "ne olduysa oldu, uzatmayalımi yuvaları bozulmasın" diye, biribirlerini gazlayıp gazlayıp sana yükleniyorlar demek ki. cidden sorunlular.

Bu kadar uzun konusmaya gerek var miydi? Baktiniz konu uzuyor 3. Dk da tamam simdi sinirliyiz sonra konusalim hoscakalin de kapat... Herkese laf yetistirmek gerekir mi?

Eşiniz yaninizda yok, hamilesiniz yalnizsiniz... Çok gerekliyse bu konusma o olduğunda acar oyle konusurdunuz.

Konularin hepsi incir cekirdegini doldurmaz seyler ustelik. Kina olali, dugun olali yil olmus belki derdi simdi mi dustu ortalığa?

Belli ki ne sizin, ne o kayinvalide-kayinpeder ikilisinin hic gercek derdi olmamis.... Allah baska dert vermesin, bunlar gelir gecer seyler. Cok cok gorusmezsiniz olur biter...

Konu ailenle sen olunca esinin tutumu nasil

Yani dogruyi yanlisi gorur mu yoksa koru korune onlari mi savunur

deli mi bunlar ya? ne sorunlu insanlar, yok kına gecesinde şu oldu yok burada bu oldu, olduysa oldu ayrıca daha neyi uzatıyorsunki, cidden çıldırmışşlar, kayınvalide ayrı deli kayınpeder ayrı deli, erkek adamsın, karınadesene, "ne olduysa oldu, uzatmayalımi yuvaları bozulmasın" diye, biribirlerini gazlayıp gazlayıp sana yükleniyorlar demek ki. cidden sorunlular.

evet birbirlerini bana değil benim aileme ve bana karşı gazladıkları kesin.bir dönüyorlar babama bi dönüyorlar kardeşime bi bana. hırslanmışlar ama ikna olmuyorlar

Bu kadar uzun konusmaya gerek var miydi? Baktiniz konu uzuyor 3. Dk da tamam simdi sinirliyiz sonra konusalim hoscakalin de kapat... Herkese laf yetistirmek gerekir mi?

Eşiniz yaninizda yok, hamilesiniz yalnizsiniz... Çok gerekliyse bu konusma o olduğunda acar oyle konusurdunuz.

Konularin hepsi incir cekirdegini doldurmaz seyler ustelik. Kina olali, dugun olali yil olmus belki derdi simdi mi dustu ortalığa?

Belli ki ne sizin, ne o kayinvalide-kayinpeder ikilisinin hic gercek derdi olmamis.... Allah baska dert vermesin, bunlar gelir gecer seyler. Cok cok gorusmezsiniz olur biter...

bende kısa kesmeye çalıştım baba ben hamileyim dedim kapatıyorum ededim ama kayınpederim teleonfa konuşuyor kayınvalidem arkadan sayıyor. bu konular benim hayata takılacağım şeyler değil.onlar takıntı yapıp takıntı olmama sebep oldular yoksa haklısınız bana göre de hepsi boş konu

En doğrusu olur. Asla ama asla bir daha muhatap olmayın. Aileniz size bu insanların hakaretlerini dinleyesiniz diye büyütmedi. Çok gerekiyorsa eşiniz konuşsun.

eşimde defalarca konuştu ailemde.hepsi sabırlı savran sus dediler ama karşı taraf kimseyi tınlamıyor.hep onlar haklı

Konu ailenle sen olunca esinin tutumu nasil

Yani dogruyi yanlisi gorur mu yoksa koru korune onlari mi savunur

şuan bunun cevabını bende bilmiyorum.çünkü ben olayı anlatsam bile onlarda farklı anlatacak hep böyle oldu. körü körüne savunmaz ama çok üzülecek bunu biliyorum

Konuşmak zorunda mısınız?
Yani bugünkü konuşma ne için oldu misal? Ne için arandınız?

bugün kayınvalidemle aynı gündeyiz.gün ondaydı.ben hem gitmek istemedim oğlu hastaymış hamileyim ilaç kullanamıyorum diye hemde içimden gitmek gelmedi.gün grubuna yazdım hamileyim kusura bakmayın bulantılarım arttı mazur görün istirahat edeceğim dedim.kayınvalidem gece görmüş gündüz ısrarla aradı.bende ısrarla aramasına sinirlendim açıkçası.uyusam bile uyumayacaksın demek değil midir bu.

güne neden gelmediğimi sormak için aramış anne rahatsızım dedim.bana özelden yazabilirdin dedi.anne gün başkasında da olsa onada gruba yazardım dedim. e gel burada dinlenirsin dedi.anne oğlun hastaymış ben ilaç kullanamıyorum dedim. ( birde ne zaman gel burada dinlenirsin dese ben ona saygımdan iş yaptırmayacağım diye oturamıyorum zaten) vs vs ben biraz gergindim oda alıngandı tartışma çıktı baban da burada duyuyor dedi bu kez kayınpederim de karıştı onlarla konuşmaya başlayınca babam çıkageldi hepsini duydu :KK43:

onlar arayınca telefonu açmamak onların gözünde suçtur buda var zaten

bugün kayınvalidemle aynı gündeyiz.gün ondaydı.ben hem gitmek istemedim oğlu hastaymış hamileyim ilaç kullanamıyorum diye hemde içimden gitmek gelmedi.gün grubuna yazdım hamileyim kusura bakmayın bulantılarım arttı mazur görün istirahat edeceğim dedim.kayınvalidem gece görmüş gündüz ısrarla aradı.bende ısrarla aramasına sinirlendim açıkçası.uyusam bile uyumayacaksın demek değil midir bu.

güne neden gelmediğimi sormak için aramış anne rahatsızım dedim.bana özelden yazabilirdin dedi.anne gün başkasında da olsa onada gruba yazardım dedim. e gel burada dinlenirsin dedi.anne oğlun hastaymış ben ilaç kullanamıyorum dedim. ( birde ne zaman gel burada dinlenirsin dese ben ona saygımdan iş yaptırmayacağım diye oturamıyorum zaten) vs vs ben biraz gergindim oda alıngandı tartışma çıktı baban da burada duyuyor dedi bu kez kayınpederim de karıştı onlarla konuşmaya başlayınca babam çıkageldi hepsini duydu :KK43:

onlar arayınca telefonu açmamak onların gözünde suçtur buda var zaten

Bakın eğer bu insanlardan hoşlanmıyorsanız, daha önceden bir sıkıntınız varsa güne girmeyin böyle insanlarla. Ama yok bir sıkıntınız yoksa da gün annenizdeyse ona da el muamelesi yapmayın. Gruba da yazın ama özelden de söyleyin yani. Kayınvalideniz arada musubet yoksa gündeki herhangi bir kadın değil.
Sizi ısrarla araması ayıp. Ama bunca zaman karakterleri konusunda bir fikir edinmişsinizdir. Gerçekten hasta bile olsan uyuma diye mi arıyor yoksa düşüncesizlikten mi?
Şu konuşmalarda bu kadar büyütecek bir şey yok cidden. neden kayınvalideye yalancı dediğiniz bir konuşmaya dönüştü bilmiyorum. Yani yarın sizin de çocuğunuz evlenecek. gelin/damat eşinize sizin hakkınızda kötü niyetli yalancı dese eşiniz haklısın kızım öyledir benim karım mı der. Yoksa yanlış anladın mı der?
Dediğim gibi işi şu boyutlara taşıayacak kadar yalancı/kötü niyetli olduğunu düşündüğünüz insanlarla güne falan girmeyin. Arkadaşınız mı yok?
Yok aslında o kadar kötü değillerse eşinizin hatrına saygı çerçevesinde idare etmeye çalışın.

yahu manyak misin? karnindakine yazik deger mi?
topla kendini sallama. evladina Esine bak. esin senin yanindaysa tamam. ama sana tavsiye onlar anlatmadan senanlat.

Back