Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz şehir hayatının kurallarına alışamadınız sanırım. Çocuk sokakta değil; parkta oynar. Kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil. Bebeği olan var, hastası olan var, ders çalışanı var. Var da var yani. Bu zihniyetten kurtulun artık. Haklı değilsiniz

Istanbul'da her yerde park olsa da, çocuklar da gitse keşke.

Aynı sesler komşulara gittiği kadar bizim eve de geliyor ve ben ders çalışıyorum. Çocuk sesine tahammülleri kalmamış insanların.
Tahammülden ziyade anlayış bence çocuk oynasın pek tabi ama belli bir saat oynasın tüm gün sokakta oynayıp birde akşam 10 dan sonra gece 12-1 e kadar oynamasın evde hastası olan var sabahın körü işine gideni var var da var yani

Oturdugumuz aitede cocumlar gece 11 e kadar disarda ve hic susmuyolar. O kadar guzel hissediyorumki kesinlikle rahatsiz olmuyorum. Tabi ki oynicamlar gurultu cikmamasi imkansiz. Biz de hic tanimadigimiz insanlarin cocuklarini kendi cocuklarimizmis gibi koruyup saygi duyuyoruz. Cunku bizim cocuklugumuzda buyuklerimiz bize karsi boyleydi😊 isterlerse evimi inletsinler yeter ki cocuklar mutlu olsun😊

Eklemeyi unuttum. Şimdi ekledim. Çocukların hiçbiri tanıdığım bile değil.
Eh..Davulun sesi size uzaktan hoş geliyor..

Herhangi bir yorgunlugunuz da olmasa,herhangi bir işle uğraşmak zorunda olmasanız da kimsenin patirtisini, gürültüsünü duymak zorunda değilsiniz değil mi?
Ülkemiz de çağın hastalığı olmuş gibi..Gürültü, bağrilti ,saygısızlık. .

Neyse bir gün aynı duyguları hissettiğinizde komşularınizı daha iyi anlarsınız.

Öncelikle çeken ve yaşayan bilir bence o gürültüyü, eski evim 1.kattı mahallenin bütün çocukları bizim evin önündeydi gündüz gece fark etmez gece yarılarına kadar sokakta oynarlardı 10_15 hatta 20 çocuğun bir araya geldiği düşünün hep bir ağızdan bağırmalarını, evinizin balkon duvarının kale olarak kullanıldığını arabanızın üzerinde kaydırak gibi kaymalarını inanın hiç çekilmiyor, kırılan camımız ailesi asla kabul etmez benim çocuğum kırmaz malınız kıymetliyse evinizin içine koyun arabayı kastediyorlar burada.

İşten çıkıp evde kafa dinleyemeyeceksem milletin çocuğuna hoşgörü gösteremem. Evet herkesin çocuğu kendi evinin önünde oynasın çünkü bizim evimizin önü çocuk parkı değil. Çocuk sesinden rahatsız olmayanlar tüm çocukları evinde toplayıp oynatsın o zaman herkes bu durumdan memnun olur

Kusura bakmayında bağırıp çağırıp oynuyorlar gece yarılarına kadar.belirli saatler arasında gerçekten çekilmez oluyor.10-15 çocuk toplanıp evinizin önünde bağırınca ciddi rahatsızlık veriyorlar.özellikle gece geç saatlerde çığlık çığlığa bağıran çocuklara ve onlara seslenip duran analarından gına geldi.ders çalışmaya çalışıyorum.sürekli bir gürültü sinirim bozuluyor.çocuklar oynasın eğlensin ama çığlık atmaları bağırıp çağırmaları şart değil.

Eh..Davulun sesi size uzaktan hoş geliyor..

Herhangi bir yorgunlugunuz da olmasa,herhangi bir işle uğraşmak zorunda olmasanız da kimsenin patirtisini, gürültüsünü duymak zorunda değilsiniz değil mi?
Ülkemiz de çağın hastalığı olmuş gibi..Gürültü, bağrilti ,saygısızlık. .

Neyse bir gün aynı duyguları hissettiğinizde komşularınizı daha iyi anlarsınız.

Her gün okula gidip geliyorum, üzerine bir de sinava hazırlanıyorum. Davul çok yakınımda :)

Benim bahsettiğim durum tamamen farklı. Çocuklar ne kimsenin özel mülküne giriyor, ne de küfür ediyorlar.
Biz de çocukken sokaklarda oynardık. Ne güzel günlerdi. Benim kızım da dışarıda oynuyor çoğu zaman. Ama ben kızımı uyarırım çoğu kişi uyarmıyor. Ve bu çok sinir bozucu.

Öncelikle çeken ve yaşayan bilir bence o gürültüyü, eski evim 1.kattı mahallenin bütün çocukları bizim evin önündeydi gündüz gece fark etmez gece yarılarına kadar sokakta oynarlardı 10_15 hatta 20 çocuğun bir araya geldiği düşünün hep bir ağızdan bağırmalarını, evinizin balkon duvarının kale olarak kullanıldığını arabanızın üzerinde kaydırak gibi kaymalarını inanın hiç çekilmiyor, kırılan camımız ailesi asla kabul etmez benim çocuğum kırmaz malınız kıymetliyse evinizin içine koyun arabayı kastediyorlar burada.
Birde bu çocuklar asla kendi evlerinin önünde oynamazlar, çünkü anneleri rahatsız olur, senin evinin duvarını kale yapar ama kendi binasına asla top çekmez.

Bazen gerçekten dayanılamayacak kadar oluyor. Ders çalışıyorum sıcak havada kapı pencere açıyorum tam odaklanmışken 10 15 çocuk sesi... Ders olmasa sorun değil de.. Alt komşu kavga çıkarıyordu 😂 şimdi onlarda memlekete gitcek ben napcam bakalım :mad:

Oturdugumuz aitede cocumlar gece 11 e kadar disarda ve hic susmuyolar. O kadar guzel hissediyorumki kesinlikle rahatsiz olmuyorum. Tabi ki oynicamlar gurultu cikmamasi imkansiz. Biz de hic tanimadigimiz insanlarin cocuklarini kendi cocuklarimizmis gibi koruyup saygi duyuyoruz. Cunku bizim cocuklugumuzda buyuklerimiz bize karsi boyleydi😊 isterlerse evimi inletsinler yeter ki cocuklar mutlu olsun😊
Ayy maşallah Allah muhabbetinizi arttırsın. .Başınızdan çocuk gürültüsü hiç eksilmesin.

Her gün okula gidip geliyorum, üzerine bir de sinava hazırlanıyorum. Davul çok yakınımda :)
Tamam ben de her gün okula gidip geliyorum.
2.üniversite okuyorum.Ama evime gelince sessizce dinlenmek istiyorum.Bu benim en doğal hakkım.

Birde bu çocuklar asla kendi evlerinin önünde oynamazlar, çünkü anneleri rahatsız olur, senin evinin duvarını kale yapar ama kendi binasına asla top çekmez.
Aynen hatırlıyorum bir ara, annem çocuğum sizin eviniz nerede gidin biraz orada oynayın verdiği cevap ama annemiz rahatsız oluyor buraya yolladı :) inanın balkondan toprak süpürmekten çakıldan vs bıkmıştık minik bir bahce vardı oradan toprakları alırlar sözde birbirine atarlar ama hep bizim balkona dolardı sadece yaz ayı değil kışta aynı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X