Bazen sapıklık mental bir hastalık olabilir, bu tip insanlarda ne eğitim nebaşka bir şey sorunu çözmez. Çoğu zaman psikiyatrik tedavi de etkili olmaz.
Amerika örneği hep verilir ama tutmaz. Hatta bunun bir de norveç versiyonu var. Gelişmiş, refah düzeyi, eğitim seviyesi çok yüksek bir ülkedir norveç ama aynı zamanda taciz oranı da çok yüksektir. Neden peki? Çünkü bu ülkelerde taciz, tecavüz vakaları saklanmaz. Şikayet edilir ve şikayetlerde kadının beyanı esastır. Herhangi bir fiziksel kanıt bulunmasa dahi eğer bir kadın taciz şikayetinde bulunduysa şikayet ettiği erkek yargılanır, ceza alır. Bunun da bazı dezavantajları var tabi. Sırf eski sevgilisinden intikam almak için tecavüz ya da taciz şikayetinde bulunan kadınlar gibi.
Bizim ülkemizde ise 14 yaşında çocuğa 30 kişi tacvüz eder, kız yürüyemeyecek durumdadır yani fiziksel kanıtın alası vardır ama tecavüz edenler saygın şahsiyetlerinden dolayı beraat alır. Çocuk babasının, amcasının, abisinin, komşusunun tacizine uğrar ama sesini çıkaramaz. Çünkü suçlu her zaman tacize ya da tecavüze uğrayandır bizim ülkemizde. Yani bizim ülkemizde ya da bizimki gibi orta doğulu ülkelerde taciz ve tecavüz sayılarında ortaya atılan rakamlar gerçek değildir hatta çok azdır. Bahsettiğimiz diğer ülkelerde de ramalar gerçek değildir biraz abartılmıştır.
Ben izmirde yaşıyorum. Anasına bacısına işkence eden andavalın biri beni taciz etmeye kalkacak diye 40 derece sıcakta pantolonla dolaşamam. Pişik olurum mazallah. Giyerim şortumu, efil efil elbisemi eteğimi çıkarım. Bunu yapmam kimseye beni taciz etme hakkı vermez, vermemeli.
Hayatımda iki kez tacize uğradım. Biri ankara metrosunda kış ayında üzerimde dizime kadar pofuduk hatlarımı hiç bşr şekilde belli etmeyen bir kaban varken ( anasından emdiği sütü burnundan getirdim) ikincisi istanbul taksimde üzerimde kot pantolon ve gömlek varken bir takım şekilsiz şemalsiz gençler tarafından (yanımda kuzenim vardı, sesimi çıkarsam başına gelir diye bişey diyemedim). Üzerimde şort varken hiç tacize uğramadım ne hikmetse. İzmirde de ufak tefek laf atmaları saymazsak hiç tacize uğramadım. Bu izmirde tacizci yok anlamına gelmez, bana denk gelmemiştir olsa olsa. Ama taciz, tecavüz kesinlikle kılık kıyafetten bağımsız bir mevzudur. Üzerinizde kara çarşaf da olsa taciz etmeyi tecavüz etmeyi kafasına koyan adam yapar.