sol lateral ventrikül:(

teolog

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
7.974
8
mrb kızlar geçen haftaki kontrolumde 25+3 iken bebeğimin sol lateral ventrikülü 9 mm çıktı dr bu değerin artması sonucunda bu durumun hidrosefale yol açabileceğini söyledi
9 mm korkulacak filan değil ama iki haftada bir kontrole gelmelisin dedi bir haftadır merak ediyorum araştırıyorum normalde kaç olması gerekiyor cevap bulamıyorum
sol lateral ventrikül derken bebeğin başının suyunun çevresi hidrosefal de beynin su toplaması (Allah göstermesin)
bilmiyorum bu değer kaç olmalı haftaya kadar da bekleyemiyorum cevap da bulamıyorum sorularıma

canım benim gebeliğimin 20.haftasında sol lateral ventrikül 10 mm çıkmıştı ( normalin üst sınırı )Takip edimesi gereken bir durum dendi.Ama daha sonra hiç birşey denmedi.Ben de sormadım açıkçası.Ya Bu doktorlar neden böyle yapıyorlar anlamıyorum.Böyle şeyleri kafanı takmamanı öneriyorum.Kaldıki Erkek çoçuğu kız diye görüyorlarsa ultrasonda böyle ciddi konular için teşhislerine de inanmıyorum.Bol Bol dua et.Şu an 33 haftalık gebeyim.Ne kafasıyla ilgili bir büyüklükten bahsedildi ne de ventrikülden falan.Şimdi de bacaklarına taktılar.Ama inan elimden geldiğince kafama takmamaya çalışıyorum biraz da eşimin sayesinde.Canını sıkma eminim bebiş sağlıklı doğacaktır.Sadece dua et.

teolog benim bebeğiminde 9mm ydi canım ama benim bebeğimde dandy walker sendromu vardı
asıl sınır b11miş canım ama 9mmyi de beğenmiyor doktorlar canım benim ardından bu sendrom çıktı ve sonlandırıldı gebeliğim yine de itinayla kontrollerine dikkat et canım
ama gönlünü ferah tut genelde bir sorun çıkmıyor ama ben şanssızdım beni 25 binde bir olabilen bir hastalık buldu bizi

çok tesekkür ederim çok sağolun kızlar başka doktora göründüm o 7 mm ölçtü gayet iyi korkma dedi ama
önceki doktora da yine gideyim diyorum
Allah uzak etsin hepimizi zor gercekten oğlak75 senin adına cok üzüldüm cnm

jelibomm, bu konu ile ilgili yazınızı yeni gördüm. Benim de dün başıma geldi benzer bir olay çok moralim bozuk, boşluklardan biri 9 mm çıktı her hafta kontrol, gerekirse amniyosentez dedi doktorum ama ben 24 haftalık hamileyim ve diğer tüm testlerim (ikili, üçlü, detaylı ult....) güzel çıkmıştı. Şimdi her hafta bu stresi yaşamak istemiyorum, hele hele amniyosentez falan hiç istemiyorum, çocuğumun sağlıklı olduğunu hissediyorum ben ama yine de mutsuz oldum( ben sizin hikayenizi merak ettim, çocuğunuz dünyaya geldi mi, bir problemi var mı? paylaşırsanız çok sevinirim...

öncelikle merhaba arkadaşlar... yorum tarihleri baya geç yazılmış ama umarım benim yorumumu gören olur ve cevap yazar.. bende şuan 27+6 haftalık hamileyim ve benimde bebeğim için 9mm dendi.. iki hafta normal kontrolüm vardı ilk orda 9mm dedi doktorum sonra renkli doplere yolladı ordaki doktor 7,5 mm normal sınırda dedi.. bugünde üniversite hastanesine gittim ordada tekrar 9 mm dendi ve takip edilsin dediler.. ben bunun ne olduğunu sordum ama bi cevap alamadım.. neden oluyo acaba ve bu 9mm kalır ya da biraz daha büyürse bebekte ne gibi sorun olur bilen birileri varsı lütfen yanıtlasın.. bilmeden öyle birinin yüksek birinin normal deyip durması insanın morelini daha çok bozuyo.. şimdiden teşekkürler..

banada 5 mm takip edelim dedi doktor.. sınır 9 mm miş. ee bu yükselecek birşey mi?

bu konu çok eski ama yine de ayrıntılı ultrasonda benzer şeyler duyup üzülen eve gelip internetin başında lateral ventrikül, hidrosefali, şu sendrom bu sendrom vs. google'layan anne adayları için cevap yazmak istedim.. çünkü genellikle bu tarz endişeler dile getiriliyor ama doğum sonrası durum hakkında pek bilgi yok!
benim de bebeğimin ikinci düzey ultrasonda sol lateral ventrikülü 9-10 arası ölçüldü ve bana riskler anlatıldı, takibi istendi.. takibe bir süre devam ettik ne ilerleme ne de gerileme oldu. daha sonra devam etmedim, bir problem olmayacağına inandırdım kendimi ama herşeye de hazırlıklıydım.
sonuç; bebişimin kafası biraz irice olduğundan(sağolsun babasına çekmiş) normal doğum yapamadım başka hiç bir problem yok! şu an 3 aylık ve hertürlü geşilimi gayet iyi.
ikinci düzey ultrason gibi tetkiklerin risk görülmediği sürece yapılmaması taraftarıyım çok incelememek lazım biraz kaderci olmak en iyisi

slm arkadaşlar benim bebeğimede sol lateral ventrikül 9 mm teşhisi kondu geçirdiğin gribal enfeksiyondan etkilenmiş bebek dedi büyüyebilirmiş öncesindede kist çıkmıştı o eridi Allaha şükür bebeği böyle olupta doğum yapan varmı çok moralimiz bozuldu oğlumada down sendromu demişlerdi şimdi 4 yaşında ve maşallah zehir gibi zekası var..

30 haftalık hamileyim sol lateral ventrikül 10 mm artmaması gerekli doktorum başka anomali yok son ayında silinecek yüzde 95 kötü bir şey olmayacak diyorum bana güven diyor ne yapmalıyım sizin sonucunuz düzeldimi sıvıda gerileme oldumu..

Birisi bana yardım etsin surf bunun için üye oldum arkadaşlar lütfen sol lateral ventrikül 10 mm ((

Birisi bana yardım etsin surf bunun için üye oldum arkadaşlar lütfen sol lateral ventrikül 10 mm ((

Merhaba, biz de 30. haftamızdayız ve aynı sizin durumunuz gibi sağ ventrikül 10mm olarak ölçüldü, günlerdir üzüntü içerisindeyim bebeğe birşey olacak diye ödüm kopuyor. Şu anda nedir siizn durumunuz? muhtemelen doğumunuz oldu, inşallah sağ aslim almışsınızdır yavrunuzu kucağınıza, bu konuda bana birşeyler yazarsanız çok mutlu olurum...

Merhaba arkadaşlar benimde 10 mm çıktı .lütfen sonrası hakkında yorum yapın.çok moralim bozuk.naptığımı bilmiyorum.

Merhaba ,
Üzerinden çok zaman geçmiş ama aynı durumda olduğum için soruyorum bebeğinin sağlıklimi süreç nasıl ilerledi yardimci olursanız çok sevinirim

Merhaba Son durum nedir aynı durumdayiz kontrol altına alalım dedi doktorum günlerdir düşünmekten kafayı yicem allah yardımcımız olsun

Bana da doktor 10 mm dedikten sonra bi daha doktora gitmeye korktum .bu cuma randevum var Allah yardımcımız olsun.gelişmeleri yazıcam tekrar.

Bana da doktor 10 mm dedikten sonra bi daha doktora gitmeye korktum .bu cuma randevum var Allah yardımcımız olsun.gelişmeleri yazıcam tekrar.
Çok geçmiş olsun benim doktora gitmeme 9 gün var daha bizim de 9.7 çıktı başka doktora gidip kötü şeyler duymayı göze alamıyorum çok kötü bir durum Allah yardımcımız olsun

Merhabalar fatih üniv.hastanesine gittim istanbul da yine 10 mm çıktı.fakat burdaki doktor korkulcak bişey olmadıgını hala aynı kalmasının iyi bir işaret oldugunu söyledi.içim rahatladı Allah 'ıma şükürler olsun .inşallah sizde iç rahatlatıcı haberler alırsınız.ayrıca doktorum internetten bu kadar araştırıp kendinizi korkutmayın uzak durun dedi.hayırlı haberler olsun inşallah cümleten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…