Son dakika: Bu sene TEOG yapılmayacak! Milli Eğitim Bakanı Yılmaz açıkladı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
TEOG sınavı ile ilgili karar verildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yapılmayacağını açıkladı. Bakan Yılmaz, "Bize güvenin. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok" dedi.
Sitene Ekle

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin TEOG ile ilgili sorularını yanıtladı. TEOG sınavının kaldırıldığını açıklayan Bakan Yılmaz şunları söyledi: "TEOG'un kaldırılması da Türkiye'nin önünün açılması. Evlatlarımızı yarış atı konumuna koyduk yani. İnanın evlatlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyorsunuz. Etüd merkezleri ne kadar artmıştı değil mi? Niye arttı? TEOG yüzünden arttı. Evladının yarış atı konumuna girmesini hangi aile ister? Biraz sevin, biraz sayın... Son sözümüz şu. Bize güvenin. Niyetimiz halis, Türkiye'yi hep beraber 21'nci yüzyıla taşıyacağız."

TEOG KALDIRILDI

Binlerce kişinin merak ettiği "Bu sene TEOG sınavı yapılacak mı?" sorusuna da yanıt veren Bakan Yılmaz, "Uygulanmayacak. Bu sene TEOG yapılmayacak" dedi. Yeni sistemi ilişkin de konuşan Yılmaz, "Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Çıkan kararı da milletimize sunacağız. Özü şu, hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok' ifadelerini kullandı.

MEB VE ÖZEL OKUL TEMSİLCİLERİ TOPLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni liseye geçiş sistemine ilişkin çalışma grubu oluşturuldu. Yeni sisteme ilişkin bu hafta bakanlık yetkilileri ile özel okul temsilcilerinin bir toplantı yapacağı duyuruldu. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, "TEOG denen sistem kalktı. Yeni bir sistem gelecek. Bazı okullar kendi yapacakları sınavla öğrenci alacak. Bunu da biliyoruz. Söz konusu sınav da bakanlık tarafından hazırlanacak. Yarın taslak bir metnin çıkmasını bekliyoruz."diye konuştu.

SÜREÇ ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI İLE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEOG sınavına ilişkin katıldığı bir televizyon yayınında, "Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik?" açıklamasında bulunmuş, ardından Başbakan Binali Yıldırım ile İstanbul'da bu konuda bir görüşme yapmıştı. Sınavın kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı'nca çalışma başlatılmıştı.

Erdoğan, ABD ziyareti öncesi havalimanında sınavın bu sene yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya da 'Hemen kaldırmakta bir sorun yok" yanıtını vermişti. Başbakan Binali yıldırım ise eğitim yılı açılış töreninde yaptığı açıklamada "TEOG yarışa döndü. Artık istediğiniz okula gidecek, stresten kurtulacaksınız" açıklamasında bulunmuştu.

http://www.milliyet.com.tr/milli-egitim-bakani-ismet-yilmaz-t-siyaset-2522205/

hayır zaten yeni sınavı da meb hazırlayacaksa teogun kalkmasının ne anlamı var
Madem sınav sistemini yanlış buluyorsun bu zamana kadar neden düzenleme yapılmadı.
Bizim günahımız neydi acaba ?
Kaldı ki mükemmel bir eğitim sistemimiz varmış gibi bunu okullar açılınca yapmak ayrı bir saçmalık zaten.

eğitim bilimci falan değilim de yani bunun bi hazırlık süreci olması gerekmez mi, iki günde sınav mı kaldırılır, yerine ne geleceği bile belli değil, kervanı yolda düzülür dediler herhalde
hayır kimdi biri de kalmış demiş zaten yeni sistemi üç dört yıldır hazırlıyorduk zaten teog dört yıl önce geldi, neyi hazırlıyodunuz, bazı okullar bi ay önce açıldı bunun için, kitaplar alındı sınava yönelik vs vs

Ahaha Erdoğan üniversite giriş sınavıyla ilgili de çalışma var demiş.
Birkaç güne de o kalkar.
Yarış atı artık çocuklar değil, iş anne babalara düşüyor.
Hadi bakalım adrese yakın okula kayıt sistemi falan gelirse, en başarılı okul yanında ev alma,
her okul kendi sınavını yapacaksa en iyi torpili bulma yarışı başlasın veliler arasında.

eee fen lisesinin yanından ev tutalım o zaman herkes tutacak ama çocukların seviyesi aynı değil, okulda başarlı çocuklarda harcanmış olcak böylece, okulun da (bizim zamanızda düz lise derlerdi) dümdüz bi lisesen farkı kalmayacak

Emlakçılar ilan verirken artık fen lisesi manzaralı yazarlar, evlerin değeri artacak.
Ama dediğin gibi olur, tüm liselerin Anadolu lisesi olup, orda okumanın özelliği kalmadığı gibi.

TEOG'a gösterilen ilgi boşa değil: Bu sene imam hatiplerin orta kısmı ilk mezunlarını verecekmis. Geçen sene imam hatip 6. ve 7. sınıflara yapılan Teog deneme sınavlarında, 400 puanı gecememis cocuklar, altında kalmıslar.
Bu durum cb ye raporlanmış. İmam hatipde egitim seviyesi yükseltilmek yerine sınav sistemini değistirip bu çocukların 480 ve üstü puanlardaki anadolu liseleri ve fen liselerine girişleri sağlanacak.
Yani okulların egitim seviyesi yükseltilmeyip ülkenin genel egitim ve sınav sistem seviyesi düşürülecek. Amaç bu olunca, çözüm de böyle vahim oluyor.

sabah haberleri izledim de, bakan taksi durağında öylesine bi açıklama yapmış ya, bu haberdeki açıklama, yani kaç bin kişi ilgili konuyla öğrencisi öğretmeni velisi, bari açıklamanız biraz özenli olsun
teog için 16 ilde çalıştay yapılmış, bi sene çalışması olmuş, yani yeni sistem iki günde çıkacak bakalım nasıl olcak
tüm okulları aynı seviyeye getircez demişler, bekle getirirsin

Yok 2016 da mezun vermeye başladılar diye biliyorum. İlk alım 2012-2013 öğretim yılında başlamış olmalı. 4+4+4 ün uygulamaya geçtiği yıl. Yanlış biliyorsam düzeltin yine de.
Ama şu kısımda kesin haklısınız; okulların genel eğitim seviyesi düşecek. Nasıl alım yapacaklarını tahmin edebiliyoruz sonuçta.
Merkezi sınav şart bizim ülkede.
Böyle bile adaleti sağlayamamışken, tersi mümkün değil.

sadece ilk yüzde beşe giren kısım sınava tabii tutulcakmış diğerleri adrese göreymiş, ilk duyumlar bunlar diyor haberlerde
yani çocuk imam hatip yanında oturuyosa oraya gidecek, istesin istemesin

Son düzenleme:
sadece ilk yüzde beşe giren kısım sınava tabii tutulcakmış diğerleri adrese göreymiş, ilk duyumlar bunlar diyor haberlerde
yani çocuk imam hatip yanında okuyosa oraya gidecek, istesin istemesin
Başka bir yerde de okullar A,B,C gibi seviyelere bölünecekmiş, farklı kıstaslara göre alınacakmış okullara, öyle yazıyor.
Bakalım hangisi gelecek.
Ama en saçması adrese göre olması olur, her mahallede imam hatip var zaten nerdeyse artık.

Tarihler çok önemli değil aslında
Zafere giden yolda herşey mübahtır mantığıyla ilerleniyor.
Bilmem farkettin mi

ya memurlar bile çocuğunu özele yolluyor ki iki kişilik memur maaşına göre özele yollamamalı mantıken, ama ülkede herşey mantık dışı ve insanlar çocuğunun geleceğinden endişe ediyor, napsınlar, başka şeylerden kısıp yolluyorlar, bence bu da insanları daha çok özele yönledircek, bi de özellerin kalitesi de düştü, iyi bişey mi yapacak o da meçhul

Özel okullar birliği "sınavın kaldırılmasını destekliyoruz "diye açıklama yapmış zaten
Şaka gibi

bakan trthaber de, sunucu bakanı çok sıkıştırıyor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…