• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kontakt Lens Solotica lens kullananlar ya da kullanmayı düşünenler fikirlerinizi bekliyorum

getirtilen soloticalar tabiki tartışmasız gerçek. Solotica firma olarak hiç bir ülkeye bayilik vermiyor ki.. Araya herhangi bir tedarikçi sokmadan direk kendisi satış yapıyor. Böylece elde edilen bütün kar kendisine ait oluyor. Eğer ki belli ülkelerde satışı olsaydı, kar paylaşıcalacaktı. biz de soloticalara daha fazla para verecektik. Amerika'da ve Çin'de bulunmaması garip değil. Muhtemelen talepleri reddedilmiştir. Optikçilerin 2 3 ay öncesine kadar soloticadan haberi bile yoktu :S

canım ben optikçiye danıştım soloticanın henüz türkiyeye gelmediğini sadece internet üzerinden satışının yapıldığını netten satışların da (dikkatinizi çekerim sadece solotica değil tüm lenslerin) orjinal olmadığını korsan olduğunu ve gözleri bozduğunu söyledi hatta orjinalinin üzerindeki kodu göstererek bu netten satılan lenslerin üzerinde yoktur dikkat edin bunlara dedi. ben net üzerinden aldığım freshlooku hiç kullanamamıştım batması yüzünden şimdi anlıyorum sebebini. neyse çok uzatmıyım freshlookun green lensini aldım şuan iş yerindeyim kendi gözümün resmini kouamıorum ama netten buldum eklemeye çalışacağım. kahverengi gözde acaip şık duruyo canım anladığım kadarıyla zevklerimiz aşağı yukarı aynı bi gözlükçüye gidip dene derim.

Canım bende freshlookun green(yeşil) rengi de var ama benim gözümde ela durdu yeşil olmadı gözlerim rengide koyu değildir ama niyeyse olmadı bana kullanamıyorum o yüzden o rengi, grisi güzel ama keşke damarlı bi lens olmasa gündüz kullanmaktan çekiniyorum freshlooku hiç lensten anlamayan birisi bile gözlerinde bi tuhaflık oldugunu anlıyor çünkü kaydirigubbakcemile3 rengini çok beğeniyorum ben ama doğal olmamasına rağmen senelerdir vazgeçemediğim tek lens... a.s

Günaydınnnn

Pınar birde ters düz yaparak takmayı dene ... ben de lensleri gözüme uydurana kadar bayağ bi evirip çevirmiştim.:bbo: batan tarafı ters yüzeyidir belki, diğer tarafını kullanmayı dene bakalım batacakmı .

slm elifcim, denedim her türlü ama yinede gözde bi kuruma bi batma söz konusu.. belkide benim gözlerim cok hassastir bilemiyorum. Bildigim kadariyla soloticalarin su orani (wassergehalt) düsükmüs 38%.. acaba ondan mi...CADIARZU

Ya kızlar adore kullanıp yeşil tonlarından memnun kalan yokmu ben bi tek bi yellow resmine rastladım askeri yeşil olmuş hiç katalogdaki gibi değil adore eski seri bahsettiğim ama iyi ki almamışım katalogla uzaktan yakından alakası yok adore topiğine ekledim resimleri gri rengi nasıldır acaba gün ışığında yada lıght green ...

optikçiler bunu der.çünkü maalesef nette satılan lensler onları mahvetti.
mesela solotica bayilik vermiyor onlara. sadece netten satışı var. ve solotica şuanda en çok konuşulan ve beğenilen lens markalarından biri. o yüzden böyle diyorlarki, satış yapabilsinler.
ha şüpheler giderilmek isteniyorsa,,seri numaralarından soloticanın üretildiği firmaya da sorulabilir.ama bence getirtilen soloticalar gerçek.

getirtilen soloticalar tabiki tartışmasız gerçek. Solotica firma olarak hiç bir ülkeye bayilik vermiyor ki.. Araya herhangi bir tedarikçi sokmadan direk kendisi satış yapıyor. Böylece elde edilen bütün kar kendisine ait oluyor. Eğer ki belli ülkelerde satışı olsaydı, kar paylaşıcalacaktı. biz de soloticalara daha fazla para verecektik. Amerika'da ve Çin'de bulunmaması garip değil. Muhtemelen talepleri reddedilmiştir. Optikçilerin 2 3 ay öncesine kadar soloticadan haberi bile yoktu :S

bilmiyorum belki de haklısınız ama yinede şüphe var içimde sonuçta biz tüketiciyiz ve nelerle karşılaşacağımızı bilmek istiyoruz. ben bu tarz durumlar olmasaydı alacaktım soloticayı hatta brezilyadaki firmayla da mailleştim fiyat aldım isterseniz burda paylaşabilirim almayı düşünenler varsa ama ben almaktan şimdilik vazgeçtim. biraz daha yayılsın 2-3 ay sonra inşallah :)))

hayır okytepe,lens güzel durmadığı halde,aman çok güzel ayy bayıldım diye yalan yorumlar yapın demiyorum.sadece bazı arkadaşlar bir kere beğenmediğini,hoş durmadığını yazmış.yine iki üç kere tekrar etmiş.yani anladık,bir kere beğenmedin,yazdın da niye bir daha bir daha yineliyorsun,kızı iyice üzmeye gerek yok.zaten kullanmayacakmış.yani biraz akıllıca yorum yapmalı,gerçekçi olmak adına kırıcı olmadan

kıskançlık filan olduğunu sanmıyorum camilacım..
biz bu forumda sadece doğruları yazıyoruz..
diğer forumlar gibi( ismi lazım değil) kötü duran bir lense bile yalakalık yapıp ayy çok güzel olmuş gibi yalaka yorumlar yapmıyoruz..
ayrıca burada yapılan yorum arkadaşın gözlerine değil sadece lensin yapısına ve renginedir..
şahsi olarak kişinin herhangi biryerine onu inciltici yorum yapılmamıştır..
lense yapılan olumsuz yorum da onun iyiliği için çok daha iyi olucaktır bence..
ben topazioları aldığımda bu forumdan bir kişi bile beğenmedi bendeki duruşunu..
çünkü gerçekten lens gözüme hem büyük gelmişti hem de renk çok kötü durmuştu..
hep olumsuz yorumlar almıştım ama bir kez bile yanlışi birşey düşünmedim..
ve derhal lensi elimden çıkartttım..
belkide olumlu ve beni motife eden yorumlar alsaydım o lensi takma hatasında bulunabiirdim..
kısaca burada yalan yere yalakalık yapıp insanlar yanlış yönlendirilmiyor..
dost acı söyler ne de olsa..

bir de bu forumda anlayamadığım bir kıskançlık var ya neyse..

haydaa,nealaka şimdi. olmamış lensin neyini kıskanacağız ..olmuşa gayet güzel yakışmış diyoruzda olmamışa güzel değil deyince kıskanç mı oluyoruz. ne saçmalık bu. çok ayıp şu yaptığınız şimdi sizin.
rica ederim topiğin , bu güzel uyumunu bozmaya çalışmayın. insanlara laf atarak.

camila kimse incitecek kıracak bir şey söylememişti ki, hatta lensin yakışmamasından ziyade acaba lens mi hatalı diye düşünülmeye başlandı. Ben de lensin boyamasında sorun olduğunu düşünmüştüm. Zaten arkadaş gerekli açıklamayı yaptı. Göz çapı çok küçükmüş, soloticalarda 8,7 yani dğer lenslere oranla daha büyük üretiyor. Lensin öyle durması çok normal. Ben de aksine o lensin bu şekilde durmasına rağmen, senin tutupda yakışmış yakışmış demende art niyet sezebilirim değil mi? Bir de tutmuş üşenmeden bir mesaj daha atıp bu topic de kıskançlık seziyorum demişsin. Bu topiği baştan sona oku bakalım, 1 kere olsun bir tartışma yaşanmış mı? Behriye konusunda 1 kere yanlış anlaşılma olmuştu ve kızlar o gün içerisinde anlaşmazlığı çözmüşlerdi. Sen neye dayanarak kıskançlık var diyebiliyosun ki..

sedefin kendi alinmiyorda sen mi aliniyosun allah askina camila ya? Hem onu sahsen incitecek hic bir yorum yapilmadi burda, konuyu saptiriyosun bence... Hepimiz burda fikir almak fikir vermek amacli bulunuyoruz onun icinde gördügümüzü dosdogru yorumlamak durumundayiz. Lütfen tartismaya yol acan yorumlar yapilmasin...

Arkadaşlar insan tabi önce kendini çok kötü hissediyor ama lensin bana oturmadığıda bir gerçek.Lensi sattım arkadaşlar tanita tikaram mavi aldım o oturdu diğer lenslere göre doğalda durdu sayılır.Ama keşke 8.7 olmasaydı bütün seri 8.7 imiş

bende bugune kadar hiç kıskanclık yapmadım aksine karsımdakı kisinin aldıgı lens onun içine siniyorsa begeniyorsa bende mutlu oluyorum ...kıvılcım topazio almıstı yanılmıyorsam pek begenmemisti ve satmıstı uzulmustum gercekten bu sadece ufak bir ornek ...bu forumda zannetmıyorum ki kıskanclık olsun

Kızlar merhaba forumumuza sonunda gelebildim.Cezamı çektim geldim:))Yaşasın özgürlükkk:)))
Öncelikle bizim bu güzel forumumuza laf söyleyenler beğenlermeyenler bizim forumumuzu imrenerek kıskanarak izliyorlar bunu bilin.Nerden biliyorsun vetman diyeceksiniz?Buraya laf söyleyenlerin benim banlandığım aynı gün aynı saatte buraya benim yokluğumdan istifade ederek dalıp kendini bilirkişi ilan etmelerinden bizi ne kadar imrenerek izledikleri belli.Neyse bazı sağduyulu arkadaşlarımız kimin ne amaçla geldiğini bildikleri için gerekli mudahaleyi yapmışlar:))Benim bir söz söylememe gerek kalmadı.
Lütfen bu yüzden gereksiz şekilde gerilmeyelim Sedefin lensleri göz çapına büyük geldi o yüzden kayıyor lensleri belli.Arkadaşlar lütfen lens almadan önce göz çapınızı ölçtürüp o şekilde lens almanızı öneririm.Daha sonra böyle sorunlar yaşamamanız için.
Müjdeci Soloticaların sahtesini ben hiç duymadım zaten yok.Tek firmada üretiliyor o da Brezilyadaki Solotica fabrikası.Çin ,Amerika ve bütün dünya ülkeleri soloticaları bizim gibi buradan ediniyor.Didemciğiminde bahsettiği gibi Soloticaların bayiliğini Brezilya vermiyor .Zaten solotica dünyaya stok yetiştiremiyorki Amerikaya Çine ihracat yapsın benim elimdeki lenslerin bile üretim tarihleri henüz birkaç aylık eğer stok çok fazla olsa hepimize eski tarihli en azından bir yıl önce üretilmiş lensler gönderirlerdi değilmi?
Zaten soloticanın sahtesi olsaydı piyasada en azından Türkiyede insanlar bu sahte lenslerin eninde sonunda farkına varırlardı ve soloticalar herkezin dilindeki bir lens olmazdı.

Back