fransaya geleli 5 degil 3 sene dolduysa bas vurabiliosun daha yeni sordum prefectur lugecanim olursun tabi neden olamiyasin ama fransada en az 5 sene ikamet etmen lazimmis senin daha 2 senen var???zaten dosyayi isterkende soruyorlar kac sene oldu geleli diye...
kizlar peki neden fransiz olmak istiyorsunuz dediklerinde ne cevap verdiniz???
ve baska ne tur sorular sordular???
fransaya geleli 5 degil 3 sene dolduysa bas vurabiliosun daha yeni sordum prefectur luge
burda yasiorum cocuklarim burda okula gidio ve burda calisiorum eger calisiosan yada fransizlar gibi yasmak istiorum diyceksin ben ole demistim vede fransiz oldum
ne kadar bekledin peki dosyayi verince
birde dosyayi vermek icin randevu almismiydin yoksa direk goturup verdinmi yabancilar burosuna:uhm:
ben bas vurduktan 2 sene sonra fransız oldum ama erkek kardesım 6 ay ıcınde fransız oldu gecenlerde sous prefecture luge gıttım esımı fransız yapmak ıcın sordum 3 sene doldumu yapabılıosun dedıler dıe duydum dedım kadın bana evet dedı tam 3 sene dolması gerekıo ama evlendıgınde sen fansızmıydın dedı hayır dedım ozaman normal yollardan bas vurması gerekıo dedı marıtal olarak degıl
rdfln almıon sous prefecturluge yada prefecturluge gıttıgınde acceıl e gıt ordakı kısıye soyle fransız vatandaslıgı ıcın bas vurcaktım de marıtal olarak o senı yetkılıye yonlendırıo orda dosya verıolar sana dosyayı doldurdugun zaman yıne aceılle e gıdıp soyluyorsun yetkılıye dosyayı verıoyorsun normalde ole oluor zaten sonra onlar senı rdvya carıo sor fln soruolar ıns yardımcı olabılmısımdır
saol canim ama ben zaten dosyami aldim doldurdum evraklarim hazir sadece konsolosluktan gelecek 1-2 belgeyi bekliyorum goturup dosyami vericem..benim esim cifte vatandas dogma buyume burali ben ne kadar zamanda alirim bilmiyorum ama pares de justice i aradigimda adam esiniz askerligini burda yaptiysa hemen alirsiniz demisti ..evet demistim bende esim askerligini burda yapti..bakalim hakkimizda hayirlisi insallah...erkek kardesinin eside cifte vvatandasti sanirim degilmi o cok cabuk almis??saol yardimlarin icin...
aslinda usengenlik yapiyoruz istedikleri seyler olmayan seyler degil bende vermedim dusmedim islerimin pesine simdiye coktan almistim
valla sen bence iadeli tahadutlu yolla en azindan ellirine gectini bilirsin ama mektupta yaz ben bunun icin yolluyorum die ben postayla bas vurdum kimlik icin pariya postayla yolladim ama 1 senesi doldu kimlik hala gelmdi ha ariycam ha ariycam unutuyorum belkide benim aramami beklio para istemek icin isleri gucleri milleti somurmekleylos ben sana bisey daha sormak istiyorum senin cocuklarin vardi sanirim bilirsin bunu....
simdi ben gecen ay oglumun turk kimligini cikarmak icin konsolosluga gittim orda bilgilerini girdi bilgisayara ama bu bilgiler turkiyedeki nufus mudurlugune gidecek onaylanacak 1 ay sonra bizi arayin dediler neyde orda odeme falan yaptim makbuz verdiler..
dun orayi aradim kimligi sormak icin.... bana kimlik bilgileri gelmis bir zarfin icine 5 euro koyun birde mektup yazin konsolosluga biz gondericez diyor yani yakin olsa gider alirim ..herneyse..ben dedimki ama ben odemeyi orda yaptim bana dediki kadin o para coktaaannn turkiyeye gitti..neyse dedimki ee peki normal postayla gelirmi o para ?hani yasakya...gelir dedi...5 eurosunda degilim ama benparayi gondersem gitmese tekrar gondersem yine gitmese ne yapicam her hafta 5 euromu gondericem ellerine gecene kadar??yakin degilki gidip kendim alayim...sen nasil yapmistin bu isi normal postayla gonderince ellerine geciyormu para???
valla sen bence iadeli tahadutlu yolla en azindan ellirine gectini bilirsin ama mektupta yaz ben bunun icin yolluyorum die ben postayla bas vurdum kimlik icin pariya postayla yolladim ama 1 senesi doldu kimlik hala gelmdi ha ariycam ha ariycam unutuyorum belkide benim aramami beklio para istemek icin isleri gucleri milleti somurmek
yaa ne bileyim yolladim bile bilsem iadeli taahhutlu yollardim kadin normal postayla geliyor dedi dilekceyi yazip parayida icine koyup yolladim insallah gelir yaaa...
bide sen turkiyedemi evlenmistin??? bana acte de naissance lazim bulundugum yerdeki belediye nikah burda kiyilmadigi icin veremiyoruz dedi..benim fransiz aile cuzdani mavi nante a aitmis ordan almaliymisim...off yaa ne ugrastiriyorlar..olmadi internetten istiycem...sen nasil almistin???
nante tan fransiz vatandaslari olan alio sen daha fransiz vatandasi olmadin dimi strasbourtan konsolosluktan isteyebilirsin yanilmiyorsam yada tr de ailen varsa belediyeye gidip alicak sana postaliycak baska turlu olmuo bildigim kadariyla
evlılık cuzdanın fransızda olsa sen turksun senınkını trden getırtmen gerekıo folmul a yada b onların bırınde hem frce hem tr ce yazıoesim fransiz vatandasi ama...zaten aile cuzdanimda fransiz aile cuzdani....o yuzden fransiz acte de naissance i ini istiyorlar benden orjinalini...
Amma kafani sisirdim seninde dimi:kedi:
evlılık cuzdanın fransızda olsa sen turksun senınkını trden getırtmen gerekıo folmul a yada b onların bırınde hem frce hem tr ce yazıo
esın fransız oldugu ıcın anca o nante tan alabılıo ben fransızım ama esım turk o trden alıo ben nante tan
ben esımın dosyasını vermedım onunla evlenırken turktum o yuzden olmuo normal yollardan vermesı gerekıo dosyayı randevu ısını bılmıorum bız burda sous prefectur luge verıoruz dırek gıdıpaa dur bakayim yaa ben diger kagitlari alirken galiba konsolosluktan almistim acte de naissance hem turkce hem fr ce yaziyor o gecerli olur o zaman degilmi??ayy sevindim simdi dosyayi vermek icin 3 hafta daha bekleyecektim nante dan belge gelsin diye o zaman bu hafta sabika kaydim gelirse gidip veririm dosyayi..sen esinin dosyasini hazirlayip verdinmi??randevu meselesine takildim bende..burda kimse dosyayi randevu alarak vermemis bana verilen dosyanin uzerinde bir tel no su vardi oradan randevu alip oyle vericeksiniz dosyayi dediler..ne yapsam yaa??direk gitsemmi vermeye yabancilar burosuna???
ben esımın dosyasını vermedım onunla evlenırken turktum o yuzden olmuo normal yollardan vermesı gerekıo dosyayı randevu ısını bılmıorum bız burda sous prefectur luge verıoruz dırek gıdıp