Küçük yerlerde yapılan sokak dugunleri çok eğlenceli evet. Çünkü herkes herkesi tanıyor. Birinin dugunu varsa çevre evlerin hepsi zaten o düğünde oluyor. Birinin cenazesi varsa o düğün iptal oluyor. Ama büyük şehirlerde sokak dugunu yapmak saygısızlık gorgusuzluk kimse kusura bakmasın. Yeni yaşanan bir olay. 2 yada 3 gün önce cenaze vardı Evimin arka tarafina bakan bir evde. Hoca helallik isterken elim bir kaza sonucu kaybettigimiz diye başladı. Karisi ve çocukları olduğunu düşündüğüm genç bir kadın ve küçük 2 çocuk perişan halde dovunuyorlardi yani baya iç actici bir durumdu. Dun gece ise sokakta düğün yapıldı. Yazık değil mi o insanlara. Düşünsenize gencecik Eşinizi kaybetmissiniz 2 çocukla belki ortada kalmissiniz millet kapı önünde göbek atıyor daha 2 gün olmusken. Ne hakkınız var. Ya da bizim için düşünün. Yatıp uyumak için senin iğrenç muziklerinle komik dansinin bitmesini bekliyorum ne hakkın var. Yapacaksan düğününü elini cebine atacaksin. Yoksa paran ona göre eğlence yapacaksın. Bende evlenirken kına yeri tutacak param yoktu. Mahallede yapmayı aklımdan bile gecirmedim. Teyzem in evi aile apartmanı orda kendimizce kimseyi rahatsız etmeden eğlendik işte. Uzun lafın kısası insanda azıcık empati yeteneği biraz saygı olacak. Dünya senin etrafında dönmüyor. Sen düğünün var mutlusun ama bana göre yaptığın sadece gürültü kirliligi