Sonradan Fransiz Vatandaşlığı almış olanlar, acil bakın!!!

evet canim biliyorum ,bende cok istiydum ,bi ara uzerine cok dustum ,ama ev uzerimize degil yani biz kayinpederlerin eindeyiz evde onlarin uzerine ve evde yasiyo gozukmuyoruz, bu yuzden basvuru yapamdim
heralde ev kiralarin su bu baya kagitlar isteniliyo
gerci tam olark ne kagitlar isteniliyo bilmiyorum

senden hangi kagitlar istenildi

mehaycim senin esin fransiz vatandasi degilmi bunlari biliyodur yabancilik burosuna gidip dosyan tamamsa iceri vericeksin sanrada beklicen zaten busuru etaptan geciyosun eger sormak istedigin baska sey varsa ozelden msj at canim yardimci olurum caliyosan daha kolay olur

ben iceri verdim herseyi bekliyorum simdilik

burda neden polemik yaratiliyor insanlar care ariyo soruyo danisiyo neden rahatsiz olunuyo lutfen boyle seylere yer vermeyin

Canim evet fransiz vatandasi ama bunlari sormadigi icin bilmiyor...
Bana dosyayi verirken uzerine bir kagit yapistirmislardi dosya tamam olunca bu numaradan randevu alip vericeksin diye acaba o eside kendiside sadece turk vatandasi olanlar icinmi gecerli???sen nasil yapmistin canim???
Bu arada 5 senedir calisiyordum canim dogum iznindeyim su an hemen baslamayi dusunmuyorum 1.5 sene bekliycem acikcasi ise baslamak icin....

Sympatigim cok fazla kagit istiyorlar yaz yaz bitmez :) iste bunlar

1)polislikten aldigin iki dosyayi eksiksiz dolduruyorsun
2)senin ve esinin kimlik fotokopileriniz onlu arkali
3)pasaport fotokopisi
4)2 fotograf arkasina ad soyad dogum tarihi yazilacak
5)senin ve esinin dogum belgeleriniz yani nufus kayit ornegi (acte de naissance)
6)aile cuzdani fotokopisi
7)3 son ev quittance isteniyor ve kira kontratinin fotokopisi
8)impot kagidi
9)calisiyorsan son 3 fishe de paie
calismiyorsan son kayit oldugun anpe karti
stajdaysan belge(staj yaptigina dair)
10)sabika kaydi(konsolosluga gidip dilekce veriyorsun turkiyede bakanliga gidiyor ve arastirmadan sonra sana gonderiliyor)
11)son 3 senenin calisma belgesi (certificat travail) calistiysan tabi
12 acte de mariage orjinali
13)( anne ve babanin nufus kayit ornekleri ve evlilik belgeleri yada bosandiysalar belge)dosyada istediklerini yazmamislr ama bircok arkadastan istemisler)

iste bu kadarcik canim ne kadarda az degilmi :))) ama benim hepsi hazir sadece sabika kaydini bekliyorum konsolosluktan...

evet masallah baya azmista :) gerci uzerine dusulse kolay seyler,beklmesi var bi
iste (son ev quittance isteniyor ve kira kontratinin fotokopisi)bunda sorun cikarsa diye ,cunku kendi adimiza degil adresimiz burasi ama burda gozukmuyoruz, bu sorun oluyo ,uzerine dusupte arastircak esimde yokki ,anpe ye yazilcam ,staj falan yaptim ama, esim beni ambouche yaptircak onlari falan beklicem artik

sende ne guzel hepsini halletmisin ,sabika kaydini ne zamandir bekliyosun peki

bide ben bi arkadasi bekliyorum oda senin gibi tum herseyi hazirladi ,dosyayi vercekti, ama oda abisinin evinde gozukuyo ,bakalim onda sorun cikmazsa ben denicem bi sansimi

Canim ben bu ayin basinda gitmistim 6 haftaya gelir dediler mayisin ortasinda gelir sanirim arayip sorucam 2-3 hafta sonra....
O bekleyen kimdi kiz bende merak ettim vermismi dosyasini???

en son dosyayi vercem demisti ama verdimi vermedimi bilmiyorum ,bi ara ararim onu
oda 10 senedir burda evli degil anne babasinin yaninda ama adresi abisinin yaniymis, belki onda sorun olmaz bekar oldgundan

en son dosyayi vercem demisti ama verdimi vermedimi bilmiyorum ,bi ara ararim onu
oda 10 senedir burda evli degil anne babasinin yaninda ama adresi abisinin yaniymis, belki onda sorun olmaz bekar oldgundan

aa evet bekarsa olmaz aslinda adres sizin ustunuze olsa sendede sorun olmazdi ama belkide olmaz canim yaa git bir sorsana yabancilar burosuna??belkide olur oyledea.s

onuda esimle gidip sormak gerek ooo onu yerinden kaldirana kadar bir sene gecer ,ben su anpeye falan yazilimda bi sonra bakariz
iste benim olursa tek sorun o olur

onuda esimle gidip sormak gerek ooo onu yerinden kaldirana kadar bir sene gecer ,ben su anpeye falan yazilimda bi sonra bakariz
iste benim olursa tek sorun o olur

Canim benimde esim gitmedi zaten ben kendim gidip aldim dosyami falan...Zaten cok zor bisey degil aslinda sormak anlatamazmisin??

Son düzenleme:
kim goturcek oraya goturcek adam gerekli ,illaki araba gerekli oda ehliyetim yok ,onuda almaya calisiyorum

kim goturcek oraya goturcek adam gerekli ,illaki araba gerekli oda ehliyetim yok ,onuda almaya calisiyorum

hee anladim size uzak...bize yakin yabancilar burosu mahkemede polislikte assagida hemen 15-20 dakikalik yol yuruyerek....o zaman esini ikna etmelisin baska care yok sen ne zaman gitmek istiyorsan 10 gun onceden soylemeye basla canimkaydirigubbakcemile3

Ben 1990'da Fransa Rouen'de doğdum. 1994Te Türkiye'ye geldim ailemle. Kimliğimde falan doğum yeri olarak Fransa Rouen yazıyor. doğum belgesi falan var. Ben Fransız vatandaşı olmak istiyorum ne yapmam gerekiyor ve kaç yaşına kadar hakkım var acaba? Orada da üniveriste okumak istiyorum. Bu konuda bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim .. :))

Canim senin isin cok kolay...dogum belgenle birlikte istanbul yada ankaradaki fransiz konsolosluguna gidiyorsun (danismadaki adam turkcede biliyor ayni zamanda) fransiz kimligini almak icin ne belgeler istiyorsa o belgeleri goturuyorsun...fransiz kimligini aliyorsun ....eger acte de naissance belgen 1 seneden fazla suresi gecmisse yenisini konsolosluktan alabilirsin...istedigin yasta kimligini alabilirsin zaten fransada dogdugun icin otomatik olarak fransiz vatandasi sayiliyorsun senin kimlik isin cok kolay...kimligini aldiktan sonra fransiz pasaportunuda cikarirsin kolaylikla ondan sonra istedigin zaman fransaya gelip istedigin kadar kalirsin...omrunun sonuna kadar)
baska sorularin varsa seve seve yardimci olurum...

ha bu arada sendeki dogum belgesi acte de nasissance mi??yani fransadan alinan dogum belgesi fransizca yazili olan???

Son düzenleme:
Gamzecim yalniz ailen kesin donus yaptiysa onlarla gelemezsin ama ailende fransiz kimligi olan varsa onunla gelebilirsin cunku o kimliklerin oturum hakki suresiz....

mehaycim sen nakadardir fransadasin 10 seneyi bitirdiysen sabikani arastirmiyolar istenilen kagitlar aslinda elimizde olan kagitlar ben simdiye kadar basvurmadigim icin kendime cok kiziyorum

mehaycim sen nakadardir fransadasin 10 seneyi bitirdiysen sabikani arastirmiyolar istenilen kagitlar aslinda elimizde olan kagitlar ben simdiye kadar basvurmadigim icin kendime cok kiziyorum

canim ben 7 senedir burdayim benimkini istiyorlar 10 seneyi gectiyse burdaki polislikten veriyorlarmis....bende dosyami 2005 te aldim ondan sonra 2007 de ondan sonra 2009 da hicbirini vermedim bende cok kiziyorum kendime is guc derken ilgilenmedim hic..yoksa simdiye coktaann almistim..benle birlikte basvuran arkadaslarim aldi hep hatta benden sonra basvuranlarda aldi ben ilgilenemedigimden alamadim...ama insallah bu sefer kararliyim alicam....

aslinda usengenlik yapiyoruz istedikleri seyler olmayan seyler degil bende vermedim dusmedim islerimin pesine simdiye coktan almistim

aslinda ben ihmal etmezdimde benim nufus kayit ornekleriyle sabika kaydi sorun oldu konsolosluktan aliniyor biliyorsun oda bize uzakti baya gidemedim birturlu calistigim icin
ama bu sefer kararliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…