sol lateral ventrikül:(

cevaplarınız için teşekkür ederim.23. haftadayken 9 küsür ölçülmüştü. 25.haftada 12 ölçüldü. doktor çok olumlu konuştu bebeğin sağlıklı görünüyor hiçbir problemi yok dedi ancak insan ya daha da ilerlerse diye düşünmekten kendini alamıyor. 3 gün sonra tekrar gideceğim. bakalım ne olacak.

Bende 30 haftalık hamileyim ilk öğrendiğim de 24 haftalıktım ve 10mm di şuan bir taraf 20 diğer taraf 18 mm doktor doğarsa ölebilir ölmezse bile ilerleyen zamanlarda sizi çok büyük sorunlar bekliyor birçok ameliyat olması gerekir dedi amniosentez ve array testi yaptırdım hepsinin sonuçları temiz çıktı ayriyeten kol bacak kısalığı var dediler ama onunla alakalı sonuçlarda temiz çıktı ne yapacağımı bilmez haldeyim:mad::KK42:

Bende 30 haftalık hamileyim ilk öğrendiğim de 24 haftalıktım ve 10mm di şuan bir taraf 20 diğer taraf 18 mm doktor doğarsa ölebilir ölmezse bile ilerleyen zamanlarda sizi çok büyük sorunlar bekliyor birçok ameliyat olması gerekir dedi amniosentez ve array testi yaptırdım hepsinin sonuçları temiz çıktı ayriyeten kol bacak kısalığı var dediler ama onunla alakalı sonuçlarda temiz çıktı ne yapacağımı bilmez haldeyim:mad::KK42:
tek bir doktora mı göründün? kafa ölçüsü konusunda bilgi verdi mi doktorun?

tek bir doktora mı göründün? kafa ölçüsü konusunda bilgi verdi mi doktorun?
İlk kendi doktorum baktı sonra perinatolojiye gönderdi orasıda üniversiteye sevk etti üniversite amniyosentez yapalım dedi onunla beraber array testi yaptırdım sonuçlar temiz çıktı daha sonra tekrar perinatolojiye gittim genişlik artmış dedi kafa ölçüsü hakkında biriey söylemedi ama

İlk kendi doktorum baktı sonra perinatolojiye gönderdi orasıda üniversiteye sevk etti üniversite amniyosentez yapalım dedi onunla beraber array testi yaptırdım sonuçlar temiz çıktı daha sonra tekrar perinatolojiye gittim genişlik artmış dedi kafa ölçüsü hakkında biriey söylemedi ama
sanırım bekleyip görmekten başka yapacak birşeyimiz yok. benden henüz ekstra bir test istenmedi.

Merhaba kızlar benim bebeğim de de corpus callesum agenezisi vardı buna bağlı sıvı artışı oluyordu kolfosefali öğrendiğimde 10 mm idi 30. Haftada 17 olmuştu 30. Haftan sonra da artış olmadı şükür şimdi 11 aylık bir oğlum var hiç bir sıkıntımız Yok şükürler olsun rabbime hatta ayından önce emekledi süründü çok zeki herşeyi anlıyor boştan yere kendinizi üzmeyin rabbim ol der herşey olur bol bol dualar edin rabbim yardım eder üzülmeyin bnde çok yıprandım çok ağladım hamilelik zehir oldu ama boşunaymış gerçekten bu yazıları okuyupta çok umut arayan aile olacak hepinize söylüyorum hiç üzülmeyin dua en büyük ilaç bna da neler söylendi göremeye bilir duyamaya bilir yürümekte zorluk çekebilir bunlaron hiç biri olmadı herşey yolunda şükürler olsun rabbim mucizelerinden birini sizlere de nasip etsin hepinize sağlıklı hayırlısı doğumlar nasip etsin rabbim

Merhaba kızlar benim bebeğim de de corpus callesum agenezisi vardı buna bağlı sıvı artışı oluyordu kolfosefali öğrendiğimde 10 mm idi 30. Haftada 17 olmuştu 30. Haftan sonra da artış olmadı şükür şimdi 11 aylık bir oğlum var hiç bir sıkıntımız Yok şükürler olsun rabbime hatta ayından önce emekledi süründü çok zeki herşeyi anlıyor boştan yere kendinizi üzmeyin rabbim ol der herşey olur bol bol dualar edin rabbim yardım eder üzülmeyin bnde çok yıprandım çok ağladım hamilelik zehir oldu ama boşunaymış gerçekten bu yazıları okuyupta çok umut arayan aile olacak hepinize söylüyorum hiç üzülmeyin dua en büyük ilaç bna da neler söylendi göremeye bilir duyamaya bilir yürümekte zorluk çekebilir bunlaron hiç biri olmadı herşey yolunda şükürler olsun rabbim mucizelerinden birini sizlere de nasip etsin hepinize sağlıklı hayırlısı doğumlar nasip etsin rabbim
Merhaba doktor bana da sağ lateral ventrikül 10.5 dedi 23+4 haftadayım doktor amniosentez önerdi Bi sürü olumsuz tablo çizdi moralim çok kötü. Siz baya Bi tecrübe sahibi İ olmuşsunuz bana ne tavsiye edersiniz

Güçlü olun herşeyden önce onlar en kötü senaryoyu yazarlar benim çocuğuma göremeyebilir duyamayabilir yüzde 90 engelli olabilir dediler alakası Yok sapasağlam hatta gelişimi önde bile diyebilirim aldırmayın derim amniyosentezi bende yaptırdım fakat çok iyi bir klinik iyi bir Prof eşliğinde biliyorsunuz amniyosentezden sonra düşük riski var diyorlar iyi bir Prof yapsın en büyük tavsiyem sürekli dua edin rabbim bir mucizesini sizede nasip etsin inşallah Yok olup gitsin

HİÇ umutsuzluğa kapılmayın arkadaşlar ben 30. Haftada 18 gördüm 30 dan sonra durdu artış olmadı şükürler olsun hiç onların dedikleri olmadı bende Ankara'da Özgür Deren'i tavsiye ederim Özgür Deren'e gitmiştim o yaptı amniyosentezimi bna yüzde 60 iyi çocuğun 30-35 zihinsel engelli olabilir fakat amniyosentez yaparsak yüzde 85 iyi emarda iyi çıkarsa yüzde 98 iyi derim dedi benim sıvı artışım corpus callesum ageneZisine bağlı artıştı doktorlar hep çocuk büyüdükçe artışta büyür demişlerdi çok zor bir dönem ben çok yıprandım ama şuan diyordum ki keşke hiç üzülmeseymişim 11 aylık yürüyor 5 6 kelime konuşuyor hiç bir sıkıntımız Yok şükürler olsun inşallah sizde bugünleri görürsünüz rabbim hepinize güzel haberler nasip etsin

merhaba geçen hafta 18+4 günlük gebeyken bebeğimin sol lateral ventikülerde genişliğin 9,5 olduğunu söyledi doktorumuz ve 2 hafta sonra gelmemizi söyledi takip edilmesi gerekiyormuş haftaya 20+4 günlük oluyoruz tekrar gideceğiz çok korkuyorum artmasından

merhaba 18+4 haftalıktan bebeğime sol lateral ventiküler 9,5 denildi ve takip edilmesi gerekiyormuş 2 hafta sonra doktroumuz tekrar kontrol edeceğiz dedi artmasından çok korkuyorum

mrb kızlar geçen haftaki kontrolumde 25+3 iken bebeğimin sol lateral ventrikülü 9 mm çıktı dr bu değerin artması sonucunda bu durumun hidrosefale yol açabileceğini söyledi
9 mm korkulacak filan değil ama iki haftada bir kontrole gelmelisin dedi bir haftadır merak ediyorum araştırıyorum normalde kaç olması gerekiyor cevap bulamıyorum
sol lateral ventrikül derken bebeğin başının suyunun çevresi hidrosefal de beynin su toplaması (Allah göstermesin:KK43:)
bilmiyorum bu değer kaç olmalı haftaya kadar da bekleyemiyorum cevap da bulamıyorum sorularıma
bence bunu doktorunuza sorun kaç olmalı, risk mi var, nedir ne değildir diye sizin en büyük yardımcınız ve bilgi kaynağınız bu süreçte doktorunuz.
çekiniyor ve/ya güvenmiyorsanız da değiştirin

Merhaba benim bebeğimde de aynı durum var salı gidecegiz tekrar şu an 9.5 .10u geçmesi durumunda aminosentez yapılacağını kalıtsal bir durum olup olmadığına bakılacakmis ins geçmez 2 hafta sanki 2 yıl gibi geldi ins ilerlemez ve bebeklerimizi sağlıkla kucağınıza alırız bu degerin yüksek çıkması bebeklerde öğrenme güçlüğü yaptığını söyledi doktorum 2 haftadır bu konu ile alakalı tüm yazıları ve yorumları okudum o kadar çok endişeleniyorum ki

Merhaba benim bebeğimde de aynı durum var salı gidecegiz tekrar şu an 9.5 .10u geçmesi durumunda aminosentez yapılacağını kalıtsal bir durum olup olmadığına bakılacakmis ins geçmez 2 hafta sanki 2 yıl gibi geldi ins ilerlemez ve bebeklerimizi sağlıkla kucağınıza alırız bu degerin yüksek çıkması bebeklerde öğrenme güçlüğü yaptığını söyledi doktorum 2 haftadır bu konu ile alakalı tüm yazıları ve yorumları okudum o kadar çok endişeleniyorum ki
Gamze hanım nolur görün ve cevap verin bana, ne oldu durumunuz bebeğiniz iyi mi lütfen iyi olsun

öncelikle merhaba arkadaşlar... yorum tarihleri baya geç yazılmış ama umarım benim yorumumu gören olur ve cevap yazar.. bende şuan 27+6 haftalık hamileyim ve benimde bebeğim için 9mm dendi.. iki hafta normal kontrolüm vardı ilk orda 9mm dedi doktorum sonra renkli doplere yolladı ordaki doktor 7,5 mm normal sınırda dedi.. bugünde üniversite hastanesine gittim ordada tekrar 9 mm dendi ve takip edilsin dediler.. ben bunun ne olduğunu sordum ama bi cevap alamadım.. neden oluyo acaba ve bu 9mm kalır ya da biraz daha büyürse bebekte ne gibi sorun olur bilen birileri varsı lütfen yanıtlasın.. bilmeden öyle birinin yüksek birinin normal deyip durması insanın morelini daha çok bozuyo.. şimdiden teşekkürler..
Keşke görseniz. Sonra ne oldu bebeğiniz sağlıklı doğdu mu

Mrb aramıza yeni katılan ve merak edenler için kendi durumumu baştan özet geçmek istedim. Ben 22 haftalik hamileyken ayrıntılı ultrason da ventrikul genişliği 13.5mm çıktı. Yani bebegimin kafasında sıvı birikimi olduğunu öğrendim. Doguma kadar surekli artti ve 36mm sıvı ile 38 haftalıkken sezeryanla doğum yaptım. Doğduğunda bebegimin baş çevresi 37 cm idi üniversite hastanesinde doğum yaptım beyin cerrahi ve kadın doğum birlikte bebegimin durumunu değerlendirmek için kuveze koydular beş gün takip edildi çok sükur ki bebeğim iyiydi ve taburcu olduk her hafta beyin cerrahina kontrole gittim doktor takip edelim bazen sıvı artışı duruyor dedi ama maalesef ki bebegimin başı buyudu iki buçuk aylıkken 44 cm oldu ve artık ust sınırı da gecti doktor sant takalim dedi bizde kabul ettik sant takıldı çok sükur bebeğim daha iyi kafa büyümesi durdu elhamdülillah su an beş aylık ve ayıyla uyumlu motor gelişimi duyması görmesi tepkisi goruntusu normal sağlıklı bir bebekten hiçbir farkı yok inşallah daha iyi olur bu hastalığın tedavisi var çok sükur böyle bir durumla karşılaşırsanız hamileliginizi zehir etmeyin dua edin ve iyi hastane doktor araştırması yapin. İnşallah kimsede çıkmaz ama ben yinede merak edenler için süreçten bahsetmek istedim.
Meraba paylaştığınız için minnettarım Allah razı olsun. Yavrunuzun şu an durumu nasıl ?

canım benim gebeliğimin 20.haftasında sol lateral ventrikül 10 mm çıkmıştı ( normalin üst sınırı )Takip edimesi gereken bir durum dendi.Ama daha sonra hiç birşey denmedi.Ben de sormadım açıkçası.Ya Bu doktorlar neden böyle yapıyorlar anlamıyorum.Böyle şeyleri kafanı takmamanı öneriyorum.Kaldıki Erkek çoçuğu kız diye görüyorlarsa ultrasonda böyle ciddi konular için teşhislerine de inanmıyorum.Bol Bol dua et.Şu an 33 haftalık gebeyim.Ne kafasıyla ilgili bir büyüklükten bahsedildi ne de ventrikülden falan.Şimdi de bacaklarına taktılar.Ama inan elimden geldiğince kafama takmamaya çalışıyorum biraz da eşimin sayesinde.Canını sıkma eminim bebiş sağlıklı doğacaktır.Sadece dua et.
merhaba herhangi bir sıkıntı oldu mu ?

X