- 31 Mayıs 2024
- 64
- -4
- 1
- 28
- Konu Sahibi Elif Celik5454
-
Eşiniz yardım etmiyor mu , çalışma saatleri nasıl? Size destek olacak kimse yok mu , eşiniz işteyken?3 4 gündür gece 5 kez uyanan ama kolay uyumayan 16 aylik bebekle uğraşıyorum yetmedi dun aldığım kargoyu kapıya getirmeden taa Adapazarina kargoyu geri götürmüşler küpe almıştım pahalıydi ve alma imkanım yok.Yetmedi bu gece de evladım çok kalktı ben sabah 6 dan beri uyuyamadim.O kadar uykuluyum ki sabahtan beri 5 6 bardak kahve içtim öğlen kızım okuldan çıkınca onu aldım Ama yolun yarısında çantaları unuttuğunu fark ettik ve geri döndüm 25dk aralıksız yürüdük bebek arabası ile dizlerim agriyor hüngür hüngür ağlıyorum.Bebegimi memeden kesmeye karar verdim ne yapmam lazım.Uykusuzluga ve bu yasananlara dayanamıyorum artık.
Maalesef kimse yok sadece komşum kızı okuldayken onu okuldan alırken benimkini alır Allah tan anaokuluna gidiyor seneye servise vereceğim çekilecek çile değil.Eşiniz yardım etmiyor mu , çalışma saatleri nasıl? Size destek olacak kimse yok mu , eşiniz işteyken?
Bu arada esim ise gidiyor akşam 7 ye kadar işte.kaynana desen çağırma daha iyiMaalesef kimse yok sadece komşum kızı okuldayken onu okuldan alırken benimkini alır Allah tan anaokuluna gidiyor seneye servise vereceğim çekilecek çile değil.
Evet servis ayarlamak gerekir en azından bir sorumluluk ortadan kalkar.Maalesef kimse yok sadece komşum kızı okuldayken onu okuldan alırken benimkini alır Allah tan anaokuluna gidiyor seneye servise vereceğim çekilecek çile değil.
Kayınvalideniz nasıl biri bilmiyorum ama genelde yardım isteyince beklentileri artıyorBu arada esim ise gidiyor akşam 7 ye kadar işte.kaynana desen çağırma daha iyi
Keşke yapabilsem.Emzirmek beni mahvediyor gündüz etmiyor ama gece edince acikiyorum hatta kaza orucu tutmayı denedim uykusuzluktan acliktan başım agriyacakti neredeyse (iftar saati erken olduğu için agri kesici içtim agri baslamadan)neyse zorlandım açıkçası ama bırakmak konusunda kimseye bırakamıyorum çocukları esim sadece pazar günü evde ve alışveriş vs işleri oluyor biz yine evdeyiz anne desen uzakta kaynana desen gelir ama evi inceler once temiz olmadigimdan baslayaraj bana bir güzel nutuk çeker gider biraktigima pisman olurum.Cok caresizim16 ay birakmak istemeyen bir bebek için erken. Çok az daha dayansan yine tabi sen bilirsin. Çok haklısın Çok yorgunsun uykusuzsun. En ufacık olumsuzluk bile seni çok kötü etkiliyor. Eşin yardımcı olmaz mı? Bir kaç gün izin alsa biraz dinlensen . Ya da aileden arkadaşlarından biri. Yardımcı istemekten çekinme. 2 gün biri gelse yanina biraz uyusan dışarı çıkıp bir kahve içip dönsen bir saat seni hemen toparlayacaktir.
Sütten kesmeyi iki aya falan yaymanız lazım, önce gündüzü azaltacaksınız az kaldı süt şimdi yok xanım vs diye mesela öylesine istediğinve verçekten emdiği zamanları bilirsiniz. Öylesine olanları vermeyin isterse dikkatini dağıtın meyve ile oyun ile vs. Sonra gündüzü bire düşüreceksiniz ileri günler. Sonra gündüz tamamen kesilecek. Son hafta da akşamları s son iki gün falan emzirirken artık sütina zaldıgını bitmek üzere olduğunu anlatın. Son akşam da artık vermeyin ağlarsa sarılın ve ona artık sütün olmadığını ama hep yanında oldugunuzu söyleyin sarılın sarılmak istemezse dokunun temas önemli. Yemek teklif edin meyve ya da. Nene neyi severse.3 4 gündür gece 5 kez uyanan ama kolay uyumayan 16 aylik bebekle uğraşıyorum yetmedi dun aldığım kargoyu kapıya getirmeden taa Adapazarina kargoyu geri götürmüşler küpe almıştım pahalıydi ve alma imkanım yok.Yetmedi bu gece de evladım çok kalktı ben sabah 6 dan beri uyuyamadim.O kadar uykuluyum ki sabahtan beri 5 6 bardak kahve içtim öğlen kızım okuldan çıkınca onu aldım Ama yolun yarısında çantaları unuttuğunu fark ettik ve geri döndüm 25dk aralıksız yürüdük bebek arabası ile dizlerim agriyor hüngür hüngür ağlıyorum.Bebegimi memeden kesmeye karar verdim ne yapmam lazım.Uykusuzluga ve bu yasananlara dayanamıyorum artık.
Kayinvalidem titiz biri ben de 2 cocuklu olunca ev işlerine yetişemiyorum o da evimi inceler her şeye laf söyler hep bende suç bulurKayınvalideniz nasıl biri bilmiyorum ama genelde yardım isteyince beklentileri artıyor
Su an gündüz emmeyi azalttim ama geceyi yapamiyorm cok emiyor piş pis yapıyorum salliyorum uyumuyor illa emecek biberonla süt vermeyi bile denedim acikmistir diye ama reddetti agladi.Geceyi kessem olay biter ama beceremiyorum atak haftasi midir nedir daha çok emiyorSütten kesmeyi iki aya falan yaymanız lazım, önce gündüzü azaltacaksınız az kaldı süt şimdi yok xanım vs diye mesela öylesine istediğinve verçekten emdiği zamanları bilirsiniz. Öylesine olanları vermeyin isterse dikkatini dağıtın meyve ile oyun ile vs. Sonra gündüzü bire düşüreceksiniz ileri günler. Sonra gündüz tamamen kesilecek. Son hafta da akşamları s son iki gün falan emzirirken artık sütina zaldıgını bitmek üzere olduğunu anlatın. Son akşam da artık vermeyin ağlarsa sarılın ve ona artık sütün olmadığını ama hep yanında oldugunuzu söyleyin sarılın sarılmak istemezse dokunun temas önemli. Yemek teklif edin meyve ya da. Nene neyi severse.
Ben bu şekilde yirmi aylıkken kestim sütten son gün akşam ağladı sadece . Sonra hemen adapte oldu.
O zaman destek olacağına köstek olur. Ondan hiç yardım istememekte haklısınız.Kayinvalidem titiz biri ben de 2 cocuklu olunca ev işlerine yetişemiyorum o da evimi inceler her şeye laf söyler hep bende suç bulur
İşte gündüzü önce kesin peyderpey..sonra geceyi pat diye keseceksiniz.Su an gündüz emmeyi azalttim ama geceyi yapamiyorm cok emiyor piş pis yapıyorum salliyorum uyumuyor illa emecek biberonla süt vermeyi bile denedim acikmistir diye ama reddetti agladi.Geceyi kessem olay biter ama beceremiyorum atak haftasi midir nedir daha çok emiyor
Bende tek çocuk var. Salona oyuncaklar yayılmış durumda. Sizin bi de iki çocuk. Kendinizi asla kötü hissetmeyin. Kusur bulan gelmesin. Titiz olabilir ama pislik başka dağınıklık başka. Bikaç ay dişinizi sıkın. Yazın bol bol bebekle dışarı çıkın bi hava alsanız bile açık hava iyi gelir bebek de daha iyi uyur. Eşinize söyleyin bi gün bile olsa izin alsın o gün ful yatın. Psikolojik olarak çok iyi gelir. Ben de aylarca 2 3 saat uykuyla ayakta kaldım sizi çok iyi anlıyorum.Kayinvalidem titiz biri ben de 2 cocuklu olunca ev işlerine yetişemiyorum o da evimi inceler her şeye laf söyler hep bende suç bulur
Su an gündüz emmeyi azalttim ama geceyi yapamiyorm cok emiyor piş pis yapıyorum salliyorum uyumuyor illa emecek biberonla süt vermeyi bile denedim acikmistir diye ama reddetti agladi.Geceyi kessem olay biter ama beceremiyorum atak haftasi midir nedir daha çok emiyor
Ben buna nasıl dayanirim bilmiyorum her gün işkence ve geliyor?Merhabalar. Oğlum neredeyse 15 aylık. 6,5 aydan beri meme emmiyor ama gece 89 kere kalkıyor. Aç falan da değil, biberon verince kafasını çeviriyor. Kızımı 30 ay emzirip uyumadığım için bu sefer uyuyacağım diye düşünüp sevinmiştim başta. Ona güvenip kesmeyin derim. Siz bilirsiniz tabi. Sezgilerinize göre davranın. Allah kolaylık versin hepimize.
Ablam yazdim zaten yukarıda kayinvalideye bırakamam çünkü evime karisiyo bulursam kac yazar eve gelince moralim bozulacakBebeğinizi kayınvalidenize bıraksanız olur mu?
Siz biraz dinlenirsiniz,
belki bir arkadaşınızla görüşürsünüz kafanız dağılır.
Ben de şu an salonu toplamiyorum cunku biliyorum dagiliyo sonra moralim bozuluyor zaten yetemedigim icun de ağlıyorum yardım edenim yokBende tek çocuk var. Salona oyuncaklar yayılmış durumda. Sizin bi de iki çocuk. Kendinizi asla kötü hissetmeyin. Kusur bulan gelmesin. Titiz olabilir ama pislik başka dağınıklık başka. Bikaç ay dişinizi sıkın. Yazın bol bol bebekle dışarı çıkın bi hava alsanız bile açık hava iyi gelir bebek de daha iyi uyur. Eşinize söyleyin bi gün bile olsa izin alsın o gün ful yatın. Psikolojik olarak çok iyi gelir. Ben de aylarca 2 3 saat uykuyla ayakta kaldım sizi çok iyi anlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?