• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sokakta eğlence yapmak neden yasak değil ?

senin olduğu kadar benimdir de.
sırf beleş diye özel eğlenceni umuma yayamazsın, dayatamazsın.
toplu yaşam kuralları var. komşu hakkı var.
ben yaptım oldu olmaz.
evet haklısın toplu yaşam kuralları var .o zaman kimse mitingte yapmasın trafik kitleniyor ulaşım zorlaşıyor.insanlar eski adetlerini yaşatmak istiyor.herşeyi ayarında yaptıktan sonra .herşeyin anlayışla karşılanacağını düşünüyorum.

Ya birde sesin bu kadar yüksek olmasının mantığı nedir. Hayır nedir yani.:KK67:

Daha dün bizim burada düğün oldu.
Aşırı sıcak olmasına rağmen kapıyı pencereyi kapattım, televizyonun sesini bile zor duydum o halde.
Kapı çalsa duyulmayacak derecede yüksek ses vardı.
İnsanlar bu kadar bencil olabiliyorlar işte.
Yan komşu polisi aramış gelip sesi azaltmalarını söylemişler polisler gidince tekrar açmışlar.
Oldukça rahatsız edici. :KK20:

evet haklısın toplu yaşam kuralları var .o zaman kimse mitingte yapmasın trafik kitleniyor ulaşım zorlaşıyor.insanlar eski adetlerini yaşatmak istiyor.herşeyi ayarında yaptıktan sonra .herşeyin anlayışla karşılanacağını düşünüyorum.

Bu eskiden bir köy adetiumiş
Şehir değil
Gidip köyde istediğiniz kadar yaşatabilirsiniz

Bu millet 1990a kadar salonmu biliyodu?bence sokak dugunleri daha guzel.rahatsizda olmayın 3 saatlik bisey.silah falan varsa polise et sikayet.net

Üç saatlik ama ayda kaç saat ??
Matematik de mi bilmiyorsunuz
90larda şehirleşme bu kadar yaygın değildi...
Sen sokakta düğün yaptığında etrafında yüz tane bina olmuyordud
Azıcık mantık

Bu eskiden bir köy adetiumiş
Şehir değil
Gidip köyde istediğiniz kadar yaşatabilirsiniz
sagolsunlar şehirdede yaşatıyorlar. sonra başlıyor herkes nerde eski ramazanlar nerde eski bayramlar diye.samimiyetsiz bir şehir hayatı hoşuma gitmiyor.sen öyle düşünürsün ben böyle düşünürüm. ben sana diyormuyum git yerleş dağ başına ses gürültü istemiyorsan.o yüzden karşılıklı anlayış önemli.ne düğünü yapan bangır bangır yapacak.nede sen rahatsızlıgını hissettireceksin.bu kadar basit zorlaştırmaya gerek yok...

Şu an saat 12'yi geçmesine rağmen halen devam ediyorlar ve ben balkondayım, çünkü yazın hep balkonda yaşarım ve İngilizce bir metin okumaya çalışıyorum, kafama bişey girmiyor sayelerinde yani. B
Üç saatlik ama ayda kaç saat ??
Matematik de mi bilmiyorsunuz
90larda şehirleşme bu kadar yaygın değildi...
Sen sokakta düğün yaptığında etrafında yüz tane bina olmuyordud
Azıcık mantık
3 saat değil, 5 saat net yapıyorlar, matematik hesabı da sıfır yani.

sagolsunlar şehirdede yaşatıyorlar. sonra başlıyor herkes nerde eski ramazanlar nerde eski bayramlar diye.samimiyetsiz bir şehir hayatı hoşuma gitmiyor.sen öyle düşünürsün ben böyle düşünürüm. ben sana diyormuyum git yerleş dağ başına ses gürültü istemiyorsan.o yüzden karşılıklı anlayış önemli.ne düğünü yapan bangır bangır yapacak.nede sen rahatsızlıgını hissettireceksin.bu kadar basit zorlaştırmaya gerek yok...

Saçma argümanlarla savunmayın
Şehirde düğün yapılmaz
Net.

Eski ramazanlar başkalarının hakkını gaspetseydi bu kültürlü insanlar eski ramazanlara da karşı çıkardı

Eski ramazan eşit değildir sokakta çılgınca dans

Küçük yerlerde yapılan sokak dugunleri çok eğlenceli evet. Çünkü herkes herkesi tanıyor. Birinin dugunu varsa çevre evlerin hepsi zaten o düğünde oluyor. Birinin cenazesi varsa o düğün iptal oluyor. Ama büyük şehirlerde sokak dugunu yapmak saygısızlık gorgusuzluk kimse kusura bakmasın. Yeni yaşanan bir olay. 2 yada 3 gün önce cenaze vardı Evimin arka tarafina bakan bir evde. Hoca helallik isterken elim bir kaza sonucu kaybettigimiz diye başladı. Karisi ve çocukları olduğunu düşündüğüm genç bir kadın ve küçük 2 çocuk perişan halde dovunuyorlardi yani baya iç actici bir durumdu. Dun gece ise sokakta düğün yapıldı. Yazık değil mi o insanlara. Düşünsenize gencecik Eşinizi kaybetmissiniz 2 çocukla belki ortada kalmissiniz millet kapı önünde göbek atıyor daha 2 gün olmusken. Ne hakkınız var. Ya da bizim için düşünün. Yatıp uyumak için senin iğrenç muziklerinle komik dansinin bitmesini bekliyorum ne hakkın var. Yapacaksan düğününü elini cebine atacaksin. Yoksa paran ona göre eğlence yapacaksın. Bende evlenirken kına yeri tutacak param yoktu. Mahallede yapmayı aklımdan bile gecirmedim. Teyzem in evi aile apartmanı orda kendimizce kimseyi rahatsız etmeden eğlendik işte. Uzun lafın kısası insanda azıcık empati yeteneği biraz saygı olacak. Dünya senin etrafında dönmüyor. Sen düğünün var mutlusun ama bana göre yaptığın sadece gürültü kirliligi

Küçük yerlerde yapılan sokak dugunleri çok eğlenceli evet. Çünkü herkes herkesi tanıyor. Birinin dugunu varsa çevre evlerin hepsi zaten o düğünde oluyor. Birinin cenazesi varsa o düğün iptal oluyor. Ama büyük şehirlerde sokak dugunu yapmak saygısızlık gorgusuzluk kimse kusura bakmasın. Yeni yaşanan bir olay. 2 yada 3 gün önce cenaze vardı Evimin arka tarafina bakan bir evde. Hoca helallik isterken elim bir kaza sonucu kaybettigimiz diye başladı. Karisi ve çocukları olduğunu düşündüğüm genç bir kadın ve küçük 2 çocuk perişan halde dovunuyorlardi yani baya iç actici bir durumdu. Dun gece ise sokakta düğün yapıldı. Yazık değil mi o insanlara. Düşünsenize gencecik Eşinizi kaybetmissiniz 2 çocukla belki ortada kalmissiniz millet kapı önünde göbek atıyor daha 2 gün olmusken. Ne hakkınız var. Ya da bizim için düşünün. Yatıp uyumak için senin iğrenç muziklerinle komik dansinin bitmesini bekliyorum ne hakkın var. Yapacaksan düğününü elini cebine atacaksin. Yoksa paran ona göre eğlence yapacaksın. Bende evlenirken kına yeri tutacak param yoktu. Mahallede yapmayı aklımdan bile gecirmedim. Teyzem in evi aile apartmanı orda kendimizce kimseyi rahatsız etmeden eğlendik işte. Uzun lafın kısası insanda azıcık empati yeteneği biraz saygı olacak. Dünya senin etrafında dönmüyor. Sen düğünün var mutlusun ama bana göre yaptığın sadece gürültü kirliligi

Görgü bacım görgü
O olmayınca oluyor bunlar

benimde demek istediğim bu metropolun ortasında olandan bahsetmiyorum bende.

şehirde düğün yapılır vede yapılabiliyor kim engel olabiliyor
Net!

O zaman herkesin bedduasını alın
Çevrenizdeki evlere bir bakın ve acaba şu an kim hangi küfürü edior bana diye düşünün
Beddua etmem ama bazı insanlara empati şart
Bir gün allah korusun cenazeniz hastanız olur yada en basitinden basit bir baş ağrınız, o zaman da sokak düğününe denk gelin ama sakın şikayet etmeyin olur mu

O zaman herkesin bedduasını alın
Çevrenizdeki evlere bir bakın ve acaba şu an kim hangi küfürü edior bana diye düşünün
Beddua etmem ama bazı insanlara empati şart
Bir gün allah korusun cenazeniz hastanız olur yada en basitinden basit bir baş ağrınız, o zaman da sokak düğününe denk gelin ama sakın şikayet etmeyin olur mu
ilk baştan dediğim şeyi diyorum yine yeniden.''Karşılıklı Anlayış''...az önceki arkadaşın dediğinden bahsediyorum ben.yeri gelecek hasta var diye düğün iptal edeceksin.hem ben düğün derken kınadan nişandan bahsetmiştim.düğün gibi birşeyi tabiki kaldırmaz şehir hayatı.

ooo sapla samanı birbirine karıştırmışsın.
gece sokakta yapılan gürültüden bahsediyoruz, ayarında yapılmasından bahsediyorsun.
hastası varyaşlısı var bebesi var sıcakta camını penceresini kapatamayan var. silah atan magandası var.
neyi savunuyorsun?

şehirde düğün yapılır vede yapılabiliyor kim engel olabiliyor
Net!

sorun bu zaten konunun açılış amacı bu. Sizin mantığa göre yapilabiliyorsa yapılır o eylem gerçekleşebiliyorsa kapatın çenenizi gibi birsey fakat ben tutup önüme gelene geri zekalı da diyebilirim desem engelleyen ne var ?

Valla sokakta düğün yapanlar bilsinlerki yedikleri küfürün aldıkları bedduanın haddi hesabı yok. Burda 2 kez tesebbüs ettiler 2 sindede tüm site birlik olduk bertaraf ettik. Yıl 2015 ya , lütfen ama ya

Back