kizlar peki neden fransiz olmak istiyorsunuz dediklerinde ne cevap verdiniz???
ve baska ne tur sorular sordular???
canim ya sana birsey soracam bende fransiz vatandasi olmak istiyorum 3 senedir burdayim esim fransiz vatandasi burda dogdu.birde bebegim var oda fransiz oldu direkt sence ben basvurabilirmiyim.
Galiba bana ozelden biri bunu sormustu ama hatirlamiyorum senmiydin yoksa baska birimi cikaramadim .Canim dedigim gibi gayet normal bisekilde suan beni polis farzet ve ben sana soruyorum :roflolkizlar peki neden fransiz olmak istiyorsunuz dediklerinde ne cevap verdiniz???
ve baska ne tur sorular sordular???
Galiba bana ozelden biri bunu sormustu ama hatirlamiyorum senmiydin yoksa baska birimi cikaramadim .Canim dedigim gibi gayet normal bisekilde suan beni polis farzet ve ben sana soruyorum :roflolourquoi vous voulez devenir francaise :uhm:? quest que cela va vous apporter et qu'est que vous voulez que ca vous apporte ! ..Tabii sen honk diceksin :roflol: ilk soylemen sey ve bu cok gecerlidir bana inan ! ona soyle ' je veut avoir le droit de vote ' je vis en france donc je voudrais aussi voter :lepi:bu ilk onerecigim seydir geriside sana kalmis ben onlara cvp veremem cunku hayatini bilmiyorum
desene benim herife de mi sorcaklar yoksa bunu mafoldumben benimki 5 sene olcak buraya geleli kafasi kafa degil ki bi ogrenemedi gitti fransizca dilini mafoldumbenmafoldumben
elbette tuzak sorular soruyorlar bazen hem simdi birde dahada cok zorlandi vatandas islemleri :bbo: Esinle evde fransizca konusmuyormusunuz :uhm:
merhaba sevgili rumkizi,
oyle saniyorum ki sorum sana olcak..cunku vatandaslik icin gecirilmesi gereken butun evrelerden gecmissin ve su anda da fransiz vatandasisin...ne hos..
benim su anda icinde bulundugum durumsa su : gecen hafta tribunal'den cagirildim..randevuya esimle birlikte gittik..cunku randevu kagidinda oyle isteniyordu..birlikte imzalar attik..ve fransiz ismi istiyor musunuz diye sordular, ben de neden olmasin dedim ve bi kagit doldurdum bunun icin..ardindan bizimle ilgilenen bayan bana sunu soyledi..bir yil icerisinde hem polisten cagrilacaksiniz hem de kartinizi almaya gelebilirsiniz dedi...yani bir yil icerisinde vatandas olabiliryorum anladigim kadariyla..yalniz beni sasirtan nokta da bu...hani hep deniliyor ya 2 yil beklenilmesi gerekiyor basvurudan sonra diye..ben ise muallakta kaldim...sence gercekten de bir yil icerisinde hem polisten cagrilip hem de vatandas olabilir miyim ?? yoksa buyuk bi yanilgi icerisinde miyim ?!! bu olaya su etken midir acaba ; mesela 2007 yilindan bu yana universite mezunu oldugum icin burada guzel bir ise sahibim..ustelik CDI olarak..arti gecen yil ev sahibi olduk vesaire...belki bunlarin da etkisi vardir bir yil icerisinde almam icin..ne dusunuyorsun sevgli rumkizi ??
bu arada ben 2005 yilinda paris'e geldim..esimle de ben ankara'da universitedeyken yani 2004 yilinda evlendik...vatandasliga ise basvuru hakkim 2008 aralikta basladi..evraklari toparlamak zaman aldigindan biraz gec basvrurduk..ama nihayetinde gecen hafta tribunalden gectik...bundan sonra sadece police tarafindan cagiriliyorum galiba oyle degil mi ??