Kayınvalideniz evlenmedi diye, eşinizin annesine ekstra bir vicdan borcu olmamalı bence.
Hiç bir anne de ben hayatımı sana adadım, sen de kendi yuvanı unutup bana borcunu ödeyeceksin diyemez. Eşiniz gereksiz yere abartıyor bazı şeyleri, bu erkekler aile mevzu oldu mu böyleler malesef.
Bu konunun konuşuluyor olması bile sinir krizleri yaratıyorsa işiniz zor gerçekten.
Biz de yeri geldi sabahlara kadar eşimin ailesi yüzünden tartıştık ilk zamanlar, ama iyi ki tartışmışız.
Yıpranmadık mı hem de çok ama çok ta şey değişti.
Konuşulması gereken şeyler zamanında konuşulmazsa eşler arasında, sonrasında çok büyük patlamalar olabiliyor.
Bir de yanlış okumadıysam görücü usuluyle evlenmişsiniz ve eşiniz bunu bile annesi için yapmış, annesine iyi davranan biriyle evlenmeyi düşünmüş , sizi de o yüzden seçmiş. Bu mantıkta ki bir insanı değiştirmeniz çok zor. Eşinizin her konuda önceliği annesi.
Konuşmuşsunuz ama konu yine de hava da kalmış, birşey çözülmemiş.
Sizinle bu kadar sık görüşmeyi k.valideniz kendisi mi istiyor? Yoksa eşiniz mi durumdan vazife çıkartıyor?
"ben seninle anneme iyi davranasın diye görücü usulü evlendim" gibi bişey mi dedi eşiniz, umarım ben yanlış anlamışımdır..
Sizinle bu kadar sık görüşmeyi k.valideniz kendisi mi istiyor? Yoksa eşiniz mi durumdan vazife çıkartıyor?
"ben seninle anneme iyi davranasın diye görücü usulü evlendim" gibi bişey mi dedi eşiniz, umarım ben yanlış anlamışımdır..
Bu kayınvalideyle ilgilenme işini ikinizi de memnun edecek belli bir düzene koyun.
Mesela senin tarafın geldiğinde senin de söylediğin gibi kayınvalide çağırılmasın.
O gün senin ailenle ilgilenilsin ki sen de mutlu ol.
Ne bileyim haftanın şu günleri kayınvalideye gidilecek diye kural koyun.
Kendi aileni de araya sok. Belli günlerde de onlarla ilgilenilsin.
Ayrıca başbaşa geçireceğiniz zamanları da belirleyin.
Ne bileyim bir Pazar günü sizin olsun mesela kimse gelmesin gitmesin çift olarak kendinize ayırın o günü.
Bu şekilde düşüne taşına bir program hazırlayın ve uyun.
Bir de lütfen eşini annesinde kalmaya tek gönderme. Alışkanlık olur, sonra çok pişman olursun.
Ayrıca anladığım kadarıyla eşinin bazı psikolojik sorunları var. Annesi üzerinde çok baskı kurmuş olabilir. Rahatlamak adına, durumunuz da el veriyorsa psikoloğa gidebilirsiniz.
Ben yine de eşinin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Seni annesiyle yaşamaya mecbur da bırakabilirdi. Bardağın dolu tarafını görmeye çalış.