Şok oldum üzgünüm..

Gelin kesinlikle haklı. Ben evde yokken görümcem ve eşi gelsin evimde tatil yapsın istemem, kim olursa olsun istemem. Benim evim, benim düzenim. Erkek erkeğe takılmak farklı şey.
Keşke en başından direkt yengenizle konuşup ona göre plan yapsaydınız. Instagram hikayesinden görmesi de ayrıca kırıcı olmuş.

Bence kesinlikle yengen haklı. Sen de evli bir kadın hatta bir anne olarak dusunmeliydin böyle hissedebileceğini. Gerçekten de onun yokluğunu kollamissin gibi olmuş. Abinin evli olduğunu ısrarla vurgulaması ise, birçok insanın "burası oğlumun evi, burası abimin vs.. evi canım istediginde girer çıkarım karısına söz hakkı düşmez" mantığında çok insan olduğundan olabilir. Siz öyle değilsiniz belki ama hoş olmamış. Ben de olsam aynısını yapardım. Ayrıca yenge hanım abinin de ifadesini almıştır çağırdığına cagiracagina pişman etmiştir onu merak etme. Eşin de sen de gitme bu saatten sonra. Ağzının tadı iyice kaçmasın istiyorsan kendini boşuna savunmaya çalışma mesaj atmayı da bırakıp ara kızı, samimi bi dille niyetini açıkla.

Ay kiyamet koparcak ne var yaaa :) valla bizim millet siyirmis.. bakin ben kardesimin evine gitsem gelinimiz olmasa ortaligi bile toplarim bulasigini yikarim ne varsa yaparim.. ne kiymetli evleriniz var yahu.. osuruktan nem kapmak buna denir..cok istiyosa kocasini arayip hesap sorsun

Gelin kesinlikle haklı kim olsa böyle tepki verir , dış kapının mandalı değil ya kocası ona soracaktı siz de ona yazacaktınız. İnstagramdan öğrenmeyecekti.

Ben buradaki çoğu yorumu saçma bulurum genelde. Kuzen vs gibi uzaktan bir akraba olsanız anlarım gelini de öz abin ya bu ne saçma bir düşünce, ha eşin tek gitmiş ha seninle birlikte, sonuçta o yokken misafir gelebiliyor, kaldı ki çatması gereken kişi eşi, sen değilsin. O ev sadece gelinin evi mi hem, sanırım burdaki kadınlar eşleri yokken abilerini eve sokmuyor ki böyle yorum yapıyorlar.

Kız haklı da suçlu abin. Muhtemelen geline emrivaki yaptı o da sana bunları söyledi. Boşver sıkma canını, bundan sonra mesafeni korursun. Birde şöyle düşün , insanız hepimiz farklı fikir ve düşüncelere sahibiz, anlaşmazlık olur, fikir ayrılığı olur, en güzeli arkadan laf söz etmek surat asmaktansa, dolaylı yoldan ima etmektense direk konuşup yüzyüze halletmek. O da kırılmış ve kırıldığını belli etmiş, güzelce konuşup tatlıya bağlayın olayı bence . Hiç kendini doldurup geline karşı kalbini karartma, o da böyle düşünüyor demekki , hakkı da var, ama sende kendine göre haklısın. En güzeli iki taraflı anlayış ve hoşgörü.

Ben evde yokken asla evime kimse gelsin istemem o yüzden gelin haklı diyorum .
Ama gelin konu sahibinin eşinin gideceğinden haberdar. Konu sahibinin gitmesine bozulmuş. Onun derdi kendisi yokken eve misafir gelmesi değil, erkek erkeğe olsalar sorun olmazmış. Onun derdi o evde yokken gorumcenin evine gitmesi. Ha bence yine haklı da dediğim gibi haber verecek olan konu sahibi değil eşi olmalıydı.

Hayır olay kabul edip etmemek değil.
Ama evin hanımı nezaketen aranır uygun musunuz diye sorulur.
Uygun olmasa bile ben yokum ama siz buyurun elbette denilir.
Ama böyle hiç haber vermeden sen kimsin der gibi olmuş.

aynı şekilde bozulurdum
pek naif bir davranış olmamış
davet eden abiniz dahi olsa evin hanımı ile iletişim kurmalıydınız

Iyi ama herkes bu kadar iyi niyetli değildir bir.
Yine herkesin hayatında belli mesafeler koymak istediği ilişkiler olabilir bu da 2.

Şahsen evime gelecek olan misafiri önceden bilmek, evde olmayacaksam bile yüzümü kara cikarmayacak bir hazırlık bırakmak isterim gitsem bile.

Bir de arayip fikrimi sorsalar bana da değer veren var diye mutlu olurum en önemli kısım da bu..

Doğru orası öyle eşinin haber vermesi gerekiyordu ve evde yokken sadece görümcesinin o eve gitmesini istememesini de alındığı için ben şöyle anladım, sanki görümce " bak gelin hanım sen yoksun eğleniyoruz bebeğim" diye bilerek instagrama atmış olabilir çünkü gelinin demesine göre o varken hiç gitmemiş oraya. Kesinlikle nisbet var ben konu sahibini haksız buldum en çok.

Gelin sıkıntıyı eşiyle çözseymiş keşke size konuştuğunun yarısını söyleyemezdi
Ev kardeşinizin de evi enişte gelince iyi ama kardeşi gelince olmaz
Enişteyi de kabul etmese anlarım ama tepkisi de çok abartılı
Zaman geçtikçe mecburen unutulur arada abi kardeş bağı var o gelin görümce bağından daha sağlam oyüzden unutulur unutursun...

Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlariniza haber vermememin birinci sebebi zaten sadece ben yazınca yazıyor olması yani düşünüyor insan acaba benimle konuşmaktan hoşlanmıyor mu diye hal böyle olunca da sorma gereği hissetmedim bi de başka bi yere gidiyor diye tatile ve bunu abimin söylemesi gerekirdi. Şunu da ekliyim aynı gün içinde babanem de yazlığına gitti ve ben abime yazmıştım babanemde anahtarı ister misin benim için diye o da dedi ki napicaksin bende kalırsınız ışte. Bu arada döndü gunden beri telefon kullanmıyorum zaten çünkü havaalanında unuttum gitmişken onu da alacaktım. Az önce eşimle konuştum durumu anlattım yazıyı okuttum dedi benimkini de iptal ettiriyosun bi daha da gitmiyoruz baya öfkelendi abimle konuşuyor sanırım şimdi markete çıktı dışarı bende ağladım biraz rahatladim

Ben sizde hiçbir yanlış görmedim. Anladığım kadarıyla nazik iyi niyetli insansınız. Gelinin söylediklerini eşinize abinize bile anlatmamışsınız ki bu çok duyarlı bi hareket başkası olsa abisine durumu anlatır işi büyütürdü. Gelininizinki açıksözlülük değil kabalık bence. Şu evime ben yokken kimse giremez hassasiyetini hiç anlamıyorum ama diyelim ki bu konuda hassas, belirtme şekli böyle olmamalıydı. Yüz yüzeyken nazikçe söylemek çok mu zor sanki. Bence abinize trip yapamadı sizden hırsını çıkarıyor. Bi de hakikaten ben yokken evime insan giremezci kk kadınları eşleri yokken kardeşlerini misafir etmiyor mu.

Ben kendimi yerine koyuyorum.Bir defa o ev birtek benim evim değil eşimin kızkardeşi gelecek, açıklamasını yapana kadar hadi alındım ben yokken neden geliyor vs. Diye düşündüm diyelim açıklamadan sonra bu tarz bir üslub hiç hoş değil.Yüzüne söylemeninde bir adabı olur sonuçta yüzyüze bakıcak.

Ha bak bana sorarsan bende gorumcemi istemezdim ama kocasinida istemezdim.. cunku benim kadar iyi niyetli asla degil poposu cok kiymetlidir...ben yokken diyeyim., tatile gittigimde bile esyalarimi karistirmislardi evde ne yapacaklari belli olmaz.. ben oyle degilim sukurler olsun.. neysede bu konu sahibi kizi bilmiyorum durumlari iliskilerine.. ama ben yokken kocam enistesiyle bacisini davet ediyorsa o zman once evdeki okuze hesap sorardim net!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…