sonumuz ne olacak çok kötüyüm..

Eşinizle ya annen ya ben olayına giriyorsunuz farkında olmadan. geri dönülmez hatalara yol açar bu. aman diyim.... tabi eşinizi kaybetmek istemiyorsanız.
o kadar tv dizileri var şu hürremden azıcık ders alalım di mi ama:)
alttan alttan yapın siz de ne yapacaksanız. tamam canım diceksiniz ki krizi çözebileseniz. arkadaşımda kaldım da ne demek.
sakin kafayla sonraki hamleyi düşünürsünüz.

eşiniz olayı inada bindirmiş sizin fevri davranışlarınızdan ötürü sanırım, eşiniz konuşmayı bilmesede keşke siz olayı tartışmadan çözmek için uğraşsaydınız , telefonda bağırmak eve gitmemekle yangına körükle gitmişsiniz, evet ortada bir anne var ama çalışan kendine maddi-manevi anlamda bakabilecek bir kadın anladığım kadarıyla, ne kadar eşiniz anlamasada sonuna kadar ılımlı şekilde konuşmayı deneyin derim olabildiğince annesini kötülemeden ama kendi evinizde kendi düzeniniz olduğunu belirtere ve boşandıkları taktirde yardımda bulunuruz fakat aynı evin içinde sorun çıkacağını belirterek

zaten kaç gündür konuşmayı deniyorum lütfen konuşalım bazen üstüne gitmiyorum konuyu kapatıyorum artık arkadaslarım bileee bi insan bu kadar nasıl değişir die inanamıyolardı konuşmak için uğrastım telefona kaydettim çabalarımı tepkilerini duyunca şok oldu arkadasım bu nasıl bi insanmış nasıl küfürler öyle die şok oldu

Eşinizle ya annen ya ben olayına giriyorsunuz farkında olmadan. geri dönülmez hatalara yol açar bu. aman diyim.... tabi eşinizi kaybetmek istemiyorsanız.
o kadar tv dizileri var şu hürremden azıcık ders alalım di mi ama:)
alttan alttan yapın siz de ne yapacaksanız. tamam canım diceksiniz ki krizi çözebileseniz. arkadaşımda kaldım da ne demek.
sakin kafayla sonraki hamleyi düşünürsünüz.

nerde bende o kadar entrika kurmak kv o işten iyi anlıyo duygu sömürüsü yaparak

zaten kaç gündür konuşmayı deniyorum lütfen konuşalım bazen üstüne gitmiyorum konuyu kapatıyorum artık arkadaslarım bileee bi insan bu kadar nasıl değişir die inanamıyolardı konuşmak için uğrastım telefona kaydettim çabalarımı tepkilerini duyunca şok oldu arkadasım bu nasıl bi insanmış nasıl küfürler öyle die şok oldu

eşiniz çok zor bir insan sanırım, ama erkeklerin çoğu işi inada bindirince yapacakları yoksada yapıyorlar eşimde öyle mesela yapmıycağı bir şeyi güzellikle söyleyince hemen yapar birde bu fevriliğiniz kötü bence ne kadar kavga etsenizde bırak arkadaşınızda kalmayı yatak dahi ayırmamalısıınız, birde konuyu ailenize dillendirmeden önce iyi düşünün derim olay istemediğiniz boyutlara ulaşır, birde boşanacakları kesin değil sanırım bırakın bakalı m zamana belki de düzelecekler ama olan sizin evliliğinize olacak, eğerki korktupunuz olay olursa kv size yerleşmesi kesinleşirse bitirmekle ,aileniz duyurmakla ilgili planlarınızı devreye sokarsınız

tşk ederim yorumunuz için eşim önceden hiç böyle deildi ne zamn aileler devreye girdi artık beni aradan çıkar ne istiyosan onlara söyle dedi olmaz öyle sey ben el kızıyım sonuçta alıonırlar sen dengeyi koruyacaksın dedim olmadı düğüne bi kaç gün kala çok bozuştuk yüzüğü verecektim dayanamıyodum artık dedi nolur nişanlılık dönemi herkes bi şey söyler biraz dayan evlenince kapımızı kapatınca kimse karışamaz bize dedi ama hiç öyle olmadı bana verilen sözlerin hepsi uçtu gitti o yüzden bu kadar sinirliyimmm eşimle konuşamadığım için çok sinirliyim konuşmayı beceremiyo . bugün ailemin yanına gitmeyi düsünüyorum bilmiyorum çok kötüyüm napcam ben ??

bence gitmeyin ailenizin yanına geri dönüşü zor adımlar atmayın anlık sinirlerle evet haklısınız ama eşiniz de evlat annelere karşı bir yumuşak tarafları var işte bence eşinizle dışarıda buluşun sakin bir yerde belki bir çay bahçesinde güzelce konuşun sen de haklısın fevri davrandım birkaçgün kalmasını dert etmemeliydim ama düzenimizin bozulmasından korktum tabi annene elimizden geldiğince destek oluruz ben senin yanındayım fakat evimize yerleşmesini çok istemiyorum arada gelir kalır arada biz gideriz yalnız bırakmayız hem düzenimizi koruruz diyerek anlatın siz uzlaşmak istedikçe size yaklaşacaktır siz inat yaptıkça o da inatlaşacak sanırım kişiliği böyle o yüzden sizi uzlaşmacı olun bence eğer eşinizi seviyorsanız nişanlılık döneminizden aştığınız zorluklardan bahsedersiniz mutlaka o da sizi anlar diye düşünüyorum, bence güzellikle yapamayacağınız bir şey yok kayınvalideniz de sizin sinirlenmediğinizi ve rahat olduğunuzu gördükçe daha ılımlı davranacaktır bence önemli olan bir tarafın daha olgun davranması bu iş genelde kadınlara düşüyor ama sevdiğiniz erkek için buna değer bence, her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim

"buraya insanlar sinirle konu açıyo" demişsiniz.Belki biraz sakinleşmeyi bekleseydiniz buraya konu açmaya bile gerek kalmazdı.

Oğlu dahi olsa kimse kimsenin yanında sığıntı gibi yaşamak istemez.Bence bu önceden planlanmış birşey değil.ben böyle düşünmüyorum.
Yine tavrınızı koyun ama en azından şu boşanma süreci sonuçlanana kadar biraz sabır gösterin.
Eşiniz de istemiyordur birlikte yaşamayı ama insan annesine de kolay kolay "anne biz seninle yaşayamayız.zaten yeni evliyiz" diyemez.
Bunu kayınvalidenin düşünmesi gerekir ama düşün-e-müyor demek ki.
Burada iş size düşüyor.Eşinizi arada bırakmayın.

kafam o kadar karışık ki ama eşimim çook seviyorum 7 yıl az deill ona haddini bildirmek beni kaybetmeyi göze alacakmı onu öğrenmek istiyorum bi yandan da ailemin duymasını istemiyorum çünkü eşimi çok seviyolar bide annemde babam da hasta çok üzülürler sen bunları mı yaşıyodun nie söylemedin die

O zaman deneyip göreceksiniz bakalım sizi kaybetmeyi göze alacak mı?
Ama evliliğiniz çok yeni,bu kadar ağır bir travmayı kaldıracağını sanmıyorum,annesi ve sizin aranızda seçim yapmaya zorladığınızı düşünüyor sanırım ve annesini zor durumda bırakmaz bence,ona göre davranın.
ya siz bana yorum yapmayın lütfen anlamak mı istemiyosunuz bu ayarlanmış bişey diyorummmm oğlum evlenince boşanıp onla kalcam niyet buymuş diyorum lütfen biraz daha anlayışlı yazın yaa buraya insanlar sinirle konu açıyo yangına körükle gitmeyin !!!!

Bu boşanmanın ayarlanmış birşey olduğunu kim söyledi size?

O zaman deneyip göreceksiniz bakalım sizi kaybetmeyi göze alacak mı?
Ama evliliğiniz çok yeni,bu kadar ağır bir travmayı kaldıracağını sanmıyorum,annesi ve sizin aranızda seçim yapmaya zorladığınızı düşünüyor sanırım ve annesini zor durumda bırakmaz bence,ona göre davranın.

Bu boşanmanın ayarlanmış birşey olduğunu kim söyledi size?

ben önce anladım çünkü her zamanki ailede olan kavgalar ama bu sefer boşanma lafı çıkıyo k b aradı geçen çok rahatım burda geziyorum tozuyorum laf söyleyip bunaltan yok diyo kv nin klonuşmaları bu yaştan sonra napıyım ben oğlum var bnm seni napııyım daha öncede şakayla çok söyledi bu cümleyi ..
bende eşime dedm böyle bi düsüncemi var dedim kafandan senaryo yazma dedi bana ii dedim ama bana dün annem boşanacak tabi bizle kalacak dedi kadın istediğini yaptı yani

Yani yazdiklarinizdan biraz fevri ve onyargili oldugunuzu dusunuyorum. Tabi bizimle kalacak derken belki su an icini kastetti?

Ya da olayin sicakligi ile bakarim tabi anneme diye bir cikis yapti? Ikiniz de fevri davranirsaniz olmaz.

Ben senin yerinde olsam sakince evime donerim, bu konuyu esime hic acmam, bir sure olaylarin akisini izlerim tepki vermem.

Belki barisacaklar? Soyle 1 2 hafta gecsin, baktin bu is kotu iyice dillendirmeye basladilar ana-ogul o zaman tepkini koyarsin.

Tabi herkes kendi yaşadığını bilir uzaktan konuşması kolaydır ama ben inanın anlamıyorum sizi ve sizin gibi kayınvalidelerini düşman gibi gören insanları.. Bi kere çok sevdiğiniz kocanızın annesi bu insan, yani vazgeçilmezi... Böyle zor bir durumda nasıl yalnız bıraksın... Kendinizi koyun kvnin yerine, ya da kendi annenizi,,, Size yapılsın ister miydiniz böyle birşey ya da annenize? Tabi ki gelip sizinle vakit geçirecek yalnızlığa alışana kadar... Siz de güler yüz gösterecekseniz sevmeseniz bile,,, herşeyden önce zor bir dönemden geçen bir insan var karşınızda... Biraz zaman tanıyın,,, ne demek eşinize alma anneni mesaim var de diye tembihlemek???
Şu an kvnin sizinle uzun dönem kalacağına dair herhangi bir girişim var mı? Evini mi kapatıyor? eşyalarını mı size taşıyor? Öyle bişey olduğu zaman güzellikle eşinize anlatırsınız istemediğinizi aynı evde olmayı ama hayatnız boyunca tabi ki destek verip yanında olacağınızı...
Bu durumda eşinizin tek haksız olduğu nokta var ki o da bütün haklılıklarını sıfırlıyor ne yazık ki,,,, küfür etmek... Ne şart altında olursa olsun kimsenin karşısındakine küfretmeye hakkı yoktur... Bu da şiddetin bir türüdür ve aslık kabul edilemez olan budur....

öncesi için birşey diyemeyeceğim ama bu halde gelmesin demesiniz bencillik gibi algılanabilir....
ama aynı ev olmaz demeniz çok iyi baştan tavrınız net olursa ona göre şekil alır eşiniz.... ayrıca baştan anlaşamadığımız belliydi demenizide çok yerinde buldum.... ama daha gelmeden ki üstelik boşanmaya varacak gibi bir durumda daha gelmeden söylenmeye başlamanız eşinizi çileden çıkarmıştır.... ki sizde takdir edersiniz ki sonuçta anne babası... ama tabi bu demek değil sizle kalması için yeterli bir sebep..... ayrıca çalıştığına göre dinç dirde ..... bence sizle kalmasında zorunlu sebep olmadıkça yani yatalak falan kendini zorunluymuş gibi hissetme....
eşinle de ters davranmadan sen baştan beri ailenin beni istemedeğini bildiğin ve hatta bana yaptıklarını görüp de görmemezlikten geldin mi geldin... arayı birkez olsun dengeleme çaban oldu mu anne dur dediğin yok... kadın birkez olsun bana iyi davrandımı e peki ben insan değil miyim benim sabrım yok mu sen benim yerimde olsan.... lütfen artık benimde düşün... diyebilirsiniz bence
ama böyle bir konuşmayı sakin ve sesiz halde sinirlenmeden konuşmanı tavsiye ederin :34:

bence biraz fevri davranmışsın kaynananın 2 gün bile evinde kalmasına tepkili yaklaşmışsın istemesen bile sakinliğini koruyup olayları dışardan bir izleseydin büyük ihtimalle karı koca barışacaklar ve kaynanan evine geri dönecek sen tepkini hemen belli etmişsin eşinde işi inada bindirmiş.yani son söylenecek sözü en başta söylemişsin bence evine dön eşinle sakince konuş hemen kendi aileni devreye sokma umarım bir çözüm yolu bulursunuz canım:31:

Benim kayınvalidem 1 hafta kalmaya geldi, aylarca kaldı. Yeni evliydim üstelik hayatımı altüst etti ve gitti... 2 sene olacak neredeyse hala aklımdan çıkmadı o bir kaç aylık süre. Psikolojim bozuldu, hala aklıma gelir her gün her an. Atamadım üstümden. Eşiniz hiç üste çıkmasın, oldu bittiye getirmeye çalışması çok saygısızca. Keşke sizi karşısına alıp bak böyle bir durum var benim isteğim bu, oluru nedir vs. ama böyle ben kalkıp geliyorum diye olmaz bu iş. Allah yardımcın olsun.

Normal zamanlarda aynı evin içinde yaşanmasına karşıyım ama şuanda bir kriz durumundasınız. Büyük ihtimalle kayınpeder ve kayınvalide barışacaklar olan da sana olacak. Neden mi? Çok fevrisin, eşine açık açık anneni istemiyorum diyorsun. Oysa doğru cümle şu olmalıydı; canım biliyorum zor zamanlar geçiriyorsunuz ama annenle gelecekte maalesef aynı evin içinde yaşayamayız, senin bir orta yol bulacağından eminim vs.

Ama siz; gelmesin, gelmeyecek, işimiz var de, alamam mesaim var de, hele bir oğluna sor :S Siz niyetinizi belli etmemişsiniz ki, eşinize gaz vermişsiniz.
bence konu sahibi en doğru tepkiyi vermiş. baştan taviz verilip susulursa tepene biniyolar, sonra emri vakilerle uğraş dur.

Benim annemde bosanacakmis, bizde kalacak bundan sonra de sende. Hey Allahim ya, ne bicim insanlar var.
Kv´nin eli ayagi tutuyor, ne diye istenmedigi yerde kalmak istiyor, hayret birsey.
Ya senin yerinde olsam bir kac gün geldigine kaldigina ne surat asardim, ne birsey derdim. Ama is sürekli yerlesmeye gelince gayetde net konusman gerekiyor, kavga olacaksada kavga, hic geri adim atmazdim.

Back