Son 5 gün..Çok kararsızım..

Tabii ki Almanya'ya dön, kendini düşünmuyorsan çocuklarını düşün, ileri de dönmek zor olur buralardan. Avrupa ülkesi, refah seviyesi yüksek yerler, bu bir fırsat sizin için, bence boşa harcama.

Çocuklar kaç yaşında

Eşin neden istemiyor

Madem öyle o dönsün Türkiye'ye

Çünkü çocuklarla Almanya ya gidersen ona da sorumluluk düşecek

Şimdi para verip yazdan yaza görüyor sorunluluk yok ama aynı Ülker'de olunca Kararlarda da olumsuz durumda da sorumluluk paylaşılacak

Adaletten hukuk okuyup avukat olacaksınız vs de çocuklar me olacak o aradaki yıllarda

Zaten vatandaşmışsınız da gidin okusunlar orada Temelleri sağlam oldun isterlerse üniversite çağında gelirler

Almanya’da doğmuş büyümüş biri olarak mutlaka çocuklar için dönün derim.
Sizi de anlıyorum ama Türkiye’deki sosyal ortamı Almanya’da bulamıyor olabilirsiniz, sıkılıyor olabilirsiniz ama düşünün ki her okul tatilinde Türkiye’ye gelebilme imkanınız olacak. Hem madem üniversite okumayı düşünüyorsunuz Almanya hem çocuklarınıza bakıp hem okumak için daha elverişli.

Orası öyle , orda okumak daha kolay..Aile yanına geliyim orda yalnız olmayayım dedim.Ama maddi bağımsızlığı olmayan bir kadın için zor..Bir kadın ayakları üstünde durmalı önce..Orda hata yaptım.Ama tüm kadınlara tavsiyem,maddi bağımsızlığınız yoksa boşanmak,aile yanına dönmek ;kesinlikle düşünmeyin.

Eşinizden ne kadar nafaka alıyorsunuz?anladığım kadarıyla orda kalmak istiyorsunuz bir süre tek başınıza yaşamayı deneyin yapamazsanız gidersiniz Almanya ya

Fraunheim.Kadın sığınma evi.Önce biraz akrabamda kalırım..Bu süreçte zor.
Türkiye 'de de iş bulup yaşayabilirsin. Tercümanlık yaparsın ek iş olarak. Senin gibi iki evladını tek başına büyüten o kadar çok anne var ki.. Almanya da kadın sığınma evine gitmektense burda kal.

AİLEn ayrı eve çıkartmıyo almanyaya nasıl izin veriyolar onu anlayamadım
Bide almanyada kim var ki oralımısınız
Ailenle problemlerin varsa git bence

Türkiye’de okula devam etseniz bile bir sürü sınav derdi var, işsizlik zaten ayrı sorun. Çocuklarınız için dönmelisiniz bence , Almanya’da eğitimlerini daha rahat tamamlarlar, hem orda aile akraba baskısı olmaz.

Türkiye’de kalsanız nasıl geçineceksiniz? Burda kira, mutfak masrafı, çocukların masrafı epey zorlar sizi. Devlette orda daha çok yardımcı olur size. Burada iş bulup düzen kurmak daha zor bence.

Almanyadayım..Evimi kurdum..Devlet desteği ile.. Ama iki çocuk ile yalnız gerçekten zor..Onları biraz büyütüp,dönerim inşallah..Şuan da korona çıktı..Tr de olsam da çalışamazdım..Allah bir şekil yolumu buraya çıkardı sanırım..Hayırlısı böyleymiş..Yorum yapanlara teşekkür ederim.

Almanyada daha ozgur olursunuz ,calisirsiniz sosyal hayatiniz olur ,daha iyi arkadaşlariniz olur kimse size bosanmis dul kadin onyargisi ile bakmaz,kafanizi dinlersiniz,yas 40 a yaklasti diyorsunuz ,burada genc mezunlsr bile avukat olarak is bulamiyor ,siz biterene kadar kac yil gecer,bos emek

Allaha dua et bol bol... Rabbim yardımcınız olsun, insallah rabbim sana hayır kapılarını açsın derdinden sıkıntıdan kurtarsın

Çok isabetli olmuş. Allah kolaylık versin.

Benim ablam Türkiye'den Almanya'ya evlenerek gitmişti 12 yıllık evlilik sonucu boşandı ve Türkiye'yi dönmek istemedi yaklaşık 7 senedir bekar olarak almanyada yaşıyor. İki tane de kızı var. Neden gelmiyorsun diye sorduğumuz zaman Türkiye'ye dönsem ne iş yapacağım en azından burada imkanlar daha iyi diyor. Öğretmenlik mezunu sınavlara giriyor her sene atanirsam ancak öyle gelirim diyor. Haklı da

Burda veya orda farketmez ama buradaki biri sizi bağlamasın. Onunla evlenip size ve çocuklarınıza bakması tercihlerden biri olmasın yeter. Kendi ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın. Tam olarak iş imkanlarını ve hayat şartlarını detaylı yazsanız daha iyi tavsiyelerde bulunabilirdim

En guzelini yapmissiniz. Allah cocuklarinizla beraber size hayirli kapilar acsin insallah. Turkiyede olsaydiniz daha kotu olurdu her sey. Duzeniniz devam etsin sonra caniniz isterse gelirsiniz ulkeye

Alman vatandaşı iseniz size yardım ederler ama oraya gidip yine Türk mahallesine oturup Türklerle takılmayın, döner dolaşır benzer duruma düşebilirsiniz. Dilinizi iyice geliştirin, part time çalışır okula gidersiniz. Hasta bakıcı veya fabrikada bile çalışsanız buradan daha fazla imkanınız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…