• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son Dakika: İzmir'de şiddetli 6.6 bir deprem meydana geldi

Geçmiş olsun. Benim hayatımda da bu en kötü 27 saniye oldu. 34 haftalık hamileyim, evden depremden 4-5 dk önce çıktık doktor kontrolüne. Kızım 10 yaşında evde tekbaşına kaldı. Öldüm direndim inanın 😭😭😭 Allah hepimizi korusun 🙏
çok geçmiş olsun.kiziniz iyi mi peki? yani 10 yaşında evde tek böyle birşey yaşamış olması cok üzücü 🥺 biz yetişkinler bile baş edemezken..

Geçmiş olsun. Benim hayatımda da bu en kötü 27 saniye oldu. 34 haftalık hamileyim, evden depremden 4-5 dk önce çıktık doktor kontrolüne. Kızım 10 yaşında evde tekbaşına kaldı. Öldüm direndim inanın 😭😭😭 Allah hepimizi korusun 🙏
Hepimize geçmiş olsun.ben de onu düşündüm.benim kızım da 10 yaşında bazen bi 10 dakkalığına markete gidiyorum.ya o zaman olsa o yukarda kalsaydı 😭 kafayı yerdim .dolaplar açılmış ,bardaklar tabaklar fırlamış bi sürü dökülen kırılan olmuş çocuk ne yapardı tek başına 😭 allahım göstermesin bi daha da yanından ayırmam

Cok geçmiş olsun ben Marmaradayken hic hissetmedim oturuyordum o saatlerde
Teyzemden iyiyiz merak etme diye mesaj geldi whatsapptan, noldu ki acaba diye aradim sebeke mesguldu basina bir sey geldi kesin dedim
Bana da diyor sen hissetmedin mi Marmarada bile hissedilmis diye
Gerci benim ev zaten zemin üstü yuksek değil komsu cocuklari ziplayinca bile ev sallaniyor
Baya 99 depremi gibi olmus izleyince şok oldum. Gelmis geçmiş olsun herkese

17 agustos depreminde depremin merkez ustlerinden cinarciktaydim.Guzel bir gecenin sonlariydi sitedeki herkes evine girmeye baslamisti ve tabii bizlerde açık sinemadan donmus gitar calan arkadaslarimizi dinlemek icin ailemizden izin alarak ates basinda oturmustuk..Ne hikmettir ki kimse eve girmek istememisti ,köpegim cildirmis gibiydi anlayamadik.Annem onu zorla eve sokmustu ama o benimle kalmak icin yere sabitlemisti patilerini.

Iyi ki dagilmamisiz evlere diyorum koca site yerle bir oldu gozlerimizin onunde, cigliklar toz bulutlari hayatim boyunca unutamayacagim o ses.Gökyuzunun resmen yere indigini dusunmustum.Enkaz dan cikanlar yerlere carsaflara sarilip diziliyordu.Tanidiklarim yerlerdeydi ,aglamaktan gozlerim sismisti.Annem tam deprem anında bagira bagira bana sesini duyurup assagi inebilmisti.Mahser yeri gibiydi.Sans bu ya yikilmayan 3 bloktan biriydik.Yardim bekleyen onca insan vardi dusunun 5 katli bina 40ar daire ve 20 blok korkunctu bilanco...

ALLAH kalanlara sabir versin ölenlere rahmet..Deprem ulkesiyiz bu bir gercek..

Herkese çok geçmis olsun..bizim memlekette ilk acıklama 7.3 tü yıkım genelde kerpiç evlerde oldu sanırım malatya elazıg tabanı daha kuvvetli Allahım korusun hepimizi

Temeli sağlam değil, bataklık olan kısımlar kurutulup şehirleşme olmuş bazı bölgelerde
Ben Bursada yaşıyorum bizim bulunduğumuz konum da öyle karşımıza yüzme havuzu kampı yapıldı öyle derin temel kazıldı çıkan suyu görseniz tahliye edildi üzerine büyükçe bir bina yapıldı başka şehirlerden gelen öğrenciler kalıyor. Türkiyede maalesef böyle ekilip biçilecek verimli arazilere binalar konulur Gemlik depremi olsa burada kaç sene önce 400 500 bin TL ye sattıkları temeli su olan apartmanlar nolur acaba düşünürken insan korkuyor

Ben Bursada yaşıyorum bizim bulunduğumuz konum da öyle karşımıza yüzme havuzu kampı yapıldı öyle derin temel kazıldı çıkan suyu görseniz tahliye edildi üzerine büyükçe bir bina yapıldı başka şehirlerden gelen öğrenciler kalıyor. Türkiyede maalesef böyle ekilip biçilecek verimli arazilere binalar konulur Gemlik depremi olsa burada kaç sene önce 400 500 bin TL ye sattıkları temeli su olan apartmanlar nolur acaba düşünürken insan korkuyor
İstanbul ve eskişehirde de durum aynı. Karşı binayo kazarken su çıktı sürekli ama yaptılar apartmanı şuan 6 aile o binada yaşıyor. Bunun gibi bi sürü örnek var malesef. Zemini alüvyon olan bölgelerin yerleşimlerine ya çok özel bi mühendislik uygulanması gerek yada imara kapatılması gerek. Bizde ikisi de olmayınca sonuç malesef sesimi duyan var mı şeklinde oluyor...

İstanbul ve eskişehirde de durum aynı. Karşı binayo kazarken su çıktı sürekli ama yaptılar apartmanı şuan 6 aile o binada yaşıyor. Bunun gibi bi sürü örnek var malesef. Zemini alüvyon olan bölgelerin yerleşimlerine ya çok özel bi mühendislik uygulanması gerek yada imara kapatılması gerek. Bizde ikisi de olmayınca sonuç malesef sesimi duyan var mı şeklinde oluyor...
Babam anlatır seneler önce buralar şeftali bahçeleriydi der şimdi her yer bina nefret ediyorum bu durumdan dışı süslü dayanıksız sadece gösterişli olan binalar 😔

Babam anlatır seneler önce buralar şeftali bahçeleriydi der şimdi her yer bina nefret ediyorum bu durumdan dışı süslü dayanıksız sadece gösterişli olan binalar 😔
Ben sahil kesiminde doğdum büyüdüm istanbulda. Önceden bizim oturduğumuz yerin kıyısı denizmiş. Sonra o kadar doldurmuşlar ki sahille ev arasında 2 cadde vardı.
Malesef o kadar psikolojik sıkıntı yaşadım ki bu konu da artık deprem olsa ve artık ölsem diye düşünmeye başlamıştım. Geceleri gözümü kırpmadan deprem olacak ve denizin dibine batıcaz diye pusuda beklediğim oldu. Manyak bi ruh hali. Sırf o korku yüzünden şuan en üst katta oturuyorum.

Ben kucukken , bizim oturdugumuz binalar hep iki ya da bir katliymis. Bir yasindayken apartman hayatina girmisiz . Ama asansor yokmus . Bizim sentimiz adi ustunde bahcelievlermis . Hatirliyorum her evin bahcesi vardi kucukkugumde. . Hep cicekler vardi cok guzel gorunuyordu . Solumuzda bir dag vardi . “Kara fatma dagi “ hep oraya komsularla piknige giderdik . Hep papatyalar vardi .babam ucurtma yapardi bize ve oraya gotururdu . biz de ucururduk cok guzeldiler . Ne kadar mutluyduk gercekten . Simdi bakiyorum da her gecen o cok onemli gunlerimizi ariyoruz .

Ben kucukken , bizim oturdugumuz binalar hep iki ya da bir katliymis. Bir yasindayken apartman hayatina girmisiz . Ama asansor yokmus . Bizim sentimiz adi ustunde bahcelievlermis . Hatirliyorum her evin bahcesi vardi kucukkugumde. . Hep cicekler vardi cok guzel gorunuyordu . Solumuzda bir dag vardi . “Kara fatma dagi “ hep oraya komsularla piknige giderdik . Hep papatyalar vardi .babam ucurtma yapardi bize ve oraya gotururdu . biz de ucururduk cok guzeldiler . Ne kadar mutluyduk gercekten . Simdi bakiyorum da her gecen o cok onemli gunlerimizi ariyoruz .
Benim de çocukluğum çok güzeldi sokakta ne güzel oynardık şimdi parkta gözümüzden ayırmamaya çalışıyoruz kızım için endişe duyuyorum açıkçası şehirden köye yerleşmeyi istemeye başladım. Parka gitsek korku sokağa çıksak korku bilemiyorum şehir yaşantısını severken soğumaya başladım artık. Her yer beton yığını son 5 yılda o kadar çok bina yapıldı ki yakınımdaki yeşil büyük bir araziyi müteahhitler almak için ne uğraştı alamadılar yeşile doğaya o kadar çok ihtiyacımız var ki

Benim de çocukluğum çok güzeldi sokakta ne güzel oynardık şimdi parkta gözümüzden ayırmamaya çalışıyoruz kızım için endişe duyuyorum açıkçası şehirden köye yerleşmeyi istemeye başladım. Parka gitsek korku sokağa çıksak korku bilemiyorum şehir yaşantısını severken soğumaya başladım artık. Her yer beton yığını son 5 yılda o kadar çok bina yapıldı ki yakınımdaki yeşil büyük bir araziyi müteahhitler almak için ne uğraştı alamadılar yeşile doğaya o kadar çok ihtiyacımız var ki
Ben de cok aciyorum , benim yasadigim cocukluk la , cocukluklarimin yasadigi cocukluk arasin da cok buyuk fark var .bizler cilginlar gibi oynadik cocuklugumuzu hissettik. Gece bile ciktik yani :) ama bizim cocuklarimiz resmen evde hapis . Teknoloji girince araya cok fazla farklar olustu .

30 diyen de var ki yaşayanlar asla 15 olamaz diyor

Bi video var orada da en az 30 35 sn sallanma görüntüsü var zaten
Kesinlikle 15 saniye değil şiddeti de 6,6 değil, kesin ve net bilgiler daha sonra açıklanacaktır mutlaka.

99'da yaşanan 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle, birkaç yıl önce Bodrum'da olan depremi yaşadık, hepsinin şiddeti de süresi de farklı, İzmir'de yaşanan deprem Bodrum depremi kadar kısa, 17 Ağustos depremi kadar uzun sürmedi ama en az 25 saniye sürdü ve hissedilirliği 17 Ağustos depremi gibiydi.

15 saniye olma ihtimali yok ilk başta hafif başladı öyle baktik bi 10 saniye sonra acayip sekilde şiddetlendi mutfağa bakiyordum herşey vuruyordu birbirine en son perdeyi aralayıp karşı binaya baktım bir müddet nasıl sallanıyordu bunlar 15 saniye asla olamaz

15 saniye olma ihtimali yok ilk başta hafif başladı öyle baktik bi 10 saniye sonra acayip sekilde şiddetlendi mutfağa bakiyordum herşey vuruyordu birbirine en son perdeyi aralayıp karşı binaya baktım bir müddet nasıl sallanıyordu bunlar 15 saniye asla olamaz
Bornovada oturduğunu bildiğim arkadaşıma hala ulaşamadım, içim içimi yiyiyor.

Diğer aynı bölgede yaşayan arkadaşım ise durumun gerçekten felaket olduğunu söylüyor, yan binaları yıkılmış.
Keza bayraklıda iş yeri olan arkadaşım da öyle, canlarını zor kurtarmışlar.
Kimle konuşsam ora yıkıldı bura yıkıldı, can pazarı..
20 bina yıkıldı deniyor ama, yerel kanallardan dolayı daha bilgi sahibisinizdir, öyle mi gerçekten?

Back