Sokak hayvanları için bir kap su

umarım burda birileri hörüp de bi kap su koymayı dener kapısının önüne
havalar iyice ısındı ve zor günler başladı onlar için
bi kaç gün aç kalabiliyolar ama susuz kalamıyolar:KK59:

Dikkat çekmeye çalışıorum ama ilginenen o kadar az ki...
Burda bir arkadaşın fikri üzerine gidip plastik kaplar aldım iç içe geçen,çantama koydum yolda susuz hayvanlar gördüğüm zaman önlerine koyuyorum.
Ben hep çıkamasam da her gün annem hayvanlar için su ve yemek koyuyo apartman önüne.
Umarım boşuna değildir buradaki çabam,herkes en azından bi kap su bulunduruodur kapı önlerinde.

Canım açtığın konulara yetişemiyorum:)

Bende koyucam ve herkese söylicem çok iyi oldu böyle bi konu açman..

Dikkat çekmeye çalışıorum ama ilginenen o kadar az ki...
Burda bir arkadaşın fikri üzerine gidip plastik kaplar aldım iç içe geçen,çantama koydum yolda susuz hayvanlar gördüğüm zaman önlerine koyuyorum.
Ben hep çıkamasam da her gün annem hayvanlar için su ve yemek koyuyo apartman önüne.
Umarım boşuna değildir buradaki çabam,herkes en azından bi kap su bulunduruodur kapı önlerinde.

yani 10 kişinin dikkatini çekse ve uygulamaya geçse onlarca hayat kurtulur
ama fazla dikkat çekmiyo sanıyorum
cazip bi konu gelmiyo insanlara:KK19:

Yaz daha gelmeden açmıştım konuyu,pek az kişinin dikkatini çekti bir kap su koymak ne kadar zor olabilir ki...

Son düzenleme:
Yaz daha gelmeden açmıştım konuyu,pek az kişinin dikkatini çekti bir kap su koymak ne kadar zor olabilir ki...

çünkü canım konu da kocam beni aldattı ama seviyorum
sevgilimden dayak yedim ama aşığım
ay ben çok güzelim falanca çok çirkin
imdat saçlarım ivvvrenç bi renk oldu gibi ibareler yok
ondan dikkat çekmiyo
bu hayatta sen de biliyosun ki daha möhim şeyler var lüften
rica edicem neden şaşıyosun:KK19:

çünkü canım konu da kocam beni aldattı ama seviyorum
sevgilimden dayak yedim ama aşığım
ay ben çok güzelim falanca çok çirkin
imdat saçlarım ivvvrenç bi renk oldu gibi ibareler yok
ondan dikkat çekmiyo
bu hayatta sen de biliyosun ki daha möhim şeyler var lüften
rica edicem neden şaşıyosun:KK19:

Çok doğru ya.
Şaşırmamak gerek aslında çoğu insan dünyada sadece kendileri olduğunu düşünüo malesef

Çok doğru ya.
Şaşırmamak gerek aslında çoğu insan dünyada sadece kendileri olduğunu düşünüo malesef

yani konuyu kıllığına son aktif konularda tutmak için
yarım saatttir yazıyorum
1 kişi bakmış farklı olarak
ne deyim artık pes..

Bir iki gün önce arkadaşımın gözlemlediği öykü beni çok etkiledi.
Tam yeri olduğu için paylaşmak istiyorum.

Arkadaşım yıllardır, sokak hayvanları için kapısının önünde bir kap su bulunduran duyarlı bir insan.
Orada içecekleri suyu bulabileceklerini bilen, alışan hayvanların sayısı yıllar içinde artıyor ve arkadaşım da su kabının boyutunu büyütüyormuş. Su içmek için gelip giden hayvanları takip ederek iç huzurunu tazelermiş. Yine böyle, penceresinden su kabını seyre daldığı sırada, bir karganın ayaklarıyla taşıdığı kocaman kara birşeyi suyun içine bıraktığını görmüş. Suyu kirlettiğini düşünerek, kızmış kargaya ve suyu tazelemeye gitmiş ki! Ne görsün? Kupkuru bir ekmek parçası... Durumu izlediğinde görmüş ki, Kargacık suda yumuşayan ekmek parçasıyla yavrularını besliyor.

Sokakta uygun bir yere koyacağımız bir kap suyun, hangi canlı varlıklara, hangi faydaları sağlayacağını bilemeyiz. Biz görevimizi yapalım, ihtiyaçı olan faydalansın.

Konu sahibi arkadaşıma duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. :KK71:

Bakın işte...
Çok etkilendim bu açıdan bakmamıştım ben çok haklısın kaç tane hayvan faydalanıo,kaç hayvanın hayatını kurtarıo koyduğumuz o bir kap su...
Ayrıca ben teşekkür ederim duyarlılığına umarım herkes okur ve daha duyarlı olur bu konuda...

Çok güzel şeyler bunlar... Keşke herkes duyarlı olsa da biraz ekmek biraz su koysa evinin önüne düzenli aralıklarla...

Bir iki gün önce arkadaşımın gözlemlediği öykü beni çok etkiledi.
Tam yeri olduğu için paylaşmak istiyorum.

Arkadaşım yıllardır, sokak hayvanları için kapısının önünde bir kap su bulunduran duyarlı bir insan.
Orada içecekleri suyu bulabileceklerini bilen, alışan hayvanların sayısı yıllar içinde artıyor ve arkadaşım da su kabının boyutunu büyütüyormuş. Su içmek için gelip giden hayvanları takip ederek iç huzurunu tazelermiş. Yine böyle, penceresinden su kabını seyre daldığı sırada, bir karganın ayaklarıyla taşıdığı kocaman kara birşeyi suyun içine bıraktığını görmüş. Suyu kirlettiğini düşünerek, kızmış kargaya ve suyu tazelemeye gitmiş ki! Ne görsün? Kupkuru bir ekmek parçası... Durumu izlediğinde görmüş ki, Kargacık suda yumuşayan ekmek parçasıyla yavrularını besliyor.

Sokakta uygun bir yere koyacağımız bir kap suyun, hangi canlı varlıklara, hangi faydaları sağlayacağını bilemeyiz. Biz görevimizi yapalım, ihtiyaçı olan faydalansın.

Konu sahibi arkadaşıma duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. :KK71:

kıyamam aslında o kadar insana özgü davranışları var ki hayvanların
bize çok benziyolar tek farkları bizim anlayacağımız gibi konuşamıyolar
bizim iş yerinin koca bi bahçesi var orda bi dolu hayvan
kediden köpeğe tavuktan kaza tavşana ördeğe..
yemekhanenin artan yemeklerini veriyoruz onlara
bazen de ben mama takviyesi yapıyorum
belli noktalara mama dökerim hep
anne 2 kedim var tavuk ciğeri haşladım veriyorum bitanesinin 4 yavrusu var
4 sefer etti ağzına alıp yavrularına götürmek için
muzurluk olsun diye son gelişinde bitti dedim
o an o kadar üzüldü ki öyle bi bakış olamaz
verdim tabi sonra 4. yavrunun payını da.
anne sonuçta hayvan da olsa kendinden önce yavrularını düşünüyo işte.

kıyamam aslında o kadar insana özgü davranışları var ki hayvanların
bize çok benziyolar tek farkları bizim anlayacağımız gibi konuşamıyolar
Hayvan Sevgisi

Cik cik dedi kanarya
Miyavladı kedicik
Duydu; havladı Çomar
Öttü sonra İbibik.

Kuzucuklar meledi
Minik taylar kişnedi
Cümbüş koptu sanırsın
Çiftlik birden şenlendi.

-alıntı-

Hayvanlar gezegenimizin incisi.
Onlarsız bir dünya çekilmez olurdu.

hayvan10.gif

evet yaa bu başlığı açtığınz için tşkler herkesin duyarlı oması lazım ben evimde camın önüne su bulgur pirinç filen koyuyorum

bir1-1.jpg

Bir Kap Su ile Mutluluk Sizin Olsun

Hava sıcaklıklarının oluşturduğu olumsuzluklardan en fazla sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar etkileniyor. Yaşam Hakkına Saygı Derneği Başkanı Özgün Öztürk; "Sokak hayvanları ve kuşlar için kapınızın önüne bir kap su koyuyorsunuz, mutluluk sizin oluyor" dedi.

Hava sıcaklıklarının artması ve su kaynaklarının azalmasıyla birlikte ihtiyaçlarını sokaktan karşılayan sokak hayvanları susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya. Yaşam Hakkına Saygı Derneği Başkanı Özgün Öztürk, beş seneden beri sürdürdükleri '1 Kap Su' kampanyasıyla sokak hayvanlarının susuzluklarını giderebileceklerini belirterek; "Sokak hayvanları ve kuşlar için kapınızın önüne bir kap su koyuyorsunuz, mutluluk sizin oluyor" dedi.

Millet olarak yardımsever bir yapıya sahip olunduğunun altını çizen Öztürk; "Vatandaş kapısının önüne bir kap su koysa birçok hayvan kurtulabilir. Vatandaş olarak yardımsever bir milletiz. Yemek artıklarını da çöpe atmak yerine bir kap içersinde kapımızın önüne bırakırsak sokakta yaşayan hayvanların karınlarını da doyurmuş oluruz. Dernek olarak son 5 yıldan beri '1 Kap Su' kampanyası yapıyoruz. Sokak hayvanları ve kuşlar için kapımızın önüne bir kap su koyuyoruz. Bir yoğurt kasesine koyacağımız su onların kurtarıcısı olabilir" diye konuştu.

Her 'yaş ciğer' sahibi için bir ücret var

Sokak hayvanlarının su ve yemek ihtiyaçlarını gidermenin mutluluk vermesinin yanında sevabı da olduğunu anlatan Öztürk, Peygamberimizin Hadis-i Şerif'inden örnek verdi:

Resulullah buyurdular ki: "Bir adam yolda yürürken susadı ve susuzluğu arttı. Derken bir kuyuya rastladı. İçine inip susuzluğunu giderdi. Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. Adam kendi kendine 'Bu köpek de benim gibi susamış' deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı.

Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti."

Resulullah'ın yanındakilerden bazıları: 'Ey Allah'ın Resulü! Yani bize hayvanlara yaptığımız iyilikler için de ücret mi var?' dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Evet! Her 'yaş ciğer' sahibi için bir ücret vardır" buyurdu.

Robotlaşıyoruz

Hayvanlardan ve bitkilerden uzaklaşmanın insanları robotlaştırdığını ifade eden Av. Yalçın; "Öncelikle belediyeler ve sivil toplum kuruluşları sokak hayvanlarına bakış açısını değiştirmeli. İnsanlarda; 'Avrupa'da sokaklarda hayvanlar yok. Burada da olmasın' algısı oluşmuş. Bence bu yanlış. Doğrusu, hayvanların da içinde yaşadığı doğal bir ortamadır. Hayvanlardan ve bitkilerden uzaklaştıkça robotlaşıyoruz. Bir canlı pis çöplerden yiyecek arıyorsa bunu normal karşılamak insan olmanın melekelerini unuttuğumuzu gösteriyor. Belediyeler hiç değilse sokakta yaşayan hayvanlar için belli bölgelere su kapları koymalıdır" şeklinde konuştu.

Alıntıdır.

Çok güzel bir düşünce.Her zaman yaptığım birşey.Elimden geldiğince doyurmaya da çalışıyorum.

Evdeki canavar rahat içinde sokaktakiler ne halde dayanamıyorum onların o hallerine.İçim acıyor her gördüğümde.Her insan biraz duyarlı olsa keşke bu konuda.

Çok güzel bir düşünce.Her zaman yaptığım birşey.Elimden geldiğince doyurmaya da çalışıyorum.

Evdeki canavar rahat içinde sokaktakiler ne halde dayanamıyorum onların o hallerine.İçim acıyor her gördüğümde.Her insan biraz duyarlı olsa keşke bu konuda.

Ben de öyle.
Yazın susuz kalıolar kışın üşüolar diye kendim rahat olamıyorum resmen.
Neyse ki bu aralar belediyeler bu konuya biraz duyarlı davranmaya başlayıp halkı bilinçlendirmeye çalışıolar.
Umarım herkes duyarlı olur...

X