Sokakta Yaşayan Hayvanlar İçin Ne Yapıyoruz??

ben bu konuda çok deertliyim ( çünkü insan demeyi yakıştıramadığım biçok varlıkla karşılaşıyorum...hayvanları tekmeleyenler,arabayla çarpıp olduğu yerde bırakanlar,tecavüz edenler,işkence edenler,kedi yavrularını köpeklerin arasına bıraakan caniler,kendi köpeklerini 2 metre alana mahkum eden gezdirmeyen kötü muamele eden sözde hayvanseverler v.s v.s....artık bunlardan bıktım..internette gördüğüm haberlerden hiç bahsetmiyorum...karnı deşilip yavruları dışarı çıkarılan köpeği hepiniz hatırlarsınız...elimden gelen herşeyi yapıyorum...imza kampanyalarına eylemlere asla kayıtsız kalmıyorum...bahçemde mama ve su kabı herzaman doludur..bagajımda köpek maması bulundurmaya özen gösteririm...allahım yalvarıyorum hayvanseverlerin sayısı çoğalsın....

Ne yazıkki bizim evin bulundugu güzergahtan ne köpek ne kedi geçiyo malum kapıda 5 ten aşağıya köpek olmuyor evin yakınlaran başka sokak hayvanları geçemiyor.Kuşlar için balkonun altına yemlik ve suluk var.Birde özellikle sokak köpklerinin azalması için insanlar bilinçli üretimler yapılmalı üretimden anlamyanlar melezlemeler yapıp veriyolar sağa sola daha sonra bakanlar melez oldugunu anlayınca bırakıyolar sokağa, ayrıca hayvalarımız doğum yapınca lütfen hayvan bakmaya uygun yeri olanlara ve hayvan sevgisi olan bakabilecek insalara verelim.Bir sürü insan var var insan demeye dilim varmıyoda görüyo eşinde dostunda köpek yeni doğum yapmış yavrular şirin hoşuna gidiyo bi heves alıyolar az büyüyünce bırakıyolar sokağa.LÜTFEN HAYVAN SAHİPLENDİRİRKEN DİKKATLİ OLALIM

tebrik ederim sizi.olması gereken çok örnek bir davranış.ben de sokak hayvanlarını çok besliyorum.bazen kuru mama alıp sokakta gördüğüm kedi ve köpeklere veririm.kendi evimizin bahçe kapısının dışına su dolu kap koyuyoruz.4 köpek besliyoruz onları da sokaktan sahiplendik

ben bozulmamış yemek artıklarını mutlaka çöpe yakın bir yere bırakırım.
lokantada yemekten kalanlar varsa, paketlemelerini rica ederim. pilav, et vb yiyebilecekleri şeyler için. bunları da yol kenarına bırakırım.
yazın sık sık su veririm.
kuşlar için ıslatılmış(!) bayat ekmek veririm, arada buğday alırım, bulundukları yerlere dökerim.
böceklenmiş, tarihi geçmiş bakliyatları kuşlara dökerim.
misafirlerden kalan hamurişi veya tabakta kalan yemekler, kahvaltıdan artan peynir ve omlet vb sokak hayvanlarına gider.
barınaklar için evden ve çevremden toparlayabildiğim kadar ihtiyaç(mama-gıda-ilaç vb) malzemesi alıp götürmeye başladım.
kediler için kuru mama alıp yol kenarına döküyorum.
kediler için ev yaptım ama ertesi gün yerinde göremedim.

yaralı bir kuş buldum mu veterinere götürürüm, iyileşene kadar evimde bakarım. sonra salarım. 5 güvercin iyileştirip saldım bu güne kadar. arada ölenler de oldu
sokakta bulduğum minik bir kedi yavrusunu sahiplendim şimdi. iyi ki almışım, çok seviyorum. onun mamalarından kalanları da sokak kedilerine veriyorum.

çevreme de bunları yapmaları için istekte ve hatırlatmalarda bulunurum. içinde azıcık merhamet, insanlık bulunan kişiler birşeyler yapmaya çalışıyor artık. çevre bilinci oluşturmak çok önemli. daha çok hayvana yardımcı olabiliriz böylece.

bizim çöp diye attıklarımızla, onlar açlıklarını-susuzluklarını bir derece azaltıyorlar.
aç - susuz kalınca, kendi çektiğimiz yoksunluğu düşünüp daha duyarlı olalım lütfen.

konu için çok teşekkürler, yapılabilecek yeni şeyler öğrenmek için takipte olacağım.

Onlar adina cok tesekkür ederim size
Ben de bir seyler yapmaya calisiyorum. Ilk olarak cagiriyorum yanima, bi güzel seviyorum, öpüyorum, cünkü onlar her seyden önce sevgiye ac Hele o kör kedi bi geliyor, cikiyor kucagima, resmen sariliyor, öpüyor ya, hem de karsiliksiz, cikarsiz. Simdi ona kurban olunmaz mi? Eve alinmak istenmez mi o? Eve alamiyorum madem disarida yardim ederim ben de onlara. Arada mama alirim, arada yumurta pisiririm elimden geldigince yaparim bir seyler. Arada annem hastane yemekhanesinden biseyler getirir. Insanlarin (?) bozmayacaklarini bilsem yuva da yaparim ama olmuyor iste. Onun yerine ben de kuytu köselere bulabildigim cöp kenarina atilmis yastik, battaniye falan koyuyorum, iki gün sonra yerinde bulamiyorum o ayri
Ha bir de güvercinlerim var Bu gün geldi ikisi, yemek istiyorlar belli. Yagmur vardi islanmasinlar diye iceri koydum yemeklerini, hemen girdiler iceri, korkmuyorlar artik
Bence cok zor degil ya evdeki artanlari onlara vermek. Artik dedigimiz seylerle onlar doyuyor. Mamalar da zaten cok pahali degil, bir poset mama bütün mahalleye yetiyor. Siz onlara bir poset mama veriyorsunuz onlar size karsiligini fazlasiyla veriyorlar Hayvan sevgisi bambaska ya, tatmayanlar bi kere tatsalar anlarlar ne kadar harika oldugunu

Bu da benden, aile saadeti :109: :119:

Patilerini yirim onlarin far gözlüler sizi Masallah Ya bu kör kedicik benim icimi parcaliyor. Mahallemizde yasiyor bu arkadas. Gözleri yok, bi problemden dolayi alinmis sanirim. Sokakta yasiyor ama biri bakiyor ona. Apt. bahcesinden disari cikmiyor. Bakanlar sagolsun. Pisi pisi yapiyorum kosturarak degil ucarak geliyor, yere egildigim icin pat diye kucagima atliyor Bildiginiz sariliyor, bu gün sevdim yine öpücük manyagi yapti beni Üniversiteye basladigimda Insallah kendi evim olursa, ona bakan kisilerden izin alip alcam onu evime

Selam, benim de evimde kedim var, cinsi tekir, sokaktan almıştık, 2,5 yaşında ama; bir aylıkken bizim evin bir üyesi oldu, o artık tamamen bir ev kedisi. Sabahları evden çıkarken bizim çevrenin minnoşları hemen bacağıma sürünmeye başlar. Sabahları ben mama veriyorum -hava normalse kaldırımın geniş kenarında, hava yağmurlu ise sitenin içinde yağmur almayacak bi yerlerde, ki bu durum yüzünden sitedekilerle epey bi tartışıyoruz.- Böylece hem bizim sitedekiler hem de çevredeki aç olanlar gidip gelip yiyebiliyor. Öğleden sonra ablam uygun fiyatlı sosis veriyor ki; mamadan çok daha fazla seviyorlar. Gece de komşularımazdan birisi evdeki kedilerini dışarı çıkarıyor ve diğer afacanlara da mama veriyor.
Bu arada benim sevgili ablacığım çevredeki kedişleri kısırlaştırdı! Nasıl mı? Çevremizdeki dişi kedileri yakalayıp, pazartesi sabahları Kadıköy Belediyesi Veterinerliğinden randevu alıp, kısırlaştırmadan sonra en az 7 gün kapalı balkonumuzda bakıp, kumları, yiyecekleri, tekrar veterinere götürmeler vs. uğraşıp şu son 3-4 ayda tam 9 tane sokak kedisi kısırlaştırdı. Düşünün sırf bi kızgınlık dönemi için ortalama 30 civarı yavru, çevredekilerle zaten kedi baktığımız için aramız pek hoş değil! Bizim için fark etmiyor da onların bizimle arası pek hoş değil... Bu arada evimize son aldığımız minnoş çok soğuk döneme denk geldi, mecburen ebeveyn banyosuna aldık, bizim kediş evde misafir kedi olduğunu anlayınca hastalanıyor, ishal veya sistit oluyor, anlamasın-kokuyu almasın diye o odayı kapattık, günlerce ablam ve ben başka bi odada kaldık, tabi ki Tedi de oraya giremedi. Neyse şimdilik bu kısırlaştırma olayına ara verdik, bakalım!!!!!

Canım, gözleri görmüyor olabilir ama; kediler zaten daha çok koklarlar... Dışarı alıştıysa eve alışması biraz zor! zaten bakanı da varmış, kendini o kadar üzme bence, sen de bakıyormuşsun zaten... Maalisef bizim sitenin bahçesinde de vardı, sürekli baktığımız bi kedinin ilk yavrularının gözleri görmüyordu. Yavruları çok geç ortaya çıkardığı için çok geç kalınmıştı, başka bi yerde doğum yapmıştı sanırım. Hem bizim kedinin o dönemdeki veterinerine hem de Kadıköy Belediyesi Veterinerliğine götürdük, çok geç kalınmış dediler. Tabi o durumdaki bi kediye ev bulmak çok zor, kaldı ki insanlar sağlıklı olsa bile sokak kedisi değil cins kedi almayı tercih ediyorlar. Bizim Tedi'nin o dönemdeki veterineri "...Derneğine bırakın, onlar bakar ve yuva bulur." dedi. Ancak:sonradan öğrendik ki onlar, bu tarz sokak hayvanlarını genellikle uyutuyormuş, düşün sen ne hissetiğimizi....

Sokak hayvanları için biz ailece elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz....
Malesef görmemezlikten gelmek hiç bize göre değil...

Evimizden çıkan artık yemekler bayat ekmekler mutlaka sokaktaki
hayvanlara ulaştırılır...Kedi köpek farketmez...
Kuşlar için buğday bulgur alınır kuru ekmekler ıslatılır....

Hele Kar yağdımı ben elimde buğday bulgur çıkarım kapının önüne...
Ekmek yemek ne varsa kediler ve köpekler için konur...:89:

hatta sokakta bulduğumuz 1van kedisi ve 1 terrier cinsi köpeciğe
ev yuva bulup verdik... Kapımızın önünde ağlayan minik tekir kızımıda
dayanamadık aldık. Birlikte çok mutluyuz yapışık yaşıyoruz...

Annem ananem kayınvalidem halam hepimiz ailece evde artan
yiyeceklerimizi mutlaka sokaktaki hayvanlara ulaştırırız...

Bizim için cins yada sokak hayvanı farketmez hangi hayvan olduğuda
kedi köpek kuş açta açıkta hangi hayvanı görsek sahiplenir ilgileniriz...

sokak kedileri için su yemek barınak ihtiyaçlarını karşılmakta bende elimden geleni yapıyorum birde şunu eklemek istedim ton balığı veya farklı konserve kutularını çöpe atmadan önce ben içlerini yıkıyorum ve kesici olan ağız kısımlarını eğip öyle atıyorum çöpe çünkü ne yazıkki yiyecek aramak için çöpleri karıştıran sokak hayvanları var ve içi boş dahi olsa yiyecek kokusu aldıkları konserve kutularının içine kafalarını sokup yalamak isterken hayvanların ağızları parçalanabiliyor bunu önlemek için lütfen yiyecek kokusu kalmaması için konserve kutularını çöpe atmadan önce yıkayalım ve kesici kısımlarını eğelim böylece hayvanlar boş yere zarar görmemiş olur

birde bazı insanlar mutfak çöpünün içine kırılan bardak tabak vs. atıyorlar bunlarıda yine mutfak çöpüne değilde ayrı bir çöp poşetine koymak gerekli çünkü mutfak çöpünün içinde yemek olmasa bile yiyecek kokan poşetler vs olduğu için hayvanlar mutlaka konteynırların içine girip mutfak çöplerini karıştırıyorlar patileri ve bazı yerleri kesilmemesi için kırık cam eşyalarımızı da ayrı şekilde poşete koyup atmakta yarar var

eminimki herkes mutfağında kalan yemekleri çöpe atmak yerine sokak hayvanları için sokağın bir köşesine koyuyordur ama ben yinede yazmak istedim çünkü çöpte yiyecek olmasa bile kıyma tabakları tavuk köpük tabakları oluyor ve hayvanlar mutlaka bunların kokusunu alıp çöpleri karıştırıyorlar

Son düzenleme:
sokakda yasiyan hayvanlari düsünen kadar keske sokakda yasiyan cocuklarida düsünen olsa...!!!

sokak hayvanları özellikle KÖPEKLER VE KEDİLER yaşadıkları zor hayat yetmezmiş gibi insanlar tarafından akıl almaz işkencelere maruz kalıyorlar tabi bunları yapanlara insan asla denemez. ben sokak hayvanlarına yardım etmezsem ölürüm heralde köpekler benim yaşam kaynağım diğer hayvanlarıda bi o kadar çok seviyorum. elimden geleni yapıyorum barınakları araştırdım şimdi sıra onlarda, size kolay tavsiyem şudur ki en azından evdeki yemek artıklarınızı bir poşette biriktirip gördüğünüz bir hayvana veya sokakta bir yere bir kap suyla koysanız bile onlara yardım sayılır!

sokakda yasiyan hayvanlari düsünen kadar keske sokakda yasiyan cocuklarida düsünen olsa...!!!

sokakta yaşayan hayvanları düşünmek sokakta yaşayan çocuklarıda düşünmemek anlamında mı acaba? SEVGİ BÖLÜNEBİLİR HEM BİR HAYVNAI HEM BİR ÇOCUĞU SEVEBİLİR DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ ELİNİZDEN HANGİSİ İÇİN BİR ŞEY GELİYORSA YAPARSINIZ! ki bir çok insan bu konuda duyarlı kaldı ki sokak hayvanlarının yaşadığı işkenceyi açlığı vs çocuklara yardım ediyoruz düşünüyoruz diye görmezden gelemeyiz!

ben serçe beslıyorum küçük bir kafesim var ona ekmek artıklarını koyuyorum girip yiyip çıkıyolar.özellikle hava soguksa yogun talep oluyo.balkonum kırlenıyor ama olsun..su var sabun var demi

Böyle demagoji yapmak için konuşanlar beni öldürüyor. Mantığa gel.
Sen bak kardeşim sokak çocuklarına, evindeki artık yemeklerle, yoğurt kaplarına koyduğun sularla bak. Kolilerden yaptığın evlerde bak, kullanmayıp attığın eski yırtık giysilerde, yastıklarda yatır çocukları.
Ha ondan önce düşünüp konuşmayı öğren tabi... Öğren ki saçmalayıp gülünç duruma düşme...
Millet kendi çocuğuna bakamıyor, sen neyden bahsediyosun? Git devlete çemkir, benim elimden bir şey gelmez sokak çocukları için kusura bakma. Ben kendi hayatımı kurtaramamışım daha ne diyon sen bacım?

Heey hayvansever kızlar! Sokak çocuklarına yardım edemiyorsanız eğer hayvanlara hiç yardım etmeyin ona göre, öncelik sokak çocukları. :86:

Hergün dükkanımızdaki mamalardan bir paket açarım kaplarada su koyarıım :) Canlarım onlar benim yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…