Son Dakika: İzmir'de şiddetli 6.6 bir deprem meydana geldi

İzmir Bayraklıdayım ve 30 sn kadar sürdü . Evde yalnızdım korkudan oyle bir kal geldi ki ne dışarı çıkabildim ne olduğum yerden hareket edebildim odalardan birşeyler düşüyor ses geliyor aşırı derecede bir sallantı dedim bina çökecek üzerime sakin kalıp sallantının geçmesini bekledim sonra üzerime bisey alıp hemen dışarı fırladım. Çok şükür bizim yakınlarımızda yıkılan bina veya herhangi bir felaket olmadı. Haberleri gördükçe boğazım düğümleniyor . Allahım beterinden korusun hepimizi yaralılara şifa, ölenlere rahmet diliyorum . İnşallah daha fazla ölen olmaz ve kalanlar sağ salim kurtulur yardıma ihtiyacı olan varsa elimden geldiğince destek olmaya çalışırım özelden mesaj atabilirler .

Buralarda birşey yok şükür bayraklı bornova bize uzak ve karşımızda kaliyor gibi bizde tam olarak bilmiyoruz maalesef canım

Buralarda birşey yok şükür bayraklı bornova bize uzak ve karşımızda kaliyor gibi bizde tam olarak bilmiyoruz maalesef canım
Yerel kanal bilgisi farklıdır dedim belki.
Başka ilçelerde varsa ya da henüz medyanın bilgi sahibi olmadığı alanlar, sizler öğrenmişsinizdir dedim...

Sen konağın üstündeyim diye belirtmiştin, İzmir’deki en sağlam bölgelerden birisi orası çok şükür.
Evkalar da öyle.
Ailemin orası yerine emekli olunca Ankara’ya yerleşmesindeki tek sebep orada yaşadığımız depremlerdi.
Yıkılan binalardan biri çocukluğumda oturduğumuz yerin birkaç yan binası.
Kız lisesinde yatılı kaldığım dönemde de biz orada hissetmedik depremi, ama bornova göbek gibi sallanmıştı.

Seneler geçti, sonuç değişmedi.
Umarım daha fazla değildir, git gide vefat sayısı da artıyor...

Ben de İzmir'de yaşıyorum.Kendimden önce ikiz kardeşimi düşünüp onun üzerine kapadım kendimi korkudan bağırıp ağlıyordu ve ardından doğruca kedimi alıp kafesine koyup aşağıya indik.Şiddet 7 bu arada.Allah bu korku dolu anları yaşamış insanlara güç versin.

Dediğiniz kadar çok bina yıkıldı maalesef Bornova ve Bayraklı taraflarında

Aynen halil rıfatpaşa caddesinde oturuyorum ve sonraki artçıları hiç hissetmedik şükür hep kayalık buralar o yüzden sağlam diyorlar ama nereye kadar inş. Daha büyük bir deprem yasamayız

Yan yatanlar varTvden başkadır canlı görmek insanin içini burkuyor cok korkunç cok

Evet. Uyuyamiyorum gözümün önünden gitmiyor o anlar.
Maalesef bu gece uyku yok, sabaha kadar nöbetteyim insanların evi barkı yıkıldı, hala enkaz altında olanlar var, uyumak ne mümkün

Artçılar bizi 1 hafta 10 gün kadar daha yoklar zaten, artçıların en sinir bozucu kısmı hala kurtarılmayı bekleyen depremzedeler varken olması

filmdelisi umarım ulaşamadığınız arkadaşınızdan en kısa sürede haber alırsınız.
Haber alamamak kötü bir şey, biz 99 depreminde kendimizi güvene aldıktan sonra ailemi aramaya başlamıştım tek tek, bir şekilde hepsine ulaştım kardeşime ulaşamadım delirmiştim, öyle bir paniklemişim ki kızın tatile çıktığını bile unutmuştum.

Artçıları hissetmiyorum oturduğum yerden dolayı eşimin aileside benimle kalıyor çok sallanıyor binaları çünkü orda olsak kesin hissederdik ama uyumak ne mümkün evde tam sessizlik anında yakalandım depreme üstelik 99 depremi ne tanıklık ettiğim çocukluk geçirdim o ambulanslar komşumuzun fenalık geçirmesi falan direk o halime döndüm çocuklarım için sakin kalmak istedim ama kendi kendimin titrediğini gördüm resmen ölü sayıları yükseliyor birsürü yer yıkılmış çok zor Allah ım yardımcısı olsun herkesin aklımdan çıkmıyor o enkaz altındaki insanlar

Uyuyamadik

Yatıyorum ama aklım hep yaralı sayısında enkazın daha yarısını bile tamamlamamıslar yaralı sayısı 800 küsür durum gerçekten vahim o insanların evleri yıkıldı canlarının derdine düştüler çok kötü oldu

Ulasabildinwmi arkadaşlarına

Allahım tekrar deprem olsa napcam bilmiyorum

Lütfen güvenli olan biryerde olun en azından sağlam bir evde geçirin herkes tetiktedir eminim ama güvenli olmayan biryerde olmayın
Yani sıfır binada oturuyorum sağlam mı bilmiyorum.
Evimde yıkılan pek çok şey oldu ben dışarı fırladım
İzmir'de guvenilir biyer bilmiyorum yoktur da bence.
Anca daga çıkmam lazım hava soğuk bugün aksi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…