sokakta eğlence yapmak neden yasak değil ?

Sanirim anlamadiniz arkadas bana alintilanp yazdigi mesajda sunnet kinasi yapilmamasini. Soylemis cozum olarak. Bende sunet icin kina yapilip yapilmayacagi o ailenin araridir beni ya da baskasini ilgilendirmeyecegini soyledim. Sokakata yapilmasindan bahseden bir yorum degil onun yazdigi. Ve benim cevabim.

Sizin mesajınızda yapılacak bir şey yok dediğiniz kısım, sünnet kınası için değil. Sokakta yapılması için. Ben de elbette buna itiraz ettim.

Ben sünnet için evde sessiz bir şekilde kına yapılmasını da mantıksız bulabilirim, ancak karışamam evet. Onların tercihidir.

Ama sokakta sünnet kınası yapılmasına karışırım, çözümü de yapılmamasıdır. Bu kadar basit aslında. Çözümü yok dediğiniz için belirttim.
Tamam demekki ayni seyden bahsediyormusuz ama anlasamamisiz. Ama insanlar bunu yapmak istedigi surece hakkatten yapacak bisey yok cunku gayet izinle yasal bir sekilde yapilan biseyy. Koktwn cozum izin verilmemesidir.

Ama söylediğiniz şey çok acımasızca. Ne demek beleşe getirmek. Belki çocukluk hayali? Belki öyle istedi? Yazık günah.

Haklısınız siz de rahatsız oluyosunuz. Ama söyleyiş tarzı ne kadaar ayıp bazı üyeler nasıl küçümsemiş.

Ne var yani herkes o düğün salonlarına tıkılmak zorunda mı? Ya da kır düğünü için kredi mi çeksinler on senelik maaş bedeli?

Dayanamaz mısınız hatır için? İnsan insana bugünde lazım.

Demek ki burdakş barbarlar gibi 15 gün( ciddiyim) son ses zılgıt çekseler intihar edeceksiniz..

Kırmayın kimsenin kalbini. Ama silah için muhakkak şikayet edin. Ayının sokakta işi yok.
Iyi de bundan bana ne bize ne?

Benim de cocukluk hayallerim var her hayalimiz de gerceklesmeyiversin.

Haftanin 3 gunu dugun oluyor sokakta. Hangi birinin hatrini kirmayacagiz. Cam acmasan pisersin cam acsan cocuk uyuyamaz. Mesela o kizin hayali düğün yapmak benim de bebelerimi uyutup uyuyabilmek . Hangimizin hayali mühim? Bence benimki. :KK14:

vallaha benim evimin önünde düğün dernek kurup davul zurna çalıyorlarsa beni de ilgilendiriyor, kusura bakmasınlar. benim de tercihim Çaykovski dinlemek ama amfi kurup bütün mahalleye dinletmiyorum, sonuçta değil mi?
ben onların "Çitos al bana yanına da bira" müziklerini dinlemek zorunda mıyım?

conem bizim caykovskimiz Ankaralı Namık oluyor iste

Sanirim anlamadiniz arkadas bana alintilanp yazdigi mesajda sunnet kinasi yapilmamasini. Soylemis cozum olarak. Bende sunet icin kina yapilip yapilmayacagi o ailenin araridir beni ya da baskasini ilgilendirmeyecegini soyledim. Sokakata yapilmasindan bahseden bir yorum degil onun yazdigi. Ve benim cevabim.
yooo gayet net anladım.
siz demişsiniz ki:

Tabi gurultu falan herkes cekmek zorunda degil ama yapcak pek bisey de yok :KK31:
noroomforsquares de demiş ki:

Aslında bayağı basit bir şey var yapcak.

Sünnet kınası yapmamak. Zaten sünnet kınası ne ki.
burada kastedilen düğün salonunda yapılan kınalar olmadığına göre zira konumuz sokakta düğün eğlencesi demek ki sokakta başkalarını rahatsız eden eğlenceden bahsediyor.
kaldı ki evet karar ailenindir yani isteyen beni rahatsız etmeden istediği gibi kına yaksın davul çalsın ama şahsen ben de sünnet eğlencesini saçma buluyorum.

silah konusunda haklısınız şikayet edilmeli ama kimse güzel salonlar dururken sokakta düğün yapmak istemez yapılıyosa mecburlar demekki en ucuz salon bile enaz 5 6 binden başlıyo napsınlar yani düğün bu evin içindede olmazki polisle vs o günde sıkıntı çıkarmakta doğru değil bence rahatsız olabilirsiniz ama o birilerinin en mutlu günü unutmayın. evin içinde oynayın sizde onların müzikleriyle biz öyle yapıyoruz :KK53:

silah konusunda haklısınız şikayet edilmeli ama kimse güzel salonlar dururken sokakta düğün yapmak istemez yapılıyosa mecburlar demekki en ucuz salon bile enaz 5 6 binden başlıyo napsınlar yani düğün bu evin içindede olmazki polisle vs o günde sıkıntı çıkarmakta doğru değil bence rahatsız olabilirsiniz ama o birilerinin en mutlu günü unutmayın. evin içinde oynayın sizde onların müzikleriyle biz öyle yapıyoruz :KK53:

Bu mantıkla ev parası olmayan sokağın ortasına kulübe kursun orada yaşasın.

Düğün elzem bir şey değildir, elzem olduğunu düşünen varsa da onu ilgilendirir. Sokağını değil.

iyi de birilerinin en mutlu günü derken derken bütün yazı sokakta abe dasdale ya da elimde patladı bonzai gibi kimyasal kafasıyla yapılmış saçma sapan müziklerle geçirdik.
ellerinde 3 binlik iphonelar var hepsinin bir tane aptal telefon alsınlar telefona verdikleri 6 binle de düğün salonu tutsunlar,
bakın nasıl çözüm ama hem benim beynim mikilmiyor, hem de onlar düğün dernek kuruyor?

neden mecburlar, düğün yapmak yasal zorunluluk mu? kıysın nikahı geçsin otursunlar.
yaptılar sokak düğününü, hadi biz oynadık, yaşlı var, hasta var, bebek var, sabahın köründe işe gidecek var, onların uykusunu çalmaya, bir bebeği saatlerce ağlatmaya, kemoterapiden çıkmış yaşlı bir kadının başını ağrıtıp uykusuz bırakmaya kimin hakkı var?

bizim mahalledede var aynilari sanırım bu hafta 40gün40gece adeti yapıyolar 1 haftadır hergünakşam kesintisiz dugun silahlar havai fişekler oğlum korkudan uyuyamıyor. bizde bıktık 2 gün annemde kaldım ama hergün kalacak halimizde yök

Bu mantıkla ev parası olmayan sokağın ortasına kulübe kursun orada yaşasın.

Düğün elzem bir şey değildir, elzem olduğunu düşünen varsa da onu ilgilendirir. Sokağını değil.

iyi de birilerinin en mutlu günü derken derken bütün yazı sokakta abe dasdale ya da elimde patladı bonzai gibi kimyasal kafasıyla yapılmış saçma sapan müziklerle geçirdik.
ellerinde 3 binlik iphonelar var hepsinin bir tane aptal telefon alsınlar telefona verdikleri 6 binle de düğün salonu tutsunlar,
bakın nasıl çözüm ama hem benim beynim mikilmiyor, hem de onlar düğün dernek kuruyor?

neden mecburlar, düğün yapmak yasal zorunluluk mu? kıysın nikahı geçsin otursunlar.
yaptılar sokak düğününü, hadi biz oynadık, yaşlı var, hasta var, bebek var, sabahın köründe işe gidecek var, onların uykusunu çalmaya, bir bebeği saatlerce ağlatmaya, kemoterapiden çıkmış yaşlı bir kadının başını ağrıtıp uykusuz bırakmaya kimin hakkı var?

Bu kadar bencilliğe pess. . büyüklerinizde özel salonlarda evlendiler ztn değilmi ama yok böyle mantıklı insanlar ancak aman düğün fln yapmayalım çevre rahatsız olur diye düşünüp birtek nikaha razı olmuş insanların çocuklarıdır .s bide kendinizi haklı çıkarmak için ne güzel bahaneler bulmuşsunuz böyle yorumlar bu sitede çok beğeni alıyo gerçi sizde haklısınız Allah kimseyi darda bırakmasın artık insanlarda anlayışta kalmamış.

Bu kadar bencilliğe pess. . büyüklerinizde özel salonlarda evlendiler ztn değilmi ama yok böyle mantıklı insanlar ancak aman düğün fln yapmayalım çevre rahatsız olur diye düşünüp birtek nikaha razı olmuş insanların çocuklarıdır .s bide kendinizi haklı çıkarmak için ne güzel bahaneler bulmuşsunuz böyle yorumlar bu sitede çok beğeni alıyo gerçi sizde haklısınız Allah kimseyi darda bırakmasın artık insanlarda anlayışta kalmamış.

Doğru, bir döşek bir kuru nikah ile evlenmişler. Çünkü paraları yokmuş.

Mantıklı ve doğru olan da bu.

Anlayışsızlık ve görgüsüzlük ise şehir yaşamında sokağı inletmektir.

Medeniyete giriş 101

Doğru, bir döşek bir kuru nikah ile evlenmişler. Çünkü paraları yokmuş.

Mantıklı ve doğru olan da bu.

Anlayışsızlık ve görgüsüzlük ise şehir yaşamında sokağı inletmektir.

Medeniyete giriş 101

çağın gerektirdiği bazı şeyler vardır bişey 20 sene öncesinde olduğunda anlayışlı olursunuz çünkü o zmnda o şey normaldir ama 20 sene sonrasında belkide aynı şeye o zmn gösterdiğin anlayışı gösteremezsin çevreninde büyük etkisiyle tabi yani zamanımızda bi kızın sokakta düğününün olmasını kabul edişi anlayıştır görgüsüzlük değil düğün yapmamayı seçmek bi ömür insanın içinde kalacak bi seçenek bazı insanlar için sokak tek seçenek bunu anlamıyosunuz

çağın gerektirdiği bazı şeyler vardır bişey 20 sene öncesinde olduğunda anlayışlı olursunuz çünkü o zmnda o şey normaldir ama 20 sene sonrasında belkide aynı şeye o zmn gösterdiğin anlayışı gösteremezsin çevreninde büyük etkisiyle tabi yani zamanımızda bi kızın sokakta düğününün olmasını kabul edişi anlayıştır görgüsüzlük değil düğün yapmamayı seçmek bi ömür insanın içinde kalacak bi seçenek bazı insanlar için sokak tek seçenek bunu anlamıyosunuz

Evet çağın gerektirdiği şeylerden biri de şehir hayatına adapte olmak.

Köylerde, kasabalarda, sizi herkesin tanıdığı ve zaten düğününüze geldiği mahallelerde düğün yapmanız oraya uygun.

Ancak şehirde değil.

Bir ömür içinde kalacak ise başka bir şeyden kısar, daha az kişiyle o salonu tutar.

Bunu düşünmesi gereken ben değilim.

Bir de şu hayatının en mutlu günü iddiasını anlamadım. Kim demiş? Düğün nasıl bir şey ki kesin olarak en mutlu gün falan oluyor. Çok enteresan.

Bencillik sadece kendi eğlencesi için sokak ortasında düğün yapıp çevredeki insanları rahatsız etmektir. Bence sokak düğünü bencilliğine pes. Hasta, yaşlı, bebek, çalışan demeden eğlenmek için gürültü yapmaktır bencillik; evinde uyumak istemek, dinlenmek istemek, ders çalışmak istemek değildir.

vallaha benim evimin önünde düğün dernek kurup davul zurna çalıyorlarsa beni de ilgilendiriyor, kusura bakmasınlar. benim de tercihim Çaykovski dinlemek ama amfi kurup bütün mahalleye dinletmiyorum, sonuçta değil mi?
ben onların "Çitos al bana yanına da bira" müziklerini dinlemek zorunda mıyım?
Eski oturdugum yerde karsi apartmanda aşk acısı çektiğini düşündüğüm komsum akşam bir başlardi Müslüm Gürses ve Güllü dinlemeye, of olmayan aşkımın acısını çektiriyordu bana.
Ezberledim hatta; bilseydim kalbimi vermezdim sana, bilseydim düşmezdim aşk tuzağına, artık ne istersen yap sen de bana, elindeyim işte oyuncak gibiiii ahhh oyuncak gibi dimtis diriiriri :))

Evet çağın gerektirdiği şeylerden biri de şehir hayatına adapte olmak.

Köylerde, kasabalarda, sizi herkesin tanıdığı ve zaten düğününüze geldiği mahallelerde düğün yapmanız oraya uygun.

Ancak şehirde değil.

Bir ömür içinde kalacak ise başka bir şeyden kısar, daha az kişiyle o salonu tutar.

Bunu düşünmesi gereken ben değilim.

Bir de şu hayatının en mutlu günü iddiasını anlamadım. Kim demiş? Düğün nasıl bir şey ki kesin olarak en mutlu gün falan oluyor. Çok enteresan.

evlilik insanların hayatını değiştirdiği için en önemli ve sevdiğin insanlada evleniyosan en mutlu günündür bu bi çok insan için böyledir aslında bunun böyle olması size niye enteresan geldi bende onu anlamadım.Ama neyse

Halden anlamayan bi insan olduğunuz çok açık daha fazla cevap vermek istemiyorum yazdıklarım benim fikrimdir siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz ama ne yazıkki sizin istemiyo olmanız bişeyi değiştirmeyecek ve her yaz o müzik sesinden rahatsız olmaya devam ediceksiniz .

büyükleriniz ne şartlarda evlendi bilemiyorum ama eskiye o kadar meraklıysanız gidip büyüklerinizin evlendiği şartlarda evlenin.. tek seçenek sokak ise evlenmeyin, ya da ıssız bir sokak bulup orada evlenin.. sizin en mutlu gününüz benim de en mutlu günüm olmak zorunda değil.. bana saygı göstermeyen bir kitleye anlayış gösterebilmem ise mümkün değil.. işine gelince modern, işine gelince gelenekçi olan insanları anlamıyorum, anlamayacağım..

Bencillik sokakta cevresindeki kimseyi dusunmeden geceyarisina kadar bangir bangir gurultu yapmak mi yoksa yapilan gutultuye karsi çıkmak mi sizce?

Benim ailem asla sokakta dugun yapmaz, benim yetistigim kulturde yuksek sesle muzik bile dinlenmez hastasi, cenazesi vardir insanlarin diye.

Nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama gelin benim yasadigim gibi bir istanbul varosunda haftasonu gecirin, daha gecen cuma yan komsum kanser kemoterapiden sonra agrilardan gozunu acamiyor, altimdakinin bebegi var, apartmandan o gun cenaze cikti ve biz butun gece "giymis fosfor olmus mosmor" diye gobek atanlarin eglencesini dinledik. Simdi bana soyleyin kim bencil?

Sokakta yapılan düğünlere para gitmiyor mu?Aksine salondan daha çok gidiyor.Kiralanan masa+sandalye.tutulan orkestra +solist.dagitilan içecek. Kuruyemiş. Pasta.Dugun pastası. Verilen yemekler.PatlATILAN havai fişekler. Düğün salonunda YAPMIŞ olsalar yemek ve havai fişekler hariç daha ucuza gelir hepsine ayrı ayrı para vermektense.

X