Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk diye kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Tabi ki iş ebeveynlerde bitiyor. Bizim sokaktada çocuklar abartmıyorum gece 12 lere kadar dışarıdalar ve aşırı gürültülü. E malum yaz cam pencere açık. Benimde 20 aylık oğlum var uyutamıyorum seslerinden. Sadece ben değil, hastası var, yaşlısı var, sıkıntıda olanı var. Çocuklar için oyun parkları var. Hem daha güvenli hemde daha uygun. Anneleri de bi zahmet rahat etmeyiversinler parklara götürsünler.

Şu an çocuğunuz olmadığına neredeyse eminim.
Çocuk sesi şöyle bir şey, hani fonda çalışan aspiratör sesi var ya, sürekli kafanızı şişirir ama kesildiğinde oh be amma gürültü yapıyormuş dersiniz. Öyle bir şey :D

Çocuğum yok ama öğretmenlik okuyorum. 20-30 tane çocukla ayni yerde saatlerce durdum. Çocuk gürültüsünün nasil oldugunu biliyorum.

Yalnız bebekler de çocuktur.
Siz anlayış istiyorsunuz da o çocuklarda o bebeğe anlayış göstermiyor???
Yani anlayış tek taraflı mı olur?
Bazı bebekler en ufak sese uyanır.
O bebeğin yeni doğmuşsa 18 saat uyuması lazım.
Anlayışlı olması gereken o çocuklar.

Gidip bir üst sokakta oynasınlar.

18'in saati yaklaşık 10 saati gece dilimine denk geliyor. Günün kalan 14 saatinde 8 saat daha uyku gerek ve bu çocuklar kalan 6 saatlik dilimin içinde.
Bu arada o çocuk da büyüyünce sokaga çıkmak isteyecek.

Yaşadığım sokakta ilkokul çağında ve daha küçük çocuklar var. Gündüzleri sokağa çıkıp oyun oynuyorlar. Fakat bu sokak sakinlerine dert olmuş durumda.
Herkesin çocuğu kendi kapısının önünde oynasınmış, kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda değilmiş.
Kaçırdıkları bir nokta var. Adı üstünde çocuk. Gülecek, oynayacak, bağıracak. Çocuklar evde oturup saatlerce bilgisayar başında vakit öldüreceğine, sokağa çıkıp yaşıtları oynuyor ve sosyalleşiyorlar. Ama bunlarda bunu anlayacak zihniyet yok. Habire çocuklara bağırıp çağırıyorlar.
Bugün yine çıkmış bir tanesi ben sizin gürültünüzden duramiyorum, bebeğimi uyutamıyorum diyor. Annemin söylediği tek şey şu oldu; siz bebekken onun kocası sokağı inletecek şekilde müzik dinliyordu. Biz bir şey demiyorduk. Siz de uyuyamıyordunuz.
Çocuk sesiyle müzik gürültüsü bir olur mu hiç.

Azıcık anlayışlı olsalar keşke, bir toplumun geleceğini çocuklar oluşturur, bunlar çocukları eve tıkıp teknolojiyle öldürmeye çalışıyor.

Sizin de etrafınızda böyle insanlar var mi? Bunlarla nasil başa çıkılır?

(Çocukların hiçbiri akrabam vs değil, sadece çocuklara üzülüyorum)
Ay ben de aynen böyle sinir olan bi insandım çocuk sesine, şuan oğlum var 2.5 yaşında ve aynen ne aptalmışım diyorum kendime😂 bilememişim cahilmişim. Keyfime düşkünmüşüm. Bizimkiler de bir araya gelince naı mutlu çığlık çığlığa, onları mutlu gördükçe ben mutlu oluyorum. Oh diyorum çocuk oldular hareket ettiler mutlu oldular!

Biz de küçükken sokakta oynardık. Kimse rahatsız olmazdı. Çünkü bağırmazdık. Şimdi ki çocuklar sanki etini çimdiklemişler gibi bağırıyorlar. Belki de hepsinde işitme problemi var bilemeyiz. Yoksa niye sürekli bağıra bağıra konuşsunlar. Tek bildiğim şey var o da oyun oynamayı bilmiyorlar.

Biz de küçükken sokakta oynardık. Kimse rahatsız olmazdı. Çünkü bağırmazdık. Şimdi ki çocuklar sanki etini çimdiklemişler gibi bağırıyorlar. Belki de hepsinde işitme problemi var bilemeyiz. Yoksa niye sürekli bağıra bağıra konuşsunlar. Tek bildiğim şey var o da oyun oynamayı bilmiyorlar.

Çünkü bizim her gün sokağa çıkıp oynama fırsatımız vardi. Onlar için aynı sey geçerli değil. Zavallılar sokağa çıkınca ne yaptığını şaşırıyor.

Bazı şeylerin değişmesi şart oldu demek ki. Artık o eski mahalle kültürü mevcut değil.
bazi seyler zaten degisti, cocuklar surekli eve bakiciya muhtac haldeler. tv tablet telefon..evet evde aktivite deniyor..ama hadi gel 2 saat ardi ardina aktivite yaptirt olmaz..ama 2 saat oynasalar disarda hem enerjilerini atiyorlar fiziksel olarak hemde tadi bambaska. ben her gun cocuklarimi disari cikarmaya calisiyorum ne kadar yorucu olsada. gerek parka gerek carsi pazara

Istanbul'daki park sayısı söylediğiniz kadar çok değil.

O zaman evinin içinde oynasınlar milletin kafası zaten gün içinde şişiyor bir de çocuk gürültüsü çekilmiyor. Masalda yasamiyoruz çocuk sesi gündelik yaşamda hoş durnuyor

18'in saati yaklaşık 10 saati gece dilimine denk geliyor. Günün kalan 14 saatinde 8 saat daha uyku gerek ve bu çocuklar kalan 6 saatlik dilimin içinde.
Bu arada o çocuk da büyüyünce sokaga çıkmak isteyecek.
Olay zaman değil.
O bebek yer değişikliği yapamaz.
Evinde uyumak zorunda.
O çocuklar bir üst veya bir alt sokağa gidebilir.
Kocaman çocuklar hatta belki daha uygun bir sokak bulurlar.
Bizim mahallede de çocuklar top oynuyorlar. Eğer uyarırsak da yer değişikliği yapıyorlar.

Olması gereken bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X