sokakta eğlence yapmak neden yasak değil ?

evlilik insanların hayatını değiştirdiği için en önemli ve sevdiğin insanlada evleniyosan en mutlu günündür bu bi çok insan için böyledir aslında bunun böyle olması size niye enteresan geldi bende onu anlamadım.Ama neyse

Halden anlamayan bi insan olduğunuz çok açık daha fazla cevap vermek istemiyorum yazdıklarım benim fikrimdir siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz ama ne yazıkki sizin istemiyo olmanız bişeyi değiştirmeyecek ve her yaz o müzik sesinden rahatsız olmaya devam ediceksiniz .

Siz halden anliyor musunuz acaba? Cenaze cikmis evin onunde gobek atilir mi? Bebekli var hasta var mi diye dusunulmez mi? Halden anlayan insan butun mahalleyi gurultusune maruz birakir mi? Herhalde bebeginiz, hastaniz ya da cenazeniz olursa ve mahallenin dugun terorune maruz kalirsaniz ancak o zaman anlayacaksiniz.

Cok açık soyleyeyim, ne zamandir bu forumdayim, kac tartismaya denk geldim ama hic bu kadar sinirlenmemistim.
Biz ne zaman bu kadar saygisiz bu kadar empati yoksunu bir halk olduk ya!
Nasil bir düğün eglencesi, sabah ise gidecek bir insanin, bir hastanin, bebegin uykusundan degerli oldu?
Nasil bu koca mahallede cenazesi olan mi var derdi olan mi var dusunmeden davul zurnayla gobek atar ve buna saygi bekler olduk?
Nasil bu gerekcelerle sokak dugunlerini elestirmek bencillik, anlayissizlik oldu?

Konu bazinda degil genel bakis acisinin yansimasi bu aslinda, ben eglenecegim, benim canim bunu yapmak istiyor, sen ister uykusuz kal, ister agla, istersen geber diyen bir toplum olduk.
Cok yasli da degilim 33 yasindayim, boyle degildik biz ya, saat 10 dan sonra evlerde gurultu yapilmazdi, komsuda hasta varsa cenaze varsa 40 gün tv acilmazdi muzik sesi gider diye.

Sokakta yapılan düğünlere para gitmiyor mu?Aksine salondan daha çok gidiyor.Kiralanan masa+sandalye.tutulan orkestra +solist.dagitilan içecek. Kuruyemiş. Pasta.Dugun pastası. Verilen yemekler.PatlATILAN havai fişekler. Düğün salonunda YAPMIŞ olsalar yemek ve havai fişekler hariç daha ucuza gelir hepsine ayrı ayrı para vermektense.

Allah nasip ederse bir ay sonra düğünüm var ve biz sadece salon kirasına 5 bin küsür veriyoruz diğer masraflar hariç ve bu fiyat bulunduğum şehrin en özensiz küçük basit salonlarından biri düğün yapmak hiç kolay bişey değil herşey masraf demek bu zorluğu gördüğüm için anlayabiliyorum biz verdik borç harç ama veremeyebilir insanlar durumun yoksa düğün yapma demek çok kolay ama öyle olmuyo yaşamadığınız şeyler için bu kadar büyük konuşmayın.

Bu kadar bencilliğe pess. . büyüklerinizde özel salonlarda evlendiler ztn değilmi ama yok böyle mantıklı insanlar ancak aman düğün fln yapmayalım çevre rahatsız olur diye düşünüp birtek nikaha razı olmuş insanların çocuklarıdır .s bide kendinizi haklı çıkarmak için ne güzel bahaneler bulmuşsunuz böyle yorumlar bu sitede çok beğeni alıyo gerçi sizde haklısınız Allah kimseyi darda bırakmasın artık insanlarda anlayışta kalmamış.
evet annemle babam salonda evlenmiş, teyzemlerin parası olmadığı için düğün yapmamışlar.
bakın kimse gürültü çekmek zorunda değil. bunun nesi bencillik. bana ne yahu onların en mutlu gününden. belki benim evimde cenaze var o gün, ben mecbur muyum o yasımın içinde elalemin çalgısını çengisini dinlemeye.
evet paraları yoksa nikaha razı olacaklar.
benim de param olmazsa ben de nikah kıyacağım sadece. düğünsüz gidenlerin evliliği kabul olmuyor mu anlamıyorum ki.
iyi vallaha onlar evlenecek diye biz ne konuşalım, ne çocuk uyutalım ne uyuyalım, ne dinlenelim.
aman maksat gençlerin düğün hevesi içinde kalmasın.
paraları yoksa ya düğün yapmayacaklar, ya da düğün istiyorlarsa bir zahmet çalışıp düğün parası biriktirecekler. yapan öyle yapıyor çünkü. kimse Paşa torunu değil burada, hepimiz 3 kuruşa çalışan insanlarız.

Allah nasip ederse bir ay sonra düğünüm var ve biz sadece salon kirasına 5 bin küsür veriyoruz diğer masraflar hariç ve bu fiyat bulunduğum şehrin en özensiz küçük basit salonlarından biri düğün yapmak hiç kolay bişey değil herşey masraf demek bu zorluğu gördüğüm için anlayabiliyorum biz verdik borç harç ama veremeyebilir insanlar durumun yoksa düğün yapma demek çok kolay ama öyle olmuyo yaşamadığınız şeyler için bu kadar büyük konuşmayın.
Oturdugum semti gayet iyi biliyorum sokakta düğün yapanların hepsinin maddi durumu kat kat iyi çaresizlik değil yani.:KK16:

Siz halden anliyor musunuz acaba? Cenaze cikmis evin onunde gobek atilir mi? Bebekli var hasta var mi diye dusunulmez mi? Halden anlayan insan butun mahalleyi gurultusune maruz birakir mi? Herhalde bebeginiz, hastaniz ya da cenazeniz olursa ve mahallenin dugun terorune maruz kalirsaniz ancak o zaman anlayacaksiniz.

konuyu çok farklı yerlere taşıdınız tabiki böyle durumları tenzih ediyorum benim söylemek istediğim şeyi anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.

konuyu çok farklı yerlere taşıdınız tabiki böyle durumları tenzih ediyorum benim söylemek istediğim şeyi anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.

Boyle durumlari tenzih edemezsiniz, koskoca bir mahallede (sirf bizim bina 10 kat, her kat 4 daire etti sana 40 aile) hic bebekli, hasta, calisan, dertli vs olmamasi mumkun mu? Ben tv de sehit cenazesi haberi dinliyorum adam sokakta van tu tri for diye gobek atiyor, bu bile yeterince saygisizlik degil mi?

Yav kardesim paran yoksa nikah yap git kiy nikahini birkac es dost yemege gotur ayni masraf. Nedir bu gobek aticam diye sokak ortasindaki rezillik. Sene olmus 2015 mevzularimiza bak.

Gecen bizim sokakta bir dugun yaptilar 3 gun 3 gece gorende ingiliz kraliyet ailesi evleniyor sanir. Karsimiz okul orda izinsiz havai fisekler mi desen silah mi desen resmen rezillik. Polisi aradim her defasinda gelip uyari yapip gidiyorlardi ama dinleyen mi var? Seytan dedi ki cik evde ne kadar sogan patates domates varsa firlat kafalarina.

Boyle durumlari tenzih edemezsiniz, koskoca bir mahallede (sirf bizim bina 10 kat, her kat 4 daire etti sana 40 aile) hic bebekli, hasta, calisan, dertli vs olmamasi mumkun mu? Ben tv de sehit cenazesi haberi dinliyorum adam sokakta van tu tri for diye gobek atiyor, bu bile yeterince saygisizlik degil mi?

sadece tenzih ederim dediğim konularda haklı olduğunu söyledim daha ne kadar aynı şeyi yazacaksın ya cvp vermek istemiyorum ama mecbur bırakıyosun ben bu konuya sadece maddi yönden baktım bende şuan aynı sıkıntıyı çektiğim için ama anlatamadım galiba inşallah bu msjımda anlarsın ve bana yönelik yazmayı bırakırsın.

Yav kardesim paran yoksa nikah yap git kiy nikahini birkac es dost yemege gotur ayni masraf. Nedir bu gobek aticam diye sokak ortasindaki rezillik. Sene olmus 2015 mevzularimiza bak.

Gecen bizim sokakta bir dugun yaptilar 3 gun 3 gece gorende ingiliz kraliyet ailesi evleniyor sanir. Karsimiz okul orda izinsiz havai fisekler mi desen silah mi desen resmen rezillik. Polisi aradim her defasinda gelip uyari yapip gidiyorlardi ama dinleyen mi var? Seytan dedi ki cik evde ne kadar sogan patates domates varsa firlat kafalarina.
bizim bir komşumuz marjinal bir yöntem bulmuştu kendisi elektronikçiydi, dükkandan getirirdi amfileri mevlüt açardı, müzik o an kesilirdi.
çok bunalırsanız düşünün derim.

çağın gerektirdiği bazı şeyler vardır bişey 20 sene öncesinde olduğunda anlayışlı olursunuz çünkü o zmnda o şey normaldir ama 20 sene sonrasında belkide aynı şeye o zmn gösterdiğin anlayışı gösteremezsin çevreninde büyük etkisiyle tabi yani zamanımızda bi kızın sokakta düğününün olmasını kabul edişi anlayıştır görgüsüzlük değil düğün yapmamayı seçmek bi ömür insanın içinde kalacak bi seçenek bazı insanlar için sokak tek seçenek bunu anlamıyosunuz

Çağın gerekliliği derken?
İlle de sokakta herkesi rahatsız ederek düğün yapmak mı çağın gerekliliği...?
Ya da kısaca düğün illa gereklilik mi?

Bazı hastalar için uyumak
Bazı işçiler için dinlenmek
Bazı bebekler için sakin ortamda bulunmak tek seçenek

Sizde bunu anlamıyorsunuz

İnsanlar demiş zaten sadece bir gece düğün olsa amenna. Ama şöyle düşünün: bugün fatma ablanın kızının, yarın ayşenin, sonraki gün zehranın düğünü var. Ben üç gün üst üste o iğrenç bonzai şarkılarını dinlemek zorunda mıyım?!?

bizim bir komşumuz marjinal bir yöntem bulmuştu kendisi elektronikçiydi, dükkandan getirirdi amfileri mevlüt açardı, müzik o an kesilirdi.
çok bunalırsanız düşünün derim.

İyi fikirmis aslinda:KK48: ama onu dusunen sokak ortasinda yapmaz bu rezilligi gunaha sokarlar adami:) butun mahalle senin dugununu cekmek zorunda mi? Sen kimsin ne hakla bana bunu dinleme zorunlulugu yasatabiliyorsun. Bu sokak aralarinda hali yikama kurban kesme nasil yasaklandiysa dugunlere de ayni uygulama sart.

sadece tenzih ederim dediğim konularda haklı olduğunu söyledim daha ne kadar aynı şeyi yazacaksın ya cvp vermek istemiyorum ama mecbur bırakıyosun ben bu konuya sadece maddi yönden baktım bende şuan aynı sıkıntıyı çektiğim için ama anlatamadım galiba inşallah bu msjımda anlarsın ve bana yönelik yazmayı bırakırsın.

Tamam o zaman yazma daha, insanlar maddi olarak zorlanmadan rahat rahat gobek atabilmek icin butun mahallenin 5-6 saat kafasini sisirmeye devam etsinler. Yakinda bir cocugun olur ve anlarsin 5 saat boyunca uykusu gelmis bir cocugu uyutamayinca, simdi ne desem paralari yok dugun yapmasinlar mi diyeceksin. Omur boyu saglikli genc ve mutlu olmayacaksin, her an o dugunlere eslik edecek kafada olmayacaksin, belki komsum gibi annenin öldüğü gun kapinin onunde davullu zurnali gobek atilacak, o zaman anlayacaksin. Simdi tek odaklandigin sey dugun cunku.

Arkadaşlar gayet iyi niyetle çocuk, bebek, hasta, cenaze, işçi vs. örneklerini vermişler.
Ne gerek var buna?
Başkasının gürültüsüne karşı çıkmak için sebebim mi olmalı?
Beni rahatsız ediyor olması da gayet yeterlidir. Buna kimsenin hakkı yoktur, üstelik zilyon tane alternatif varken.

Yapmayın düğün...
Büyük konuşuyorum gibi gelmesin size. Sizin için de söylüyorum. Mesela kuzenim in de maddi durumu yoktu. Nikah yaptılar sadece. Ama belediyenin nikah dairesinin yanında 2 saatlik eğlence de vardı ve çook daha ucuza gelmişti. Halay ise halay, takı töreni ise takı töreni. Bir düğünde olması gereken herşey vardı. Böyle bir şey saha hesaplı olmaz mıydı ?

Tamam o zaman yazma daha, insanlar maddi olarak zorlanmadan rahat rahat gobek atabilmek icin butun mahallenin 5-6 saat kafasini sisirmeye devam etsinler. Yakinda bir cocugun olur ve anlarsin 5 saat boyunca uykusu gelmis bir cocugu uyutamayinca, simdi ne desem paralari yok dugun yapmasinlar mi diyeceksin. Omur boyu saglikli genc ve mutlu olmayacaksin, her an o dugunlere eslik edecek kafada olmayacaksin, belki komsum gibi annenin öldüğü gun kapinin onunde davullu zurnali gobek atilacak, o zaman anlayacaksin. Simdi tek odaklandigin sey dugun cunku.
Artık birde havai fişekler moda oldu.inan ben bile bazen o sesten korkuyorum küçücük bebek nasıl korkmasin yada uykudan uyanmasin.

Yapmayın düğün...
Büyük konuşuyorum gibi gelmesin size. Sizin için de söylüyorum. Mesela kuzenim in de maddi durumu yoktu. Nikah yaptılar sadece. Ama belediyenin nikah dairesinin yanında 2 saatlik eğlence de vardı ve çook daha ucuza gelmişti. Halay ise halay, takı töreni ise takı töreni. Bir düğünde olması gereken herşey vardı. Böyle bir şey saha hesaplı olmaz mıydı ?

Yok o sokakta gobek atilacak illa. Olmaz rezillik parayla degil bedava.

Artık birde havai fişekler moda oldu.inan ben bile bazen o sesten korkuyorum küçücük bebek nasıl korkmasin yada uykudan uyanmasin.

3 yasinda kizim var cam kenarina yanastirmadim korkudan, atanlarda profesyonel degil ki ailenin genc kani kaynayan heyecanli delikanlilari yapiyor bu isi :)
Kizim simdi en ufak bir seste havai fisek mi atiyolar anne diye sorup korkuyor.

Aynen oyle, parayla da degil bu bir kultur ve anlayis meselesi, adam koca dana kestiriyor, 30 tane havai fisek patlatiyor, masasi, mesrubati, cerezi derken 3 dugun salonu dugunu kadar masraf yapiyor. Ama yok ille sokakta olacak o düğün, komsulari cekirdek citleyip izleyecek, acik havada rahat rahat sigarasini, el altindan rakisini icecek, dugun salonunun kuru pastasi limonatasi keser mi onu? Millet rahatsiz oluyormus olsun kimin umrunda.

X