Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kuzum seni çok iyi anladım. Seni asıl yoron ağustostan beri boşa kürek çekmen olmuş. Halbu ki durum ne kadar basit çözülebilecek bişey. O yüzden diyorum ya sana içini rahat tut diğer doktorun hastaneyi bıraktığında demiştim sana herşey de bi hayır vardır. Belki de başka bir doktor sana daha iyi gelecek. Bak gerçekten de öyle oldu.İstediği kadar özel hastane olsun dr. prof olsun hastalarını para aracı gören bilgilerini hastalar üzerinde göstermeyen kişilere ben doktor diyemem onlar sadece ticaret yapan tüccar benim gözümde. Ama bak yeni doktorun seni ilk ay tanıyıp gözlemlemek istedi olabilecekleri daha başından söyledi. Bu testi bekliyordu harekete geçmek için ve baktı gördü sonucu hemen yapacağı şeyleri sana söylemiş inan ki bundan sonrası kolaylıkla olacak. Üzgünüm ama sen ilk defa bu ay başlıyorsun asıl. Öncekileri tamamen çöpe gitmiş emeklermiş. Allah her zaman bizleri iyiler ve doğrularla karşılaştırsın. Olan olmuş artık kuzum geçen zamanı geriye getiremeyiz yaşadıklarımızı bize bir tecrübe olarak hayatımızın içine alırız. Senin için kötü bir tecrübe olsa da en azında Allah'ın sevdiği kulsun doktor hastaneyi bıraktı değilse sen o tüccar doktoru daha bırakmayacaktın güvenmeye devam edecektin. Sırf prof olduğu için. Çok yazık keşke böyleleri hiç doktorluk yapmasa.
Allah senden razı olsun kuzum bin kere ne kadar doğru ve rahatlatıcı tespitlerin,konuşmaların.Harika bir insanın Rabbim evlatlarını sana bağışlasın.Şu an daha rahatladım gerçekten.:KK200:
Evet maalesef ki kendisi tam bir tüccarmış.Allah ona gelen ve gelecek olan hastalara yardım etsin.bu kadar basit bir ilaç tedavisi için ben 6aydır uğraşıyorum ve asıl şimdi tedavim başladı.Bunda da vardır bir hayır.Allah'ım bundan sonrasında derman nasip eylesin.:dua:

Amin kuzum ..bende cumartesi günü deli gibi depresyona girdim eşim de şehir dışındaydı neden olmuyor diye saatlerce ağladım iyi d soldu içimi boşaltmış oldum , o kadar ağlamadan sonra yoruldum herhalde çok güzel uyumuşum :halay:
Senin için çok zor anlıyorum bebişlerle hep içli dışlı olup,bu zorlukları yaşaman yıpratıcı ama elimizden bir şey gelmiyor.Mümkün olduğu kadar rahat olmalıyız ve Allah'a kendimizi emanet etmeliyiz başka yolu yok.

Senin için çok zor anlıyorum bebişlerle hep içli dışlı olup,bu zorlukları yaşaman yıpratıcı ama elimizden bir şey gelmiyor.Mümkün olduğu kadar rahat olmalıyız ve Allah'a kendimizi emanet etmeliyiz başka yolu yok.
Yani yapacak bişey Yok kabullenmek zorundayım. Olmazsa da herşey allahtan artık gerçekten çok sıkıldım. Evde bisürü test vardı eşim saklamış deneyip üzülüyorum diye :)

Allah senden razı olsun kuzum bin kere ne kadar doğru ve rahatlatıcı tespitlerin,konuşmaların.Harika bir insanın Rabbim evlatlarını sana bağışlasın.Şu an daha rahatladım gerçekten.:KK200:
Evet maalesef ki kendisi tam bir tüccarmış.Allah ona gelen ve gelecek olan hastalara yardım etsin.bu kadar basit bir ilaç tedavisi için ben 6aydır uğraşıyorum ve asıl şimdi tedavim başladı.Bunda da vardır bir hayır.Allah'ım bundan sonrasında derman nasip eylesin.:dua:

Allah hepimizden razı olsun kuzum :KK200: Amin güzel dileklerin için bitanem.

Rahatlamana çok çok sevindim. Dediğin gibi herşeyde bir hayır vardır. Biz önümüze bakalım. Senin için bundan sonra herşey çok daha güzel olacak. En azından artık derdine çareler deneyen bir doktorun var uygun yolu bulup Allah'ında izniyle yakın zamanda seni bebeğine kavuşturacak. :dua: Ahhh kuzum Rabbim bizi sınıyor iyilerle kötüler bir arada yaşıyoruz ki iyilerin kıymetini bilelim kötüleri de ayırt edebilelim dimi.

Yani yapacak bişey Yok kabullenmek zorundayım. Olmazsa da herşey allahtan artık gerçekten çok sıkıldım. Evde bisürü test vardı eşim saklamış deneyip üzülüyorum diye :)

Eşin en doğrusunu yapmış canım. Sakın eşine kızma bunu yapması sana çok değer vermesi demek aslında. Biz kendimizi bu işe başlayınca daha anne hissediyoruz ama onlar babalık hissini ancak bebekleri doğduktan sonra erişiyorlar. O yüzden öncelik eşim iyi olsun da bebek yine olur nasılsa oluyor.

Eşin en doğrusunu yapmış canım. Sakın eşine kızma bunu yapması sana çok değer vermesi demek aslında. Biz kendimizi bu işe başlayınca daha anne hissediyoruz ama onlar babalık hissini ancak bebekleri doğduktan sonra erişiyorlar. O yüzden öncelik eşim iyi olsun da bebek yine olur nasılsa oluyor.
Evet canım ne güzel anlattın :) onu da yıprattım ama baba olmak da kolay değil kaprislerimize şimdiden alışmak zorunda kalıyorlar :) aslında bakarsan hiçbirşey zor değil bugun gelen bi hastam anne 49 yaşında baba 62 bebekleri olmuş .. tabi yıllarca deneyip olmayınca evlatlık almışlar ve sevgileri hiç bitmemiş dünya tatlısı bir kız hukuk öğrencisi üniversite öğrencisi kapı da saatlerce kardeşini bekledi
, kardeşini kucağına verdiğimde bana sarılıp ağladı
Hayatta neler var, insanlar neler yaşıyor ve ben 8 aya bile tahammül edemiyorum diye çok kızdım kendime

Evet canım ne güzel anlattın :) onu da yıprattım ama baba olmak da kolay değil kaprislerimize şimdiden alışmak zorunda kalıyorlar :) aslında bakarsan hiçbirşey zor değil bugun gelen bi hastam anne 49 yaşında baba 62 bebekleri olmuş .. tabi yıllarca deneyip olmayınca evlatlık almışlar ve sevgileri hiç bitmemiş dünya tatlısı bir kız hukuk öğrencisi üniversite öğrencisi kapı da saatlerce kardeşini bekledi
, kardeşini kucağına verdiğimde bana sarılıp ağladı
Hayatta neler var, insanlar neler yaşıyor ve ben 8 aya bile tahammül edemiyorum diye çok kızdım kendime

Ayyyy inanılmaz bir şey bu nasıl güzel bir şey. Yıllar sonra ya düşünebiliyor musun biz de yaşlarımızı takıyoruz. İşte kuzum hayat öyle bir sınav dünyası ki olur denen zamanda olmuyor artık olmaz denen zamanda oluyor. Yeter ki Rabbim istesin ol desin. Tıp bile karşında duramaz. Ne güzel bir aile evlatlık aldıkları kız eminim kardeşine her zaman çok çok iyi bakacak.
Öyle ibretlik hayatlar var ki bizi kendimize getiren. Ne mutlu bizlere ki bizde böyle şeyleri duydukça silkelenip kendimize gelebiliyoruz dimi. Ya gözlerimiz kör kulaklarımız sağır olsa böyle şeyleri görmesek duymasak isyan etsek Allah korusun. Bizler şanslıyız kuzum biz bunların hepsinin farkındayız inancımız sağlam. sadece bazen üzüntüyle boşluğa düşüyoruz bu da normal zaten sonuçta bizde insanız.

Ayyyy inanılmaz bir şey bu nasıl güzel bir şey. Yıllar sonra ya düşünebiliyor musun biz de yaşlarımızı takıyoruz. İşte kuzum hayat öyle bir sınav dünyası ki olur denen zamanda olmuyor artık olmaz denen zamanda oluyor. Yeter ki Rabbim istesin ol desin. Tıp bile karşında duramaz. Ne güzel bir aile evlatlık aldıkları kız eminim kardeşine her zaman çok çok iyi bakacak.
Öyle ibretlik hayatlar var ki bizi kendimize getiren. Ne mutlu bizlere ki bizde böyle şeyleri duydukça silkelenip kendimize gelebiliyoruz dimi. Ya gözlerimiz kör kulaklarımız sağır olsa böyle şeyleri görmesek duymasak isyan etsek Allah korusun. Bizler şanslıyız kuzum biz bunların hepsinin farkındayız inancımız sağlam. sadece bazen üzüntüyle boşluğa düşüyoruz bu da normal zaten sonuçta bizde insanız.
Evet canım çok şükür böyle şeylere şahit olmak insana gerçekten Allah’tan ümit kesilmez dedirtiyor.
Onlar o kızı evlatları gibi çok büyük sevgiyle büyütmüşler ve Allah ta mükafatını vermiş.

Ben sadece yaş olayına takılıyorum yoksa Allah ne zaman ederse o zaman olacak inan yaşım küçük olsa bu kadar dert etmiycem.Her şey Allahtan. Eşin doğru olanı yapmış aslında :KK48:

İlaç östrojen hormonum düşük onun ıcın yazdı pekı ılla adet bıtımını mı beklemem gerekiyor yapmak için

Yani dediğim gibi soğan kürünün ilaca ters bir etki yapacağını düşünmüyorum ama kullanıp kullanmamak sana kalmış. İçin rahat etsin diyorsan doktoruna danışabilirsin.

Canım soğan kürünün etkisini tam görebilmek için adet bitiminden sonra başlaman gerekiyor. Ama İbrahim Saraçoğlu videolarında eğer ki adet düzensizliğiniz var ise adeti beklemeden de başlayabilirsiniz diyor. Etkisi biraz düşüyor ama yine de ne zaman geleceği belli olmayan adeti beklemek yerine başlayabilirsin.

Canım geçmiş olsun. Sen soğan kürüne devam et sana grip sürecinde kesinlikle fayda sağlayacaktır. Doktor ilaç verse bile zorda kalmadan kullanma. Bitkisel ballı limonlu tarçınlı ıhlamur içebilirsin. Günde iki defa suyla 1 er diş sarımsak yutabilirsin. İlaçlardan daha çabuk toparlayacağına inanıyorum ben. Zaten ilaç da kullansan 1 haftadan önce atlatamazsın. Bunlarla birlikte birde güzel bir şekilde dinlenirsen 1 haftaya kalmaz toparlarsın kendini.
Cmm cok sagol. Umca adinda damla var bilgin varmi omdam almistim.kizima ondan kullamdim cok daha iyiyim . sarimsakta yutayim .

Canım doktora danışmadan ilaç kullanma ben gebelik planladığımdan beri çok önemli olan astım ilaçlarımı bile alamıyorum nefesiz kalıyorum alerjiden derim kabarıyor, geceleri tıkanıp uyuyamıyor ... ama astım ilaçlarını kullanırsam D kategorisinde yani çok riskli .. malesef anne olmak için çok çok fenalar olmamız gerekiyor
Cok tesekkur ederim. Kizima umca damla almistim sadece onu kullandim . Cok daha iyiyim .simdi bitkisel devam ediyorum. :KK66:

Arkadaslar bugün soğan küründe 2. Günüm ama afedersiniz süt kesiği gibi akıntı gelmiş sebebi ne olabilir

X