- 3 Ağustos 2016
- 735
- 434
Almanya’da doğmuş büyümüş biri olarak mutlaka çocuklar için dönün derim.
Sizi de anlıyorum ama Türkiye’deki sosyal ortamı Almanya’da bulamıyor olabilirsiniz, sıkılıyor olabilirsiniz ama düşünün ki her okul tatilinde Türkiye’ye gelebilme imkanınız olacak. Hem madem üniversite okumayı düşünüyorsunuz Almanya hem çocuklarınıza bakıp hem okumak için daha elverişli.
Eşinizden ne kadar nafaka alıyorsunuz?anladığım kadarıyla orda kalmak istiyorsunuz bir süre tek başınıza yaşamayı deneyin yapamazsanız gidersiniz Almanya yaMrb ,Şuan çok kararsızım Ve buraya yazmak aklıma geldi..Belki birileri okur da yardım eder..Ben üç yıl önce iki oğlumla aile yanına geldim İstanbul’a,Almanya’dan.Eşimden boşandığım için...Bu sürede çok zorluklar yaşadım.Meslek Yüksekokulu bitirdim..Aileyle çok sorun yaşadım.Çok baskı altında kaldım..Bu üç sene içinde çok ayrı eve çıkmak istedim bırakmadılar.Şimdi Almanya’ya geri dönmemin benim ve çocuklar için iyi olucağını söylüyorlar..Evde ki kız kardeşim beni evde istemiyor..Ve eşyalarımı topluyorum..Almanya’ya dönmeli miyim yoksa aileme rest çekip İstanbul’da mı kalmalıyım.Çocuklar da küçük,bu sıra da tabi iş bulmam lazım .Almanya ‘da devlet çoğu konu da yardımcı ama orada gelecek göremiyorum..Aylık gelirim var Şuan,nafaka felan ..Bilmiyorum.İlerde tr dönersin diyorlar ama dönebilir miyim ki ?iki üç sene sonra..Yaş da kırka yaklaştı..Nasıl karar vereceğim?Burda tanıdığım biri de oldu bu sürede ama sadece arkadaşız ,belki ilerde bir şey olabilirdi onunla.
Anlamadığım şey şimdi gidince nerede kalacaksınız?Babam şimdi git bak olmadı baktın olmuyor okul açılana kadar dönersin dedi..Bir sevinç geldi..Cevaplar için teşekkür ederim.
Anlamadığım şey şimdi gidince nerede kalacaksınız?
Türkiye 'de de iş bulup yaşayabilirsin. Tercümanlık yaparsın ek iş olarak. Senin gibi iki evladını tek başına büyüten o kadar çok anne var ki.. Almanya da kadın sığınma evine gitmektense burda kal.Fraunheim.Kadın sığınma evi.Önce biraz akrabamda kalırım..Bu süreçte zor.
AİLEn ayrı eve çıkartmıyo almanyaya nasıl izin veriyolar onu anlayamadımMrb ,Şuan çok kararsızım Ve buraya yazmak aklıma geldi..Belki birileri okur da yardım eder..Ben üç yıl önce iki oğlumla aile yanına geldim İstanbul’a,Almanya’dan.Eşimden boşandığım için...Bu sürede çok zorluklar yaşadım.Meslek Yüksekokulu bitirdim..Aileyle çok sorun yaşadım.Çok baskı altında kaldım..Bu üç sene içinde çok ayrı eve çıkmak istedim bırakmadılar.Şimdi Almanya’ya geri dönmemin benim ve çocuklar için iyi olucağını söylüyorlar..Evde ki kız kardeşim beni evde istemiyor..Ve eşyalarımı topluyorum..Almanya’ya dönmeli miyim yoksa aileme rest çekip İstanbul’da mı kalmalıyım.Çocuklar da küçük,bu sıra da tabi iş bulmam lazım .Almanya ‘da devlet çoğu konu da yardımcı ama orada gelecek göremiyorum..Aylık gelirim var Şuan,nafaka felan ..Bilmiyorum.İlerde tr dönersin diyorlar ama dönebilir miyim ki ?iki üç sene sonra..Yaş da kırka yaklaştı..Nasıl karar vereceğim?Burda tanıdığım biri de oldu bu sürede ama sadece arkadaşız ,belki ilerde bir şey olabilirdi onunla.
Çok isabetli olmuş. Allah kolaylık versin.Almanyadayım..Evimi kurdum..Devlet desteği ile.. Ama iki çocuk ile yalnız gerçekten zor..Onları biraz büyütüp,dönerim inşallah..Şuan da korona çıktı..Tr de olsam da çalışamazdım..Allah bir şekil yolumu buraya çıkardı sanırım..Hayırlısı böyleymiş..Yorum yapanlara teşekkür ederim.
Burda veya orda farketmez ama buradaki biri sizi bağlamasın. Onunla evlenip size ve çocuklarınıza bakması tercihlerden biri olmasın yeter. Kendi ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın. Tam olarak iş imkanlarını ve hayat şartlarını detaylı yazsanız daha iyi tavsiyelerde bulunabilirdimMrb ,Şuan çok kararsızım Ve buraya yazmak aklıma geldi..Belki birileri okur da yardım eder..Ben üç yıl önce iki oğlumla aile yanına geldim İstanbul’a,Almanya’dan.Eşimden boşandığım için...Bu sürede çok zorluklar yaşadım.Meslek Yüksekokulu bitirdim..Aileyle çok sorun yaşadım.Çok baskı altında kaldım..Bu üç sene içinde çok ayrı eve çıkmak istedim bırakmadılar.Şimdi Almanya’ya geri dönmemin benim ve çocuklar için iyi olucağını söylüyorlar..Evde ki kız kardeşim beni evde istemiyor..Ve eşyalarımı topluyorum..Almanya’ya dönmeli miyim yoksa aileme rest çekip İstanbul’da mı kalmalıyım.Çocuklar da küçük,bu sıra da tabi iş bulmam lazım .Almanya ‘da devlet çoğu konu da yardımcı ama orada gelecek göremiyorum..Aylık gelirim var Şuan,nafaka felan ..Bilmiyorum.İlerde tr dönersin diyorlar ama dönebilir miyim ki ?iki üç sene sonra..Yaş da kırka yaklaştı..Nasıl karar vereceğim?Burda tanıdığım biri de oldu bu sürede ama sadece arkadaşız ,belki ilerde bir şey olabilirdi onunla.
En guzelini yapmissiniz. Allah cocuklarinizla beraber size hayirli kapilar acsin insallah. Turkiyede olsaydiniz daha kotu olurdu her sey. Duzeniniz devam etsin sonra caniniz isterse gelirsiniz ulkeyeAlmanyadayım..Evimi kurdum..Devlet desteği ile.. Ama iki çocuk ile yalnız gerçekten zor..Onları biraz büyütüp,dönerim inşallah..Şuan da korona çıktı..Tr de olsam da çalışamazdım..Allah bir şekil yolumu buraya çıkardı sanırım..Hayırlısı böyleymiş..Yorum yapanlara teşekkür ederim.