çok geçmiş olsun.kiziniz iyi mi peki? yani 10 yaşında evde tek böyle birşey yaşamış olması cok üzücüGeçmiş olsun. Benim hayatımda da bu en kötü 27 saniye oldu. 34 haftalık hamileyim, evden depremden 4-5 dk önce çıktık doktor kontrolüne. Kızım 10 yaşında evde tekbaşına kaldı. Öldüm direndim inanınAllah hepimizi korusun
Hepimize geçmiş olsun.ben de onu düşündüm.benim kızım da 10 yaşında bazen bi 10 dakkalığına markete gidiyorum.ya o zaman olsa o yukarda kalsaydıGeçmiş olsun. Benim hayatımda da bu en kötü 27 saniye oldu. 34 haftalık hamileyim, evden depremden 4-5 dk önce çıktık doktor kontrolüne. Kızım 10 yaşında evde tekbaşına kaldı. Öldüm direndim inanınAllah hepimizi korusun
30 diyen de var ki yaşayanlar asla 15 olamaz diyor
Bi video var orada da en az 30 35 sn sallanma görüntüsü var zaten
Ben Bursada yaşıyorum bizim bulunduğumuz konum da öyle karşımıza yüzme havuzu kampı yapıldı öyle derin temel kazıldı çıkan suyu görseniz tahliye edildi üzerine büyükçe bir bina yapıldı başka şehirlerden gelen öğrenciler kalıyor. Türkiyede maalesef böyle ekilip biçilecek verimli arazilere binalar konulur Gemlik depremi olsa burada kaç sene önce 400 500 bin TL ye sattıkları temeli su olan apartmanlar nolur acaba düşünürken insan korkuyorTemeli sağlam değil, bataklık olan kısımlar kurutulup şehirleşme olmuş bazı bölgelerde
İstanbul ve eskişehirde de durum aynı. Karşı binayo kazarken su çıktı sürekli ama yaptılar apartmanı şuan 6 aile o binada yaşıyor. Bunun gibi bi sürü örnek var malesef. Zemini alüvyon olan bölgelerin yerleşimlerine ya çok özel bi mühendislik uygulanması gerek yada imara kapatılması gerek. Bizde ikisi de olmayınca sonuç malesef sesimi duyan var mı şeklinde oluyor...Ben Bursada yaşıyorum bizim bulunduğumuz konum da öyle karşımıza yüzme havuzu kampı yapıldı öyle derin temel kazıldı çıkan suyu görseniz tahliye edildi üzerine büyükçe bir bina yapıldı başka şehirlerden gelen öğrenciler kalıyor. Türkiyede maalesef böyle ekilip biçilecek verimli arazilere binalar konulur Gemlik depremi olsa burada kaç sene önce 400 500 bin TL ye sattıkları temeli su olan apartmanlar nolur acaba düşünürken insan korkuyor
Babam anlatır seneler önce buralar şeftali bahçeleriydi der şimdi her yer bina nefret ediyorum bu durumdan dışı süslü dayanıksız sadece gösterişli olan binalarİstanbul ve eskişehirde de durum aynı. Karşı binayo kazarken su çıktı sürekli ama yaptılar apartmanı şuan 6 aile o binada yaşıyor. Bunun gibi bi sürü örnek var malesef. Zemini alüvyon olan bölgelerin yerleşimlerine ya çok özel bi mühendislik uygulanması gerek yada imara kapatılması gerek. Bizde ikisi de olmayınca sonuç malesef sesimi duyan var mı şeklinde oluyor...
Ben sahil kesiminde doğdum büyüdüm istanbulda. Önceden bizim oturduğumuz yerin kıyısı denizmiş. Sonra o kadar doldurmuşlar ki sahille ev arasında 2 cadde vardı.Babam anlatır seneler önce buralar şeftali bahçeleriydi der şimdi her yer bina nefret ediyorum bu durumdan dışı süslü dayanıksız sadece gösterişli olan binalar
Ben kucukken , bizim oturdugumuz binalar hep iki ya da bir katliymis. Bir yasindayken apartman hayatina girmisiz . Ama asansor yokmus . Bizim sentimiz adi ustunde bahcelievlermis . Hatirliyorum her evin bahcesi vardi kucukkugumde. . Hep cicekler vardi cok guzel gorunuyordu . Solumuzda bir dag vardi . “Kara fatma dagi “ hep oraya komsularla piknige giderdik . Hep papatyalar vardi .babam ucurtma yapardi bize ve oraya gotururdu . biz de ucururduk cok guzeldiler . Ne kadar mutluyduk gercekten . Simdi bakiyorum da her gecen o cok onemli gunlerimizi ariyoruz .Babam anlatır seneler önce buralar şeftali bahçeleriydi der şimdi her yer bina nefret ediyorum bu durumdan dışı süslü dayanıksız sadece gösterişli olan binalar
Benim de çocukluğum çok güzeldi sokakta ne güzel oynardık şimdi parkta gözümüzden ayırmamaya çalışıyoruz kızım için endişe duyuyorum açıkçası şehirden köye yerleşmeyi istemeye başladım. Parka gitsek korku sokağa çıksak korku bilemiyorum şehir yaşantısını severken soğumaya başladım artık. Her yer beton yığını son 5 yılda o kadar çok bina yapıldı ki yakınımdaki yeşil büyük bir araziyi müteahhitler almak için ne uğraştı alamadılar yeşile doğaya o kadar çok ihtiyacımız var kiBen kucukken , bizim oturdugumuz binalar hep iki ya da bir katliymis. Bir yasindayken apartman hayatina girmisiz . Ama asansor yokmus . Bizim sentimiz adi ustunde bahcelievlermis . Hatirliyorum her evin bahcesi vardi kucukkugumde. . Hep cicekler vardi cok guzel gorunuyordu . Solumuzda bir dag vardi . “Kara fatma dagi “ hep oraya komsularla piknige giderdik . Hep papatyalar vardi .babam ucurtma yapardi bize ve oraya gotururdu . biz de ucururduk cok guzeldiler . Ne kadar mutluyduk gercekten . Simdi bakiyorum da her gecen o cok onemli gunlerimizi ariyoruz .
Ben de cok aciyorum , benim yasadigim cocukluk la , cocukluklarimin yasadigi cocukluk arasin da cok buyuk fark var .bizler cilginlar gibi oynadik cocuklugumuzu hissettik. Gece bile ciktik yani :) ama bizim cocuklarimiz resmen evde hapis . Teknoloji girince araya cok fazla farklar olustu .Benim de çocukluğum çok güzeldi sokakta ne güzel oynardık şimdi parkta gözümüzden ayırmamaya çalışıyoruz kızım için endişe duyuyorum açıkçası şehirden köye yerleşmeyi istemeye başladım. Parka gitsek korku sokağa çıksak korku bilemiyorum şehir yaşantısını severken soğumaya başladım artık. Her yer beton yığını son 5 yılda o kadar çok bina yapıldı ki yakınımdaki yeşil büyük bir araziyi müteahhitler almak için ne uğraştı alamadılar yeşile doğaya o kadar çok ihtiyacımız var ki
Kesinlikle 15 saniye değil şiddeti de 6,6 değil, kesin ve net bilgiler daha sonra açıklanacaktır mutlaka.30 diyen de var ki yaşayanlar asla 15 olamaz diyor
Bi video var orada da en az 30 35 sn sallanma görüntüsü var zaten
Bornovada oturduğunu bildiğim arkadaşıma hala ulaşamadım, içim içimi yiyiyor.15 saniye olma ihtimali yok ilk başta hafif başladı öyle baktik bi 10 saniye sonra acayip sekilde şiddetlendi mutfağa bakiyordum herşey vuruyordu birbirine en son perdeyi aralayıp karşı binaya baktım bir müddet nasıl sallanıyordu bunlar 15 saniye asla olamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?