• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sonunda bebişimiz geldi...

esin123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
68
0
86
Balıkesir
bebişimizin doğmasını çok istiyordum,38. hafta bitti,bebek hala kanala girmemişti.bir hafta boyunca günde yaklasık 1-2 km yürüdüm,hergün 15 tane hurma yedim.doğum yapanlara çok imreniyordum.artık gelsin istiyorduk,normal doğum istedğimiz için de bekliyordukBu arada doktorumuzun tayini çıkmıştı ve son bir haftamızdı.38+3 te doktora gittik,ultrasonda baktı ve hala kanala girmemiş dedi.sonrada doğum için çatı muayenesi yaptı.çocuk yukarda olduğu için muayenede canım çok yandı,ama o müthiş cümle geldi sonra.''dört santim açılma var,müjde bugün doğuruyosun'' dedi.önce inanamadım,sonra çok heyecanlandım.4 santim açılmış ve ben farketmemişim,evde ara sıra kasıklarım,belim ağrıyordu ama düzenli değildi.ayrıca çocuk ta yukarda hala.
epidural normal doğum olacağı için,yeterli açılma olmuştu.anestezi uzmanı iğneyi yaptı.suni sancı verdiler.allaha şükür iyi tuttu.2 saat içinde 2 santim daha açıldı,sonra açılma durdu:1no2: doktor gece yarısını bulur dedi.bikaç saat sonra tekrar baktılar yine 6 santimdi.bebek yukarda olduğu için muayeneler çok acıyordu.bebek aşağı insin diye doktor bebeğin suyunu açtı.bi sonraki muayenede 7 santimdi ve doktor dedi ki,yaklasık 5 saat sonra olur,ben eve gidiyorum 4-5 saat sonra gelirim dedi.canım çok sıkıldı.sonra bebek aşağı insin,açılma olsun diye odada sürekli yürüdüm,ebe muayene etti ve 9 santim dedi.doktoru çağırdılar.doktor yoldaydı.o zamana kadar suni sancıyı iğneler sayesinde hissetmiyordum.sonra sancım geldi ve epidural iğneyi vurun dedim.ebeler hayır dr bey gelecek şimdi doğuma alacaz,ıkınamazsın belki dediler.işte ondan sonra yaklaşık 20 dk korkunç sancı çektimdoktor gelince yalvarıyorum nolur iğneyi vurun diyeDR da ''seni iğne çok iyi uyuşturdu,eğer doğumda da ıkınamazsan bebek tehlikeye girer bunu vurmayalım dedi.ben bağırıp ağlıyorum tabiii..doktor da ıkın diyo 10 santim olması için hem ıkındım hemde o sancıları çektim.en son çatala aldılar.doktor baktı olmuyo epidural iğnesini vurun dedi.iğne vurulunca rahatladım,sonrada dedikleri gibi ıkınmaya başladım,3. ıkınmamda kafası çıktı,sonra birden gözümün önüne geldi.o an herşeye değerdi...onun doğumunu görmek olaganüstüydü.doktorumuz çok başarılıydı,bebek doğduğunda doktor kordonunun 2 kez boynuna dolanmış olduğunu söyledi.çok başarılı biri,daha önce de bir arkadaşımın doğumunu o yaptırmıştı ve onunda kordonu dolanıktı,yine de normal oldu.doktor ve ebeler hemen kordonu kesip, temizlediler.sesini duyunca gidip sarılasım geldi...daha sonra bebeği eşime verdiler servise gönderdiler. doktor dikişlerimi yaptı.kalkınca ayakta duramadım başım dönmüştü ve uzun uzun kustum doktor bi yere oturttu sonra da yatağa aldılar eşim geldi,ben çok bitkindim,yaklaşık 15 saattir hiçbirsey yememiştim.saatlerce uyumak istedi canım,ama bebişim de beni bekliyordu.eşim ve dr başımda espri falan yapıyolardı ben açılayım diye.ben kendimi toparlayıp kalktım,acı çekmiyordum ama açlık ve yorgunluktan ölmüştüm.
odaya geçtiğimde ise bebişimi kucağıma alınca,her şey çok değişti.ona kıyamıyorum,şu anda bile rüyalarıma giriyor.
Bu yazıyı okuyanlara nacizane tavsiyem;epidural normal doğum çok kolaydı,oğlum doğalı 2 buçuk gün oldu.ben ayakta dolaşıyorum,onunla ilgilenebiliyorum.ne doğum sancısı,ne de ameliyat çilesi…sadece 5-10 dikiş.
Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin ve yavrularını sağlıcakla kucağına alsın herkes…

canım allah analı babalı büyütsün evladını çok güzel anlatmışsın epiduralden memnun kalmana sevindim bende epdural sezeryan olucam inşallah seninki kadar olmassada rahat olur inşallah

Allah analı babalı büyütsün ınşallah..gözünüz aydın...

Gözünaydın, tebrikler.... Allah herkese içindede bizlere kolay doğumlar nasip etsin inş.

Ne gÜzel bı doĞum allah herkese hayırlısını versın

allah analı abablı bÜyÜtsÜn ınŞallah dılerım uzun ÖmÜrlÜ ve saĞlıklı olur...hayatında hep saĞıklı mutlu baŞarılı ve huzurlu olur...

teşekkür ederim arkadaşlar,allah size de kolay doğumlar nasip etsin,sonunda da sağlıklı hayırlı evlatlar versin inş...

tebrikleralkisalkisalkis
Allah evladınızı size bağışlasın
olmayanlarada nasip etsin ihşallahhh:Saruboceq:

Allah analı babalı büyütsün inşallah.

Darısı benim de başıma inşallah

ayy canım ne güsel almışşın bebeğini kucagına tebrik ederim ikinizide.Allah bizlere de böyle kolay dogumlar nasip etsin inşallah.kuzunu bizim için de öp kokla..

bol bol hurma ye rahimin açılmasını sağlıyor.4 cm açılmadan epidural vurmuyolar.
ben bir hafta hurma yiyip yürüyüş yaptım
evde 4 cm açılmış,muayeneye gittik doğuma aldılar..

Allah Analı Babalı büyütsün inşallah:nazar: Ne mutlu sana ne güzel bir doğum hikayen var...:nazar: Tebrik ediyoruma.s. Meleğin hayırlı evlat olur inşallah:Saruboceq: Uzuun ömürlü, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve dertsiz tasasız bir hayatı olur inşallah:nazar::emir_bebek:

Canım Allah analı babalı büyütsün.Nasip olurda o günleri görürsek ve her şey yolunda giderse bende epidural normal istiyorum.O yüzden bu doğumları daha dikkatle okuyorum...

bol bol hurma ye rahimin açılmasını sağlıyor.4 cm açılmadan epidural vurmuyolar.
ben bir hafta hurma yiyip yürüyüş yaptım
evde 4 cm açılmış,muayeneye gittik doğuma aldılar..

Peki hamileliğin ortalarında hurma yesek bir şey olurmu?

Back
X