Vay bee...
Aldatma var, şiddet var, saygı yok ama adam iki sarıldı güzel laf etti diye samimi galiba bir şans daha versem mi diye kafalar karışıyor.
Ha bir de çocuk öne sürülüyor tabi. Ben görmedim ki daha bir boşanmış ailenin çocuğu gitsin annesine desin ki 'anne her yolu denedin mi, vicdanın rahat mı, niye boşandın' diye sorsun. Olur ki sorarsa dersiniz oğlum baban beni hem aldattı, hem dövdü, hem de bana olmaz hakaretler etti. Ama tüm bunları yapan eşinizi boşamadığınızı ilerde oğlunuza anlatın bakalım size ne tepki veriyor. Çok güzel ya, hem kendiniz yazıyorsunuz eşinizin ailesinde de şiddet olduğunu hem de oğlunuzu böyle bir evde büyütüyorsunuz. Ne için? O da ilerde böyle bir evlilik yapsın diye mi? Boşanmayı gözü kesmeyen kadınlar için çocuk güzel bahane oluyor.
Bu kadar olayın üzerine son şans diye konu açmaya utanırdım heralde, öyle bir soru işareti dahi olamazdı.
Çaresiz misiniz, gidecek yeriniz, işiniz yok ve şartların olgunlaşmasını mı bekliyorsunuz? O zaman yok gibi yaşayacaktınız. Ne bu son konuşmalar sizi etkileyecekti ne kız için tekrar kavga edecektiniz, ne yatakta sizi reddedeceği şeyler yaşayacaktınız. Bunca şeye rağmen cinsellik de devam etmiştir eminim.İçiniz almıştır. Siz yok da saymamışsınız ki. Bu yok saymak da değil.
Neyse oğlunuz için devam, babasına çok düşkün aman ha ilerde sorar falan size niye yuvanızı yıktınız diye. Mazallah ne cevap vereceksiniz.
Bunları ben düşünmüyor muyum sanıyorsunuz.
Gerçi çok teşekkür ediyorum yorumunuz içinde. Çünkü insan bazen gerçekleri yazıp bastırıp duvara aşmak istiyor. Hele boşanma davası açınca bunları böyle yapmak istiyorum sanırım.
Ben sadece şuan koşullarımın iyileşmesini bekliyorum. Ki arada dayanılmaz oldukça buraya da yazdım.
Çünkü ben anne babama söylemeden önce ablama anlattım ve bana evimde kalmamı söyledi.
Bunları başka bir büyüğüne daha anlattığını ve olabilir şeyler olduğunu. Hiç kimse güllük gülistanlık olmadığını hatta enistemin benim kocamdan daha sınırlı olduğunu.
Işte bir kadın kocasını yatakta yakalamış ama çocukların var demiis ve herşeyi geride bırakmış.
Işte yok başkası ayrılmış ikinciye bulduğu adam iyi biri değilmiş başına bela olmuş,. Ayrılıp da ikinci koca iyi olur mu dersen belanı bulursun demek istedi.
Bir kere dövdüğü için bir kere sinirle dövmüştür bazı şeyleri konuları kapatıp yoluna devam etmek gerekir.
Başka bıri de bana şey dedi kocana sahip çık, kocanı ele geçirebilirsin bu kadar emek verdin emeklerini başka kadın mi yesin filan dedi.
Yani yakın çevrem de bir kişi bile destek olmadı sadece annem babam bilmiyor.
Birde ben çok sessiz sakin içine atan bir insnaim bu boşanmanın altından kalkamam diye mi düşündü ablam bilmiyorum.
Bu şiddet olayı sokağa çıkma yasağı olduğunda olmuştu. Aileme 10 saat uzakliktaydim uçakla gittim.
Bunları sokağa çikmaa yasağı ilk haziran ayında kalkar kalkmaz gelip ablama anlattım hiç evime donmek de aklımda yoktu. Yani ben herşeyi aynı evin içinde kabullenmedim..
Yazın Tayin istemiştik dedi ki ablam yeni evinde yeni sayfa ac biir dene. Herkesin dediği bu ama bu evd3 bende değiştiren bisey olmadı. Şuan hem psikolog hem aile terapisti doktorumla görüşüyorum eşimin kesinlikle tedavi olması gerektiğini kabul ederse bu yolda devam etmek gerektiğini söyledi ki bunu da dun söyledi. Yani ailemin karşısına gittiğimde her yolu denedim ama olmuyor diyebilmek için en azından uzman desteğiyle bu yolda gitmem sağlığım için daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. Doktorla ilerliyorum şuan.
Ve yatagim da ayrı...