• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son dakika: Bu sene TEOG yapılmayacak! Milli Eğitim Bakanı Yılmaz açıkladı

Hiç akıllıca bi çözüm beklemiyorum artik ya. Hadi lisede özele versem diyorum üniversite için endişelenmeye başladim.para biriktirip yurtdisina yollamak lazim üniversitede de

bu gidişle öyle olcak, kurtulduk derken

Çıkarın kağıt kalemi…
Sınav yapıcam.

*

TEOG nedir?
a, T'ayyip E'rdoğanla O'kula G'iriş
b, T'ayyip E'rdoğanla O'kula G'eçiş
c, T'ayyip E'rdoğanla O'kula G'idiş
d, T'ayyip E'rdoğanla O'kuldan G'eliş
e, T'ayyip E'rdoğanla
O'kul G'üzergahı

*

Cumhuriyet tarihimizin en demokrat, hukuka en saygılı lideri kimdir?
a, asrın liderimiz
b, reyis
c, milletin adamı
d, sağlam irade
e, hepsi

*

Diplomasi tarihimizin gelmiş geçmiş en zeki hamlelerini yapıp, 90 yıldır enkaz halinde duran Türkiye'yi kim dünya lideri yaptı?
a, davos fatihi
b, dombıra
c, uzun adam
d, küresel barış vizyoneri
e, hepsi

*

Kim soyuyor bu ülkeyi?
a, Zübük
b, Sülün Osman
c, Daltonlar
d, Kırk Haramiler
e, hiçbiri

*

“Binali kalırsa yaşadık, milletin orasına koyacağız” diyen yandaş müteahhitin bahsettiği Binali kimdir?
a, İsmet İnönü'nün göbekadıdır
b, Kemal Kılıçdaroğlu'nun soyadıdır
c, Meral Akşener'in kodadıdır
d, Mehmet Binali Erbil'dir
e, Binali Desidero'dur

*

52 milyon dolar rüşvet alan, 450 bin dolarlık avanta kol saati takan, ABD'de tutuklama kararı çıkarılan bakan, hangi partiye mensuptur?
a, doğumgünü partisi
b, bekarlığa veda partisi
c, pijama partisi
d, seks partisi
e, cehape

*

Sığırla saman ithal edip, pırlantaya sıfır kadeve öderken, o sığırın tezeğine yüzde 18 kadeve ödeyen, bu boktan haline rağmen, kendi ekonomisinin Çin'den fazla büyüdüğünü, ABD'nin iflas ettiğini, Almanya'nın hasbelkader zengin olduğunu düşünen, Allah zihin açıklığı versin diye sınavlardan önce yuttuğu üç adet pirinç tanesi bile ithalken, milli uçak, milli uçak gemisi, milli tank, milli uydu, milli otomobil yaptığını zanneden ülke hangisidir?
a, Neverland
b, Narnia
c, Mordor
d, Westeros
e, Alice Harikalar Diyarı

*

Şifa diye deve sidiği içen, satürn dünyaya çarpsa haberi olmayan, Myanmar'ın haritadaki yerini bile bilmeyen, ama daima “oynanan büyük oyunu gören” millet hangisidir?
a, Hobbitler
b, Aborijinler
c, Tutsiler
d, Aztekler
e, Pigmeler

*

Sevgili çocuklar…
Cevap anahtarı yerine bunu doldurup verin, gerisini merak etmeyin, gönlünüzden hangi lise geçiyorsa, banko kazanırsınız.

*

Sınav öncesinde Zuhurat Baba'ya filan gitmenize, türbeden türbeye koşturmanıza hiç gerek yok, sınav çıkışında rabia işaretiyle selfie çektirip, en yakın Akp ilçe merkezine göndermeniz yeterli.

*

(TEOG denilen saçmalık, çocukları zorla imam hatipe gönderme projesiydi. 2013'te bu sisteme geçildiğinde, gayrimüslim çocuklarımızı bile, mesela Türkiye Musevileri Hahambaşı Isak Haleva'nın torununu bile imam hatip lisesine kaydetmişlerdi! Üstelik mesafe bile gözetmemişlerdi, İstanbul Kadıköy'de oturan bir Ermeni öğrencimizi, Rize Kalkandere imam hatip lisesine yazmışlardı, arada 1.148 kilometre vardı! Yüzbinlerce çocuğumuzu “beğenmiyorsanız açık liseye gönderelim” tehdidiyle, yangından mal kaçırır gibi imam hatipe kaydetmişlerdi. Bu müthiş zorlamaya, baskıya rağmen imam hatip liselerinin kontenjanları dolmadı, boş kaldı. Mecburen imam hatipe giden çocuklarımızın da hayatlarının baharında hayatı kaydı… Katsayı farkının kaldırılmasına rağmen, bu sene imam hatip lisesi mezunlarının yüzde 82'si üniversiteyi kazanamadı, kazananlar da anca tırışkadan teyyare fakülteleri kazanabildi. Ortaokul seviyesindeki imam hatip öğrencilerinin durumu ise, daha vahim… Bu sene imam hatiplerin orta bölümünden mezun olacak çocuklara TEOG deneme sınavı yaptılar, çocuklar sapır sapır döküldü. Deneme sınavlarından çok açık şekilde görülüyor ki, imam hatip orta bölümünde okuyan çocukların yüzde 98'inin başarılı bir liseyi kazanabilmesi imkansız! Başarı ihtimali yüzde 2 bile değil! İşte bu nedenle zart diye TEOG kaldırıldı, adrese dayalı zoraki sistem getirildi. Çünkü, imam hatip öğrencileri TEOG'a girerse, sonuçlar açıklandığında kepazelik ortaya çıkacak. Bu rezaleti örtbas edebilmek için, çocukları “TEOG'u kaldırdık” ayağıyla, imam hatip lisesine devam ettirecekler. Bu çocuklar liseyi bitirdiğinde, hepsi açıkta kalacak. İmamların Türkiye'yi zorla imamlaştırma projesi, bu jenerasyonu imha ediyor! Bu çocuklar yarın öbür gün anne-babalarına “yaktınız beni” diyecek ama, maalesef iş işten geçmiş olacak.)

*

Amaaan neyse, siz gene de takmayın kafanıza böyle mevzuları…
Diplomayı alınca hatırlatın, size bir tane “götünün kılı sertifikası” vereyim, badem cumhuriyetinde mis gibi yaşayıp gidersiniz.

Yılmaz özdil

imam hatip lisesine devam ettirecekler. Bu çocuklar liseyi bitirdiğinde, hepsi açıkta kalacak. İmamların Türkiye'yi zorla imamlaştırma projesi, bu jenerasyonu imha ediyor
Bu kısmın da çözümü aranıyor şuan zzaten.
2. işleri Üniversite sınavını değiştirmek olacakmış,çalışmalar başlamış:KK14:

Bu kısmın da çözümü aranıyor şuan zzaten.
2. işleri Üniversite sınavını değiştirmek olacakmış,çalışmalar başlamış:KK14:
Teog gitti bakalım şimdi nebog gelecek.
Çalışmamıııı!!!! kim çalışıyor acaba ülkedeki ilim bilim eğitim insanlarımı yoksa reyiz rüyayamı yatıp kalkıyor. :olamaz:

Seçeneklerden biri adrese dayalı olmasıymış, ne saçma bir şey bu! Lisenin ilk ve ortaokuldan farkı, gençleri seçeceği mesleğe göre üniversiteye hazırlamak değil mi? Şimdi bana yakın güzel sanatlar lisesi var ama çocuğumun güzel sanatların herhangi bir dalında yeteneği yoksa ne yapacak? Sayısaldan zayıf, sözeli kuvvetli bir çocuk fen lisesine mi gidecek? Ya da çocuğun yeteneğine göre bulduğumuz bir lisenin civarına mı taşınacağız? Birçok alanda olduğu gibi, yine düşük ve orta gelirliler istemedikleri bir kadere razı gelecek, yine zenginler mi kaderlerini kendi belirleyecek??

canım amerikada çoktan seçmeli soru sistemi yok mu, yani klasik sınav mı böyle teog gibi sınavlar
Canim, siteye anca gelebildim, zaten arada ban da yemisim usluptan..:-)
Amerika'da secmeli soru sistemi ile seviye tesbit imtihani var lise sonda, uc kez. Aldigin en yuksek puana gore istedigin bolume basvuruyorsun, eger universitenin boyle bir talebi varsa. Bazi universite ve bolumlerde soruluyor bu puan, hepsinde degil.

Tip, hukuk, eczacilik gibi bazi bolumlerde ise iki yillik veya 4 yillik kolejden ya da universiteden sonra gene secmeli soru sistemi ile baska giris imtihanlari var. Klasik soru sistemi yok, en fazla belli bir konuda kompozisyon yazmani isteyebilir bazi universiteler. Programa, universiteye gore degisiyor.

Liseye giris sinavi hic duymadim. Cocugunun egitime onem veren insanlar adi iyi diye cikmis liselerin oldugu yerde, yani temiz muhitlerde oturmak istiyor, oralarda ev fiyatlari da normaline gore daha yuksek oluyor. Liselerin iyi kotu olmasini mufredattan ziyade giden ogrencinin kalitesi belirliyor. Kotu muhitlerde azgin ogrenciler ders akisini engelledigi icin basari seviyesi dusuk olabiliyor. Sebep bolgesel yani..

Canim, siteye anca gelebildim, zaten arada ban da yemisim usluptan..:-)
Amerika'da secmeli soru sistemi ile seviye tesbit imtihani var lise sonda, uc kez. Aldigin en yuksek puana gore istedigin bolume basvuruyorsun, eger universitenin boyle bir talebi varsa. Bazi universite ve bolumlerde soruluyor bu puan, hepsinde degil.

Tip, hukuk, eczacilik gibi bazi bolumlerde ise iki yillik veya 4 yillik kolejden ya da universiteden sonra gene secmeli soru sistemi ile baska giris imtihanlari var. Klasik soru sistemi yok, en fazla belli bir konuda kompozisyon yazmani isteyebilir bazi universiteler. Programa, universiteye gore degisiyor.

Liseye giris sinavi hic duymadim. Cocugunun egitime onem veren insanlar adi iyi diye cikmis liselerin oldugu yerde, yani temiz muhitlerde oturmak istiyor, oralarda ev fiyatlari da normaline gore daha yuksek oluyor. Liselerin iyi kotu olmasini mufredattan ziyade giden ogrencinin kalitesi belirliyor. Kotu muhitlerde azgin ogrenciler ders akisini engelledigi icin basari seviyesi dusuk olabiliyor. Sebep bolgesel yani..

klasik sınavı getirilecek olmasının sebebi amerikada öyle olmasıymışmışta, ben de inanmadığımdan sana sorayım dedim, gerçi şuan belli değil hala nasıl bi sistem geleceği, detaylı bilgi için teşekkür ederim

klasik sınavı getirilecek olmasının sebebi amerikada öyle olmasıymışmışta, ben de inanmadığımdan sana sorayım dedim, gerçi şuan belli değil hala nasıl bi sistem geleceği, detaylı bilgi için teşekkür ederim
Rica ederim.
Ben ve kizlarim universiteyi, hatta kizlar liseyi de burada bitirdi. Hic bir donemde klasik giris imtihani gormedik.

. Liselerin iyi kotu olmasini mufredattan ziyade giden ogrencinin kalitesi belirliyor. Kotu muhitlerde azgin ogrenciler ders akisini engelledigi icin basari seviyesi dusuk olabiliyor. Sebep bolgesel yani..

Bu kısma katılmıyorum saraylım. Yazarım sana nedenlerini bir ara ama Amerika bu " paran yoksa iyi eğitim alamazsın " ülkelerinin basında geliyor.

Bu kısma katılmıyorum saraylım. Yazarım sana nedenlerini bir ara ama Amerika bu " paran yoksa iyi eğitim alamazsın " ülkelerinin basında geliyor.
Paran yok ama kabiliyetin varsa? Derslerinde veya herhangi bir spor dalinda basariliysan?

Paran yok ama kabiliyetin varsa? Derslerinde veya herhangi bir spor dalinda basariliysan?
Normalin ustu olman lazim. Liseye mi, ya da ilk okul ya da ortaokul, gideceksin adrese dayali sistem oldugu icin, dusuk gelirli isen yandin. Sistem bizimkinden kati ve paran yoksa ciddi olarak zor. Bizimkide ona benziyor yavastan, iki ulke de kapitalist hele amerika anavatani bunun ileri kapitalist ulke.

Turkiye sosyal devlet olgusunu seksen darbesi ile yikti. Darbeye direnen ulkenin solculari, isci ve ogretmen sendikalari vs cok kotu ezildi. Bu darbe binlerce insanin vatanindan olmasina neden oldu. Sonucta Turkiye dunya neoliberal ekonomisine entegre oldu. Ama imf dunya bankasi vs ile alinan kararlar hala guclu halk hareketi yuzunden ancak tam olarak 1994 yilinda Tansu Ciller tarafindan uygulanmaya kondu (80 darbesi 24 ocak kararlari da var tabi) neyse sonuc darbe ardindan ozal hukumeti ardindan ciller hukumeti ile devam eden ve akp ile taclanan bir neoliberal politikalar tuzagi bu. Sonuc mu bazen "din" bazen " milliyetcilik " adi altinda insanlara satilan ote dunya hayali, baska turkiye hayali ile perdelenenler arkasinda, kesesini dolduran binlerce insan. Millete ote dunya ruyasi satarken, kendileri bu dunyada cenneti yasiyor. Normalde umursardim "aman ha anlatalim" derdim, bu sene bir arkadasimin annesini gordukten sonra umrumda bile degil. O kendi cocugunu, torununu, kizini dusunmuyorsa benim hic umrumda degil. Aldigim egitim vs dolayisi ile benim cocuklarim iyi sartlarda yasayacakken, onun torunlarinin hali kotu olacak, o umursamiyor bu potikalarin uygulayicisi partielre oy veriyorsa, ben hic umursamam.

https://www.birgun.net/haber-detay/12-eylul-un-ekonomi-politigi-5375.html Ingilizce kaynak da var sana bir ara yollarim makaleler yani daha bilimsel yayinlar gazete yazisi yerine. Kucakladim seni:)

Back