Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de küçükken sokakta oynardık. Kimse rahatsız olmazdı. Çünkü bağırmazdık. Şimdi ki çocuklar sanki etini çimdiklemişler gibi bağırıyorlar. Belki de hepsinde işitme problemi var bilemeyiz. Yoksa niye sürekli bağıra bağıra konuşsunlar. Tek bildiğim şey var o da oyun oynamayı bilmiyorlar.
Ay haklısınız bazı çocuklar futbol oynuyoruz ayagına çığlık çığlığa ana avrat düz gidiyorlar bir de . Ondan ben de hoşlanmıyorum ama büyük de konulmamak lazım, başımıza gelirse ne yaparız bilmiyorum daha

Olay zaman değil.
O bebek yer değişikliği yapamaz.
Evinde yyumak zorunda.
O çocuklar bir üst veya bir alt sokağa gidebilir.
Kocaman çocuklar hatta belki daha uygun bir sokak bulurlar.
Bizim mahallede de çocuklar top oynuyorlar. Eğer uyarırsak da yer değişikliği yapıyorlar.

Olması gereken bu.

Çocuklar 15 yaşında olsa anlatırsınız, ama 7-8 yaşında çocuk bunu anlamaz

• Komik
Reactions: 000
bazi seyler zaten degisti, cocuklar surekli eve bakiciya muhtac haldeler. tv tablet telefon..evet evde aktivite deniyor..ama hadi gel 2 saat ardi ardina aktivite yaptirt olmaz..ama 2 saat oynasalar disarda hem enerjilerini atiyorlar fiziksel olarak hemde tadi bambaska. ben her gun cocuklarimi disari cikarmaya calisiyorum ne kadar yorucu olsada. gerek parka gerek carsi pazara
2 saat parkta oynayabilir o zaman. Anne kitabını okur, diğer annelerle sohbet eder. Sorun hallolmuş olur. Ayrıca teknoloji o kadar da kötü bişey değil. Çoğunuz öyle lanse ediyosunuz da..

Çünkü bizim her gün sokağa çıkıp oynama fırsatımız vardi. Onlar için aynı sey geçerli değil. Zavallılar sokağa çıkınca ne yaptığını şaşırıyor.

Sadece sokakta bağırsalar iyi. Eşimin yiyenleri evde de bağıra çağıra oyun oynuyorlar; yaptıkları hareketlere oyun denirse tabi. Peluş oyuncağı kuyruğundan sallaya sallaya duvara fırlatma oyunu en hoşlandığım oyunları.

Çocuğum yok ama öğretmenlik okuyorum. 20-30 tane çocukla ayni yerde saatlerce durdum. Çocuk gürültüsünün nasil oldugunu biliyorum.
Ben de öğretmenim, 10 senedir 40 üzeri öğrenciyle çalışıyorum.
Eve geliyorum zaten gürültüden kafam şişmiş, kendi bebeğim ağlıyor daha çok kafam şişiyor. Tam uyuttum biraz dinleneyim derken mahalle çocuklarının çığlıkları başlıyor.
Bitmeyen çocuk sesi artık kafam kaldırmıyor.

Olay zaman değil.
O bebek yer değişikliği yapamaz.
Evinde yyumak zorunda.
O çocuklar bir üst veya bir alt sokağa gidebilir.
Kocaman çocuklar hatta belki daha uygun bir sokak bulurlar.
Bizim mahallede de çocuklar top oynuyorlar. Eğer uyarırsak da yer değişikliği yapıyorlar.

Olması gereken bu.
Bu fikir de mantıklı bakın🤔 biz almanyada yalıyoruz, evimizin tam önü çocuk parkı . Burda 21 den sonra yasak çocukların parkta oynaması. Oğlum küçükken onu uyutmakla uğraşırken sabah 10 civarı ortalığı inletirlerdi bi kere çıkıp bişi demedim ama oğlum onlardan nerdeyse hiç etkilenmedianca ben sinirimle kaldım 😂 uyuyacağı saat sessizlikte de 2 saatti dışarsı cümbür cemaatken de..

Duruma göre değişir. Hakkatten evde bebeğimi rahatsız edecek boyuttaysa ya da isten gelmişim milletin bagira çağıra oynayan cocuklarını cekemem kızarım. Cocuk olmaları rahatsız edecekleri anlamina gelmiyor zaten ogrenmeleri gerekiyor gürültü seviyesini ayarlamayı ki memleketin en büyük problemlerinden biri toplum icinse sesini kismayi başaramayan insanlar. Mesela bizim apartmanda da çocuklar var ve biz 1. Kattayiz diye apartman ziline bize basıyorlar. Geçen sinirlenip kızdım.

2 saat parkta oynayabilir o zaman. Anne kitabını okur, diğer annelerle sohbet eder. Sorun hallolmuş olur. Ayrıca teknoloji o kadar da kötü bişey değil. Çoğunuz öyle lanse ediyosunuz da..
iyi kullanirsan iyi kotu kullanirsan kotu..benim oglum online odev yapiyor mesela ama bunu her gun 3 saat yaptirmam yani..cocuk youtube girmek oyun oynamak istiyor. 3 saat oyunda oynatmam telde pc de vs. sadece youtube olarak gorursek evet teknoloji kotu birsey haline gelebiliyor, cunku dozu kaciyor.

ayrica herseyin yeri baska, icerde yapilacak seyler kisitli. neden cocuklar obez oluyor dusunuyor musunuz? cunku hareket yok...ben her zaman disarda oynayan cocuk taraftariyim, ama dendigi gibi herkes saygili olacak birbirine..gece 12 de olmaz bu

Hanımlar fikirleriniz icin teşekkür ederim. Rahatsız olsaniz bile çocuklara bağırmadan söyleyin ya da ailelerine söyleyebilirsiniz. Unutmayın ki hepimiz çocuk olduk ve çocuklarimiz da o yollardan geçecek.
Herkese iyi günler diliyorum :)

Herşeyi geçiyorum bebeğini uyutamayan anneyi yargılamanız cok saçma. Ne yapsın kadıncagız? Bebeğin uyuyamaması ne demek biliyor musunuz? O yorgunluk tükenmişlik , tam yatırmısken sesten uyanması? Madem o cocuklar bebekken o adam son ses muzık dinliyor siz ses cıkarmıyormussunuz , cıkarsaydınız keske. Çocugu olmadan once ınsan bunu dusunemıyor , uyarsanız belkı yapmayacaktı bir daha. Ama bebegini buyuten o aşamalardan geçen insanlar bebeği olana saygılı olmayı bilmeli. Benim 1 bucuk yasında oglum var , oncesınde bebeklilerin halinden anlamazdım ama su an sokakta düğün sesi filan duysam hemen kim bilir kaç annenin bebegini uyandıracak diye düşünüyorum üzülüyorum. Çok zor çünkü.

Bence çocukları toplayıp parka götürün. Hem siz çocuk cıvıltılarıyla çok mutlu olursunuz hem de diğer komşular rahatsız olmaz. Başka bir fikrim de burada yazdıklarınızı çocuklara kızan komşularınızla paylaşmanız. Sadece buraya yazınca bir işe yaramıyor çünkü biz sizin apartmanınızda yaşamıyoruz . Belki fikirleri değişir. İkisini de yapmıyorsanız burada yapılacak pek bişey yok:)) ha ben böyle düşünüyorum bakın kk kadınları ne kadar anlayışlıyım övün beni diyorsanız bilemem.

iyi kullanirsan iyi kotu kullanirsan kotu..benim oglum online odev yapiyor mesela ama bunu her gun 3 saat yaptirmam yani..cocuk youtube girmek oyun oynamak istiyor. 3 saat oyunda oynatmam telde pc de vs. sadece youtube olarak gorursek evet teknoloji kotu birsey haline gelebiliyor, cunku dozu kaciyor.

ayrica herseyin yeri baska, icerde yapilacak seyler kisitli. neden cocuklar obez oluyor dusunuyor musunuz? cunku hareket yok...ben her zaman disarda oynayan cocuk taraftariyim, ama dendigi gibi herkes saygili olacak birbirine..gece 12 de olmaz bu
Büyük şehirlerin artısı farklı etkinliklerin olması. Obez olmaması için illa sokak şart değil. Yüzme, bale, sanatsal etkinlikler de olabilir. Ama kim uğraşsın dimi onunla.. Gitmek gelmek var sonuçta.

Konuyu görünce yazmak istedim. Sırf bu yüzden bir ay önce taşındım. Çocuk gürültüleri artık aşırı derecede rahatsızlık vermeye başlamıştı. Bir sokakta 25 tane çocuk vardı. Dışarı çıkamayanlar da vardır aralarında eminim. Hiçbiri bizim apartmanda yaşamıyolardı ama hep bizim apartmanın önünde oynuyolardı. Bana göre sokağa çıkan çocuk kötü ahlaktan, kötü alışkanlıktan ve küfürden başka bişey öğrenmiyor. En azından bizim burada öyle. Artık sokak kültürü eskisi gibi değil ve bu alışkanlığın değişmesi lazım. Çocuk sokağa çıkınca sosyalleşiyor algısı aşırı saçma. Yani böyle sosyalleşmek mi olur? Kimsenin kimseye rahatsızlık vermeye hakkı yok!

Bence çocukları toplayıp parka götürün. Hem siz çocuk cıvıltılarıyla çok mutlu olursunuz hem de diğer komşular rahatsız olmaz. Başka bir fikrim de burada yazdıklarınızı çocuklara kızan komşularınızla paylaşmanız. Sadece buraya yazınca bir işe yaramıyor çünkü biz sizin apartmanınızda yaşamıyoruz . Belki fikirleri değişir. İkisini de yapmıyorsanız burada yapılacak pek bişey yok:)) ha ben böyle düşünüyorum bakın kk kadınları ne kadar anlayışlıyım övün beni diyorsanız bilemem.

Elbette paylaşıyorum, tanımadığım insanların beni övmesine ihtiyacım yok. Başka insanlar ne düşünüyor merak ettim.

Herşeyi geçiyorum bebeğini uyutamayan anneyi yargılamanız cok saçma. Ne yapsın kadıncagız? Bebeğin uyuyamaması ne demek biliyor musunuz? O yorgunluk tükenmişlik , tam yatırmısken sesten uyanması? Madem o cocuklar bebekken o adam son ses muzık dinliyor siz ses cıkarmıyormussunuz , cıkarsaydınız keske. Çocugu olmadan once ınsan bunu dusunemıyor , uyarsanız belkı yapmayacaktı bir daha. Ama bebegini buyuten o aşamalardan geçen insanlar bebeği olana saygılı olmayı bilmeli. Benim 1 bucuk yasında oglum var , oncesınde bebeklilerin halinden anlamazdım ama su an sokakta düğün sesi filan duysam hemen kim bilir kaç annenin bebegini uyandıracak diye düşünüyorum üzülüyorum. Çok zor çünkü.

Çok uyarıldı ama maalesef anlamadı.

Hanımlar fikirleriniz icin teşekkür ederim. Rahatsız olsaniz bile çocuklara bağırmadan söyleyin ya da ailelerine söyleyebilirsiniz. Unutmayın ki hepimiz çocuk olduk ve çocuklarimiz da o yollardan geçecek.
Herkese iyi günler diliyorum :)
Kamu spotu mu şimdi bu😅

İşten çıkıp evde kafa dinleyemeyeceksem milletin çocuğuna hoşgörü gösteremem. Evet herkesin çocuğu kendi evinin önünde oynasın çünkü bizim evimizin önü çocuk parkı değil. Çocuk sesinden rahatsız olmayanlar tüm çocukları evinde toplayıp oynatsın o zaman herkes bu durumdan memnun olur
Harika bir cevap olmuş kesinlikle katiliyorum rahatsiz olmayan alsın evine eylesin o zaman cocuklari.. Ailesinin resmen ayak altindan cekilsin zihniyetiyle saatlerce sokağa gonderdigi çocuğun gurultusunu dinlemek zorunda degil hickimse. Eskiden bahceli evler boldu biz de cocuk olduk gerek sokakta gerek bahçede oynadik ama annem diken ustunde olurdu falancanin hastasi var oralara gitmeyin aman cok bagirmayin kavga etmeyin hadi bugunluk bu kadar yeter artik eve vs.. Simdiki cogu zihniyet saldim cayira mevlam kayira..

Büyük şehirlerin artısı farklı etkinliklerin olması. Obez olmaması için illa sokak şart değil. Yüzme, bale, sanatsal etkinlikler de olabilir. Ama kim uğraşsın dimi onunla.. Gitmek gelmek var sonuçta.
ya laf mi soktugunu dusunuyorsun suanda? benim oglum zaten yuzmeye gidiyor. futbola baslayacak kismetse.. 7-24 yuzmeye baleye mi gidiyorlar sanki? Allah askina cocugu olmayan insanlarin bu tutumu bu sitede cok rahatsiz edici. ben herkes saygili olsun birbirine dedikce alay edercesine kucumseyici cevaplar veriyorsun. obez olmamasi icin cocugun enerjisini atmasi sart kendi kendine oynamasi sart..anladik cocugunuz yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X