Banada yardım edin çok bozuk moralim uykularım kaçıyor geçen hafta normal kontrolüm de 25+4 gunluk ken bPD 27+3 çıktı bu genetik olabilir dendi ama önemli olan ventrikul de genisleme var 10.5 mm dedi arastrmaya koştum aynı gün o 9 mm dedi kan verdim bir sürü test yapılacak yarın tekrar kontrol ve ölçüm ödüm kopuyor yüreğime bişey oturmuş kalkmıyor umuyorum ki büyümemiştir.Kızlar sizlerin bpd ölçümleri nasıl çıkıyor? Kafa gelişimi hafta olarak nasıl?
Banada yardım edin çok bozuk moralim uykularım kaçıyor geçen hafta normal kontrolüm de 25+4 gunluk ken bPD 27+3 çıktı bu genetik olabilir dendi ama önemli olan ventrikul de genisleme var 10.5 mm dedi arastrmaya koştum aynı gün o 9 mm dedi kan verdim bir sürü test yapılacak yarın tekrar kontrol ve ölçüm ödüm kopuyor yüreğime bişey oturmuş kalkmıyor umuyorum ki büyümemiştir.
Çok teşekkür ederim olçürümeye gerek yok canım dr kendi görünce söylüyor demekki yok sende canım ben bugün gittim Hamd olsun artma yok artış olucak olsaydı 1 hafta da olurdu dedi ama yinede takipte kalacak kafanın 1 hafta onde gitmesi hiç önemli değilmiş 2 3 hafta onde olanlarda var sadece sezeryan olma ihtimali yükseliyor.Sizi öyle iyi anlıyorum ki anlatamamBizim bpd değeri de sizin ki gibi yüksek ve de ventrikül ölçümü yapılmadı. Belki de artıyor hiç bilmiyoruz. Ama çok etkileniyorum ölçüm yaptırmak da istemiyorum. Üzülüp ağladıkça biliyorum ki bebeğim daha çok zarar görüyor. İnşallah bugünkü ölçümleriniz iyi çıkar ve içinizi rahatlatırlar. Teşhis konsa bile yapılacak hiçbir şey yok, doğumdan sonra müdahale edilebiliyormuş. İnşallah sağlıkla doğsun bebeklerimiz (Bu arada ventrikül genişliği de 15 e kadar olan bebeklerin sağlıklı doğma ihtimali yüzde 60- 80 miş.)
Gözünüz aydın çok sevindim, inşallah hiç artış olmasın ve her kontrolde iyi haberler alın. Bebişlerimiz sağlıklı olsun inşallahÇok teşekkür ederim olçürümeye gerek yok canım dr kendi görünce söylüyor demekki yok sende canım ben bugün gittim Hamd olsun artma yok artış olucak olsaydı 1 hafta da olurdu dedi ama yinede takipte kalacak kafanın 1 hafta onde gitmesi hiç önemli değilmiş 2 3 hafta onde olanlarda var sadece sezeryan olma ihtimali yükseliyor.
Amin inşallah seninle aynıyız galiba benim doğum nasipse 15 temmuz senin ?Gözünüz aydın çok sevindim, inşallah hiç artış olmasın ve her kontrolde iyi haberler alın. Bebişlerimiz sağlıklı olsun inşallah
Merhabalar.. Ben de sizlerle aynı haberi 1 ay önce doktora gittiğimde aldım. 21 haftalıktı bebeğim ve ayrıntılı ultrason incelemesinde beyindeki ventriküllerin 9 mm olduğu ve takip edilmesi gerektiği söylendi. Doktorum o kadar basit bir şeymiş gibi söyledi ki ilk başta durumun önemini anlayamadık. İnternetten araştırma yapınca da tabi yaşanan büyük üzüntüler.. Hemen araştırma hastanesinde perinatoloji uzmanına gittik ve oradaki ultrasonda 8.2 mm olarak ölçüldü, yine risk var takip edilmesi gerekiyor denildi. Çok büyük bir değer de değil şu an için artarsa hidrosefaliden söz etmek mümkün olur denildi. Herşey kabulümüz tabiki ama zaman sanki endişe içindeyken hiç geçmiyor. Elimizden gelen yalnızca dua edip içimizi ferah tutmaya çalışmak. Bizim de kontrolümüz bu cumartesi, değerlerde artış olmaması duası ile korkuyla gideceğim doktora. Sanırım bundan sonra kontroller hep tedirginlikler ile geçecek
Ddmoz siz kontrole gitmişsinizdir, size ne dedi doktorunuz? İnşallah iyi haberler alalım hep kontrollerde.
Benim de 14 temmuz ama kızlar erken gelir diyorlar bakalım merakla bekliyoruz :)Amin inşallah seninle aynıyız galiba benim doğum nasipse 15 temmuz senin ?
Evet canm aynıyız seninle ben dayanamayıp bugün yine gttim dr ama başka doktor artma yok Hamd olsun senin kaç mm genisleme vardı canmBenim de 14 temmuz ama kızlar erken gelir diyorlar bakalım merakla bekliyoruz :)
Amin canm herşeyin hayırlısı artık uykularimiz kaçıyor ben en son perşembe gttim aynı şekilde duruyor Hamd olsun artış yok şimdilik senin kaç mm peki ?Kizlar dua edin yarın kontrolüm var üstelik bu sefer eşimde yok iş için yurtdışında evimde bir başıma yarının stresini yaşıyorum bu arada kızımin odasını yapmaya başladım 31+4 deyim rabbim hepimize sağlıklı yavrularımizi kucağıimza almayi nasip etsin