Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam ben de her gün okula gidip geliyorum.
2.üniversite okuyorum.Ama evime gelince sessizce dinlenmek istiyorum.Bu benim en doğal hakkım.

Çocuklar sabah çıkıp, akşamlar evlerine girenlerden değil ki. Gündüz 1-2 saat duruyorlar. Sonra birileri bağırıp çağırıca gitmek zorunda kaliyorlar.

Hayır anlamadım arkadaş çocukları teknolojiye kurban vermeyelim derler

Bir çoğu da diyor ki çocuk bagirisi çekmek zorunda mıyız kimse demiyor ki

Çocuktur uyarın kimseyi rahatsız etmeden oynasın

Şuan iki oğlum apartman bahçesinde diğer çocuklar çıkmadı

Çıktıklarında uyariyoru kimsenin bişey ini ellemeyin bağırıp cagirmayin diye

Ben kimsenin çocuğunu şikayet etmedim kimsede benimkileri

Ve çevremiz vardiyalı çalışan insanlarla dolu eşim de vardiyalı çalışıyor

Çocuklar evde ne yapacak mesela o saatte, büyük ihtimal TV izleyecekler

TV izlryeceklerine aşağıda kedi besliyorlar

Tahtalardan oyun yapıyorlar karton kutulardan ev yapıyorlar bunlar daha değerli bence 😍

Çocukların hepsi yan yana apartmanlarda oturuyor. Yani kapılar onlarında kapısının önü oluyor.

Bir çocuk aynı anda sadece bir apartmanda yaşayabilir. Yani diğer apartman önlerini kendi evinin onuymus gibi sahiplenemez. Konuya bu şekilde bakacaksak bizim yan mahallenin çocukları da bizim evin önünde toplansın nasıl olsa evler bağlantılı. Bizim evin önünde onların da söz hakkı var. Her yer çocuklara ait niye çünkü çocuk

Kimse sabahtan akşama kadar çocuk gürltüsü çekmek zorunda değil. Yaz geldi artık herkesin kapı baca açık, yani br kaç saat belki çekilir ama gece biz yatana kadar devam eden koşturma oynama seslerini çekmek durumunda değiliz.
Ayrıca sokaklar oyun alanı değildir, bahçeler, parklar bu iş için var.

Bir çocuk aynı anda sadece bir apartmanda yaşayabilir. Yani diğer apartman önlerini kendi evinin onuymus gibi sahiplenemez. Konuya bu şekilde bakacaksak bizim yan mahallenin çocukları da bizim evin önünde toplansın nasıl olsa evler bağlantılı. Bizim evin önünde onların da söz hakkı var. Her yer çocuklara ait niye çünkü çocuk

Yanlış anladınız. Çocuk bizim apartmanda yaşıyor. Çocuğun kendisini koyuyorlar. E onların mülküyse çocuğunda mülkü oluyor.

Çocuklar sabah çıkıp, akşamlar evlerine girenlerden değil ki. Gündüz 1-2 saat duruyorlar. Sonra birileri bağırıp çağırıca gitmek zorunda kaliyorlar.
1-2saat duruyorlar
Neyi savunuyorsunuz hanım efendi..Kimse kimseyi rahatsız edemez?!
Yaşlısı var,hastası var,kendi evinde rahat rahat dinlenmek isteyeni var..

Madem bu kadar duyarlisiniz komşularıniz sizi pek çok seviyorlardir şimdi. .Onları parklara götürmeleri için yönlendirsenize.

Yanlış anladınız. Çocuk bizim apartmanda yaşıyor. Çocuğun kendisini koyuyorlar. E onların mülküyse çocuğunda mülkü oluyor.

Sokaklar oyun alanı değildir. Hemen hemen her yerde çocuk parkı var. Hadi bir tanesinin kendi evinin önü olsun. Sırf kendi evinin önü diye de diğer apartman sakinlerinı rahatsız etmemeli

1-2saat duruyorlar

Neyi savunuyorsunuz hanım efendi..Kimse kimseyi rahatsız edemez?!
Yaşlısı var,hastası var,kendi evinde rahat rahat dinlenmek isteyeni var..

Madem bu kadar duyarlisiniz komşularıniz sizi pek çok seviyorlardir şimdi. .Onları parklara götürmeleri için yönlendirsenize.

Kimse beni sevsin sevmesin, umrumda değil. Gereken şeyleri zaten söylüyorum. Çocuklarını da parka götürüyorlar. Ama bir çocuğu 24 saat evde tutmak mümkün değil.
O zaman çocuğu var diye parkta yaşamları lazım.

Tahtalardan oyun yapıyorlar karton kutulardan ev yapıyorlar bunlar daha değerli bence 😍
Sizin 3 çocuğunuz vardı değil mi?
Anlıyorum. .

Çocuk sesi eziyet değildir ki
Size göre değil ben kendi çocuğumun sesine bile zor tahammül ediyorum kaldı ki başka çocuklara. Her gün alır parka görürüm ki akşam 5 e kadar kreşte. Aşağıdaki de insan bizim tepinmemizi çekmek zorunda degil

valla cok sanssiz simdiki cocuklar, gerek cikan teknoloji yuzunden gerekse boyle dirdircilar yuzunden. tamam anlayabiliyorum insanlarin haftasonu bari biraz sukunete ihtiyaclari var ama..cocuklarinda oynamaya ihtiyaclari var. her ev onunde bir park yok sonucta..her yer guvenlide degil yani. ben evimin onune bile ciksa cocuklar gozumu ayiramiyorum onlardan. gercekten herkes ama herkes cok anlayissiz olduk. gerek cocuk ebeveynleri bi kendi cocuklari var gibi davraniyorlar..gerekse cocugu olmayan ve gurultuden rahatsiz olan insanlar olarak...dunya gercekten berbat bir yer

Yaşadığım sokakta ilkokul çağında ve daha küçük çocuklar var. Gündüzleri sokağa çıkıp oyun oynuyorlar. Fakat bu sokak sakinlerine dert olmuş durumda.
Herkesin çocuğu kendi kapısının önünde oynasınmış, kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda değilmiş.
Kaçırdıkları bir nokta var. Adı üstünde çocuk. Gülecek, oynayacak, bağıracak. Çocuklar evde oturup saatlerce bilgisayar başında vakit öldüreceğine, sokağa çıkıp yaşıtları oynuyor ve sosyalleşiyorlar. Ama bunlarda bunu anlayacak zihniyet yok. Habire çocuklara bağırıp çağırıyorlar.
Bugün yine çıkmış bir tanesi ben sizin gürültünüzden duramiyorum, bebeğimi uyutamıyorum diyor. Annemin söylediği tek şey şu oldu; siz bebekken onun kocası sokağı inletecek şekilde müzik dinliyordu. Biz bir şey demiyorduk. Siz de uyuyamıyordunuz.
Çocuk sesiyle müzik gürültüsü bir olur mu hiç.

Azıcık anlayışlı olsalar keşke, bir toplumun geleceğini çocuklar oluşturur, bunlar çocukları eve tıkıp teknolojiyle öldürmeye çalışıyor.

Sizin de etrafınızda böyle insanlar var mi? Bunlarla nasil başa çıkılır?

(Çocukların hiçbiri akrabam vs değil, sadece çocuklara üzülüyorum)
AYy burda da varlar akşama kadar küfür dinliyoruz küçücük çocukların agzında küfür benim çocugumda onların yüzünden küfür duyuyo çığlık çığlığa bağrmaları ayrı bi dert zaten
Kadın bebeğini uyutamıyosa tabiki söleyecek allah allah ne demek yani rahatsız ediyosalar uyarılacaklar

Kimse beni sevsin sevmesin, umrumda değil. Gereken şeyleri zaten söylüyorum. Çocuklarını da parka götürüyorlar. Ama bir çocuğu 24 saat evde tutmak mümkün değil.
Hım..illa apartmanın önüne gelecekler yani..
Parkı kimin için yapıyorlar pardon..

Çocuk sesi eziyet değildir ki
Şu an çocuğunuz olmadığına neredeyse eminim.
Çocuk sesi şöyle bir şey, hani fonda çalışan aspiratör sesi var ya, sürekli kafanızı şişirir ama kesildiğinde oh be amma gürültü yapıyormuş dersiniz. Öyle bir şey :D

Yalnız bebekler de çocuktur.
Siz anlayış istiyorsunuz da o çocuklarda o bebeğe anlayış göstermiyor???
Yani anlayış tek taraflı mı olur?
Bazı bebekler en ufak sese uyanır.
O bebeğin yeni doğmuşsa 18 saat uyuması lazım.
Anlayışlı olması gereken o çocuklar.

Gidip bir üst sokakta oynasınlar.

kuzu bak bana benzemeye basladin ya :D yorumlarimiz bile benzemeye baslamis :D

Ne yapalım?çocuk yaptılarsa takibinide yapsınlar.kimse çocuk diye gürültü çekmek zorunda değil.parka götürsünler 3-4 saat oynasınlar.şimdi heryer park dolu çocuklar büyükse kendide gidebilir.bizim mahallede park var mesela hala sokakta bağırıp çağırıp oynuyorlar.önemli olan zihniyet annesi salmış çayıra mevlam kayıra.uyarsın çocuğunu bağırmadan oynasın kimse laf etmez.

Bir çocuğun 24 saat sokakta olması da çok normal bi durum değil. ev aktiviteleri diye bişey var. Kitap ve okumak onlardan birisi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X