sol lateral ventrikül:(

2 gün kaldı doktor randevuma inşallah bende sizin gibi güzel haberler alırım yaşadığım stresi ve üzüntüyü tarif edemem eşimle hergün kavga eder olduk sizin adınıZa çok sevindim bu arada bende fatih uni Hastanesi ne maltepede diler hanıma Gidiyorum

Merhabalar.. Ben de sizlerle aynı haberi 1 ay önce doktora gittiğimde aldım. 21 haftalıktı bebeğim ve ayrıntılı ultrason incelemesinde beyindeki ventriküllerin 9 mm olduğu ve takip edilmesi gerektiği söylendi. Doktorum o kadar basit bir şeymiş gibi söyledi ki ilk başta durumun önemini anlayamadık. İnternetten araştırma yapınca da tabi yaşanan büyük üzüntüler.. Hemen araştırma hastanesinde perinatoloji uzmanına gittik ve oradaki ultrasonda 8.2 mm olarak ölçüldü, yine risk var takip edilmesi gerekiyor denildi. Çok büyük bir değer de değil şu an için artarsa hidrosefaliden söz etmek mümkün olur denildi. Herşey kabulümüz tabiki ama zaman sanki endişe içindeyken hiç geçmiyor. Elimizden gelen yalnızca dua edip içimizi ferah tutmaya çalışmak. Bizim de kontrolümüz bu cumartesi, değerlerde artış olmaması duası ile korkuyla gideceğim doktora. Sanırım bundan sonra kontroller hep tedirginlikler ile geçecek

Ddmoz siz kontrole gitmişsinizdir, size ne dedi doktorunuz? İnşallah iyi haberler alalım hep kontrollerde.

Bu cumartesi fatih üniv.hast. Randevum var tekrardan .inşallah hayırlı haberlerle yazarım buraya . D Ddmoz senin kontrol noldu? İnşallah hayırlı haberler vardır..

Bizim kontrolümüzde doktor ayrıntılı inceleyemedi ultrason cihazından dolayı; ve de hala içim hiç rahat değil. 25+2 haftalık tık kontrolde ve ölçümlerde bpd değeri 27 haftalık çıktı. Önceki haftalarda bu kadar ileride değildi kafa çevresi ölçümleri. Net bir şey de söylenmiyor. İçim hep huzursuz

Kızlar sizlerin bpd ölçümleri nasıl çıkıyor? Kafa gelişimi hafta olarak nasıl?

Kızlar sizlerin bpd ölçümleri nasıl çıkıyor? Kafa gelişimi hafta olarak nasıl?
Banada yardım edin çok bozuk moralim uykularım kaçıyor geçen hafta normal kontrolüm de 25+4 gunluk ken bPD 27+3 çıktı bu genetik olabilir dendi ama önemli olan ventrikul de genisleme var 10.5 mm dedi arastrmaya koştum aynı gün o 9 mm dedi kan verdim bir sürü test yapılacak yarın tekrar kontrol ve ölçüm ödüm kopuyor yüreğime bişey oturmuş kalkmıyor umuyorum ki büyümemiştir.

Sizi öyle iyi anlıyorum ki anlatamam Bizim bpd değeri de sizin ki gibi yüksek ve de ventrikül ölçümü yapılmadı. Belki de artıyor hiç bilmiyoruz. Ama çok etkileniyorum ölçüm yaptırmak da istemiyorum. Üzülüp ağladıkça biliyorum ki bebeğim daha çok zarar görüyor. İnşallah bugünkü ölçümleriniz iyi çıkar ve içinizi rahatlatırlar. Teşhis konsa bile yapılacak hiçbir şey yok, doğumdan sonra müdahale edilebiliyormuş. İnşallah sağlıkla doğsun bebeklerimiz (Bu arada ventrikül genişliği de 15 e kadar olan bebeklerin sağlıklı doğma ihtimali yüzde 60- 80 miş.)

Çok teşekkür ederim olçürümeye gerek yok canım dr kendi görünce söylüyor demekki yok sende canım ben bugün gittim Hamd olsun artma yok artış olucak olsaydı 1 hafta da olurdu dedi ama yinede takipte kalacak kafanın 1 hafta onde gitmesi hiç önemli değilmiş 2 3 hafta onde olanlarda var sadece sezeryan olma ihtimali yükseliyor.

Gözünüz aydın çok sevindim, inşallah hiç artış olmasın ve her kontrolde iyi haberler alın. Bebişlerimiz sağlıklı olsun inşallah

Merhabalar
2 defa kontrole gittim o günden sonra ilk gittiğimde doktorum küçülme var dedi 8.2 dedi doguma kdar kaybolur Bile dedi içim rahatlamıştı bu Son gittiğim de ise ölçüm esnasında ekranda 10.2 gördüm doktorumà sordum geniş alıyorum açıyı bi sıkıntı yok kafa yapısı büyük babasına çekmiş 1 hafta önden gidiyor dedi için rahat olsun dedi ama benim çok yiprandigimi gördü doktorum şimdi de diyorum acaba beni mi avutuyor içimde hala bi kuşku var inşallah bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağıimza alırız ben 30 +2 deyim bi sonraki kontrolüm 10 gün sonra acaba diyorum içim rahat olsun diye detaylı ultrasonla tekrardan baktirsammı biraz maliyetli oluyor 2 kere içimiz rahat etsin diye çekildim çünkü kafam hala çok karışık allah yardımcımız olsun

Bu cumartesi fatih üniv.hast. Randevum var tekrardan .inşallah hayırlı haberlerle yazarım buraya . D Ddmoz senin kontrol noldu? İnşallah hayırlı haberler vardır..

İnşallah hayırlı haberler almışsınızdır benim ilk kontrolumde içim daha bi rahatlamış tı düşüş var 8.2 doguma kadar yok olur demişti doktorum sevinçten aglamistim bu Son kontrolumde kafa yapısı buyuklugu bir hafta önden gidiyor dedi babasının kafa yapısı iri ona çekmiştir dedi ama ben kuskulandim ekran da 10 .2 gördüm sordum geniş aldım acıyı dedi ama detaylı baktı banamı söylemiyor net birsey yok diye yine mi yükseldi diye kuruntu yapıyorum şimdide hersey yolunda dedi ama gel gör ki sağlıklı bir şekilde kızımı kucağıma almadan içim rahat etmeyecek kafası büyük olduğundan normal doğum belki yapamazsım bu arada bendeki Son durum bu sizde güzel haberler vardır insallah

Kızlar galiba hepimiz tam sinirdayiz umarım hiç birimizin artmaz herşey yolunda gider inşallah doğsun minik meleklerini sağlıkla. ..

Tekrar merhaba ;
Kontrolde bebeğim inatla sağ tarafını göstermiyor.göstermediği için doktorum net bişey söyleyemiyor.bu 2 kez oldu.bunda da bir hayır var diyorum.korkulcak bişey olmadığını söylesede doktor içiniZe kurt düşüyo bi kere.ama ben artık hepsini bir kenara bıraktım .artık sormıycam bile inanın .nasıl olsa yapılcak bişey yok.Allah a bıraktım herşeyi.artık ağlamıyorum..bi daha ultrasonla asla baktırmam yalan yanlış şeylerle hamileliğimizi rahat geçiremedik bizler.arkadaşımın bebeğini kız bekliyoduk erkek geldi.bunda bile yanılma oluyosa benim daha diycek lafım yok!!

Kızlar aynı sorun bizdede vardı ayrıntılı ultrasyonda ölçüsü 11 mm çıktı kaç hastane kaç doktor gezdik en sonki kontrollerimizde 9mm 9.6mm çıkıyordu çok korkmuştuk içimizde hep şüphe vardı ama rabbime şükürler olsun sadece dua ile olduğunu düşünüyorum bebeğim şuan 11 aylık hiç bir sorunumuz yok hamdolsun sizlere önerim beş vakit namaz kılıp her namazdan sonra 100 tanr ya şafi çekmeniz içiniz rahat olsun bebişlerinizin giç birşeyi yok allah kucağınıza almayıda nasip etsin inşallah.. He buarada kızım sadece yaramaz çok hareketli:))

Ben şuan resmen odama kapanmış ağlıyorum kızıma bişey olucak diye bizim de 9.5 falan çıkıyor 20 gün oldu 2 3 defa baktırdım artmadı Hamd olsun ama ya artarsa ya kızım sağlıklı olmaz bana koşmaz anne demezse diye kahroldum içim okadar yanıyor ki anlatamam allahım yardım etsin hareketli kuzum şuan ağlıyorum diye usulca bekliyor sesi çıkmıyor rabbim duysun sesimi iyi olsunlar ne olur dünyanın en kötü acısı heralde evlat acısı allahım yardım etsin bize .

Kizlar dua edin yarın kontrolüm var üstelik bu sefer eşimde yok iş için yurtdışında evimde bir başıma yarının stresini yaşıyorum bu arada kızımin odasını yapmaya başladım 31+4 deyim rabbim hepimize sağlıklı yavrularımizi kucağıimza almayi nasip etsin

Amin canm herşeyin hayırlısı artık uykularimiz kaçıyor ben en son perşembe gttim aynı şekilde duruyor Hamd olsun artış yok şimdilik senin kaç mm peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…