- 8 Mart 2015
- 25.106
- 1
- 81.234
- 598
Yetkililerin ne yaptığı ortada.Bunlar yapılsa zaten sorun kalmayacak, o hasarlı binaları hep mühürlemişti belediye, sonra o mühürler nasıl kalktı da makyajlandı o binalar bilemiyorum, sonuç olarak içlerinde insan yaşıyor şimdi
belediyeyi suçlandim mühürlendiyse kimse oturmamaliydi.Bunlar yapılsa zaten sorun kalmayacak, o hasarlı binaları hep mühürlemişti belediye, sonra o mühürler nasıl kalktı da makyajlandı o binalar bilemiyorum, sonuç olarak içlerinde insan yaşıyor şimdi
bunu diyen mal sahipleri neden tutuklanmadi hesabi nasıl verecekler?Yetkililerin ne yaptığı ortada.
Ama bir o kadar da mal sahiplerinde suç var.
Yıkılan binalardan birinin eski yöneticisi kadın konuştu, 4 sene olmuş bırakalı.
Binaya granit istemişler, kadın ben deprem raporu almadan yaptırmam demiş ve raporda buharlaşma, depreme elverişli olmadığı yönünde rapor çıkmış.
Bunu duyan mal sahipleri ile kavgalar etmişler, hiçbiri yıkmaya ya da güçlendirmeye yanaşmamış, kadını tehdit ve itham etmişler.
Sonuç olarak kadın ben bu vebale giremem diye bırakmış görevi, tabii ki o mal sahipleri de taşınıp!!! evlerini kiraya vermişler...
Şimdi ne denir ki buna, en tepeden en alta kadar herkes cebinin peşinde.
Sadece yetkililerin değil, herkesin parmağı var bu cinayetlerde!
Kim tutuklanıyor ki?bunu diyen mal sahipleri neden tutuklanmadi hesabi nasıl verecekler?
Babanız küçük kızınız dışarıda mıymış bariDeprem korkunçtu hala müthiş gerginim saçımda hiç beyaz yoktu geçen hafta, bugün baktım 10 a yakın beyaz saç var o kadar endişelendim ve korktum ki yer yerinden oynadi inanılmaz kötüydü izmir karşıyakada yaşıyorum,büyük kızım yanımda küçük kızım dedesindeydi birsuru şey geçti kafamdan ağlama krizi geldi koronadan eve kapandık evde depreme yakalandik bu sefer kesin öldük dedimmüthiş insani acıtan bir çaresizlik Allahım bir daha yaşatmasin ama olucakmış sürekli gerginim
Eski bilgilerime dayanarak söylüyorum.İzmir de su duruma göre depreme en dayanıklı semtler , hangileri ? Bir de şunu soracaktım , mesela annemin evinde çatlak görülmüyor içerden ve dışardan ama zeminde problem olabilir yada içten kontrol yapılması lazım . Diyelim belediyeye baktırdık. Depreme dayanıklı değil dediler bundan sonraki süreçte ne oluyor?
İnsan canının o kadar kıymetsiz olduğu bir yerde yaşıyoruzKim tutuklanıyor ki?
Ağır cezada bile tutuklamaları zor görüyoruz.
Dün bir avukat açıkladı, Veli Göçer zamanında 7 sene yatmış çıkmış, birkaç sene önce de inşaat işine geri dönmüş.
Yani şöyle diyeyim atıyorum bir pedofili suçlusunun herhangi bir çocuğa, okula, parka 500 metreden fazla yaklaşması yasaktır.
Ama adam yeniden inşaat firması kurabildi bizde.
Lafım hükümet siyasi falan değil, bu ülkenin çivisi çıktı.
Ha a ha b farketmiyor, 80 milyon nüfus olunca ‘ölsek’ ne olacak, yenileri habire doğuyor ve her geçen sene daha fazla şeye muhtaç halde yaşadığımızdan, mecbur kalıyoruz.
Sağlam binalarda otursalardı, sıfır ev alsınlar her şeyi devletten beklemesin diyen belediye başkanı var, şimdi bu adama neyi anlatacağız biz?
O zaman onlar da her şeyi halktan beklemeyecek, tüm vergileri kaldıracak ki biz de kazancımızla ‘insani’ şekilde yaşayabilelim.
Kısır döngü olmuşuz biz, çıkışımız çok zor.
Partiler yönetimler üstü bir süreç bu, insan değeri yok yahu yok bizde!
Ben gelecek nesilden hep umutluyum, genç tanıdıklarım var.İnsan canının o kadar kıymetsiz olduğu bir yerde yaşıyoruz( çok üzücü.
kime güvenip ev sahibi olunabilir ya da ev değiştirsek sanki diğer evler sağlammı kaygısı. Çekip gitsek uzak sakin yerlere işte iş güç ekmek parası burada.Bu dünyaya bir insan bile getirmek istemediğimiz bir dönemdeyiz. Yarınlar hep umutsuz geliyor bugünlerde
Sormayın küçüğün tuvaleti gelmiş tam o anda babamlara çıkmışlar wc de yakalanmış babam cocuk çıkar çıkmaz sarılmış öylece kalakalmışlar baba dedim neden kalakaldın hemen bir yasam ucgeni olusturmaliydin kızım dedi geçer sandım deprem hep oluyor izmirde öyle sandım bak böyle yapacaksınız diye evde tatbikat yaptırdım tamam simdi öğrendim dediBabanız küçük kızınız dışarıda mıymış bari
Tamamen doğru tespitEski bilgilerime dayanarak söylüyorum.
Bornova balçıktır ve fay hattı geçer.
Hatta ege üni hastanesi ve metro hattına da çok yakındır fay hattı.
Mavişehir yine doldurmadır.
İzmir’de en sağlam bölge evkalardır ve konak üzeri bulunan mevkii ki bunlar zaten dağ eteğinde kayalık üzerine inşaa edilen yapılaşma bölgesidir.
Karşıyaka için bilgim yok ama bostanlı da risk.
Keşkeee. Onlar güzelini yaşasın. Çok isterimBen gelecek nesilden hep umutluyum, genç tanıdıklarım var.
Sonuçta bir şekilde sosyal medya da olsa gözlemleyebiliyoruz ve ciddi anlamda hem umudum hem ümidim var.
Ama yaşamalarına izin verilirse, ne acı değil mi...
Eğer o çocuklar yarınları görebilecek kadar başlarına bir iş, bela, kaza, afet gelmeden durabilirlerse ülke değil, dünya sistemi değinileceğine inanıyorum.
O sebeple bugünlerde bizlerin en büyük misyonu, onlara yıkılmadık bir dünya bırakmak.
Ben araştırdım.Kayalık yerler daha az riskli diyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum.
benim de merak ettiğim yüksek binalarda ray sistemi var. Ama yüksek şiddetli bir depremde yıkılma riski yokmu.Bir de bizim binanın zemini için sağlam değil söylentisi var. İyi olmayan zemine 27 katlı bina yapılabilirmi kafam çok karışık. Evi değiştirmek istiyorum ama hiçbir binaya da güvenim yok çok üzücü
Tarla vasifli yerlere şehir kurup bina yapmışlar babam dedi bornova bamyası meşhurdu eskiden oralar hep bamya tarlasıydı sulu dolma bir zemin bayraklı denizin dibi mavişehir karsiyaka bostanli hep dolma deniz kenarı alsancak ta öyle tabi adı geçmiyor ama birsuru ağır hasarlı bina var bu saydığım semtlerdeEski bilgilerime dayanarak söylüyorum.
Bornova balçıktır ve fay hattı geçer.
Hatta ege üni hastanesi ve metro hattına da çok yakındır fay hattı.
Mavişehir yine doldurmadır.
İzmir’de en sağlam bölge evkalardır ve konak üzeri bulunan mevkii ki bunlar zaten dağ eteğinde kayalık üzerine inşaa edilen yapılaşma bölgesidir.
Karşıyaka için bilgim yok ama bostanlı da risk.
O gelecek nesilden yavrularda 1-2 deprem daha görsek gideceklerBen gelecek nesilden hep umutluyum, genç tanıdıklarım var.
Sonuçta bir şekilde sosyal medya da olsa gözlemleyebiliyoruz ve ciddi anlamda hem umudum hem ümidim var.
Ama yaşamalarına izin verilirse, ne acı değil mi...
Eğer o çocuklar yarınları görebilecek kadar başlarına bir iş, bela, kaza, afet gelmeden durabilirlerse ülke değil, dünya sistemi değinileceğine inanıyorum.
O sebeple bugünlerde bizlerin en büyük misyonu, onlara yıkılmadık bir dünya bırakmak.
Kesinlikle.Tarla vasifli yerlere şehir kurup bina yapmışlar babam dedi bornova bamyası meşhurdu eskiden oralar hep bamya tarlasıydı sulu dolma bir zemin bayraklı denizin dibi mavişehir karsiyaka bostanli hep dolma deniz kenarı alsancak ta öyle tabi adı geçmiyor ama birsuru ağır hasarlı bina var bu saydığım semtlerde
Biz evka tarafındayız ama yüksek katlı yeni yapilan binalarda, villa değil yani ama and olsun ölmez sağ kalırsak yaza evi satıp müstakil eve geçicemKesinlikle.
Zaten kordon komple doldurma iki yakada da öyle.
Mavişehir bayağı komple doldurularak elde edilen bir semt.
Bornova bayraklı manavkuyu zaten bunlar belirli bir düzlemde birbirlerine fayla bağlı semtler.
Güzelyalı inciraltı güzelbahçe tarafları hakkında bilgim pek yok.
Zamanında ailem emekli olup İzmir’e yerleşmeyi düşünüyordu.
O zaman orada ikamet ederken bir deprem yaşadık tam da bornova özkanlarda, bu yıkılan binanın birkaç yanındaydı evimiz.
5.2 idi sanırım, yerdeki fayanslar patlamıştı, üst katlarımızda evler darmaduman olmuştu.
O zaman araştırmalarımızdan evkanın en sağlam olduğunu öğrendik ama ekonomik olarak bir villa almaya memur ailesi olarak güç yetmedi, öyle olunca annem ben yaşayamam depremle dedi ve Ankara’ya yerleştiler.
Allah uzun, sağlıklı ömürler nasip etsin size de ailenize de.Biz evka tarafındayız ama yüksek katlı yeni yapilan binalarda, villa değil yani ama and olsun ölmez sağ kalırsak yaza evi satıp müstakil eve geçicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?