• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğan ve İncir Kürü sonrasında hamile kaldım!!!!!! Deneyin derim...

Merhabalar bende cocuk istiyorum evleneli 1 seneyi gecti fakat esimin yanina geleli 4 ay oldu yurtdisinda yasiyoruz ve burda turkiyedeki gibi ha deyip doktora gidilmiyor 4 aydir korunmaksizin iliskide bulunuyoruz fakat bir turlu tutmuyor doktora gidecem fakat 2 _ 3 ay sonrasina randevu veriyorlar bende bu ay incir kurune basladim 4 gun oldu. Buraya gelmeden once doktora gitmistim ve sorun yok demisti ce bana folic asit ilac verdi suanda kullaniyorum ve kkurude uyguluyorum bi zarari olmaz dimi.bende vitamin kansizlik seker demir eksikligide var bunlarda sorun olabilir turmamasinin sanirim neyse umarim hersey gonlumuzce olur

Merhabalar bende cocuk istiyorum evleneli 1 seneyi gecti fakat esimin yanina geleli 4 ay oldu yurtdisinda yasiyoruz ve burda turkiyedeki gibi ha deyip doktora gidilmiyor 4 aydir korunmaksizin iliskide bulunuyoruz fakat bir turlu tutmuyor doktora gidecem fakat 2 _ 3 ay sonrasina randevu veriyorlar bende bu ay incir kurune basladim 4 gun oldu. Buraya gelmeden once doktora gitmistim ve sorun yok demisti ce bana folic asit ilac verdi suanda kullaniyorum ve kkurude uyguluyorum bi zarari olmaz dimi.bende vitamin kansizlik seker demir eksikligide var bunlarda sorun olabilir turmamasinin sanirim neyse umarim hersey gonlumuzce olur
Canim kansizligini tedavi ettirsene.bende de asiri kansizlik vardi 3 ay tedavi gordum.kansizlik hamile kalmana engel degil ama dusuk riski fazla oluyor.bende suan incir kuru yapiyorum bugun 10.gunum ...incir kuru kansizligina da iyi gelecektir

selam kızlar bende foruma yeni üye oldum 2 ay önce bu foruma girdiğimde bir umut arıyodum ve fbscb nikli arkadaşmızın yazısını okudum ve o ay soğan kürüne başladım bu arada 7 aylık evliyim ve pko hastasıyım daha sonra her yatsıdan sonra hacet namazımı hiç aksatmadım ve hepp dua ettim hep yüce Rabimden istedim her namazımdan sonrada tüm olmayan kardeşlerimizle banada nasip et dedim ve dün 3 haftalık hamile olduğumu öğrendim sadece ALLAH IMDAN isteyin o bizim için herşeyin hayırlısını düşünür kusura bakmayın biraz uzun oldu ama belki bende umut arayan arkadaşlarıma umut olurum Rabbim inşallah tüm olmayanlarada nasip eder.

Merhaba arkadaslar ben 2 yillik evliyim gectigimiz haziranda korunmayi biraktim temmuzda hamile kaldim ama maalesef dusuk yaptim 6. Haftamda.. Kac aydir deniyoruz ama hep bisey cikiyor hamie kalamiyorum.. Adet duzeni kalmadi bende 15 gunde de geliyo 20 vunde de.. İki seferdir yumurtlamiyorum drundedigine gore ben de incir ve havuc kurunu duydum denemek istiyorum adetin 4 .gunundeyim baslAsam olur mu hemen??

Bende soğan kürü denedim bu ay şu an hamileyim

SLM SİZE BİR SORUM OLACAK HERGÜN YENİ İNCİR ile mi yapiyoruz yoksa aynı incir ertesi gün de kullanılabilir mi..
Merhaba,

Sonuca senin adına çok sevindim. Bende incir kürü yapmaya karar verdim sonuç ne olursa olsun kötü bişey değil incir gayet faydalı bişey. Umut çok önemli Allah umutlarımızı kaybettirmesin..

Slm size bir sorum olacak incir püru kullanır iken hergün yeni inciler ile mi yapiyorum yoksa kullandığımız incir ler tekrar kullana bili miyiz.
Herkese selamlar...

Son 2 yıldır uğraşmamıza rağmen gebelik oluşmadı.Belirli bir sebebi yoktu.Eşimin spermleri orta düzeyde benimde yumurta kalitem fena değilmiş.Yani görünürde bir neden yoktu... 8 ay önce adetim geçikti ve 6 haftalık düşük yaptım tabi anlatılmaz bir duygu o kadar beklediğiniz bir şeyken birden yok olup gitmesi çok ama çok üzücüydü.Tabi umudumu yitirmedim 4 ay sonra önce bir soğan kürü uyguladım ama o ay bebek denemesi yapmadık sadece kürü uyguladım.Bu kürü bilmeyen yoktur heralde Saraçoğlunun kürü.Diğer ay İncir kürünü uyguladım ve aynı zamanda denemelerede başladık.Ama inanarak ve dua ederek yaptım herşeyi.ve aynı ayın sonunda sonuç pozitifti.Şu an fena değilim yine kanamalarım oldu sürekli evdeyim ve 12 haftamı tamamladım...(allaha Şükür)

ve hamile kalırsam kendime söz vermiştim burada paylaşacağım belki birilerine umut olur diye... çünkü bende zamanında çok umut aradım...

Şimdi kürleri sorarsanız aslında hepsi internette var ama ben kendi yaptığımı anlatayım.Özelliklede yumurta zayıflığı ve çatlama sorununada çok iyi geliyorlar.Önce kesinlikle ve kesilikle inanarak başlayın bu işe.ve duaya çok inanan bir insanım dua edin bol bol o aylar.İncir kürü yaptığım ay bebek denemeleride yaptık ve önce bir hacet namazı kıldım duası ve namazı diyanet.gov.tr de var.neredeyse her akşam kıldım.Denemeler sırasında abdestli olmaya dikkat ettim.

Kürlere gelince:

Soğan kürü: Adetiniz bittikten 7 gün sonra başlanacak 15 yada 20 gün yapılacak.

Sabah ve akşam orta bir soğanı (yemeklere doğradığımız normal soğanlardan) 3 bardak suyla kaynattıp ılıyınca aç karnına için.

İncir+ Havuç kürü: adetiniz bittiği zaman başlanacak.20 gün yapılacak.

8 tane kuru inciri yıkayıp ortadan yarın ve 3 bardak suyla 15 dakika kaynatın ılımaya bırakın.bir diğer kapta 2 tane orta boy havucu büyük parçalayıp 3 bardak suyla 20 dakika kaynatın ılımaya bırakın.Sonra bunları birleştirin sabah akşam 1 er bardak için kalanı buzdolabına koyun ertesi günde içebilirsiniz.

Not: eğer başlarsanız sakın yarım bırakmayın biraz sabredin ve dua edin...

umarım biraz faydam dokunur allaha emanet olun....

arkadaşlar merhaba. bende pkoluyum adetm biteli 4-5 gün oldu soğan kürüe başlasam bi faydası olur mu yoksa bi daha ki adet bitimini mi beklemeliyim. ????

cnm bidahaki ayı bekleme zaten soğan kürüne adet bitiminden 7 gün sonra başlanıyo sen yarın bismillah de başla :))

Bence kesinlikle uygulayın hiç düşünmeyin allahın izniylede göreceksiniz olacak, bence önce inanın ve pozitif düşünün

Merhaba kızlar,
uzun zamandır siteyi üye olmadan takip ediyorum umutla... Bir buçuk yıldır evliyim ve bir yıldır bebek istiyoruz polikist over sendromu teşhisi koyuldu. klomen ve metformin kullanıyorum iki aydır ama oldu. bu ayda yumurtalar yine olgulaşamamış fazla. aşılamaya geçebiliriz diyor doktor. ne yapacağımı bilmiyorum hiç olmayacak diye çok korkuyorum. ne olur Allah rızası için bana bi yardımcı olun akıl verin kızlar. bunu kullanıp da hamile kalan var mı. nasıl kullandınız 2. küre ne zaman başladınız. incir kürü ne zaman yapılacak? Allah isteyen herkese sağlık hayırlı evlatlar kucağına almak nasip etsin inşallah. Hepinize acil şifalar. cevapları sabırsızlıkla beklıyorum

Merhaba kızlar,
uzun zamandır siteyi üye olmadan takip ediyorum umutla... Bir buçuk yıldır evliyim ve bir yıldır bebek istiyoruz polikist over sendromu teşhisi koyuldu. klomen ve metformin kullanıyorum iki aydır ama oldu. bu ayda yumurtalar yine olgulaşamamış fazla. aşılamaya geçebiliriz diyor doktor. ne yapacağımı bilmiyorum hiç olmayacak diye çok korkuyorum. ne olur Allah rızası için bana bi yardımcı olun akıl verin kızlar. bunu kullanıp da hamile kalan var mı. nasıl kullandınız 2. küre ne zaman başladınız. incir kürü ne zaman yapılacak? Allah isteyen herkese sağlık hayırlı evlatlar kucağına almak nasip etsin inşallah. Hepinize acil şifalar. cevapları sabırsızlıkla beklıyorum
Merhaba canım.çocuğun olur.sen hiç merak etme.çoğumuz bu yollardan geçtik.kürleri saraçoğlunun sitesinden oku ve uygula.en doğru tarif orda.hayırlısı inşallah.:KK15:

Canım cok tşk ederim. sende mi bu şekilde hamile kaldın
Yok ben uğraşilar ve 2 düşük sonrası kendiliğinden hamile kaldım.soğan kürünü ise kk daki tarife göre değil saraçoğlunun sitesinden uygladım ve pco dan kurtuldum şükürler olsun.burda kulaktan kulağa misali tarif değişmiş.

Canlar lütfen doktora gitmeden uygulamayalım bunları. soğan kürü için birşey diyemem ama incirin içeriği prolaktin hormonunu çok yüksektiyor yani benim normalde prolaktinim yüksek oldugu için gebe kalamıyordum, çok şükür gebe kaldım. eğer doktora gitmezde kürleri yapsaydım hastalığımı tetiklemiş olacaktim. alternatif tıpa çok inanıyorum ama bilinçli uyguladıktan sonra. okudugum kadarıyla buradakı arkadaslar hep rahatsızlığını bilip de uygulamış. benimki bundan sonra uygulayacaklara ufacık bir tavsiye:KK25:

Canlar lütfen doktora gitmeden uygulamayalım bunları. soğan kürü için birşey diyemem ama incirin içeriği prolaktin hormonunu çok yüksektiyor yani benim normalde prolaktinim yüksek oldugu için gebe kalamıyordum, çok şükür gebe kaldım. eğer doktora gitmezde kürleri yapsaydım hastalığımı tetiklemiş olacaktim. alternatif tıpa çok inanıyorum ama bilinçli uyguladıktan sonra. okudugum kadarıyla buradakı arkadaslar hep rahatsızlığını bilip de uygulamış. benimki bundan sonra uygulayacaklara ufacık bir tavsiye:KK25:
Katılıyorum sana.ben de buna ilaveten burdanduyduklarını değil saraçoğlunun sitesine göre uygulanmalı diye ekliyorum.hatta kendisine tahlil sonuçlarını gönderen bile varmış.okuduk hep buralardan.

Herkese selamlar...

Son 2 yıldır uğraşmamıza rağmen gebelik oluşmadı.Belirli bir sebebi yoktu.Eşimin spermleri orta düzeyde benimde yumurta kalitem fena değilmiş.Yani görünürde bir neden yoktu... 8 ay önce adetim geçikti ve 6 haftalık düşük yaptım tabi anlatılmaz bir duygu o kadar beklediğiniz bir şeyken birden yok olup gitmesi çok ama çok üzücüydü.Tabi umudumu yitirmedim 4 ay sonra önce bir soğan kürü uyguladım ama o ay bebek denemesi yapmadık sadece kürü uyguladım.Bu kürü bilmeyen yoktur heralde Saraçoğlunun kürü.Diğer ay İncir kürünü uyguladım ve aynı zamanda denemelerede başladık.Ama inanarak ve dua ederek yaptım herşeyi.ve aynı ayın sonunda sonuç pozitifti.Şu an fena değilim yine kanamalarım oldu sürekli evdeyim ve 12 haftamı tamamladım...(allaha Şükür)

ve hamile kalırsam kendime söz vermiştim burada paylaşacağım belki birilerine umut olur diye... çünkü bende zamanında çok umut aradım...

Şimdi kürleri sorarsanız aslında hepsi internette var ama ben kendi yaptığımı anlatayım.Özelliklede yumurta zayıflığı ve çatlama sorununada çok iyi geliyorlar.Önce kesinlikle ve kesilikle inanarak başlayın bu işe.ve duaya çok inanan bir insanım dua edin bol bol o aylar.İncir kürü yaptığım ay bebek denemeleride yaptık ve önce bir hacet namazı kıldım duası ve namazı diyanet.gov.tr de var.neredeyse her akşam kıldım.Denemeler sırasında abdestli olmaya dikkat ettim.

Kürlere gelince:

Soğan kürü: Adetiniz bittikten 7 gün sonra başlanacak 15 yada 20 gün yapılacak.

Sabah ve akşam orta bir soğanı (yemeklere doğradığımız normal soğanlardan) 3 bardak suyla kaynattıp ılıyınca aç karnına için.

İncir+ Havuç kürü: adetiniz bittiği zaman başlanacak.20 gün yapılacak.

8 tane kuru inciri yıkayıp ortadan yarın ve 3 bardak suyla 15 dakika kaynatın ılımaya bırakın.bir diğer kapta 2 tane orta boy havucu büyük parçalayıp 3 bardak suyla 20 dakika kaynatın ılımaya bırakın.Sonra bunları birleştirin sabah akşam 1 er bardak için kalanı buzdolabına koyun ertesi günde içebilirsiniz.

Not: eğer başlarsanız sakın yarım bırakmayın biraz sabredin ve dua edin...

umarım biraz faydam dokunur allaha emanet olun....
canim allah razi olsun yazdiklarin icin adetim bitti ve bir hafta sonra basladim sogan kurune yani yedinci gun daha ikigun oldu birtaraftan arastirayim dedim 1 .8 .lik kistim olustu benim adetle atilir dedi doktor sonrasindada incir kurunu uygulsmak istiyorum gecen ayda klomen kullandim ilk kullanisimdi yumurta kist olmus bidaki aya klomemi kullanmasam incir kurunu denemek istiyorum hayirlisi allahtan ben birgun kildim hacet namazini aslinda hergece kilabilirim yatsinin arkasindan bilgilendirdigin icin cok tesekkur ederim :) iyiki varsiniz

kızlar bnde 2ay önce soğan kürünü uyguladım.
adetin 7.günü başlayıp 21gün boyunca
sabah akşam aç karnına içtim.
çikolata kistlerine ve iltihaplara iyi geliyormuş.
bende iltihap yoktu ama yolları temizleyeyim dedim tedbir olsun diye

şimdi incir kürü uyguluyorum.
yarım litre klorsuz kaynamakta olan suyun içine
9-10adet kuru inciri ortadan kırıp atıyorum
15dk kaynatıyorum. ılınınca günde 1 kez
sabah aç karnına, kahvaltıdan 20dk önce içiyorum
21gün incir- 7gün ara- 21gün kür
toplamda 42gün uygulanmalı
yumurtlama olmuyo diyenler
yada yumurtlama oluşuyo ama yumurta gelişmiyo diyenler yapabilir

havuca gelnce.
ADET DÜZENİ 30-35 GÜNÜ GEÇENLER BUNA HAVUCU İLAVE EDECEKLER.
yani 26-28günde adet olanlar için gerek yok.
ben eklemiyorum mesela.
ama eklenecekse;
havucu ayrı bir kapta
yarım litre klorsuz kaynayan suya ikiye böl içine ekle
20dk kapağı kapalı kaynat
ılınınca ikisini karıştır
sabah aç karnına güne 1 bardak için.

ama dikkat wcden çıkmak biraz zor oluyo :)
incirin kabızlığa da çare olduğu düşünülürse ikisi bir arada çıkmış oluyo bana iyi geldi valla :))
:KK52::KK52:

Back