Son Arizona Kertenkeleleri BuluşmaTopiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ponçiğim alıntıyı düzenleyip isim kısmını silersen müteşekkir olurum :KK60: :KK70:
Benim de içime çok sindi. İnşallah sever kızım da. Siz karar verdiniz mü?
Evet düzenledim brommm :KK70:
Sıkı dur söylüyorum :KK70: Mete Kağan dı daha 1 hafta önceye kadar :KK70:
Eşim Mete yi de istemedi, Kağanı da çok istemedi en başından beri.. Sonra Mete ye ısındı heybetli geliyor dedi.
Ama Kağanı benimseyemedi bir türlü :KK70: Mete Alp uyumunu sevdi, Alp olsun benim de gönlüm olsun dedi :KK70:
Ve son kararımız Mete Alp .....TÜRK :KK70: :KK31::KK31::KK31::KK31:

Cicimm ben hiç yapmadım daha önce ama eşim az önce yapsak mı diyordu bana tarif verir misin denenmiş yapılmış bişeyi yapayım 😍😍😍
Tabiki büşom. Ben sade karaköy poğaçası yapıyorum. Sen bu tarifle şekil verirken içine başka şey koyabilirsin.
Önce çaydanlıkta su ılıştır.
Unu bir kaba al ortasını parmağınla delerek açtır. O orta kısma maya, yumurta, tuz ve azıcık şeker koy. Kenardan unu o iç kısma attıra attıra yoğurmaya başla. Bir yandan da o ılıştırdığın suyu eline döke döke kıvam ver. Ele yapışmayana kadar yoğuracaksın.
1 saat falan üstünü bezle sarıp mayala kabarsın. Süt koyan da var bu arada süt de ilave edebilirsin özellikle açma yapacaksan süt koy.
Şekil verirken ben yuvarlak yapıyorum çatalla artı yapıyorum yumurta sarısı sürüp fırına veriyorum böyle oluyor
Screenshot_20200323_171129.jpg

Sen ister başka şekil ver ister içine birşey koy farketmez.

Tabiki büşom. Ben sade karaköy poğaçası yapıyorum. Sen bu tarifle şekil verirken içine başka şey koyabilirsin.
Unu bir kaba al ortasını parmağınla delerek açtır. O orta kısma maya, yumurta, tuz ve azıcık şeker koy. Kenardan unu o iç kısma attıra attıra yoğurmaya başla. Bir yandan da o ılıştırdığın suyu eline döke döke kıvam ver. Ele yapışmayana kadar yoğuracaksın.
1 saat falan üstünü bezle sarıp mayala kabarsın. Süt koyan da var bu arada süt de ilave edebilirsin özellikle açma yapacaksan süt koy.
Şekil verirken ben yuvarlak yapıyorum çatalla artı yapıyorum yumurta sarısı sürüp fırına veriyorum böyle oluyor
Eki Görüntüle 2608090
Çok güzel pratik bişeye benziyor 😍😍
Çokta lezzetli görünüyor bakalım bugün yapmaya çalışırım yoksada yarına yaparız 😍😍😍 teşekkür ettim cicimm

Bende poğaça yapacağım hamur mayaladım kalkıp fırına vereceğim şimdi ama çok üşeniyorum :KK70:
Olsun sen yuzde 80 halletmissin heyecnli kismi kalmis ellerine saglik
Dun sabah kahvaltiya dereotlu pogaca yaptim ben de aksam da esim cayin yanina kek yapma sansin varmi dedi minnosca 🤣 onu yaptim oyuzden bugun pek biseu yapasm yok galba

Çok güzel pratik bişeye benziyor 😍😍
Çokta lezzetli görünüyor bakalım bugün yapmaya çalışırım yoksada yarına yaparız 😍😍😍 teşekkür ettim cicimm
Büşom hamuru mayalamaya bırakırken üstüne azıcık su değdir elinle. Bide şekil verirken elini unla yoksa yapışır.
Bide şekil verdikten sonra fırın tesisinde biraz daha tutup iyice kabarmasını bekleyebilirsin. Ben şuan yuvarladım dizdim mesela yarım saat koydum kapalı fırının içine. Yarım saat sonra çıkarıp yumurtasını sürüp pişiricem. Gayet pratik bir anne poğaçası :kk77:

Büşom hamuru mayalamaya bırakırken üstüne azıcık su değdir elinle. Bide şekil verirken elini unla yoksa yapışır.
Bide şekil verdikten sonra fırın tesisinde biraz daha tutup iyice kabarmasını bekleyebilirsin. Ben şuan yuvarladım dizdim mesela yarım saat koydum kapalı fırının içine. Yarım saat sonra çıkarıp yumurtasını sürüp pişiricem. Gayet pratik bir anne poğaçası :kk77:
Bir kere dere otlu poğaça yapmıştım ama böyle fosur fosur değil ya o böyle olsun istiyorum hiçte deneyememiştim evdeyken kesinlikle deneyeceğim 😍😍😍😍

kardeş yapiyomus gibi yapar korunursun iyi yönünden bak cici:KK70: :KK70:

şaka bi yana bak aşağı yukarı paralel gidiyo hayatımiz:) buna dayanaraktan çok daha güzel günler sizi bekliyor diyorum ben 😍😍

benim eşim konuşup elini koyunca hissediyo tepki veriyo iliski olunca da hissedicek demisti bi keresinde:KK70::KK70: yani cidden sen taşıdığın için o algilayamiyo durumu ne dersen de. hayal gücü ölçüsünde sacmalayip kaçar:KK70:
Benim yaptığım komplonun tersini öneriyorsun 😂

Yok güzel akıl veriyorsun👍 bu benim bile aklıma gelmezdi, şayet ben tepesine çöküp alıyordum alacağımı diyormuşum 😂

:KK70: :KK70: sevişmek hakkimiz söke soke alırız diyosun.

senin ponçik beybi napiyo annesi😍
kolik olmasindan supheleniyomussun galiba.
sen yoğurt süt peynir çok yiyip iciyo musun mehlikam gün içinde

Kzlar biz boyuna bitki çayı falan içiyoruz, eşim iyice abarttı, soğan kaynatıyor suyunu getiriyor içiyorum, bitki çayı yapıp getiriyor, kendine dut kurusu kaynatıp suyunu içiyor, keçi boynuzu kaynatıp içiyor, evde kaynar suya lavanta yağı damlatıp koyuyor odaya, yağlardan sprey yaptık onu sikiyor odalara🙂
Dışardan gelince kıyafetlerine saç kurutma makinesini tutuyor 🙂
Eşim 24 saat çalışıp 3 gün izin yapacak bir süre böyle devam edecek,

:KK70: :KK70: sevişmek hakkimiz söke soke alırız diyosun.

senin ponçik beybi napiyo annesi😍
kolik olmasindan supheleniyomussun galiba.
sen yoğurt süt peynir çok yiyip iciyo musun mehlikam gün içinde
Aşıdan geldik üstünü başını değiştirdim emzirdim uyudu, tabi o arada bayağı yırtındi, aşıdan sonra da sağlık ocağıni yıktı cenesiyle arabaya geçip memeyi verene kadar,
Şimdi anakucaginda sallıyorum,kıpır kıpır yapıyor arada,birakip yemek yapacam,
Dr gelişimini çok beğendi, nörolojik gelişimi 2 aylık gibi dedi, kilo alımını da çok beğendi, böyle gece gündüz emismeye devam, sütün çok iyi yaramış dedi 🙏💓
Peynir ve yoğurt yiyorum, bakliyat gaz yapan sebze meyve yemiyorum,tek yediğim yoğurt peynir, sütü de kahvenin içinde içiyorum

Eki Görüntüle 2608090
Olsun sen yuzde 80 halletmissin heyecnli kismi kalmis ellerine saglik
Dun sabah kahvaltiya dereotlu pogaca yaptim ben de aksam da esim cayin yanina kek yapma sansin varmi dedi minnosca 🤣 onu yaptim oyuzden bugun pek biseu yapasm yok galba

Yaa bende dün katmer poğaça yaptimmm😍😍😍
IMG_20200320_174043.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X