- Konu Sahibi BeyazDelisi
anladığım kadarıyla yorum yapacağım şimdi sana canım:
1- Evet kayınvalidenlerin aynı ev teklifi veya 1 oda teklifi çok garip. Ama uygun dille anlatıp istemediğini dile getirmişsin zaten. Sen istemiyorum dediğinde nişanlında arkandayken kimse seni zorla oturtamaz.Nitekim iş teklifiyle bu sorun çözülmüş. Hem de uzağa gidiyormuşsun zaten.
2- Eve aldığın eşyaları tabi ki götüreceksin. 5 yıl az bir zaman değil. Yeni evleniyorsun sonuçta.
3- Kayınpederinin cimriliğinden bahsetmişsin. Ben senin yerinde olsam aileden hiçbir şey beklemem bu saatten sonra. Herşeyi olduğu kadar kendi imkanlarımla halletmeye çalışırım. Bayramlık muhabbeti de dahil sende ne koparırsam kar mantığı sezdim. Ama yanlış tutumlar bunlar.
4- Kayınvalidelerin oğullarını ve gelinlerini kıskamaları çok da şok olunacak bir durum değil. Günümüzde kıskanmayanlara şok olmak lazım.
5- Buraya sıkıntılarımızı yazıyoruz,paylaşıyoruz ve yeri geliyor akıl alıyoruz deneyimli arkadaşlarımızdan. Eğer bir konu açıyorsan takip edip cevaplayacaksın ki sen gelene kadar 102 mesaj olmasın ve kızlar seni dikkate alsın. Sonradan çıkıp kimseyi azarlayamazsın bence.
6- Bundan sonra olacaklara da çok şaşırma bence. Senin gelinliğin,takın.vs.. hepsinde de sorun yaşayacağın belli. Ya katlanıp kabul edeceksin beklentin olmadan, ya da ayrıldım diyordun kararının arkasında olacaksın.
7- En son bitti diyordun. Son durumu anlat ve yardımcı olabileceğimiz birşey varsa dinleyelim. Yoksa konuyu kapat ki hepimiz meşgul olmayalım.
Bir de bir yorumcu arkadaş üniversite mezunu insanın anlatım tarzına bak falan demiş geçmiş sayfalarda. Belli ki kafası karışmış ve düzenli anlatayım derken konuları iyice karıştırmış. Kimsenin eğitim durumunu yargılamak size düşmez.
ayy inanmayacaksiniz ama ben yorumlarda rakamlar gordumu direk pskolojik olarak okumak istemiyorum yaalaelaelaelaelae