Sokakta kalmış bir kadın

damla6766

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2024
917
302
Arkadaşlar uzun uzun yazıp sizin vaktinizi almak istemiyorum sadece bir fikre ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bir konuyla gelmiş olacağım benim 2020 yılında tanıdığım apartta tanıştım bir ablamız vardı evlenmiş boşanmış bir kadındı o da aparta yaşayan birbirimize kader yoldaşlığı diyebiliriz dün beni aradı sokakta kaldığını gidecek yeri olmadığını söyledi işinden olduğunu bir takım kendince özel sebepleri ve sıkıntıları oldu ben de 1 + 1’de yaşıyorum 75 metrelik bir evdeyim küçücük bir evde yaşıyorum şimdi sokakta kalan bir kadın var ortada mesele nerede yatması gerektiği değil aslında koltukta da yatar şu anda hamileyim kesemin etrafında küçük kanamalar mevcut temizlik dahi yapmıyorum kendi başıma asla bir iş yapmıyorum üç günde bir eşimle beraber temizlik yapıyoruz şu anda bir borç içindeyiz o yüzden durumumuz da çok fazla müsait de değil açık konuşayım sadece kendimize çevirecek kadar idare edebiliyoruz ben baştan söyledim hani 2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor şimdi korktuğum şu ben bu kadını evime alırsam 2.03 gün sonra mecbur gitmesi gerekiyor benim kocam da işten geliyor yorgun argın köpek gibi çalışıyor afedersiniz sürekli kesimle alakalı montajda zaten yoruluyor doğru düzgün uyuyamıyor adam geliyor zaten koltukta uzanıyor uyumak istiyor hadi 2.03 gün idare ederiz dedik sokakta kalan bir kadın var ve bu durumdanda haberim yokmuş bilmiyormuş gibi yapamıyorum uyuyamıyorum toplam 24 saattir uykusuzum dinlenmem gereken zamanda kafayı taktım biraz şimdi evimi alırsam yer bulamazsa git de diyemeyeceğim ben ne yapayım bilemiyorum ben kocamla otururum soğan ekmek de yerim öbür gün tavuk da yerim öbür gün et yerim ama misafirin olması onu ayarlayabilmek öyle olmuyor maalesef inşallah derdimi anlatabilmişimdir sizce evimi açmalı mıyım çok uzattım biliyorum kusura bakmayın lütfen🙏
(ÖNCELİKLE HERKESE Çok TEŞEKKÜR EDİYORUM konuyu açtıktan sanırım 1 saat sonra bunu belirteceğim konuyu noktaladım herkese çok teşekkür ediyorum dedikleriniz benim için çok kıymetliydi ve hepinizi dinledim evime almıyorum)❤️❤️

Son düzenleme:
Arkadaşlar uzun uzun yazıp sizin vaktinizi almak istemiyorum sadece bir fikre ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bir konuyla gelmiş olacağım benim 2020 yılında tanıdığım apartta tanıştım bir ablamız vardı evlenmiş boşanmış bir kadındı o da aparta yaşayan birbirimize kader yoldaşlığı diyebiliriz dün beni aradı sokakta kaldığını gidecek yeri olmadığını söyledi işinden olduğunu bir takım kendince özel sebepleri ve sıkıntıları oldu ben de 1 + 1’de yaşıyorum 75 metrelik bir evdeyim küçücük bir evde yaşıyorum hayalimdeki gibi misafir ağırlayanbilecek bir evim değil çünkü ben böyle küçük evim olsun kocam ve ben olayım çocuğum olursa büyük bir eve çıkarım düşüncesiyle bu evi tutmuştum şimdi sokakta kalan bir kadın var ortada mesele nerede yatması gerektiği değil aslında koltukta da yatar şu anda hamileyim kesemin etrafında küçük kanamalar mevcut temizlik dahi yapmıyorum kendi başıma asla bir iş yapmıyorum üç günde bir eşimle beraber temizlik yapıyoruz şu anda bir borç içindeyiz o yüzden durumumuz da çok fazla müsait de değil açık konuşayım sadece kendimize çevirecek kadar idare edebiliyoruz ben baştan söyledim hani 2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor şimdi korktuğum şu ben bu kadını evime alırsam 2.03 gün sonra mecbur gitmesi gerekiyor benim kocam da işten geliyor yorgun argın köpek gibi çalışıyor afedersiniz sürekli kesimle alakalı montajda zaten yoruluyor doğru düzgün uyuyamıyor adam geliyor zaten koltukta uzanıyor uyumak istiyor hadi 2.03 gün idare ederiz dedik sokakta kalan bir kadın var ve bu durumdanda haberim yokmuş bilmiyormuş gibi yapamıyorum uyuyamıyorum toplam 24 saattir uykusuzum dinlenmem gereken zamanda kafayı taktım biraz şimdi evimi alırsam yer bulamazsa git de diyemeyeceğim ben ne yapayım bilemiyorum ben kocamla otururum soğan ekmek de yerim öbür gün tavuk da yerim öbür gün et yerim ama misafirin olması onu ayarlayabilmek öyle olmuyor maalesef inşallah derdimi anlatabilmişimdir sizce evimi açmalı mıyım çok uzattım biliyorum kusura bakmayın lütfen🙏

Evinizi açmayın.

Merhaba, nasil yonlendirsem bilmiyorum ama fikrimi soylemem gerekirse 1+1 icin misafir pek uygun degil. Esiniz uzanmak isteyecek, belki iceride oturmak isteyecek fakat misafir oldugu icin yapamayacak. Bu durum uzun surede evliliginizi sarsabilir. Bence maddi olarak destek olabilirsiniz ama ev acmak ozellikle yeriniz yoksa sorun olabilir.

2-3 gün misafir edebileceginizi söyleyip ancak bu sekilde yaparsanız olabilir.Zaten durumlar musait olup ona kapınızı acmıs olsaydınız da uzun süreli kalsaydı emin olun aranız bozulurdu.

Evinizi açmayın.
Hatta şu an mesajı düzenlemeye çalışıyordum bazı yerleri keseyim insanları yormadan belki okumazlar diye☺️ ya o kadar vicdanım rahat etmıyor kı az önce mesaj atmış şu an gidecek yerim yok işte sokaktayım telefonumun şarjı yok ne yapacağımı bilmiyorum ben de kayınvalidemdeyim yemek yapamıyorum ztn afedersiniz sadece bir tuvaletten tuvalete kalkıyorum dört aylık sürecek kadar bir sıkıntım olacak onun için eve gelecektim biraz da zaten maddi olarak da sıkıntımız var bu evi bekarken tutmuştum 75.000bın tl borcun içine girdim onu kapatmaya çalışıyorum evet kiramızı ödüyoruz çok şükür iyi kötü idare ediyoruz ama yine biz eşimizle her türlü karnımızı doyuyoruz yarın olur daha lüks yeriz öbür gün daha aşağıda oluyor inişli çıkışlı böyle şimdi misafir ayarlayabilecek kadar bir durumum yok korktuğum şeylerden biri de dediğim gibi ya gitmezse zaten küçücük ev bu adam işe gidecek sabah rahat rahat duş alamıcak eşim stn ben ne dersem o kafasında ilk kez kafam cok karıstı

Arkadaşlar uzun uzun yazıp sizin vaktinizi almak istemiyorum sadece bir fikre ihtiyacım var ne yapacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bir konuyla gelmiş olacağım benim 2020 yılında tanıdığım apartta tanıştım bir ablamız vardı evlenmiş boşanmış bir kadındı o da aparta yaşayan birbirimize kader yoldaşlığı diyebiliriz dün beni aradı sokakta kaldığını gidecek yeri olmadığını söyledi işinden olduğunu bir takım kendince özel sebepleri ve sıkıntıları oldu ben de 1 + 1’de yaşıyorum 75 metrelik bir evdeyim küçücük bir evde yaşıyorum şimdi sokakta kalan bir kadın var ortada mesele nerede yatması gerektiği değil aslında koltukta da yatar şu anda hamileyim kesemin etrafında küçük kanamalar mevcut temizlik dahi yapmıyorum kendi başıma asla bir iş yapmıyorum üç günde bir eşimle beraber temizlik yapıyoruz şu anda bir borç içindeyiz o yüzden durumumuz da çok fazla müsait de değil açık konuşayım sadece kendimize çevirecek kadar idare edebiliyoruz ben baştan söyledim hani 2.03 gün misafir edebilirim sonrasında apart falan bulabilirsin dedim işte bana 1 + 1 ev bulsanız olur falan dedi ben de dedim ki bu evi tutabilmen için rahat cebinde 50 60.000 TL para olması lazım o kadar param yok veremem falan diyor şimdi korktuğum şu ben bu kadını evime alırsam 2.03 gün sonra mecbur gitmesi gerekiyor benim kocam da işten geliyor yorgun argın köpek gibi çalışıyor afedersiniz sürekli kesimle alakalı montajda zaten yoruluyor doğru düzgün uyuyamıyor adam geliyor zaten koltukta uzanıyor uyumak istiyor hadi 2.03 gün idare ederiz dedik sokakta kalan bir kadın var ve bu durumdanda haberim yokmuş bilmiyormuş gibi yapamıyorum uyuyamıyorum toplam 24 saattir uykusuzum dinlenmem gereken zamanda kafayı taktım biraz şimdi evimi alırsam yer bulamazsa git de diyemeyeceğim ben ne yapayım bilemiyorum ben kocamla otururum soğan ekmek de yerim öbür gün tavuk da yerim öbür gün et yerim ama misafirin olması onu ayarlayabilmek öyle olmuyor maalesef inşallah derdimi anlatabilmişimdir sizce evimi açmalı mıyım çok uzattım biliyorum kusura bakmayın lütfen🙏
Evinizi acmayin esinizle araniz bozulur kadin siginma evleri var oraya gitmeli bence

acımasız görünmek istemem ama bence evinize almayın, imkanınız varsa maddi destek olun
kadın sığınma evlerine başvurabiliyor mu bilmiyorum onların şartlarını ama bu konuda destek olabilirsiniz
ama eve almak bana çok riskli geldi

Merhaba, nasil yonlendirsem bilmiyorum ama fikrimi soylemem gerekirse 1+1 icin misafir pek uygun degil. Esiniz uzanmak isteyecek, belki iceride oturmak isteyecek fakat misafir oldugu icin yapamayacak. Bu durum uzun surede evliliginizi sarsabilir. Bence maddi olarak destek olabilirsiniz ama ev acmak ozellikle yeriniz yoksa sorun olabilir.
Ah biliyorum kuzum bilmez miyim eşim hanımcı yani babam bile hani karı köylü diyor ben ne istersem ne dersem o kafasında o da sadece işte 2.03 günden fazla kalır mı düşüncesinde o da tanımadığı için şimdi o açıdan bakıyor bir yandan da sokakta kalan bir kadın var tam iki saattir internetten apartlara falan bakıyorum bulursam belki oraya gider diye kafam böyle o kadar Allah bullak oldu ki hiç tahmin etmezdim böyle bir konuyla geleceğimi konuşmalarınız yazmalarlarınız benim için o kadar önemli ki hayatımda ilk defa aklı ihtiyacım oldu desem inanır mısın o duruma geldim

acımasız görünmek istemem ama bence evinize almayın, imkanınız varsa maddi destek olun
kadın sığınma evlerine başvurabiliyor mu bilmiyorum onların şartlarını ama bu konuda destek olabilirsiniz
ama eve almak bana çok riskli geldi
Şu an elimden geleni yapmaya çalışıyorum dün bir kadında kalmış bugün sabah da kadın evinden kovmuş sordum neden seni kovdu dedim psikolojik sorunu var dedi hem alıyor hem kovuyor dedim bu ne saçmalık verdiği cevap bu yönde oldu attığı mesajda şu şekilde ben dün sana gelecektim ama sen de aynısını yaparsın diye gelemedim şu an çok zor durumdayım gelebilir miyim diyor ben de zaten açık ve net söyledim gelirsen 2.03 gün dedim ama bana hiç 2.03 günmüş gibi gelmiyor o yüzden çok tedirginim şu an iyice fikirlerimi oturmasına çok yardımcı oluyorsunuz ben de almama taraftarıydım aslında

Kesinlikle yerim falan yok ben bu evi bekarken tutmuştum kendime göre tutmuştum eşim de uzman çavuştu o zaman evlenmemiştik o vesileyle ben bu evi tuttum sonra eşim bir yanda askerliğe bıraktı biz pat diye evlendik bu evde kalakaldık böyle ben evleneli 8.09 ay oldu daha evime eşyamı almadım bile bekarlıktan aldığım her şey duruyor şu an yeni eve taşınacağımız için tüm her şey mağazada bekliyor şöyle söyliyim evim o kadar küçük ki daha onun ailesini bile oturup yemeğe davet edemedim

Çok yakın tanıdığım arkadaşım olmadığı sürece ben olsam evime almazdım maalesef. Uygun bir dille eşinizin istemediğini öne sürün ve kadın sığınma evleri konusunda yardımcı olun.

Şu an elimden geleni yapmaya çalışıyorum dün bir kadında kalmış bugün sabah da kadın evinden kovmuş sordum neden seni kovdu dedim psikolojik sorunu var dedi hem alıyor hem kovuyor dedim bu ne saçmalık verdiği cevap bu yönde oldu attığı mesajda şu şekilde ben dün sana gelecektim ama sen de aynısını yaparsın diye gelemedim şu an çok zor durumdayım gelebilir miyim diyor ben de zaten açık ve net söyledim gelirsen 2.03 gün dedim ama bana hiç 2.03 günmüş gibi gelmiyor o yüzden çok tedirginim şu an iyice fikirlerimi oturmasına çok yardımcı oluyorsunuz ben de almama taraftarıydım aslında
karşı tarafı dinlemeden kadının demesine güvenemezdim, yani ilk önce evine alıp sonra hemen ertesi gün bırakmasında belki de kadının bir kabahati vardır

size diyecek hali yok ben bu hatayı işledim o da kovdu beni evden diye :KK43:

yazarken inanın bi taraftan da vicdanım sızlıyor ama güvenim o kadar az ki insanlara

2-3 gün bile almayın evinize bence

iyi niyetinizi anlıyorum ama hamilesiniz, eviniz küçük, borcunuz var. farklı şekilde yardım edin mesela kadın sığınma evine yönlendirebilirsiniz. bu acımasızlık olmuyor durumunuz farklı olsaydı yazdığınız yazıdan da anlaşılıyor ki farklı türlü yardımcı olurdunuz.

Bazen nutkum tutuluyor böyle seyler görünce gercekten. niyetiniz iyi cok iyi olabilir ama ortam su sekıldeyken kımse kımseyı evıne tamamen almamalı bence? bu ne güven, bu ne cesaret gerçekten.

Merhaba ben vicdansız gibi gözükebilirim ama evinizde yatılı kalması uygun değil, ben de 1+1 evdeyim tek yaşıyorum ve bir kişiyi daha bu ev kaldırmaz, paylaşımlı apart bulmasına yardım edin, öğrenciler kalıyor ya İstanbul’da oda şeklinde falan, 2 3 gün sonra yer bulamazsa hadi git diyemezsiniz, ailesi akrabası yok mu hiç

2-3 gün sonra nereye gidecek,ya da gideceğinin garantisi var mı?

Ah biliyorum kuzum bilmez miyim eşim hanımcı yani babam bile hani karı köylü diyor ben ne istersem ne dersem o kafasında o da sadece işte 2.03 günden fazla kalır mı düşüncesinde o da tanımadığı için şimdi o açıdan bakıyor bir yandan da sokakta kalan bir kadın var tam iki saattir internetten apartlara falan bakıyorum bulursam belki oraya gider diye kafam böyle o kadar Allah bullak oldu ki hiç tahmin etmezdim böyle bir konuyla geleceğimi konuşmalarınız yazmalarlarınız benim için o kadar önemli ki hayatımda ilk defa aklı ihtiyacım oldu desem inanır mısın o duruma geldim

haklisiniz. Ama şöyle düsunun 2-3 gun oldu ve misafiriniz gitmek istemedi. 1 hafta oldu hala gitmek istemedi. Sonrasinda ne yapacaksiniz? Git diyemezsiniz. Ayrica evinize misafir alamayacaksiniz kalmaya devam ettigi surece. Yani biraz zor bir durum ama emin olun bir cozumu bulunur. Ev acmaniz suanda en son dusundugunuz sey olsun. Kotu sonuclar dogurabilir. Empati yaptigimda eger esim bir erkek arkadasina evimizi acsa ve surekli burada kalsa ben cok rahatsiz olurum. Cunku insanin oturmasinin kalkmasina kadar etki ediyor. Ayni durumu dusunun hem sizin icin hemde esiniz icin rahatsizlik olacak.

X