Sonunda Ayrıldık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dışardan bakıldığında "yazık olmuş" denebilecek bir ayrılık kararı gibi görünmüyor. Ömrünü tamamladığı aşikar. Bile isteye karşılıklı ölü bir ilişkiyi sürdürmüşsünüz aslında son 2 sene. Sokağa çıkma yasağı varken gel, yasak kalktı git diyen adam zaten gözden çıkarmıştır. Çok onur kırıcı bir cümle.. Bir de maddi olarak ona bağımlıymışsınız ve bundan bunalmış olarak yorumladım. Haksız diyemem, anlarım, ayrılırken bile taşınma masraflarınızı üstlenmesi gereksiz, tenezzül etmemelisiniz. Hele de "muhtaç mısın?" diye çıkışan, yüze vuran bir adama.. Adama kızamıyorum, kartlarını açık oynamış. Başından beri evlilikle ilgili düşüncesi belliymiş. Rest çekmişsiniz ama uygulamaya geçmemişsiniz, bunu da anlarım.. Velhasıl, nedenler üzerinde kafa patlatmaya gerek yok, zaman kaybı.

Her ayrılık sancılıdır. Kendinize zaman verin, hemen iyi olmayı, süper hissetmeyi beklemeyin. Destek almaktan hiç çekinmeyin. Uzun soluklu ilişkilerimin ardından antidepresan kullanmışlığım ve faydasını görmüşlüğüm çoktur. Eski sevgilinize kinlenmeyin, kötü ayrılmayın, burdan göründüğü kadarıyla üzerinizde maddi manevi emeği çok. Çirkinleşmemeye özen gösterin karşılıklı, bu ayrılık sürecini kolaylaştırıyor. Onu da affedin, kendinizi de, ve önünüze bakın. Daha upuzun bir hayat var karşınızda. Yeni bir sayfa açmak aslında hiç de o kadar fena bir şey değil.

Benim anlamadığım nokta şu ayrıldıktan sonra o parayı nasıl kabul edebiliyorsunuz? Hadi diyelim ki ihtiyacınız vardı ettiniz hâlâ taşınma masrafını onun karşılamasını nasıl bekliyorsunuz? Ayrıca adam size 1700 tl veriyor ve gittiğiniz otelin ücretini verdiği paradan ödemenizi söylüyor. Buna da oldukça tepkilisiniz. Bana çok tuhaf geldi bu durum ve sizin tutumunuz. Uzunca anlatmışsınız fakat ben tüm bu yazdıklarınızda maddiyattan başka bir sorun göremiyorum. Sizi kırmak gerçekten istemiyorum belki yazmadığınız durumlar da vardır, bilemiyorum ama sevgiliniz olan bir adamdan bu kadar maddi beklenti içinde olmak çok yanlış.

Parayı ben konuşmadım bu arada. Daha ikinci gün para muhabbetleri için beni arayan kendisiydi
E sizin ortada harcanmış ya da boşa gidecek bir paranız yok ki tabii ki konuşmazsınız maddi konuda bende adama hak verdim biri keyfiyeten yavaş yavaş toplanacak diye neden bir ay fazladan kira vereyim mesela ?

Parayı ben konuşmadım bu arada. Daha ikinci gün para muhabbetleri için beni arayan kendisiydi
İlişki sürecinden bahsediyorum. Sürekli bir hesap kitap olayı var anlattıklarınızda. Neden aylık 1700 tl para aldınız mesela adamdan? Veya 2000 tl depozito neden mevzu ediliyor. Çok anlamsız geldi bana al-ver muhabbetleriniz.

Evlenesi olan adam süründürmez ilişkiyi çatır çatır evlenir. Zor günlerde manevi olarak yaninda istemis sizi. Karşılıklı olarak ihtiyaçlarınızı karsilamissiniz hepsi bu. Duygusal bir ilişki değilmiş ne yazık ki..
Muhakkak bir dönem üzüleceksiniz.
Cabuk atlatırsınız umarim.

Sevgiliden çok ev arkadaşı olmuşsunuz.
Ciddi hiçbir adım atmamış, hiçbir şekilde niyeti yok, ana kuzusu bir çocuk. Bana da olmaz bundan koca da olmaz. Çok sevdiğin için beklemişsin ama boşuna. Değmez

Bu 5 yıl içinde hiç çalıştığınız oldu mu?Kafam karıştı evet pandemide iş zorlaştı ama pandemi 2 yıldır hayatımızda.Bu süreçte çalışma hayatınız olmadıysa ise goze batar kim olursa olsun.Bana göre maddi beklenti içine girmemek lazım sanki onun parasına bağımlı gibi ki bunu sizin yüzünüze vurmuş.Aile ortamı da garip geldi laf olur siz olu vs demek ki annesi onay vermiyor onlarda tabu vardır belki de birliklte yaşama fikrini hoş karsilamiyorlardir.Yani anlattığımız dan bana öyle geldi kusura bakmayın bu tarz insanlar için kaba bir tabir vardir ya evlenecek ve evlenilecek kızlar ki hiç katılmıyorum.Sadece fikir yapısından bahsediyorum annesinden o şekilde dolamış olabilir.Maddi konuda benim de ongorum bu şekilde, beklentiye girmek ilişkiyi zedeliyor.Bana göre de bu ilişki evliliğe gidecek bir ilişki gibi görünmüyordu.Her yaşadığımız bize bir şeyler katmalı ki önümüze, daha güzel bakalım.Size de tavsiyem bu süreçte kendinizi istediğiniz gibi o kurslara gitmeniz bu şekilde yapmak istediklerinizi gerçekleştirmeniz.

Birlikte yaşadığınız süre boyunca sadece o mu çalıştı? Ben adamın parasına bu kadar rahat ortak olmanıza şaşırdım doğrusu. Pandemi 2 yıldır var hayatımızda. Öncesinde bir katkınız oldu mu evin geçimine? Kusura bakmayın ama adam sizi geçindirmek zorunda gibi davranmışsınız. Hala kirayı versin, depozitoyu almasın derdindesiniz. Annesi sizi oğlunun sırtında yük gibi gördüğü için sevmiyor olabilir.

Ne kadar para muhabbeti geçmiş aranızda, bu paralar da sadece sevgilinize ait paralar. Ayrılırken bile para konusunda beklenti içinde olup olumsuz cevap alınca bozulmaniz enteresan geldi bana.

Sizin bakış açınızı, davranışlarinizi da sağlıklı bulmadım.

İki taraf içinde doğru olmuş ayrılık kararı.

Taşınma masrafını neden o odeyecekti ki? Depozitoyu sana veririm vs...Gerek var mıydı bunlara? Söz verdi ödemedi diye borçlu gibi anlatıyorsun. Yani ilişki bitince gururuyle gitmeli kadın...Bul buluştur bu adamdan para mara alma...

Ayrılma kararı verip, adam pandemide yalnız kalmayayım kal dedi diye hemen kabul ediyorsun. Adam her gun gel diyor gidiyorsun, her gun gelme diyor kabul ediyorsun..O kadar çok cepte olmuşsun ki cepte olmakta zirvesin diyebilirim...

Adam hastayken her işine koşturmuş, ilişki sürerken hertürlü fedakarlığı yaptığını söylüyorsun. Buna bi erkek gözüyle baksam "evlenilecek kız" değil de hayatının merkezine beni almış, benden kopamayan, peşinde koşulması bile gerekmeyen, gel dersem gelen git dersem giden dolayısıyla çekici bulmadığım bi kız olurdun...Bırakın izin verin, yerinizde oturun da erkekler çabalasın sizin için

Bu kadar kabus yetermiş zaten bir de o kadının evliyken aranıza sokabileceği nifak tohumlarını düşünerek yat kalk kurtulduğuna şükret, çok geçmiş olsun. Tedavi de olsa dünyayı önüne de serse hep aynı adama dönüşecekti sonunda, zararın neresinden dönsen kardır. Git bir çocuk sevindir.

hepsini okudum eski konuyu da, eski konunun güncellemesini de, bu konuyu da. söyle söyluyum, bir ay once o size gelip barısmak istediginizde kabul etmeniz iyi olmus, cunku son bir sans vermeseydınız belki de hayat boyu aklınzda kalacaktı, bir soru isareti olacaktı, keske verseydım, belki mutlu olurdum diye dusunup dururdunuz kim bilir. olsun, su an her sey cok yeni ve taze diye size oldugundan daha urkutucu geliyordur, ama bir hafta sonra cok daha iyi olacaksınız. ayrıca siz cok seviyor ve istiyorken ilk bir ayrılık yasadıgınız icin, asıl acıyı cekip uzuntuyu yasamıssınız.. en kotusunu yasayıp atlatmıssınız, onu istemediginizi anlamıssınız, bu seferki cok daha cabuk gececek ve cok daha iyi olacaksınız. insan iyi gunde diil kotu gunde belli oluyor iste boyle, boyle biriyle dostca ayrılmak size bir sey katmazdı, o zaman hep bir acık kapı kalırdı belki de ve o her dustugu anda her annesinden uzaklastıgı anda size gelmek yazmak isteyecek, belki bir sekilde yumusak noktanızı bulup kandıracaktı. tabii ki omur boyu kanlı bıcaklı dusman olmak gerekmiyor ama su an su noktada bu sekilde net olarak bitmesi ve birbirinizden sogumanız cok daha iyi olmus mantıklı dusununce. belki sonra en azından gecen guzel senelerin hatrına bu sekilde kötu olmamak ıcın arkadasca ayrılmak icin bir yerde karsılasınca kafanızı cevirmemek icin bir taraf insanca bir adım atarsa konusulabilir ama o kadar, daha fazlası degil. bence asıl sizi allah korumus. isin duygusal boyutu bir yana, bu kadar cok para konusan para hesabı yapan ve verdigi sözlerden cayan insanlarla ömür gecmez. siz bu adamla evli olsanız mesela simdi bosanmıs bir kadın olacaktınız. bosanmıs olmakta bir sey yok tabii ki ama türkiyede yasıyoruz. ve kolayca da yakanızı pacanızı kurtaramazdınız boyle birinden. bosverin, hayırlısı olmus diyip gecin, en azından icinizde kalmadı son bir sans da verdiniz, olmayacagını gordunuz. bir gun iyi bir gun kötu biriyle omur gecmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…