- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
Dün düğün vardı tadında bitti ama 3 5 gün önce geceyarısı silahlar patladı zaten sıkıntılı bir bölge insanın aklı çıkıyo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet haklısın toplu yaşam kuralları var .o zaman kimse mitingte yapmasın trafik kitleniyor ulaşım zorlaşıyor.insanlar eski adetlerini yaşatmak istiyor.herşeyi ayarında yaptıktan sonra .herşeyin anlayışla karşılanacağını düşünüyorum.
erken boşalma problemi yaşayasıcalarBizim sitenin yanında ses yalıtımı olmayan bir düğün salonu var.
Kışın soğuk kapı pencere açamıyorum,yazın da bu cümbüşçüler yüzünden..
Pvc pencereler kansere sebep oluyormuş,sık sık evi havalandırmak lazımmış. Allah'sızlar ölecem pvc kanserinden !
Bir de genç nüfusun en yoğun olduğu illerden biri. Hergün düğün. Sizi gidi gerdeğe giremeyesiceler.
Bizim sitenin yanında ses yalıtımı olmayan bir düğün salonu var.
Kışın soğuk kapı pencere açamıyorum,yazın da bu cümbüşçüler yüzünden..
Pvc pencereler kansere sebep oluyormuş,sık sık evi havalandırmak lazımmış. Allah'sızlar ölecem pvc kanserinden !
Bir de genç nüfusun en yoğun olduğu illerden biri. Hergün düğün. Sizi gidi gerdeğe giremeyesiceler.
Duygularıma tercuman olmuşsun resmen. Dun tam 3 tane duğun vardı hepside yakın yerlerde öğlen 11 gibi bir başladılar gece 12ye kadar bugun de devam ediyor çıldırıcam artık ya duğun dediğin belli saatler arasında olur biter 2 gun 2 gece nedir yahuKaç gündür evlen evlen bitemediler bu akşam 2 tane var üstelik... Bize o kadar yakın olmamasına rağmen çok ses geliyor. Silah sesleri de geliyor
-Nerde bu devlet diyorum- bunu yasaklamamanın mantığı nedir resmen çevre gürültüsü, kaç saattir ankara havaları eşliğinde ders çalışmaya calışıyorum. Bilmediğim oyun havası kalmadı
Burda da sabah 10 da başladı birisi öğlen bitti.simdi 2.basladi düğün yetmezmiş gibi davullu zurnali Çeyiz goturmeler var birisi gidiyor diğeri geliyor. Kardeşim ders çalışıyor. Bilgisayarda yetistirmesi gereken işi var çocuk sinirlendi artık kulaklığini taktı ne bitmez dugunmus diye diye.Duygularıma tercuman olmuşsun resmen. Dun tam 3 tane duğun vardı hepside yakın yerlerde öğlen 11 gibi bir başladılar gece 12ye kadar bugun de devam ediyor çıldırıcam artık ya duğun dediğin belli saatler arasında olur biter 2 gun 2 gece nedir yahu
Insan biraz anlayisli olur ya gercekten anlsmiyorum burdada adet heralde oglen 11 gibi basliyor ankara havalari calmaya oynayan yok bisey yok dugun baslamamis aksama kadar sacma sapan calip duruyolar aksamda dugun basliyor insan sinir oluyo ya ne bu yani dugun defigin 3,5 saat calar biterBurda da sabah 10 da başladı birisi öğlen bitti.simdi 2.basladi düğün yetmezmiş gibi davullu zurnali Çeyiz goturmeler var birisi gidiyor diğeri geliyor. Kardeşim ders çalışıyor. Bilgisayarda yetistirmesi gereken işi var çocuk sinirlendi artık kulaklığini taktı ne bitmez dugunmus diye diye.
Sokak düğünü diye bir adet yoktur. Köy düğünü , kır düğünü vardır ancak sokak düğününe adet denilemez.
Köyde düğün yapacak olan hane sahibi , kendi hanesinde yapar düğünü, ek olarak köyde bir düğün yeri yapılmadıysa. Köyde cenaze var ise , asker uğurlama var ise , mevlid var ise tarihi dahi değiştirirsin saygısızlık olmasın diye.
yok valla biz belli ediyoruz rahatsızlığımızı polisi arıyoruz allahtan burdakiler anlayışlı yardımcı oluyorlar olamayanlara üzülüyorum bensagolsunlar şehirdede yaşatıyorlar. sonra başlıyor herkes nerde eski ramazanlar nerde eski bayramlar diye.samimiyetsiz bir şehir hayatı hoşuma gitmiyor.sen öyle düşünürsün ben böyle düşünürüm. ben sana diyormuyum git yerleş dağ başına ses gürültü istemiyorsan.o yüzden karşılıklı anlayış önemli.ne düğünü yapan bangır bangır yapacak.nede sen rahatsızlıgını hissettireceksin.bu kadar basit zorlaştırmaya gerek yok...
şehirde düğün yapılır vede yapılabiliyor kim engel olabiliyor
Net!
kesinlikle haklısınız bir de köyde cenaze olmuşsa bir hafta daha ertelerlerdi düğünü eskiden cenaze sahibine ayıp olmasın diye
yan komşusu öldü diye kendi evinde bir hafta boyunca televizyon açılmadığını biliyorum şimdi nerde bu empati
ayrıca mesela biz köyde yaşamıyoruz ama gittiğimiz bir çok köyde köy meydanında yapıyorlar düğünü evlere de uzak oluyor
arabaları da engellemiyor
ayrıca sadece köyde değil eskiden mahallelerde de güzel olabilirdi düğünler çünkü kendi bahçesinde yapıyorlardı düğünleri yada boş arsaya gidiyorlardı
ayrıca bu kısım önemli sesi bu kadar yüksek veren ses sistemleri, orglar davullar zurnalar bu kadar yoğun değildi
ve yine köy gibi çoğu kişi birbirini tanıyordu
şimdi yan komşusunu tanımayan bir sürü insan var değil tüm mahalleyi tanımak
kim hasta kim çalışıyor kimseyi takmadan düğün yapılıyor hemde yüksek sesle hem de gece çok geç saatlere kadar daha da kötüsü silah sıkan magandalar
o yüzden kimse istemiyor ve bence çok haklılar çünkü bende istemem
Dün düğün vardı tadında bitti ama 3 5 gün önce geceyarısı silahlar patladı zaten sıkıntılı bir bölge insanın aklı çıkıyo
miting hak arama mücadelesidir,yasal olan mitingde zaten trafik kilitlenmez,hak arama mücadelesi ile gelinlik giymiş sünnet çocuğu annesinin beyin s....kme operasyonunu nasıl aynı kefeye koydun de hele bana teyzemevet haklısın toplu yaşam kuralları var .o zaman kimse mitingte yapmasın trafik kitleniyor ulaşım zorlaşıyor.insanlar eski adetlerini yaşatmak istiyor.herşeyi ayarında yaptıktan sonra .herşeyin anlayışla karşılanacağını düşünüyorum.
Evin ses yalıtımı olsa bile sokak düğünü için bu çare değil çünkü yaz mevsimindeyiz, her türlü kapı pencere açılmak zorunda. Bi arkadaş bu konuda rahatsız olan evine ses yalıtımı yaptırsın demişti ama mantıksız yani. Çünkü çare değil. Eve yapılan ses yalıtımı anca komşudan gelen sesi engeller yani, sokak düğününe çare değil. Her halükarda sokak düğününe izin verilmemeli ya da geç saate kadar sürmemeli izin verilse bile. Biz de eskiden mahalleden cenaze çıkmışsa evde televizyon açmazdık. Sokak düğününün savunulacak hiçbir tarafı yok ama şaka gibi hala savunuyorlar.İstenmemesi doğal olanı. Evlerin ses yalıtımı yok , hepimizin özel hayatı birbirimize açık , duvarlarımız var ancak üst komşu yan komşu ile biri bizi gözetliyor evi kıvamında yaşıyoruz çoğumuz.
Üzerine ek olarak sokak düğünü ne denli çekilebilir ki ?
Ek olarak , " üst komşusunun çocuğu evde koştu, misafiri geldi konuşmaları bitmedi , vardiyalı çalışan gece geldi uykum bölündü " diye sinir krizi geçiren , komşumu dinlemek zorunda mıyım , nereye şikayet edebilirim diye ortalığı inleten insanların olduğu bir forumda bu kadar sokak düğünü seven görmek gözlerimi yaşarttı.
Mesela evimde o an hastam yoksa , bebeğim yoksa , ilk kez sokak düğününe denk geliyorsam ironik derim , ilginç bulur çıkar seyrederim , 2 çekirdek de ben çitlerim ancak bunu bir insan kaç kez yapabilir ki.