- 23 Ağustos 2012
- 49.769
- 231.013
Eski eşte Almanya da , ama o çocuklar için bile olsa,onları buraya Almanya’ya getirme diyor.Bavulmu onlar diyor..Belki oraya gidersem görüşmeyi bile kesicek.
Teşekkür ederim..Aynen öyle,çocuklar büyüsün bir iki sene ,dönerim gerçekten.Çünkü insanın sevdiklerinden uzak,olması..Bir kahveye oturmaması kötü.. adaleti bitirdim dönünce de inşallah hukuka devam ederim..Allah herkesin yardımcısı olsun,şu dönemlerde..En guzelini yapmissiniz. Allah cocuklarinizla beraber size hayirli kapilar acsin insallah. Turkiyede olsaydiniz daha kotu olurdu her sey. Duzeniniz devam etsin sonra caniniz isterse gelirsiniz ulkeye
Ailem sevdiklerim orda,o yüzden İstanbul..Başka bit yer düşünemiyorum..Sağolun yine de..Neden istemiyor ?
Almanya'yi bende sevmiyorum.
Türkiye'de küçük biryere gidip hem çalışıp hem çocuklarınızı buyutseniz , Neden illa Istanbul ?
Döndüm cnm Almanyadayım ..Temmuz da geldim..Öyledir düşünceleri sanırım..Şuan çocuklarımı büyüteyim..Aileme de yeri gelir bakarım ben..İki evladım var,onlara örnek olur..Biz de yaşlanıcağız..Sağolun yine de.Konu eski ama şunu yazmak istedim geri ilerde dönersin diyenler (aileniz )biz yaşlanınca gel bize bak demek istiyorlar bence şimdi yük olma git sonra cik gel oldu başka . Bu arada ne karar verdiniz bakamadım henüz ama en hayırlı karar olmuştur umarım
Vatandaşlığı sonradan aldım ,Türkiye’ye dönmeden..Çocuklar ile eşit olalım diye..İlerde belki onlar buraya gelir,gidip gelmem kolay olsun diye..Evet bir markette işe başlamayı düşündüm, okumayı da meslek yapmak için..Ama bu korona çıkınca evde kaldık..Çocuklar benle,bir şey yapamıyorum..Daha önce on sene burda yaşadım ve Türkler hakkında söyledikleriniz doğru..Onlarla takılınca ne Almanca gelişiyor , ne ilerleyebiliyorsun ..Acı ama gerçek..Şuan da yine takılmıyorum..Dedikodusu bol bir ülke ,en iyisi yalnız takılmak..Çünkü böyle içli dışlı olunca ,bir de benim gibi dul bir bayan için zor olur..Dikkat ediyorum..Sağolun.Alman vatandaşı iseniz size yardım ederler ama oraya gidip yine Türk mahallesine oturup Türklerle takılmayın, döner dolaşır benzer duruma düşebilirsiniz. Dilinizi iyice geliştirin, part time çalışır okula gidersiniz. Hasta bakıcı veya fabrikada bile çalışsanız buradan daha fazla imkanınız olur.
Var cnm burda ayrılıp kalanlar da..Saygınduyuyorum,ama belki o evli olduğu çevrede kaldı,arkadaşlarının yanında..Beni eski eşim çevresinde istemediği için eski yaşadığım yerde kalamadım,kalmazdım da zaten..Şuan hiç tanımadığım bir şehitteyim.Ama sayımlar var yakın..Yine de olmuyor eskisi gibi..Düzen kurmak,çevre kurmak uzun sürer..Benim ablam Türkiye'den Almanya'ya evlenerek gitmişti 12 yıllık evlilik sonucu boşandı ve Türkiye'yi dönmek istemedi yaklaşık 7 senedir bekar olarak almanyada yaşıyor. İki tane de kızı var. Neden gelmiyorsun diye sorduğumuz zaman Türkiye'ye dönsem ne iş yapacağım en azından burada imkanlar daha iyi diyor. Öğretmenlik mezunu sınavlara giriyor her sene atanirsam ancak öyle gelirim diyor. Haklı da
Ben Türkiye’yi çalışma imkanlarım daha iyi olur diye tercih ediyordum.adalet okudum,Hukuka devam edeceğin inşallah..Ders çalışıyorum,Yös sınavı için ..Koronadan dolayı durum ne olucak,bilmiyorum..Kazanıp dönene kadar dondurucaktım..Evet bir kadın ayakları üstünde durmalı,katılıyorum..Burda veya orda farketmez ama buradaki biri sizi bağlamasın. Onunla evlenip size ve çocuklarınıza bakması tercihlerden biri olmasın yeter. Kendi ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın. Tam olarak iş imkanlarını ve hayat şartlarını detaylı yazsanız daha iyi tavsiyelerde bulunabilirdim
Çok sağolun ,amin..Hrpimize inşallah.Allaha dua et bol bol... Rabbim yardımcınız olsun, insallah rabbim sana hayır kapılarını açsın derdinden sıkıntıdan kurtarsın
Almanyadayım..Evimi kurdum..Devlet desteği ile.. Ama iki çocuk ile yalnız gerçekten zor..Onları biraz büyütüp,dönerim inşallah..Şuan da korona çıktı..Tr de olsam da çalışamazdım..Allah bir şekil yolumu buraya çıkardı sanırım..Hayırlısı böyleymiş..Yorum yapanlara teşekkür ederim.
Vatandaşlığı sonradan aldım ,Türkiye’ye dönmeden..Çocuklar ile eşit olalım diye..İlerde belki onlar buraya gelir,gidip gelmem kolay olsun diye..Evet bir markette işe başlamayı düşündüm, okumayı da meslek yapmak için..Ama bu korona çıkınca evde kaldık..Çocuklar benle,bir şey yapamıyorum..Daha önce on sene burda yaşadım ve Türkler hakkında söyledikleriniz doğru..Onlarla takılınca ne Almanca gelişiyor , ne ilerleyebiliyorsun ..Acı ama gerçek..Şuan da yine takılmıyorum..Dedikodusu bol bir ülke ,en iyisi yalnız takılmak..Çünkü böyle içli dışlı olunca ,bir de benim gibi dul bir bayan için zor olur..Dikkat ediyorum..Sağolun.
Almanya'da kiminiz kimseniz varmı ?iki cocukla yalnız zor olmazmıMrb ,Şuan çok kararsızım Ve buraya yazmak aklıma geldi..Belki birileri okur da yardım eder..Ben üç yıl önce iki oğlumla aile yanına geldim İstanbul’a,Almanya’dan.Eşimden boşandığım için...Bu sürede çok zorluklar yaşadım.Meslek Yüksekokulu bitirdim..Aileyle çok sorun yaşadım.Çok baskı altında kaldım..Bu üç sene içinde çok ayrı eve çıkmak istedim bırakmadılar.Şimdi Almanya’ya geri dönmemin benim ve çocuklar için iyi olucağını söylüyorlar..Evde ki kız kardeşim beni evde istemiyor..Ve eşyalarımı topluyorum..Almanya’ya dönmeli miyim yoksa aileme rest çekip İstanbul’da mı kalmalıyım.Çocuklar da küçük,bu sıra da tabi iş bulmam lazım .Almanya ‘da devlet çoğu konu da yardımcı ama orada gelecek göremiyorum..Aylık gelirim var Şuan,nafaka felan ..Bilmiyorum.İlerde tr dönersin diyorlar ama dönebilir miyim ki ?iki üç sene sonra..Yaş da kırka yaklaştı..Nasıl karar vereceğim?Burda tanıdığım biri de oldu bu sürede ama sadece arkadaşız ,belki ilerde bir şey olabilirdi onunla.
Sadece bana yakın iki dayım var,kuzenler..Onlar da kendi dertleri ile ancak..Yani yalnız diyelim..Almanya'da kiminiz kimseniz varmı ?iki cocukla yalnız zor olmazmı
Var cnm ,kimse olmadığı halde bozuyor her lafıyla..uzak durmak en iyisi..Kocanın şiddet huyu yoksa sana Almanyada daha iyi gelecek olabilir fakat eğer kovanda şiddet varsa orayı dar eder sana başka biriyle gorusmeni kıskanır.
Odayı kiraya verince devlet yardımı kesilir..Ama gidiyor bir şekil,dikkat ediyoruz..Burda da verilen geçim ile dikkatli olmaz isen ay sonuna kalırsın..Orada sizin gibi çocuklu birine, kız vatandaş değildi bir de, çocuğu vatandaştı, devlet yardım yapıp, kreş vs okul konusunda da destekliyordu. Bence deneyin şansınızı. Düzgün bir küçük şehir de olabilir veya merkezi bir yer. Odanızı bayan birine kiralar halledersiniz. Türkiye’den daha kolay.
Şiddet varsa seni huzursuz edecektir en iyisi burda iş bul ailenden uzaklasVar cnm ,kimse olmadığı halde bozuyor her lafıyla..uzak durmak en iyisi..