Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet bende ondan korkuyorum söylerler ya da sistemden görür diye görürse ben söylemeden çok üzülürüm

Sen bugün biraz takip de kal bakalım canım ona göre olmazsa akşama sen sürpriz yap bir şekilde. Senin saklaman biraz daha zor bizlere göre.

Nasıl yaptın peki?
sabah bir, akşam bir soğan kaynatıp suyunu içtin dimi ? ben öyle biliyorum ama

Canım belki biliyorsundur ama ben yine de yazayım. Orta boy açık kahvarengi kabuğu olan içi beyaz olan soğanlardan. İnce kabuğunu soy 4 e böl 1,5 su bardağı kaynamış suyun içine koy tam 5 dk kaynat tencerenin kapağı kapalı olacak. Sabah ve akşam uygunsan öğlende olabilir günde iki defa taze taze hazırla ılıktan biraz daha sıcak olacak şekilde iç. Yemeklerden en az 15 dk önce içmen yeterli. İnşallah sana da şifa olur sende durumlar neydi canım bu arada

Amin kuzum benim

Hadi eşine nasıl söyleyeceksin onu anlat bize

Bende aralık ayında yaptım soğan kürünü bittikten 3 4 gün sonra adet oldum pkoluyum ilaç kullanmadan adet olamıyordum. Geçen aya göre 27sinde olmuştum bu ay olmadım henüz

Allah razı olsun canım.Benim eşimde sperm eksikliği vardı.temmuzda verdiğimiz ilk testle öğrendik bunu ve doktor direk tüp bebek dedi.sonrasında biz bir özel hastaneyle konuştuk işte 3 test vermeniz gerekli rapor çıkarmanız için dedi. Bunların 3ü de devlette verilmeli dedi. Bizde buarada İst. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde yaptırmaya başladık testleri.tabi ben buarada araştırmalar yaptım doğal yolla nasıl arttırabiliriz spermleri diye çünkü benim eşim böbrek nakilli o yüzden sperm arttırıcı vitamin ve ilaç kullanamıyor.badem ceviz fındık muz pekmez ıspanak derken 2.testte 5 katına 3.testte daha fazla çıktı spermler çok şükür. Biz bu arada kanuni de bir tüp bebek doktoru ile tanışıp sonuçları ona gösterdik. 4. bir test istedi bende muane oldum sadece yumurtalarımın çatlamasında bir sorun olduğunu söyledi. başka bir sorun görmedi onu da çok basit bir ilaçla ya da iğne ile atlatırız dedi geçen hafta salı günü eşimin 4.sonucunu aldık ve ilkine göre 12 kat artış olmuş. doktorda bizde çok sevindik.tüp bebeği iptal edip aşılama önerdi. ve adetin 2.günü gel dedi o da şubatın 15 ine denk geliyor zamanında olursa.. böyle aşılamaya başlayacağız ancak bu süreci beklemek .... yorucu..
işte benim hikayem bu..

Allah senden de razı olsun canım. Seni tebrik ederim kendi çabalarınla ne kadar güzel ilerlemişsin. Bence bundan sonra herşey daha kolay olacak sen baya yol almışsın canım.

çok sağol canım cevapladığın için benim 2 aydır kist oluşuyo daha önceleri hiç böyle bi problem yaşamadım evlendikten sonra böyle oldu kafaya takıyorum diyemi acaba folikül kisti olduğu halde hamile kalabilirmiyim acaba 15 gün önce vajinal ultrasonda doktor sağ ve sol overde var küçük basit kist adetle atarsın demişti benim yeniden yumrutlama zamanım geldi hala adet olmadım ilaç almakta istemiyorum belki geç yumurtlamayla hamile kalırım diye çünkü bu formda çok gördüm geç yumurtlayarak hamile kalan inşallah rabbim herkese anne olmayı nasip eder sizin gebeliğinizde hayırlı olsun rabbim sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah

Evlendikten sonra böyle değişiklikler olabiliyor canım özellikle de korunmadan ise vücut kendini anneliğe hazırlıyor hormonlar değişiyor. Folikül kisti varken hamile kalınıyor canım daha dün bi yerde okudum 8 cm kisti varmış düzenli takip yapılacakmış kist patlamaması için. Benimde önceki hamileliğimde vardı. Canım yumurtlama zamanın geldiyse adetine daha vardır. Sen değerlendir bu günleri döllenir döllenmez orası hiç belli olmaz. Geç döllenme var gerçektende. Ben önceki hamileliğimde adetten sonra 17. gün ilişki olmuştu hiç umudum yoktu çünkü döngüm 25 benim 12-13. günü yumurtlamam olur normalde ama o ay hamile kaldım. İmkansız denen bişey yok senin nickinde yazdığı gibi Rabbim ol derse oluyor.

inşallah canım rabbim ol dediği zaman imkansız diye bişey yoktur tabiki her şeyin bir vakti saati var biz sabredemiyoruz sadece tevekkül etmek lazım çok sağol canım içimi rahatlattın rabbim bebeğini sağlıklı hayırlı bi evlat eyler inşallah sende bizim için dua et ben hiç korunmadım evleneli 3 ay oluyo inşallah dediğin gibi vücut gebeliğe hazırlanıyodur ama anne olmayı çok istediğim için korkuyorum işte insan neyi çok isterse onunla sınanırmış rabbim tez zamanda bütün isteyenlere nasip eder inşallah

Aynen öyle canım her şeyin bir vakti saati var biz onun için sabırla beklemeliyiz. İşte anahtar sözcükte o Allah'a sabırla tevekkül etmek. Ondan sonra bak nasıl vakti gelince gelecek güzellikler bir bir.

Amin canım inşallah. Rabbim sana da ve tüm canı gönülden isteyenlere de bu güzel mucizeyi hayırlı ve sağlıklı bir şekilde yollasın inşallah.

Maalesef bu korku hepimizde bir şekilde oluşuyor ilk denemelerde acaba çocuğum olur mu kısır olur muyum vs. 2. çocuğu düşününce de yine acaba herşey yolunda mı hamile kalmama mı bir engel var mı ? Malesef bunlar hep yaşanıyor.

Rabbim bize ne verirse hayırlısını ve güzelini versin. O bizim için en doğrusunu bilir. O yüzden tevekkül etmek en doğrusu canım.

Hepiniz her zaman dualarımdasınız.

Allah razı olsun olsun canım yazdığın güzel şeyler için çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…