Okullar kendi sinavini yapacaksa o okulun hocalari hazirlar sinavi o hocalardan özel ders alirsa zengin çocuklari sinavdan geçmeleri çok kolay olur misal. Olan gene fakir ve ortadirek ailelere olurİs Bonita
Şaka bi tarafa da torpilden kasıt ne ola ki
Hiç akıllıca bi çözüm beklemiyorum artik ya. Hadi lisede özele versem diyorum üniversite için endişelenmeye başladim.para biriktirip yurtdisina yollamak lazim üniversitede de
Bu kısmın da çözümü aranıyor şuan zzaten.imam hatip lisesine devam ettirecekler. Bu çocuklar liseyi bitirdiğinde, hepsi açıkta kalacak. İmamların Türkiye'yi zorla imamlaştırma projesi, bu jenerasyonu imha ediyor
Teog gitti bakalım şimdi nebog gelecek.Bu kısmın da çözümü aranıyor şuan zzaten.
2. işleri Üniversite sınavını değiştirmek olacakmış,çalışmalar başlamış
Canim, siteye anca gelebildim, zaten arada ban da yemisim usluptan..canım amerikada çoktan seçmeli soru sistemi yok mu, yani klasik sınav mı böyle teog gibi sınavlar
Canim, siteye anca gelebildim, zaten arada ban da yemisim usluptan..
Amerika'da secmeli soru sistemi ile seviye tesbit imtihani var lise sonda, uc kez. Aldigin en yuksek puana gore istedigin bolume basvuruyorsun, eger universitenin boyle bir talebi varsa. Bazi universite ve bolumlerde soruluyor bu puan, hepsinde degil.
Tip, hukuk, eczacilik gibi bazi bolumlerde ise iki yillik veya 4 yillik kolejden ya da universiteden sonra gene secmeli soru sistemi ile baska giris imtihanlari var. Klasik soru sistemi yok, en fazla belli bir konuda kompozisyon yazmani isteyebilir bazi universiteler. Programa, universiteye gore degisiyor.
Liseye giris sinavi hic duymadim. Cocugunun egitime onem veren insanlar adi iyi diye cikmis liselerin oldugu yerde, yani temiz muhitlerde oturmak istiyor, oralarda ev fiyatlari da normaline gore daha yuksek oluyor. Liselerin iyi kotu olmasini mufredattan ziyade giden ogrencinin kalitesi belirliyor. Kotu muhitlerde azgin ogrenciler ders akisini engelledigi icin basari seviyesi dusuk olabiliyor. Sebep bolgesel yani..
Rica ederim.klasik sınavı getirilecek olmasının sebebi amerikada öyle olmasıymışmışta, ben de inanmadığımdan sana sorayım dedim, gerçi şuan belli değil hala nasıl bi sistem geleceği, detaylı bilgi için teşekkür ederim
. Liselerin iyi kotu olmasini mufredattan ziyade giden ogrencinin kalitesi belirliyor. Kotu muhitlerde azgin ogrenciler ders akisini engelledigi icin basari seviyesi dusuk olabiliyor. Sebep bolgesel yani..
Paran yok ama kabiliyetin varsa? Derslerinde veya herhangi bir spor dalinda basariliysan?Bu kısma katılmıyorum saraylım. Yazarım sana nedenlerini bir ara ama Amerika bu " paran yoksa iyi eğitim alamazsın " ülkelerinin basında geliyor.
Normalin ustu olman lazim. Liseye mi, ya da ilk okul ya da ortaokul, gideceksin adrese dayali sistem oldugu icin, dusuk gelirli isen yandin. Sistem bizimkinden kati ve paran yoksa ciddi olarak zor. Bizimkide ona benziyor yavastan, iki ulke de kapitalist hele amerika anavatani bunun ileri kapitalist ulke.Paran yok ama kabiliyetin varsa? Derslerinde veya herhangi bir spor dalinda basariliysan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?